Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Faragó János #219. hozzászólásáratavaly vetettem 3. fokú laverdát október első fele és 250 kg-mal. idén antonella lesz 3 heki és azt is 250 kg-mal vetem.
ÜDv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem hogy 1.őszi árpa 2.napraforgó 3. őszi árpát most visszatenném abbol lenne probléma? vagy mehet ebben a forgóban is?
Válasz Mf-es #212. hozzászólásárafranciáknál is már csak standardként használják a Laverdát, egyébként a sörárpák is bőtermő takarmányárpák megfelelő technológiával, franciáknál is az a technológia az Etincel-nél, és majd az évjárat ugyis eldönti sörárpa lesz. most van az Isterrának új fajtái is Calypso, Sy Tepee ezek már 2012-es nemesítésűek, állítólag korszerübbek és magas terméspoteciálúak
Válasz Norbi6330 #208. hozzászólásáraÜdv
Nem lesz már csak elvétve Laverda ll. fok, úgy tájékoztattak hogy kivonásra került a köztermesztésből, ezért jövőre már Antonella lesz.
Válasz Berente Antal #209. hozzászólásáraŐsszel alap 3q 5-10-30 genezis komplex, február 9 2,5q 27% pétisó, március 10 1,5-2q 27% pétisó még volt gombaölözve Facon proval, gyom irtva sekátor od, lombtrágya fitohorm gabona 10 liter, és volt biscayazva utoljára. Átlag 13 ak földbe lett vetve.
Válasz Cajg #205. hozzászólásáraIdén volt laverdám 2 vagy 3-mad fokos volt és még úgyis tudta a 62 q-át úgyhogy maradok a saaten union magnál, antonellát kipróbálom. Ha nem lesz jó akkor marad a laverda.
Válasz bendix #206. hozzászólásáraNekem merle volt, ismerősek kh tas közel azonos körülmények között a merle egy bő 10 mázsát rávert termésbe igaz a merle kapott egy plusz gombaölőt is.
Válasz bendix #202. hozzászólásáraNapra után,90 kg nitrogén hatóanyaggal, 5,5 t/hektár lett az egyik tábla ebben az évben.
Eddig Laverda volt a fő, de most már Antonella lesz.
Válasz Norbi6330 #196. hozzászólásáraCasanova, Etincel is simán viszi amit az Antonella vagy Laverda tud, és még sörárpa is lehet belőle amire magasabb a felvásárlási ár.
Válasz Peti1230 #195. hozzászólására Természetesen lehetséges, mert a talajaid hozzá tudták tenni a különbséget!
Ha a szakirodalmat megnézed, akkor 100-110 kg/ha hatóanyagot írnak, amit 4 q MAS vagy 3q amm.nitrát. Sajnos nincs Genezis részvényem, így mindegy ki mennyit szór!
Nekem Carpia fajta 6 soros volt de nem vált be. 2g 3x15 2g nitrogén 40g /ha amibe csak 2g nitrogén volt 36g/ha szóval nagy 000000000000. A szomszéd 2g kombinát 2.5g nitrogén meg ha minden igaz Laverda 65g/ha.
Laverda,Antonella adja most a 70-85q/ha termést hihetetlen.Ilyen mennyiségek még sosem voltak felénk árpábol.Rex adott már 7t körül,de ezek többet tudnak.
Tavaly a fémzárolt mag 54q/ha -t hozott, hagytunk vetőmagnak, idén 72 q/ha lett! Ez KWS-es fajta volt Gigga és Clarissa!
Tehát az időjáráson nagyon sok múlik!
Az idén először kipróábltuk a Laverdát, tudja a 90q-át!
Üdvözlök minden termelőt én még nem vetettem ősziárpát,ezért kérek tanácsot hogy milyet érdemes vetni réti talajba ami hol vizes hol száraz és elég mancsos föld.
Fémzárolt 2. fokú őszi árpát érdemes még visszavetni ősszel mint az őszi búzát? Mennyivel csökken az árpa termése így visszavetve a nem fémzárolthoz képest?
Válasz #178. hozzászólásra
Ne csodálkozz hogy alacsonyabb a tárcsázottban, nekem a búza 1/3-da a tárcsázotban a lazítózothoz képest. Én a helyedben nyugodtan adnék neki még nitrogént hagy legyen termésed is.
329 hozzászólás
Válasz Faragó János #219. hozzászólásáraMinél jobban eltérnek a körülmények az ideálistól annál többet.
Mi 200-220 kg/ha - Laverda
Válasz Faragó János #219. hozzászólásáraNormál körülmények között max 200kg.
Október elején jó magágyba 180kg.
Válasz Faragó János #219. hozzászólásáraÜdv. 2.fok 180 kg/Ha.
Érdeklődnék, hogy Laverda másodfokú vetőmagot Bács Kiskun megyében tud-e valaki! Kb 8 ha-ra!
Válasz Norbi6330 #224. hozzászólására Kösz
Válasz rsándor #222. hozzászólásáramehet
Válasz Faragó János #219. hozzászólásáratavaly vetettem 3. fokú laverdát október első fele és 250 kg-mal. idén antonella lesz 3 heki és azt is 250 kg-mal vetem.
Válasz MrPoke #220. hozzászólására 2 év triti után mehet őszi árpa???
Válasz Faragó János #219. hozzászólásáraidőjárás függő lesz 220-240
Válasz Jancsi79 #218. hozzászólására4 évig nem ajánlott.
érdeklődnék ki hány kiloval veti az árpát?
És őszi árpa után mehet őszi árpa?
Válasz Lazlo #216. hozzászólásáraMehet, simán.
ÜDv mindenkinek.
Az lenne a kérdésem hogy 1.őszi árpa 2.napraforgó 3. őszi árpát most visszatenném abbol lenne probléma? vagy mehet ebben a forgóban is?
Válasz Mf-es #212. hozzászólásárafranciáknál is már csak standardként használják a Laverdát, egyébként a sörárpák is bőtermő takarmányárpák megfelelő technológiával, franciáknál is az a technológia az Etincel-nél, és majd az évjárat ugyis eldönti sörárpa lesz. most van az Isterrának új fajtái is Calypso, Sy Tepee ezek már 2012-es nemesítésűek, állítólag korszerübbek és magas terméspoteciálúak
Válasz bendix #206. hozzászólásáraa sajtó, köztermesztésben már nem úgy muzsikál.
Válasz Mf-es #212. hozzászólásáraDe már most nem is kaptam Laverdát, csak Antonellát,szóval ez lesz jövőre.
Válasz Pintér Zoltán #211. hozzászólásáraNekem már 2013-ban ezt mondták.Azóta is azt írják itt,hogy laverdát vetettek.
Válasz Norbi6330 #208. hozzászólásáraÜdv
Nem lesz már csak elvétve Laverda ll. fok, úgy tájékoztattak hogy kivonásra került a köztermesztésből, ezért jövőre már Antonella lesz.
Válasz Berente Antal #209. hozzászólásáraŐsszel alap 3q 5-10-30 genezis komplex, február 9 2,5q 27% pétisó, március 10 1,5-2q 27% pétisó még volt gombaölözve Facon proval, gyom irtva sekátor od, lombtrágya fitohorm gabona 10 liter, és volt biscayazva utoljára. Átlag 13 ak földbe lett vetve.
Válasz Norbi6330 #208. hozzászólásáraMilyen talajon ? Mit kapott?
Válasz Cajg #205. hozzászólásáraIdén volt laverdám 2 vagy 3-mad fokos volt és még úgyis tudta a 62 q-át úgyhogy maradok a saaten union magnál, antonellát kipróbálom. Ha nem lesz jó akkor marad a laverda.
Válasz bendix #206. hozzászólásáraNekem merle volt, ismerősek kh tas közel azonos körülmények között a merle egy bő 10 mázsát rávert termésbe igaz a merle kapott egy plusz gombaölőt is.
Válasz Norbi6330 #203. hozzászólásáraA Tas-t nagyon sztárolják most a sajtóban, hogy 8 tonnákat lazán tud meg ilyenek...
Válasz Norbi6330 #201. hozzászólásáraNekem az volt idén, 55q, nem voltam elájulva tőle megdölt. Eddig a Laverda és a Tass tudott 70 q-t.
Válasz bendix #202. hozzászólásáraNapra után,90 kg nitrogén hatóanyaggal, 5,5 t/hektár lett az egyik tábla ebben az évben.
Eddig Laverda volt a fő, de most már Antonella lesz.
Válasz bendix #202. hozzászólásáraHali nekem tavaly volt 52 q-át adott vannak tőle jobb fajták is.
Üdv.!
KH Tas árpáról vélemény?
hali kws gigga árpáról véleményt tudtok? van-e olyan jó mint a laverda és az antonella?
Válasz Norbi6330 #196. hozzászólásáraCasanova, Etincel is simán viszi amit az Antonella vagy Laverda tud, és még sörárpa is lehet belőle amire magasabb a felvásárlási ár.
Válasz Peti1230 #195. hozzászólására Természetesen lehetséges, mert a talajaid hozzá tudták tenni a különbséget!
Ha a szakirodalmat megnézed, akkor 100-110 kg/ha hatóanyagot írnak, amit 4 q MAS vagy 3q amm.nitrát. Sajnos nincs Genezis részvényem, így mindegy ki mennyit szór!
Válasz bobo77 #197. hozzászólásáraPontosabban 8.35t/ha
Dalmandon az antonella két évben is tudta a 10-11 t/ ha. Idén nálam 83.5t/ha tudott intenzív termelésben.haVálasz Norbi6330 #196. hozzászólására
hali érdeklődnek hogy az antonella van-e olyan jó mint a laverda? laverdám volt az idén 62 q-át tudót. antonella többet tud?
Válasz Sz_Pisti #194. hozzászólásáraA miénk kapott ősszel 1q MAP-ot (NP 12-52)
tavasszal 2q pétisót.
+
10 liter Nitrosolt virágzáskor
+
(Wuxal réz és keserűsó ami még plusz)
Ez 70 kg N hatóanyag sincs, és bizony elég jól termett! Persze sok függ a talajtól és az időjárástól!
Válasz domi 106 #193. hozzászólására2-2,5 q/ha nitró kevés az árpának!
Nekem Carpia fajta 6 soros volt de nem vált be. 2g 3x15 2g nitrogén 40g /ha amibe csak 2g nitrogén volt 36g/ha szóval nagy 000000000000. A szomszéd 2g kombinát 2.5g nitrogén meg ha minden igaz Laverda 65g/ha.
Szotyi után vetve 3x15 komplex vagy 8-21-21 hunfert öszi 2q körüli adaggal és 180kg körüli massal hintve tavasszal 1x gomba gyomirtással.
Laverda,Antonella adja most a 70-85q/ha termést hihetetlen.Ilyen mennyiségek még sosem voltak felénk árpábol.Rex adott már 7t körül,de ezek többet tudnak.
Válasz Peti1230 #189. hozzászólásáraMelyik részén gazdálkodsz az országnak ? Érdekelne vetőmag.
Válasz bendix #185. hozzászólásáraEgyszer visszavetheted, utána én már vennék ujat!
Tavaly a fémzárolt mag 54q/ha -t hozott, hagytunk vetőmagnak, idén 72 q/ha lett! Ez KWS-es fajta volt Gigga és Clarissa!
Tehát az időjáráson nagyon sok múlik!
Az idén először kipróábltuk a Laverdát, tudja a 90q-át!
Üdvözlök minden termelőt én még nem vetettem ősziárpát,ezért kérek tanácsot hogy milyet érdemes vetni réti talajba ami hol vizes hol száraz és elég mancsos föld.
Válasz kukaccsosz #186. hozzászólásáraKöszi
Válasz bendix #185. hozzászólásáraNyugodtan mehet. A csávázást azért ne hagyd ki.
Fémzárolt 2. fokú őszi árpát érdemes még visszavetni ősszel mint az őszi búzát? Mennyivel csökken az árpa termése így visszavetve a nem fémzárolthoz képest?
Válasz #183. hozzászólásra
Én 1000 Ft/l áron látom és 5 l/ha kell belőle minimum nem?
Válasz #181. hozzászólásra
2000ft/ha kölség holnap kezdem fujni ma jött meg a cucc.
Válasz #178. hozzászólásra
Ne csodálkozz hogy alacsonyabb a tárcsázottban, nekem a búza 1/3-da a tárcsázotban a lazítózothoz képest. Én a helyedben nyugodtan adnék neki még nitrogént hagy legyen termésed is.
Válasz #179. hozzászólásra
Ez a Biofit jó? Látsz hatását?
Mennyit kap és mennyibe kerül?
Válasz #179. hozzászólásra
Ja és ad 3-4t-át mint tavaly akkor cumi.De most sokkal jobbnak igérkezik ovni is kell mert lehet több nyereséget termel majd mint a tengeri.