Hirdetés
Fórum
Cikkajánló
Terjed és embereket fertőz a madárinfluenza – a szakértők aggódnak
A magas patogenitású A(H5N1) madárinfluenza-vírus fertőzése súlyos emberi...
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.
329 hozzászólás
Nálunk rex van évekota tavaly 50-60közt adta most 45 lett.De volt év amikor lejött 70-73q ha-ént.Ez kétsoros fajta tavaly vitték sörnek is,de a a vanesszát ajánlják.A kompolti 6 soros is jo most vágtam 56q-ást.
Válasz #127. hozzászólásra
Szerintem a Laverda igen jó.
Melyik a legnagyobb termést adó Ősziárpa fajta??Fajtákat eredményeket írjatok!Meg a nemesítőt.
Válasz #125. hozzászólásra
Szia, végül 6 tonnát adott/ hektár.Nagy energiatartamú takarmány árpának adtam el Bruttó 53 e.Ft/tonna, tehát nem panaszkodom, ez szemcséset nem kapott csak folyékonyat Nitrosolt,összesen 250 litert, (ami így oszlik meg, vetés előtt teljes felületre,be kombinátorozva 50 l,180 l április elején,20 l pedig kikalászolásban,tehát én nem is sörárpát akartam, mert ott ha jól tudom 12% alatt kell a fehérjének lenni.)
+ 25 kg Mg+S/hektár (Epso-Top), két részben. Ha emlékem nem csal ez is 180 kg/ha lett vetve és megbokrosítva, hengerezve.
Most viszont elcsesztem nem kapott szárcsökkentőt és ma reggelre a majdnem kötésig érő árpát ledöngette ez a viharos szél.
Válasz #122. hozzászólásra
Mennyit adott végül is ? Sör lett?
Műtrágyát hogy kapott ?
Válasz #123. hozzászólásra
Üdv, köszi.
Lehet hogy a visszavetett maggal van a baj ?
Válasz #122. hozzászólásra
Gratula! Szép állomány. Enyém jól kelt, szépen indult, még egy hónapja is tűrhetően nézett ki. Aztán kb úgy 2hete mikor gombaölőztem már gondolkodó estem hogy kár volt rá bekeverni a szert, a tábla 3/4része olyan mintha lelegelték volna... egy csenevész kis 10centis szár áll ki minden tőről. Vanessa fajtájú ha jól emlékszem. Visszavetett mag de tisztítva -csávázva volt. Tavaly se volt rekordtermése de azon nem lehet csodálkozni.
Üdv Mindenkinek.
Ma készítettem képeket a tanyánk melletti őszi árpáról.
Ez egy hatsoros , Laverda nevű árpa.
A talaj 7 Aranykoronás,szikes talaj. Ha száraz sok helyen lehetne söpörni a sziksót.
2010 október utolsó dekádjában lett vetve Lajtával.
Ha csak valami őrült aszály vagy vihar tönkre nem teszi akkor talán még lesz is valami belőle.:))
(A pipacs a dísze a táblának.:))
Válasz #120. hozzászólásra
Tavaly olyan 40g/ha,aki öntözte annak volt 91g ha/benne volt a TV-ben/tavaly elött az árpa 66g/ha a búza szint úgy,De ez nem inteziv csak kisgazda területek.
Válasz #119. hozzászólásra
Az rém kevés sztem, az árpa elég jól el van a téli csapadékból.
Ott mennyit adott a búza?
Válasz #118. hozzászólásra
Négyéven keresztül árpáztam, Nelly 6soros nagyon jól adta! A tavalyi aszály nem volt jó, ahol egyszer volt egy zápor ott 45g/ha 2kilométerrel arrébb 17g/ha.
Válasz #115. hozzászólásra
Nem tudom, 6 soros..
ez a java van gyengébb is.
Válasz #115. hozzászólásra
nem a centi a lényeg!
Hanem hogy hány sor van 1 kalászon,búzába nekünk van két fajta mindakettő 9-10soros és a suba csak 2/3-a a Saturnusénak, mert sokkal tömöttebb a kalász közel vannak egymáshoz a szemek,amaz látványosabb jóval.
Most nekem nincs árpa ,de táblákat ahogy nézem kezd előjönni a vörös/barna/ rozsda, elég sok helyen!!
Válasz #114. hozzászólásra
nem kicsik a kalászok?
A miénk is iylen sűrű, meg tömött, meg magas, mag minden, de a kalszok zöme kis rövid sz@r, némelyik alig 4-5 cm...
Válasz #109. hozzászólásra
Gondolom ha a sörárpa szennyezettsége 2-3% alatt van még megfelel , még ha ez búza szem is konkrétan...
Válasz #111. hozzászólásra
nem kellett mixelnie
mixelhetett az asszonnyal addig helyette
vagy máséval????????
Aztán elment mind a x pótravaló 1 disznózónak.
Így örült neki mint majom a .........
Louu.....
Hát hogy fele ez fele az lett.
Vagy a rossebtudja miarány vót.
Több buza.....
Tavasszal kikelt a tavalyi tavaszi árpaszórás aztán beleköpött a levesbe...
Buli és kész.
Válasz #108. hozzászólásra
Mi volt abban a buli?
(kérdés, tehát búza árvakelés őszi árpában)
Válasz #101. hozzászólásra
Nekünk a cégnél tav. árpa volt búzába.
B.A.Z.+ hogy az mekkora buli vót!!!
Válasz #106. hozzászólásra
Hmm, ha nem sok van a búzába, akkor annak sok jelentősége nincs.
Válasz #104. hozzászólásra
Nem . Ezek fogott magok , de tiszták voltak aratáskor és a tárolásra is ügyeltek mint mindig...
Válasz #102. hozzászólásra
Pontosítok , nem mindegyik található meg bennük egyszerre , csak mikor melyik...
De erre sincs magyarázat . Mindenkinek nem keveredhetett össze a magtárba. Pláne hogy nekünk Árpa se volt , de még a szomszéd földjébe se...
vetőmag fémzárolt? még az se jelent biztosítékot ha az(hogy nem keveredett bele ez az kis %-ban)
Na ez felettébb érdekes.
Válasz #101. hozzászólásra
Nem . De felénk minden búza tele van Árpa , tritikálé , rozs és zab árva keléssel nem tudni miért...
Az a lényeg , hogy ezekbe a földekbe évekkel előtt voltak ezek , vagy soha...
Volt már valakinek sok búza árvakelés ősziárpába?
Csopika!
Szerintem a "rendes vetőmag" felejtős az mostani árakon, csak frissítésnek szabad venni, és saját magot vetni.
Amúgy szerintem az 1ik legkisebb önköltségű növény.
Válasz #95. hozzászólásra
500 méter az azért nem kis távolság pláne ilyen hideg időben sapka nélkül.
Válasz #96. hozzászólásra
Ki hát, röhögve, csak ne álljon tavasszal rajta a víz
Mert nitró hiány lépet fel !!!!!!
a tavaszi alatt azt értem ami télen sárgult le. Valami stressz érte, valszeg víz. Kiheveri, tökre kiheveri. Én meg sem műtrágyáztam tavaly az egyik tábla egy részét, mert állt rajta a víz, és mivel sörárpa volt, így később már nem adtam neki N-t. A végén alig vált el a műtrágyázottól.
Válasz #94. hozzászólásra
Ezt értem De akor most a télivel mi van?? De az enyém ami nincs mesze kb 500m az szép zöld!! igaz nem buza tarlóba hanem retek után..
Válasz #93. hozzászólásra
a tavaszi sárgaság nem olyan nagy baj, mint az őszi! Kivéve, ha elhalt az a sárga árpa.
Én már látam felénk tökre besárgult ösziárpát!!
Válasz #91. hozzászólásra
Elég korai szántás volt.
Válasz #90. hozzászólásra
nekem is azt kellett volna, most már látom, de akkor meg vetni nem tudtam volna csak már sárban....
Válasz #89. hozzászólásra
Mindent szántottam.
Válasz #88. hozzászólásra
Nincs benne árva kelés??
Csak mert nálunk 1 szem eső nem volt a nyáron...
Válasz #86. hozzászólásra
Ez búza után van vetve.
Válasz #86. hozzászólásra
Tudsz ám kérdezni !!!
Az esők meg kint vannak a birtokon.
Válasz #85. hozzászólásra
Akkor az már az esők után volt, ugye?
Válasz #84. hozzászólásra
Megvan !!!!
Rendesen vezetem én a naplót is ám !!!!
Okt.19.
Válasz #83. hozzászólásra
Tsak, mert az enyém nagyobb, de gazosabb is sokkal.
Ráadásul búza árva kelés is van benne, az nem tom azzal mi lesz
Válasz #82. hozzászólásra
A tök se tudja most !
Válasz #81. hozzászólásra
Mikor vetetted?
Válasz #79. hozzászólásra
Békésmegye déli része,vetésidő,nállunk egy régi mondás,október 20.-ig elvetni a gabonát.Most nemtartom célszerűnek,úgysem kel ki.