Hirdetés
Fórum
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1153 hozzászólás
Válasz ME109G14 #802. hozzászólásáraSajnos ez van. A vegyszermaradvány téma is megérne egy misét.
Válasz Nabu #801. hozzászólásáraIgazad van unoka teso gasztroenterologus nagyon megse lepódnek ha a 20 éves páciensnek ki kell rakni a hasfalába a végbelét
Válasz Matyi50 #798. hozzászólásáraSzép is a 90-100 mázsás búza, csak meg kell nézni, hogy 1 tonna szem és szalma mennyi tápanyagot vesz ki a talajból. A nitrogén jó esetben pótolva van. A kálium, foszfor még a nagyobb üzemekben sem, a különböző nyomelem aztán végképp nem. Aztán nem kell sokat gondolkodni hogy a 90 mázsás Geniusnak miért 16-os a sikérje meg 8-as a fehérjéket. De nem gond mert ebből is péksüti lesz néhány E betűvel keverve, aztán az onkológusoknak és a hasi sebészeknek is élni kell valamiből.
Válasz gcastle #799. hozzászólásáraIgy van a jószág is vagy még rosszabb árakkal dolgozunk,mint 15-20éve voltak.
Fejlödni nem lehet,esetleg tönkremenni igy.
Válasz Cafi #796. hozzászólására2003-as árpa 2004. márciusában volt annyi, mint most... Érted... Érted???
Válasz Cafi #796. hozzászólásáraMa eljutottunk arra a szintre,hogy 10tonnás hektáronkénti termésátlagot kell produkálni a földalapút is beleszámolva,hogy legyen nyereség a gabonán. Na ez a klímaváltozás miatt,meg amugy idén elég ritka lesz. Persze az inputanyag felhasználás az jócskán felülmúlja a 15-20évvel ezelőttit hektáronként. Ahogyan az inputanyagok ára is egy tonna terményhez viszonyítva magasabb,ahogy az egyéb rárakódó járulékos plusz költségek is sokat elvisznek a termelő hektáronkénti nyereségéből.
Jön az a demagóg ideológia,hogy persze minél nagyobb méretben kell akkor termelni,hogy nyereségesebb legyen...
Válasz gcastle #792. hozzászólására150-170.000 Ft volt 2003-2004-ben 1 m² panel ara Veszpremben. Akkoriban maradt 70-80.000 Ft nyereség 1 ha árpán?
Válasz gcastle #792. hozzászólására20-22.000 Ft/t volt az ára.
Hány tonna volt a termésátlag 2003-2004ben?
Hány Ft nyereség volt akkoriban 1 ha árpán?
Hány m2-nyi veszprémi panelre futotta 1 ha árpa nyeresége?
Ma hány Ft nyereség van 1 ha-nyi 9 tonnás árpán, 200.000 Ft?
Ma Veszprémben átlagban kb 350-400 Ft/m2 ára van a panelnek.
Tehát 1 ha árpa nyeresége kb 0,5 m² veszprémi panel.
Üdv! Hol, mennyiért veszik át az árpát?
Válasz Szabi. #784. hozzászólásáraCsak azt a “sok árpát” még le is kell szedni! Sok van még kint. Aztán az időjárás még viccelődik velünk ahogy látjuk...
Válasz gcastle #792. hozzászólásáraPersze értem! Sajnos az árak elszabadultak, csak sajnos nem nálunk hanem felénk! Ez van ebből kell főzni!
Válasz Ares 826 #790. hozzászólásáraAkkor hozzád "átment" a mondanivalóm...
Válasz Gatti #787. hozzászólásáraAkkor csak jó az összehasonlításom!
Válasz gcastle #786. hozzászólásáraAkkor 2002-ben a gázolaj volt 200ft, a juró meg 244! Akkor most vajon mennyinek kellene lenni az árpának????????
Válasz Szabi. #784. hozzászólásáraÉn már letettem róla...
Válasz Sk Laci #783. hozzászólására24.én ugyanitt még árat se tudtak, mert nem kezdte senki...
Válasz gcastle #786. hozzászólásáracsak sajnos rossz ezzel összehasonlítani, mert akkor jóval olcsóbb volt minden, nem voltak olyan költségek mint most, elég csak az üzemanyagot megnézni, az inputról nem is beszélve.
Ha a gázolajat meg az inputot nézzük legalább 3x akkora emelkedésnek kellett volna történnie felvásárlás terén, de lehet keveset mondtam.
Akkor nézzünk vissza a múltba egy kicsit: 2000-2004 árak
Válasz Szabi. #784. hozzászólásáraAz borítékolható. De az sem garancia hogy mint az idei tél. A következő is hasonló lesz. Ha nem, akkor az idei rekordok jövőre max 8-asal végződnek. A Su Ellent vetjük már pár éve. De ez az év egyedi volt ezzel az árpával. Az ár játszik a tárolókapacitásra is. Ez az első aratott gabona. A többi még hátra van. Ha nincs tárolókapacitás. Már verem is le az árat. A kenyérgabonát nem kockáztatja senki,az alapból többe kerül előállításilag is. De ott vannak a szerződött repcék. Ott is lesz gond. Bár ott a tárolás részben játszik, ha vennem kell hogy le tudjam szállítani a leszerződött mennyiséget. Mondom én a fekete leves az ágazatban még hátra van.
Akkor most abba gondoljatok bele, hogy az idei évi terméseredmény miatt, szinte mindenki árpa vetésen gondolkodik úgy, hogy többet vett, kipróbálja, csak az vett kategóriában.........na majd akkor milyen ára lesz......
Válasz Nyomasek Bobo #782. hozzászólásáraGyőr és komárom útvonalon alig van talpon árpa. Majdnem mindenhol már lekaszálták. Meglehet megtelt a raktár, ezért ez az ár, ami van. Sk-ban se lessz más, csak alacsony ár
Győr mellett a nem szerződött 3800+komp...
Válasz zoldi.matyas #780. hozzászólásáraMiért?Vetőmagot várnak?Abban van 2% idegen!!
Akkor az csak 4100!
Pest megye, 42000 ft/tonn 2%levonással
Válasz Bálint1989 #777. hozzászólásáraKöszi
Bács kiskun Hajós 42+komp
Válasz Bobo77 #771. hozzászólásáraCargill
Hajdú-Biharban tud valaki friss árakat?
42 HB megye
itt jelenleg 4000 ért veszik, de ez még mehet lefele.
Válasz Nskype #769. hozzászólásáraCsongrád 3900-4000 Ft
Válasz Bálint1989 #770. hozzászólásáraBékés megye talán 4000huf. De lehet, hogy annyi se.
Válasz Bálint1989 #770. hozzászólásáraPontosabban hol?
Válasz Nskype #769. hozzászólására44 Kaposvár környéke. 14 alatti nedvességel kombájntisztán.
Sziasztok!
Tud valaki friss átvételi árat árpára, és milyen paraméterrel veszik? ( hektó, nedvesség, fizetés, stb.)
Válasz laci92627 #767. hozzászólásáraŐszi sörárpát 48000-èrt kötöttem a héten.
Tud valaki előkötési árat őszi árpára?
Válasz Bécó #765. hozzászólásáraNem ilyen egyszerű ez,az alapanyagunk KELL,tavaly rákeveredtem valami Németalföldi árutőzsde oldalára picivel volt 9000 ft alatt, átszámítva.Itt vetettek elég sokat,biztosabb mint bármely tavaszi/Alföld/,+repce elé tökéletes.
Válasz Sk Laci #761. hozzászólásáraNekem már tavaly ősszel mondták a hellyi szárítósok hogy úgy vessek, nekik nem kellesz jövöre az árpa!
Sajnos a sertés pestis eredménye ez!
Válasz agrogal #762. hozzászólásáraMajdnem 340 es eurónál hagyd ezt a dumát!Eddig sem itthon kellett a nagy része a megtermelt árunak.
Válasz agrogal #762. hozzászólásáraÁltalában az, aminek oda adják
Válasz Sk Laci #761. hozzászólásáraMi eszi meg?
Tud valaki árakat ősziárpa lekötési árral kapcsolatban 2020-as évre?
43 500 Ft/ t ajánlatot kaptam. Kicsit "soványnak" találom az árat, olyan 46 500-tól felfelé mintha reálisabb lenne. De ez csak az én meglátásom.
Merre, milyen árak vannak?
Válasz Bécó #759. hozzászólásáraSzirák Farm, de az aktuális árakat nem tudom...
Válasz gazda.f #757. hozzászólásáraBorsodba hol?
Encs mellet vagyok, itt 39 et mondanak!
Válasz gazda.f #757. hozzászólásáraBorsodba hol?
Encs mellet vagyok, itt 39 et mondanak!
Borsod 40500/t
41-43 közötti árak 4-5-6t-ás hozamok 13 alatti viz.Orosháza.
Moderálási elveink miatt törölve: 2020-05-13 11:54:28
Válasz szantofold22 #753. hozzászólásáraS hogy a témánál maradjunk az árpa kifejezetten sertés takarmány.Keményíti a szalonnát stb.S ha nincs ami megegye az biz kihat az árra.Sörben nem hiszek ott a fehérjével szivatnak.Van aki egész kamionnyi mennyiséget forgat át egyikről másikra s visszaáll vele a sorba hátha megveszi.Amúgy 44 -45ös árat hallani rá