Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Műtrágya árak új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Grubber új
- Eke minden mennyiségben új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1153 hozzászólás
Válasz #502. hozzászólásra
Árpát
Mit akarsz a Merci be el adni?
Ilyen alacsonyak az árak az őszi árpára? Akkor a jó minőségü sörárpáért mennyit adnak? Én vásárolnék +421 917 886 942
Merci kft. Csávoly korrekt,fizetnek?
Szevasztok! A jászságban aztmondták a legnagyobb felvásárlónál az árpára,hogy,hogy háromezernégyszáz ,búzára háromezernyolcszáz azthittem rosszul hallok,de nem...
Bizony, nálunk is kell még min. 3 hét, ha nemtöbb. Igaz nálunk picit hűvösebb is a klíma. :)
Itt nálunk még semmit (szó szerint értsétek) sem vágott senki, éretlen, sok helyen még zöld a szára
Sőrárpára mienek a felvásárlási árak?
Válasz #490. hozzászólásra
Erre felé pedig alig van vágott Tegnap próbavágáson 16-os lett a legérettebnek ítélt tábla a helyi cégnél, miénk még zöld szárú néhol... 10km-el arrébb viszont már mindet levágták, 7-10 es vizekkel 25-45q között.
Felvásárolok őszi árpát (sörárpát)!!!!
Válasz #492. hozzászólásra
Igen az átlag 5t/ ha, 4000-4200 körül veszik.de mint írtam szinte nincs már vágni való.
Válasz #491. hozzászólásra
szerintem sanyi a termésátlagra írta az 5-öt!
Válasz #490. hozzászólásra
5000?Hol?
Válasz #489. hozzászólásra
Még hétfőn is megáztatok? Erre 5 körül van, de van ami a földön, úgy fekszik.Meg még a szára olyan zöld .. ,de már alig van vágatlan.
Kombájn alol 4000 a tisztitott 4200.Nem egy vastag árak Átlag 4t termések mellet.
ma mértem vizet, 19.8 %
REX fajta
Válasz #485. hozzászólásra
bács kiskun dél
4300 + komp.felár
Válasz #485. hozzászólásra
Fejér megye Szfvár és környéke 4200-4300+komp ez mai ár
Most merre mennyi az ár??
Válasz #482. hozzászólásra
Te mostan az árpát sörárpának termelted? Mert ha takarmánynak akkor 2x1q karbamid rendesen megmozgatta volna a mérleget, és nem kellet volna tartanod hogy vissza hozza-e az árát.
Válasz #481. hozzászólásra
Éve készül a nyithatos oldal ablak de még nem készült el és nem is fogezért egy polikarbonát lap van felcsavarozva.Szaunázok az olmoval
Válasz #480. hozzászólásra
Egy két tábla kapott 1q körüli 34an,azok még várnak a kombájnra.Azospedet minden hová nyomtunk,igy is megvan dölve.Ilyesmi technologiával volt jobb évbe 7-7.5t-ás átlag is most nem.Igaz kuki után.
Válasz #479. hozzászólásra
Második képen az oldalablaknál mi van? Itt a cégnél mértünk ma 14-15-16 os vízeket, de ma is esett, még jópár nap az aratás kezdése... A sajátunkban meg még sok a zöld is.
Válasz #479. hozzászólásra
Tavasszal semmi N?
Nekünk amit idáig lebirtunk aratni 46q volt a legjobb termés.Nem is lesz jobb szerintem,sok kicsi szem és léhás.Napraforgo elövetemény 2x tárcsa vetés rex fajta 180-200kg/ha,150-200kg 3x15npk ősszel.Tavasszal gyomirtás pointer+azosped+harwesan zászlos levélkor.Aratás 514-el.
Válasz #475. hozzászólásra
Nálam is ez lesz a helyzet. Tavaly a semminek látszó adott 43q/ha. Idén pedig a viszonylag jólkinézőben tele van a kalász léha szemekkel. És a számlára vásárolt (IKR) másodfokú vetőmag koromüszöggel fertőzött. bogaraztam 2x, gombaölőztem, nem hinném hogy elfogom érni a tavalyi átlagot vele.
50q árpa/ha lett a vége. 4000ft+komp.-ért eladva.
2* tárcsázva
2q kombi
2q vetőmag/ha (fridericus)
gyomirtás (granstar)
vágás+beszállítás.
Lehet számolni mennyibe jönn ki a hektár költség. Bérmunka csak a vágás és a beszállítás volt.
Szerintem mŕsbňl sem lesz csucstermés.A tavaszi idö elég rendesen belerondított a dolgokba.A sok esö belvíz,ami kimosta a veteményt,vagy a tŕpanyagot,s most halvŕnyzöldön van benne ami,a mŕrciusi fagy lesöpörte a lucernŕm ami 3.nyaras lenne elkezdett kiritkulni,a buza mindent megkapott nŕlam még lombtrŕgyŕt /azo speed/et is ,de nem 100as. Ugye kifehéredett az is a fagytól mŕrciusban.Aztŕn meg a hideg ŕprilisi aszŕly.A tengerivetés csuszŕsa,a borsň 3hetes kései vetése,Hajduban elkezdték sokan tŕrcsŕzni kifele,mert nem éri meg levŕgni,gyökérgomba stb,hogy a kötbéreket ne emlitsük ahogy lehet hallani.Kukorica is van az cimerezöstöl a bokŕigéröig,a viz miatt. Volt jég is ami kisallangozta.A levelet most heveri ki az összecibŕlŕst.Szerintem korai itt nagy jo termést vizionŕlni,mert a mŕzsa mutatja meg, a valós képet.Hiŕba fenik majd a kupecek a fogukat,az olcso cucra,én ugysem adom tárolom.Mert mŕr lŕtszik,hogy nem lesz csúcsčv,s szopni fognak azok is
nekem is nagy csalódás az árpa! Pontosan nem számoltuk még, de még egyik táblán sem volt meg a 60! Sőt, még 40 alattiak is lesznek!!!
5000-re vissza kell mennie az árnak!
Válasz #473. hozzászólásra
reméljük!
Válasz #472. hozzászólásra
Ugye, Horton...
Ilyeneket hallok felénk...(talán a búza jobb lesz valamivel)
Nem kell úgy elszállni a dolgoktól.
A szomszéd nagy cégnek,ahol mindent beleadnak a termesztésbe 3.8t/ha-ra jött ki az átlag!Ugye Derenthe ez Heves megye!
Válasz #467. hozzászólásra
Én még csak nettó 4000-4300-ig hallottam. Jó lenne ha legalább megállna a zuhanás.
Ez már kezd tetszeni... alakul...
Felénk br. ennyi.Olvasom hogy ki mennyi árakat irogat ide itt mindig a legkevesebbet igérik érte.
Majd csak indul felfelé.
Őszi Árpa 4500Ft+komp eladva.
Válasz #461. hozzászólásra
Egy 4 méteres összecsukható pneumatikus gépet 12000 euró volt.
Pont a legrosszabbkor vettem mert akkor még Magyarországon
ennyiért nem lehetett venni.Most már van kár kimenni érte.Olyan
állapotban volt hogy egy szezont még kibírt.De annyi bérmunkám
lett vele,hogy még abban az évben vissza kereste az árát és plusz
amennyibe a full felújítás került.(kételkedők kíméljenek)
És azóta is hiba nélkül működik nagy jók a vaderstad gépek.
Darázs ma 42+ komp.felár.
Válasz #462. hozzászólásra
Darázs keverő tegnap 4200-t adott volna, de felénk (Nagykörű)még kissé zöld foltos az árpa,jövő hét közepe vszínű az aratás!!!!
Üdv,
tavaly kezdtem "nagyban" gazdálkodni 40 ha-on:)
Érdeklődnék, ha fedezni akarjátok a következő évi termést, azt BÉT-en, MATIF-on vagy Chicago-i tőzsdén teszitek? Ha külföldin, akkor a deviza pozíciót is fedezitek vagy hagyjátok szabadon?
Vagy leszerződtök kereskedővel, felvásárlóval és kész?
Ha nem szerződtök vagy adjátok el előre, akkor miért nem?
Ha el is adjátok, akkor miért kereskedőnek és nem tőzsdén?
Olvasom előbbi hozzászólását, hogy idén a gabona 30-40.000 Ft közé is be fog esni egyes megyékben. Erről azt gondolom, hogy teljesen mindegy kinek mekkora és minőségű terménye van kicsi hazánkban, semmit se számít! Majd Chicago-ban eldől, mennyi lesz a termények ára. Az ottani árakat befolyásolja az oroszországi, eu-s, brazil, ausztrál, stb termés, majd még egy rakat spekulációs ügylet. Amíg USA-ban nem szakadnak be az árak, addig sehol máshol nem fognak.
Válasz #454. hozzászólásra
Milyen rapidot hoztál be, mennyiért?
Tavaly itt nálunk is napra aratáskor bérgép dolgozott(fél éves NH, amit aratásközben lecseréltek egy 0km-esre valami elektromos hiba miatt) NETTÓ 16eFT/Ha -ért vágott plussz jött vele egy gép, ami hordta alóla a szemet. Bár az is igaz, hogy ilyen 1-2Ha os táblákba nem álltak bele.
Válasz #455. hozzászólásra
BAZ+
Ez nagy beszólás volt !
Persze ezt nem gondoltad komolyan...
Válasz #445. hozzászólásra
Üdv !
Én is , és én is vadászgép rajongó vagyok !
Felénk idáig 3-4-4,5t-ás árpák jöttek lefelé.4000+-ér hordjuk kombájn tisztán.Ez van sajna.
Válasz #455. hozzászólásra
Na ezt szeretem!Aki nem hímel hámol hanem megmondja az igazat és nem a személyembe keresi a hibát.
mindegy mit írsz, jók a földjeitek és emiatt utálunk!
Válasz #448. hozzászólásra
Sajnálom,hogy nem tudjuk megbeszélni személyesen.De amit írtam mind igaz és nem névnélkül tettem.A szürös dolgot anno egy szervizestöl láttam,hogy szét flexezi kérdeztem miért teszi azt mondta ha kopadékot találsz benne takarítsd el a portáról.A14-15 aratás megint igaz hívj fel egy hozzám közeli válalkozót és kérj árat van olyan aki 4 560 lexionnal beszállítva városon belül 21000ft-ért learat és nem is helybeli 30 km utazik
A kis 2056-osal 20-30 hektárt tudok levágni egy nap napraforgóba 7-12
búzában 15-20 litert fogyaszt kukoricába még nem volt. Ha 20 hektá levŕgok 14000x20=280000ft gázolaj 20x20=400 az kb 170000ft külömbség
110000ft ez van ritkán szotyiból lemegy 30 hektár 420000ft 10 literrel az 140000ft különmbség 280000ft.A gépet 9 éve vetük kpra 10 mill ért olyan állapotban van hogy annyit még kapnék érte az aratásra való felkészülé alltalába 150-200e ft ritkán 500e ft aratás közbe ritkán kell hozzá nyulni.
Sajáttal együtt 500-700 hektárt dolgozik egy évben.A külföldi gépvásárlásnŕl ott lehet tévedtem, de utánna nézek az biztos hogy németböl hoztam a rapidot és a permetezőt és nem kellett áfát fizetni, de utánna néztem és a tesóm nevére ment ö pedig áfa körös. De szerintem a komposoknak is így lehet.Az a baj nem ismersz aki ismer az tudja rólam mindenkinek ott segítek ahol tudok.Ha valami hibásat írtam nézd el mert telefonrol írtam!