Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1153 hozzászólás
Válasz Bán Zsolt #752. hozzászólására52-54 az átlag általában.A sperma Bonyhádi Derecskei.Az 59 es 25%vérhányad sarolé volt.Alatta van 5 hónapig nem tejporos.Az europ rol meg annyit hogy mikor leveszik róla a kabátot utána már nem mondod meg.Be nem enged a vagószalagra majd ő....Kezdetben jo volt aztán hát most nem tudunk fizetni egy hónap a %is volt már jobb legközelebb több jár.Mindenhol ez a szemétkedés megy Tényleg belefárad az ember.Hizlalást befejeztük a teljes állomány szaporulatát felvásárolja borjú korába egy ismerős és ennyi.A gabona front is 3 helyre redukálódott.Csak ahol van feldolgozás is.Nem jön hogy most nincs ar ez az.Vállal tárolást ha bent van nála el is engedi és meg is veszi.Nem kell rakodni hordani vinni.Leegyszerüsítettem mindent.Ott nincs szükség trükközni se.Vet az ember olyat mailyen kell ennyi.
A sertésállományra rákiáltotta a pestist erre értettem az állstos terméket.Ez nagyon megfogta az export hust.Hihetetlen kárt okoznak a lobbisták
Válasz szantofold22 #751. hozzászólásáraha 59-re vágódik az MT az már jó féle!
vagy ott becsületes a vágó erre meg átb.szós
Válasz kiskertész #750. hozzászólásáraSajnos igy 50 fele megtanultam amilyen a mosdó olyan a törölköző.Minél jobban beleássa magát az ember annál jobban látja a turpiszságokat.De mind egy.Rég nem foglalkozom kereskedővel .Állatoknál is közvetlenül meg továbbtartóknak vagy a vágóhídra.A gabona is feldolgozóba megy.
Gondolj bele atveszik a buzád takarmányba de holnap már étkezésiként továbbadja valamelyik malomnak.Keveri kutyulja.Vagy billentesz a magtárba a rostállás elmarad de a díj nem.Vagy leadod a sörárpának valót beleköt a fehérjébe takarmányként jó ha elmegy aztán honap már maláta lesz belőle 6000ért.Vagy egyik 2másik 3%szemetet von kukoricánál.Napra 5-10 ig ről ne is beszéljünk.Aztán meg látod az új 50m terepjáróval a becstelenség jutalmát. Marha vágóhidon Europ minősités bevisznek egy 59% ra vágódó magyar tarkát aztán visszahív hogy eltekerted a mázsát mert 48% ra vágódott(rosdz holsten is jobb)Meg nem maradt 3mázsa az 5 mázsából.Mire kiderül hogy a hentes lekanyrított belőle 50 kg húst.És ez csak a jéghegy csúcsa.Azt meg hogy 2007es aszályba 46ért ment az árpa most meg kivételesen nem 3 al kezdődik ne is firtassuk.Ez a baj szerintem érted te ezt.
Mitől fél a kamerájával hogy a 20xx milliós traktorba vagy zsebembe kihordom a búzát?
Válasz szantofold22 #749. hozzászólásáraNagyon komoly, felnőttes a hozzáállásod, nagyon sz.r lehet neked, hogy mindenki meglop, átbax.
Nem is értem, miért foglalkozol egyáltalán a felvásárlókkal, miért nem oldod meg te magad.
Válasz atisgyulai #748. hozzászólásáraMmmm mindig a tolvaj fél a legjobban ,hogy meglopják.Nagyon beállt árak vannak mindenből sajnos
Válasz szantofold22 #747. hozzászólásáraNem tudom pontosan milyen hosszú a mintavevő, de kamion- meg letolós pótok is hordják, és annak is eléri az alját.
És az egész telep kamerázva!
Válasz atisgyulai #743. hozzászólására150 es Hw póton is koppan ?
Válasz szantofold22 #745. hozzászólásáraRégi szép időkben kukorica hordásánál volt akinek el volt rejtve benne egy vödör Ó kuki.Gazdaságos volt a tengeri termelés vizes világban is!
Válasz atisgyulai #743. hozzászólásáraSzerencse kérdése.A csicskának ha nics kedve tőrözni dob egy tálat.Van ahol gép szúr.
Amúgy nem amatőr,Mert leslattyog a száritóhoz és kiderűlhet a turpisság.Dehát ha az árral leszednek akkor had legyen már "ügyes "a paraszt is"...
Válasz atisgyulai #743. hozzászólásáraVolt ez a kèzi mintavevő, èn mindig a tetejèt karistoltam, ès ahol tiszta az anyag
Válasz szantofold22 #742. hozzászólásáraMég nálatok működik ez a tetejéről merített mintavétel?
Elég amatőr felvásárló lehet!
Ahová én viszem, ott úgy megszúrják a pótot, többször is, hogy koppan a mintavevő a platón!
Válasz bakistvan86 #737. hozzászólásáraTedd a pót aljába ,rá meg nézzél valami tiszta sarkat betetőzni...
Válasz bakistvan86 #737. hozzászólásáraAkkor szívás, ha később érik a búza!
Ha előbb szeded, még éretlen búza miatt bemelegszik a kupacban.
Ha vársz vele, hogy a búza beérjen, akkor meg lepotyog az árpa kalászok java!
Mondjuk, ha nagyon zöld a búza, akkor kimegy hátra.
Válasz atisgyulai #735. hozzászólásáraBe is dőlt a tengeri olcsóbb mint szezonban..Sajnos nincs ami megegye az ipart meg hagyjuk szerintem.Kartel kartel hátán
Válasz ewtoto #738. hozzászólásáraKöszi
Válasz bakistvan86 #737. hozzászólásáraTakarmány minőségi árat 100% ban megkapod! Nem kell ezen aggódnod!
Sziasztok!
A tavalyi száraz nyárnak köszönhetően a letárcsázott búza tarlóból nem keltek ki az elszórt búzaszemek, és ősszel árpa lett vetve a területbe.
Most az árpa között látok búzát is 2-3%-ban.
El akarnám majd adni a termést. Mennyire probléma ez, hogy nem teljesen tiszta, vagy ez elenyésző és nem is foglalkoznak vele a felvásárlók?
Szép napot mindenkinek!
Válasz atisgyulai #735. hozzászólásáraÉs az alkohol?!
Válasz szantofold22 #733. hozzászólására"Az a baj állatos termény."
A kukorica keményítőről nem hallottál még? Lehet több kukoricát megeszel egy év alatt, mint egy hízó!
Válasz Bobo77 #731. hozzászólásáraNagyon jól beszélsz, csak keményen!
Válasz J.D. Borda #732. hozzászólásáraJó kis dilemma!Vagy tároljuk be és 1 év mulva még olcsóbb lesz a szezonbelinárnál.Ugye a kukoricába belezakóztak páran.46-47 ösz ,most 42-43 valahol?Az a baj állatos termény.Annak köztudott nem nagy ára van.A napra búza repce amit a növekvő népesség hasznàl fogyaszt és elérhetőbb mint az ároából lett tarja nagyobbat ugrik a világpiacon.
Az árpa valahol belépő a takarmány búza árára..Rég nem vetek de nagyon érdekel mi lesz ebből.
Válasz gazda001 #728. hozzászólásáraAz nem ollan rossz szerintem.
Válasz zscsizmadia1 #730. hozzászólásáraMicsoda????A jó q va anyukájukat!Nem 3 hanem 5 lesz a kezdő szám
Itt 40-41-et emlegetnek de jövőhétre lehet 3-mal fog kezdödni.
Válasz gazda001 #728. hozzászólásáraSzerintem jó én is annyiért adom!
Válasz J.D. Borda #726. hozzászólására46-ért akkor jó most? Tárolni ennyit nem tudok.
Válasz Cowboy #725. hozzászólásáraPár hét múlva már 4500...kicsit aratás van, törjük le az árakat.
Válasz Cowboy #725. hozzászólásáraMeg az annyuk véreres ......t.
őszi árpa mai ár 4200 Ft nettó
Válasz Kisvuk #723. hozzászólásáraIgen
Válasz .Feco. #722. hozzászólásáraTaláltál tartályt?
Válasz medikus #721. hozzászólására9-es vízzel abból már csak liszt lesz, nem árpa.... 13-14 teljesen rendben van, akar 14,5-ig sincs baj ha nem gazos, koszos...
Válasz Szabi. #719. hozzászólására9-10?Amit írnak hogy zöld a szár,úgy aratják, az szerinted nem nyirkosít?
Válasz medikus #718. hozzászólásáraSzerintem meg azért áll össze, mert kombájn tisztán be van túrva a raktárba de a tiszttítás díj és a szemét%-a le van vonva természetesen........
Válasz medikus #718. hozzászólásáraSzerinted milyen vízzel kellene aratni ?!
Válasz J.D. Borda #717. hozzászólásáraJó,ha eladod és megveszik!Majd csinálnak vele valamit!Van ahol siló maróval bontják a raktárban!Abból készül a takarmány!
Válasz medikus #716. hozzászólásáraTök mind1 nem ha 11-13ig van a vize...14 is jó meg.
Válasz Szabi. #714. hozzászólásáraMi az hogy körül! Az árpa nagyon kényes a vízre!!!!!Hamar dohosodik,összeáll,penészedik,és a zsizsik is imádja olyan állapotban!
Válasz Szabi. #714. hozzászólására
Csütörtök délután és pénteken felénk is nagy erőkkel megindúlt a repce és árpa aratás.
Repce 7%víz deszikkálás nélkül, árpa 11-13% körül.
Termést nem tudok de a rendeket elnézve nem rossz, legalább is jobb, mint gondoltam pár hete.
Válasz kukaccsosz #712. hozzászólásáraBaranya
Válasz Vinkó 75 #710. hozzászólásáraMerre felé?
Kössz,elég jók az átlagok
Válasz lac* #708. hozzászólásáraZöldes kicsit a szára a vize 14 körüli...az átlag 8. Hétfő óta porolnak a határba. Jövő héten már mindenki tolja lefelé. A korai búzák is jönnek már felfelé.
Válasz lac* #708. hozzászólásáraFelénk Zalába tegnap kezdték.
Vágja már valaki az árpát.?
Válasz plantek.kriszta #703. hozzászólásáraaz már jó felé halad
Válasz Cowboy #705. hozzászólásáraSomogy megye sertés cég
Válasz plantek.kriszta #703. hozzászólásáraJól hangzik de hol? mert itt a tak búza is csak 4300+komp
Válasz plantek.kriszta #703. hozzászólásáraHol és ki?