Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- Robotkormány új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Claas Lexion vélemények új
- MTZ 1221 traktor új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
329 hozzászólás
Válasz #78. hozzászólásra
És mikor? Az ország melyik részén? Termésátlagok?
Válasz #77. hozzászólásra
Mi 220-at szoktunk,fajtától független.
Üdv!
Hektáronkénti vetőmagnormákkal hogy álltok árpából? Hány kilót szórtok hektáronként? Főleg vanessa érdekelne ha van valakinek tapasztalata kérem ossza meg. Előre is köszönöm!
Válasz #73. hozzászólásra
Kösz az infót!
Akkor nem sietek.
10% alfametrin 5000 ft/l+áfa ---> www.agroyal.hu
Válasz #73. hozzászólásra
Akkor ez felétek is ismerős.
ha tól korán veted, akkor rovarölőszerrel kell csávázni, mert különben lerágják a bogarak, meg a levéltetvek, valamint jó eséllyel megfertőzik vírussal is...
október előtt nem célszerű vetni...
Válasz #71. hozzászólásra
Szerintem itt már rég nem a tudomány határozza meg a vetési időket. :-((((
Válasz #70. hozzászólásra
Igen?
A tudomány fordítva "mondja".
Igaz, most ha elvetném, az még nem határozná meg a kelést ebben a szárazságban.
Válasz #69. hozzászólásra
Ne kapkod el, én már egyszer megszívtam. Az elmúlt 2 évben előbb elvetettem a búzám, mint az árpát, és ezt nem csak magamnak csinálom így.
Válasz #68. hozzászólásra
Én is kezdeném már, de nincs meg, még a magom :((((((((((
Válasz #67. hozzászólásra
Hartán 2 hete elkezdték.
Veti már valaki?
Válasz #64. hozzászólásra
nem kell senkinek?????
.
tomi!annyi van bőven.az akció a készlet erejéig tart.többet nem kapok ilyen áron.majd hívlak.
RAXIL 060 FS ----> www.agroyal.hu "akciók menűpont"
Válasz #61. hozzászólásra
1xűbb madzaggal körbekötni.
Válasz #59. hozzászólásra
Nem mert támasztják 1mást....
A szélét meg körbefalazza a parcellának minden vlmrevaló paraszt......
Válasz #59. hozzászólásra
Nem....ha megtámasztod....moddus-al.
Válasz #57. hozzászólásra
Az nem dől le????
Válasz #57. hozzászólásra
Az nem dől le????
Válasz #55. hozzászólásra
8-9 t-nál elfér......
RAXIL 60 FS AKCIÓ ---> www.agroyal.hu
Válasz #52. hozzászólásra
Nem luxus az 1 kicsit ősziárpának?
(szerintem de)
Válasz #53. hozzászólásra
7q 27%N/ha
Válasz #52. hozzászólásra
Ezt nem értem: 7q27%
Válasz #50. hozzászólásra
Laverda nagyon jó !
Elkalapálta a Rex-et !
Igaz birka trágyázott földbe nyomtam, de aki csak nitrót szórt rá(7q27%) annak is simán verte a Rex-ét.
Válasz #50. hozzászólásra
Az a baj , hogy manapság mind 1 , hogy a minősége sörárpa lenne. Nem kell a kutyának se csak takarmányba , apró pénzér... Nekem amúgy a GK Judy tetszene...
volt már valakinek SU Metaxa árpája? Érdekelnének a beltartalmi paraméterei. Kacérkodom ezzel a sörárpa gondolattal én is, de mi sok nitrogént használunk, szóval ha a beltartalmi mutatói a határon billegnek, akkor nálunk az biztos kicsúszik.. :(
Esetleg idei eredmények Laverda vagy Candese termésről? Ismeretlen területre lépegetek...
Válasz #46. hozzászólásra
nekem volt tavaly 20ha
jó földen volt 60q 25 sikér
rossz földben 30q 28-as sikér
Válasz #46. hozzászólásra
Szerintem a Vetőmag 95kft...
Válasz #45. hozzászólásra
Lasan ráfanyalodunk az öszes ösi elenségünk által fejlesztet fajtára.. ez már sajnos durva..!!
Válasz #45. hozzászólásra
A buzogányrol halotam én is!Sok jót mondanak,de élöben még nem látam felénk nem termelik!Ki forgalmaza és mijen áron?Mit érdemes még tudni rola??
A buzogány az egy rendkívül jó kis fajta, asszem Francia... Volt tavaly nálunk is 6,3t-t adott a két legszarabb földünkben, a vicc az hogy mind 2 legelő volt régen , tehát fehér szik tenger. Még volt Suba 5,5t/ha és Vekni 6t/ha - de ezek a jobb földekben. Sajna a minősége a buzogánynak nem volt jó csak Euro lett.Pedig kapott mind kb 300 kgNPK+S hatóanyagot-ami kb6,5qműszar/ha +lomtrágyát+gombaölőt... Amúgy Amazone-al vetettük és érdekes volt látni ahogy aratásig meglátszott az az ikersor benne ahogy kelés után mikor még nem bokrosodik be... Alacsony szára van , sötét és rendíthetetlen... Ha takarmány célra keresnék nagy hozamú búzát mondjuk tritikálé helyett , bizti ezt választanám . Kevés ráfordítással termelném és ha akad közte étkezési vagy euró is azt persze eladnám...
Nekem az idén buzogány volt, "utcahosszal" verte a könyéken mindenkiét, igaz tápanyagellátásban is jobb volt.
Válasz #40. hozzászólásra
Thanx. Búzából nekünk idén LUPUS , VEKNI , MULAN , QUEBON, BOCRIS voltak , az utóbbi négyből marad a vetőmag . A Lupus már nem kell :ingadozó minőség és termésben is elmarad a Veknitől + magas szár...
Válasz #39. hozzászólásra
Tudom.
Mostanában a "trendi" a lupus, saturnus, dunai, brillant, bill, eurofit-piacképes étkezési,javító.
Bő termőben a bill, globus, hysun, qwebon, kunglória, bendegúz.
Válasz #39. hozzászólásra
Tudom, azért hoztam fel a Lupust, mert azt istenítik sokan, aztán most mégis alul maradt minőségben a magyarokkal szemben.
drenthe.
A sörárpa eléggé rázos terület. teremhet neked az 6 t-t is, de ki kell tisztítani 2,6-os rostán és az a fizető, meg ráadásúl nem lehet 10,5 fölött a fehérje, ami ugye elárúlj, hogy utálja a nitrogént. De ha utálja, akkor miből tud teremni ??? Remélem érted. Vagy ez, vagy az !
Ellenben 98-99-ben, nekem volt tavaszi sörárpám, mert akkor csak tavasziak voltak, és asszem jubilant, vagy mi a szösz.... Nos ez akkoriban rendes technológiával úgy adta a 6,5 tonnát, hogy alig maradt a sörgyárnak, mert elvitték az udvarból, mert rendesen híre ment, akkor még a tsz aratta 3 kombájnal, meg szállító járművek, és hammar híre ment. Nos akkoriban nem igazán nézték még a beltartalmakat, így érte meg az a termés mennyiséggel foglalkozni. Azóta sem volt tavaszi kalászosom.
Válasz #37. hozzászólásra
No,hát ezek pedig mind magyar fajták!))
Válasz #37. hozzászólásra
Hát azt nem tudom, viszont azt igen, hogy egyik ismerősömnek volt több fajta magyar búzája, meg volt Lupus, ráadásul repce előveteménnyel, és csak a Lupus lett takarmány.
Válasz #33. hozzászólásra
Csak szar a W értéke, nem stabil, és a legkisebb esőre elmegy az esésszám. Ez utóbbi elmondható minden magyar fajtáról. Évekig volt subám, de nagyon intenzív fajta, mindent meghálál, a bosnyák viszi, mint a cukrot. Majd volt verbunkos, ködmön. A verbunkos is roppant jól tud teljesíteni.
nekem laverda volt idén. nem volt rossz a körülményekhez képest
http://www.farmit.hu/rde/xbcr/farmit/images/agroforum-oszi_kalaszos_vetomag.pdf
Válasz #33. hozzászólásra
Hát az rám is férne, mert idén se lett malmi csak euro, meg a marsall ami megázott 5x, az csak takarmány.
Válasz #32. hozzászólásra
a repce földbe megy az ha tudunk venni, a kukiba osztrák
Válasz #32. hozzászólásra
A SUBÁT azt ajánlani tudom!Az javitó minöséget is tud nem ritka a közel40 sikér és még terem is..
Válasz #31. hozzászólásra
A növényvédősöm évek óta Subát vet. Ő nagyon dicséri. Idén lehet, hogy nekem is az lesz. Nagyon jól bokrosodik az biztos.
nekünk vagy 5éve volt csárdás átlagos év 30 mázsa, most ugyanott 58mázsa a süvegesből ,de a sikér nem az igazi, főeg a napra után....pedig a prosiba az van irva hogy gyenge termőhelyen is tudja a 35öt...
Válasz #29. hozzászólásra
A csárdás nekünk az összes helyen javító lett.