Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Aaaaz igen!!!
Jó ügyes voltál!
Mi egy jó hete végeztünk.
Sajnos csak egy részét sikerült vetőgéppel, a többit műtrágya szóróval. A talajviszonyok miatt....De még így is örülök, hogy összejött.
Már két hete elvetettem,most kezd kibujkálni.
Nagy izgalommal figyelem majdnem minden nap,hisz életem első búzavetése.Remélem minden rendben lessz vele.
itt se a Rábával volt baj hanem azzal hogy vetettek pár napig fagyon és mire végeztek a pronto nagy része elmarad a földeken. (barázdanyitótárcsák, kis tömörítő kerekek, művelőtárcsák és minden egyéb ami érintkezett a fagyos földdel)
Ja igen jön a vetés második üteme..Vagyis a fagyon bedólgozós!!Kisértetiesen hasonlit a tavaji évhez az idei Akik komoly vetögépekel rendelkeznek azok ezt várták!! Mert ha fagy akkor nem ragad.. A nyitótárcsák meg ezel a kis fagyal megbirkóznak..
Értem.
Hát akkor azt tudom tanácsolni, h próbáld meg még ősszel elnyomni a búzát. Amúgy rajt van még a kuki? Vagy nem az után lesz?
Sokan ha nagyon nagy a sár, és nem érdemes gányolni, valahogy megpróbálnak magágyat csinálni, és műtrágyaszóróval szórják el, majd beleboronálják, vagy amilyen géped van. De én ezt nem tartom annyira jónak.
Várok a jó időre..
Sztem búzára gondol...
Amennyiben igen, hát azért soha nem lesz olyan, mint az őszi búza dehát a kényszer nagy úr. Tavaszi búzát inkább kényszerből szoktak vetni.
Amúgy én sem tom, mit fogok csinálni... kuki még rajt, és abba akarok búzát. Én megpróbálom elvetni ősszel, akár novemberben is.
Tavasszal inkább vagy szotyit, vagy árpát érdemes vetni...esetleg szóját.
Csakhát szójához nem értek, árpának nincs ára. ilyen kevés szotyiért meg nem jön ide a röpcsi lefújni.
Így kénytelen vok elkínlódni valamikor ősszel a búzát
Atol függ mit is akarsz tavaszal vetni?? Volt akinek még az öszi árpát is sikerült tavaszal elvetni!! De ha van kedved akkor inkább konkrétabban fogalmazd meg a kérdésed!!
Üdv! mint már 1× említetem én most kezdem és arra lenék kíváncsi hogy a tavaszi vetés menyire jó? Mer az eső miat egyszerűen nem tudok semmit csinálni!
Nagyon ugy néz ki hogy ez az oktober elsei dátum igencsak követendö dátum lesz ha ilyen szeszélyes marad az idöjárás!! Felénk most pl tárcsával sem lehetne buzát vetni..
Nálunk is hasonló a felállás hogy a Lupus egy ideig jó volt aztán gyengének bizonyult a saturnus az jobb volt de a Bitop a legjobb!
Az MV Toldiról tud valaki valami infót mondani hogy milyen mutatói vannak mert annyira nem ismerem
3135 hozzászólás
Válasz #434. hozzászólásra
Ez igen!
Grat hozzá.
talán egy szebb jövő reménye
Válasz #432. hozzászólásra
az sajna
Válasz #431. hozzászólásra
csak nem vizes
Válasz #428. hozzászólásra
25 HEKIT LESZÁMITVA KÉSZEN VUNK
AMI KIMARADT AZT VALAMIKOR TAVASZON GYILKOLJUK MEG VALAMIVEL
Válasz #424. hozzászólásra
Köszi.
Neked legyen igazad és aratásnál viruljon a fejem.
Válasz #426. hozzászólásra
Igen, mindenből ugyanannyi.
Majd referálok aratás után, hogy melyik mit tudott.
Válasz #422. hozzászólásra
szántás hogy halad komi? nálunk nagyon döcög
Még 15 ha van hátra:( egyszerűen hagyni kell száradni mert vannak kakis részek !
De ha minden jól megy akkor hétvégén el lesz húzva!!
Válasz #423. hozzászólásra
Ha műtrágyaszóróval is, de legalább meg van....
Van, aki még azzal sem tudta elvetni...pffff
Majd azért kíváncsi lennék egy összehasonlításra...
Gondolom ugyan az a fajta, és kb. ugyan annyi műszar, nem?
Akkor a tied már bizti szép...
38 nap....kb akkor fejeztem én a repcét be
Válasz #421. hozzászólásra
Akk sok sikert az elsőhöz...
Azt szokták mondani, az első mindenkinek jó...
Aaaaz igen!!!
Jó ügyes voltál!
Mi egy jó hete végeztünk.
Sajnos csak egy részét sikerült vetőgéppel, a többit műtrágya szóróval. A talajviszonyok miatt....De még így is örülök, hogy összejött.
Válasz #420. hozzászólásra
ma 38 napos az elsö eresztés a másik 29 szép nagyok
Válasz #420. hozzászólásra
Már két hete elvetettem,most kezd kibujkálni.
Nagy izgalommal figyelem majdnem minden nap,hisz életem első búzavetése.Remélem minden rendben lessz vele.
Vetéssel hogy álltok?
Én végeztem a 7végén...már csak egy henger és 100%.
Azért valahogy mégis sikerült elvetni... szeptemberben, meg még október elején sem gondoltam volna, hogy idén lesz búza vetés.
Válasz #416. hozzászólásra
Szerintem lesz meg itt vetesi ido(remelem). Most telehold van...ha elmegy akkor jobb ido lesz...talan...
Válasz #417. hozzászólásra
itt se a Rábával volt baj hanem azzal hogy vetettek pár napig fagyon és mire végeztek a pronto nagy része elmarad a földeken. (barázdanyitótárcsák, kis tömörítő kerekek, művelőtárcsák és minden egyéb ami érintkezett a fagyos földdel)
Válasz #415. hozzászólásra
Itt 1 nagy JD(240 le) huzza ill. viszi mint a cukrot.
Válasz #414. hozzászólásra
itt most leesett 8,reggelre meg lett -3!Csírázzál buzácska!
Válasz #413. hozzászólásra
Pár éve vetettek itt fagyon horsch prontoval 6mes rába húzta. Finoman szólva erősen amortizálódott a gép.
itt meg porzik minden, most hogy kéne nem akar esni 0.2 meg 1 mili
a búza meg nem kell 9.én lett elvetve
Válasz #412. hozzászólásra
Ja igen jön a vetés második üteme..Vagyis a fagyon bedólgozós!!Kisértetiesen hasonlit a tavaji évhez az idei Akik komoly vetögépekel rendelkeznek azok ezt várták!! Mert ha fagy akkor nem ragad.. A nyitótárcsák meg ezel a kis fagyal megbirkóznak..
A napokban már fagyot is mondanak. Na, holnap kiszórunk 1 kis műtárgyat, aztán meg próbálunk valamit vetni. Ha nem fog megint esni...
Válasz #410. hozzászólásra
Koszi!!
CAPO itt :http://www.rah.hu/VETO/images/veto_osz.pdf
Válasz #408. hozzászólásra
A Josef itt :http://www.karintia.hu/vetomaguzem_ajanlatunk/oszi_buza/index.html
Válasz #407. hozzászólásra
Nem tudom, en is erdeklodok, ezek a fajtak felenk jol mentek, de mar nem lehet kapni csak"feketen", gazdaktol....
Válasz #406. hozzászólásra
Nem a Karintia-é ?
A Kapo es a Josef buzafajtakat ismeritek? "Forgalomban" vannak ezek meg? Melyik ceg fajtajai voltak ezek?
Én is ilyen "lopva" tudok vetni hogy 1-2 napot vetünk aztán 4-5 nap szünet vagy több aztán megint 1-2 nap vetés stb
Válasz #401. hozzászólásra
Hát ha szépen akarjuk mondani,"indián nyár". De az előre jelzés az időképen nagyon jó novemberi időt jelez.[link1]
Hát ha szépen akarjuk mondani,"indián nyár". De az előre jelzés az időképen nagyon jó novemberi időt jelez.EZAZ
Nekem is ugyan ez a véleményem
De ahogy mondani szokták "a remény hal meg utoljára"
Hát a jó időre lehet várni de ennél nem hiszem hogy jobb lesz sőt!egyre szarabb sajnos ,idén nem úgy néz ki hogy lesz vénasszonyok nyara
Válasz #399. hozzászólásra
Nem kukoricca után lesz.
Ugyhogy akkor én is várok a jóidőre, jobbat nem tudok.
Reméljük lesz még 1 kis jóidő
Válasz #398. hozzászólásra
Értem.
Hát akkor azt tudom tanácsolni, h próbáld meg még ősszel elnyomni a búzát. Amúgy rajt van még a kuki? Vagy nem az után lesz?
Sokan ha nagyon nagy a sár, és nem érdemes gányolni, valahogy megpróbálnak magágyat csinálni, és műtrágyaszóróval szórják el, majd beleboronálják, vagy amilyen géped van. De én ezt nem tartom annyira jónak.
Várok a jó időre..
Válasz #397. hozzászólásra
Igen, búzára gondoltam
Szója meg a szotyi kilőve mer kicsi a terület is meg a vadkáros is.
Az árpa még szóba jöhet, de azt se nagyon akarok!
Válasz #396. hozzászólásra
Sztem búzára gondol...
Amennyiben igen, hát azért soha nem lesz olyan, mint az őszi búza dehát a kényszer nagy úr. Tavaszi búzát inkább kényszerből szoktak vetni.
Amúgy én sem tom, mit fogok csinálni... kuki még rajt, és abba akarok búzát. Én megpróbálom elvetni ősszel, akár novemberben is.
Tavasszal inkább vagy szotyit, vagy árpát érdemes vetni...esetleg szóját.
Csakhát szójához nem értek, árpának nincs ára. ilyen kevés szotyiért meg nem jön ide a röpcsi lefújni.
Így kénytelen vok elkínlódni valamikor ősszel a búzát
Válasz #395. hozzászólásra
Atol függ mit is akarsz tavaszal vetni?? Volt akinek még az öszi árpát is sikerült tavaszal elvetni!! De ha van kedved akkor inkább konkrétabban fogalmazd meg a kérdésed!!
Üdv! mint már 1× említetem én most kezdem és arra lenék kíváncsi hogy a tavaszi vetés menyire jó? Mer az eső miat egyszerűen nem tudok semmit csinálni!
Válasz #387. hozzászólásra
A múltkori eső után az egyik ismerősöm, szétröpítette,+egy fogas most jól néz ki,kíváncsi vagyok a továbbiakra.Lehet hogy sokan fogjuk így csinálni.
És az MV Toldi senki nem ismeri ?
Válasz #391. hozzászólásra
Ebben van valami!! Lasan beköszönt a hiány gazdálkodás...
Válasz #390. hozzászólásra
Akkor inkább egy laza fagyon éjjel elhúzni, vagy inkább hagyni a 3,14csába.
(De lehet, hogy jövőre jó ára lesz a terményeknek megint ???)
Válasz #389. hozzászólásra
Hát igen, most a pneumatikus és a mechanikus gépek fölött is eljárt az idő! Jön a röpítőtárcsások korszaka!
Válasz #388. hozzászólásra
Felénk sokan fel is adták a küzdelmet.. Bármi áron való búza vetést tanulva a tavaji hibából!!
Válasz #387. hozzászólásra
Havernak is még kéne vagy 40 hekit vetni , de azt mondja majd a fagyoknál(0-3-ig) direktbe bele nyomja.
Addig nőhet a gaz-ugyis kifagy!
Nagyon ugy néz ki hogy ez az oktober elsei dátum igencsak követendö dátum lesz ha ilyen szeszélyes marad az idöjárás!! Felénk most pl tárcsával sem lehetne buzát vetni..
Válasz #385. hozzászólásra
Nálunk is hasonló a felállás hogy a Lupus egy ideig jó volt aztán gyengének bizonyult a saturnus az jobb volt de a Bitop a legjobb!
Az MV Toldiról tud valaki valami infót mondani hogy milyen mutatói vannak mert annyira nem ismerem