Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.54 FtUSD401.45 FtCHF439.95 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #79. hozzászólásra
lehet alacsony a foszfor a talajodban,ami a kukoricának kiváló p ellátottság az egy kalászosnak csak közepes,és akkor nem bokrosodik.
Igazad van... De ez már inkább a vettni vagy nam veti kérdését dobja föl!! Eröl az a szerencsétlen buza nem tehet... De szerintem is sokat dob egy jóó fajta kiválasztása
azt hallottam róla, hogy nagyot tud teremni, de nálam elég betegeske volt és nem bokrosodott rendesen. pedig rendes csávázott nag volt és kapott kakót és gyomírtót meg gombáztam is. igaz a legjobb kevéske földembe tudott 55q-át a rosszabba meg 30-at. a 30q-ás búza mellett 110q kukoricám volt (viszonyitásképpen). 2008-ban
osztrák búzákkal nem nagy kunszt malmit csinálni
2 gombaölőzéssel 2 lombtrágyázással,4+2 mázsa nitrogénnel nekünk mind malmi lett.Pedig negyedfokú kombájntiszta csávázatlan mag volt kukorica után vetve.
A talajművelés meg 1 tárcsa volt.
Mesélj már rolla... Nem akarok egy szobeszédre és mende mondára felülni ezért is kiváncsiskodok itt!!Szabi az nagy mágus mindig jó elöre feldobja az igazán jelentös és hamarosan aktuális témákat!!
Saját tapasztaltból azt tudom mondani hogy eddig az MvSüveges termett sokat de jó földbe,a java 65/ha az átlag 58/ha volt neki.Kötött föld , most is olyan mint a macskaszar a cipőről nemlehet levakarni
Eröl az eurofit röl mesélj már!! Nekünk meg épp a szalmábol van elegünk...Kinek minek?? Azal csak a baj van... Ha igazán bö termö az nagyon ránk férne!! Ki forgalmaza ezt?? Valami + infó?? Mifelénk a BUZOGÁNY-t is rebesgetik az ismerös
Szerinted még most is beszerezhetö lenne?? A mienk már sokszor visza lett vetve mert nem tudjuk potolni.. Rá férne a frisités!! Tehát mégegyszer én az AXIST keresem de kibb tul!!! Nagyon jol bevált nálunk..
milyen búzát akarsz ? jó termőt vagy jó minőségűt?Nekem az a meggyőződésem hogy a minőségi búza termelés megéri ha nem 29 lett volna a sikérátlagom hanem 34-35 a kereskedőnél én lennék a főnök nem ő , és nem az lenne hogy reménykedünk hogy megadja érte a 4000ret a 42mázsa/ha átlagra hogy legyen egy kis haszon.Ezért fogjuk az osztrákot nyomni ,a fuzárium se fogta úgy,1 esővel többet kapott mint a suba és 38as sikér volt az Antoniusnak egy ismerősnek
Válasz #58. hozzászólásra
Szabi!!Mesélj csak ezekröl az igazán bötermö fajtákrol
Nekünk már látom elöre a minöségi elöálitásrol le kell mondanunk... A mi régiónk nem igen alkalmas ere föleg ilyen elözmények után... Ezért is szeretném a nagyobb termést igérö fajtákat megcélozni... Tehát valami olyan kellene ami hozánk a pusztába is meg tudna élni..
ze a fajtaválasztás elég relativ. nalad a vizet kell brnia. nálam meg a viztelenséget.
kollégáknál jól szerepeltek az elmult években az ukrainka és a globusz
Hidd el nem termelés teknologiai külöbség volt a magyarázat... Talán a jobb stresz türö képeség és még valami...Felénk a közepes és késöi érésü buzák letek a jobak..Talán volt idejük ara hogy a valamivel kedvezöbb idöjárásbol elcsipjenek valamenyit...
azt én is vágom nekem is meséltek olyan történetet hogy december közepén vetett el buzát nem kelt ki már lemondott rola a csávo de tavaszra mire ment volna kitárcsázni olyan szép volt hogy meghagyta és 93 mázsa lett rajta /ha azota nem lett rajta annál jobb
az eső előtt vetett búzáknak 1centis csirája van itt...mi multhét szombaton vetettünk el,szerencsére...azóta se lehetne....pedig még lenne v 4heki 70kmerel arrébb:)
2 éve, asszem, vágták 1 palimadárnak a kuk.ját....
Pont arra mentünk...
Mittomén búzavetés vagy talaj piszkálás volt épp...
Aszondja a palimadár- nevezzük csak csókának - heheheheheeee, mit akartok vetni .......-kám?
NAPRAFORGÓT!!!!!!!????????
3135 hozzászólás
Válasz #83. hozzászólásra
az csak a pénztárcának árt,de muszáj volt nyomni rá mert rengeteg volt a kóró
Válasz #82. hozzászólásra
be vannak vizsgálva a földek. káliummal vagyunk szegények. foszfor nem olyan rossz
Válasz #78. hozzászólásra
A sok műtrágya nem árt a földnek?
lehet alacsony a foszfor a talajodban,ami a kukoricának kiváló p ellátottság az egy kalászosnak csak közepes,és akkor nem bokrosodik.
Igazad van... De ez már inkább a vettni vagy nam veti kérdését dobja föl!! Eröl az a szerencsétlen buza nem tehet... De szerintem is sokat dob egy jóó fajta kiválasztása
Válasz #78. hozzászólásra
Hát enek csak örülhetsz...Szerencsés fickó vagy..Monták már?? Nálunk elképzelheted mekora küzdelem megyen egy nyamvat euró ért is...
Válasz #77. hozzászólásra
azt hallottam róla, hogy nagyot tud teremni, de nálam elég betegeske volt és nem bokrosodott rendesen. pedig rendes csávázott nag volt és kapott kakót és gyomírtót meg gombáztam is. igaz a legjobb kevéske földembe tudott 55q-át a rosszabba meg 30-at. a 30q-ás búza mellett 110q kukoricám volt (viszonyitásképpen). 2008-ban
Válasz #74. hozzászólásra
osztrák búzákkal nem nagy kunszt malmit csinálni
2 gombaölőzéssel 2 lombtrágyázással,4+2 mázsa nitrogénnel nekünk mind malmi lett.Pedig negyedfokú kombájntiszta csávázatlan mag volt kukorica után vetve.
A talajművelés meg 1 tárcsa volt.
Válasz #76. hozzászólásra
Mesélj már rolla... Nem akarok egy szobeszédre és mende mondára felülni ezért is kiváncsiskodok itt!!Szabi az nagy mágus mindig jó elöre feldobja az igazán jelentös és hamarosan aktuális témákat!!
Válasz #73. hozzászólásra
nálam nem jött be a buzi. pedig nedvesbb évben volt.
Válasz #72. hozzászólásra
Saját tapasztaltból azt tudom mondani hogy eddig az MvSüveges termett sokat de jó földbe,a java 65/ha az átlag 58/ha volt neki.Kötött föld , most is olyan mint a macskaszar a cipőről nemlehet levakarni
Válasz #72. hozzászólásra
Engem is... Azal a lehetöségekel és a rendelkezésre áló teknológiával -anyagi lehetöségekel nem is álmodhatunk másrol..
Válasz #66. hozzászólásra
Eröl az eurofit röl mesélj már!! Nekünk meg épp a szalmábol van elegünk...Kinek minek?? Azal csak a baj van... Ha igazán bö termö az nagyon ránk férne!! Ki forgalmaza ezt?? Valami + infó?? Mifelénk a BUZOGÁNY-t is rebesgetik az ismerös
Válasz #68. hozzászólásra
emgem csak a mennyiség érdekel
Válasz #64. hozzászólásra
én a mulant megpróbálom idén,jókat hallottam róla
az idén bitop volt,ez se rossz
Válasz #66. hozzászólásra
melyik viselkedik jobban a gyengébb földben?
Válasz #62. hozzászólásra
Szerinted még most is beszerezhetö lenne?? A mienk már sokszor visza lett vetve mert nem tudjuk potolni.. Rá férne a frisités!! Tehát mégegyszer én az AXIST keresem de kibb tul!!! Nagyon jol bevált nálunk..
milyen búzát akarsz ? jó termőt vagy jó minőségűt?Nekem az a meggyőződésem hogy a minőségi búza termelés megéri ha nem 29 lett volna a sikérátlagom hanem 34-35 a kereskedőnél én lennék a főnök nem ő , és nem az lenne hogy reménykedünk hogy megadja érte a 4000ret a 42mázsa/ha átlagra hogy legyen egy kis haszon.Ezért fogjuk az osztrákot nyomni ,a fuzárium se fogta úgy,1 esővel többet kapott mint a suba és 38as sikér volt az Antoniusnak egy ismerősnek
Válasz #65. hozzászólásra
Válasz #64. hozzászólásra
Bill, Globus, Mulan, Lupus.
Válasz #63. hozzászólásra
Jó, akkó felteszem a költőit: Szerinted nálam melyik a ...........
Szabi!!Mesélj csak ezekröl az igazán bötermö fajtákrol
Nekünk már látom elöre a minöségi elöálitásrol le kell mondanunk... A mi régiónk nem igen alkalmas ere föleg ilyen elözmények után... Ezért is szeretném a nagyobb termést igérö fajtákat megcélozni... Tehát valami olyan kellene ami hozánk a pusztába is meg tudna élni..
Válasz #62. hozzászólásra
nekem a helyedben a tök lenne a főnövény
Válasz #57. hozzászólásra
Volt nekem, meg a testvére az Alakris, de nem volt nagy durranás, megugye valjuk be, nálam nemépp a gabonaféléken van a hangsúly
én ha el tudnám érni az 5tonnás termésszintet, akkor vetnék búzát
Válasz #56. hozzászólásra
ze a fajtaválasztás elég relativ. nalad a vizet kell brnia. nálam meg a viztelenséget.
kollégáknál jól szerepeltek az elmult években az ukrainka és a globusz
Válasz #50. hozzászólásra
Még egyszer megpróbálom a Lupust.
Ha figyelembe veszem az elmúlt éveket akkor a kezdetben a brutus tarolt de mára kiöregedett.
Jött az MV Suba ez is nagyon ott van a topban termésben, minőségben de kibaxottúl tud kényes lenni.
Lupus az szerintem standard jó termés hatalmas szalma.
Bill nagyot tud alakítani szemre is meg szalmára is.
Eurofit jó alacsony volt, öröm volt aratni és ömlött be a mag a tartályba.....de nekem szalma is kell így ez sem.
Akkor volt még 1x hybrid is, az kibaxott drága de tökéletes talajban 10 t fölött add.
Ott a Glubus az is képes 8-10 t-ra.
Válasz #54. hozzászólásra
Figyelj csak?? Az axis az töletek való lehet Te tudsz rola valamit??
Válasz #52. hozzászólásra
Hidd el nem termelés teknologiai külöbség volt a magyarázat... Talán a jobb stresz türö képeség és még valami...Felénk a közepes és késöi érésü buzák letek a jobak..Talán volt idejük ara hogy a valamivel kedvezöbb idöjárásbol elcsipjenek valamenyit...
csak osztrák, antonius meg astardo ezek lesznek, a suba leszerepelt eléggé
Itt a messzi délSKandináviában az utóbbi 3 év favoritja a Toborzó
Nekem a verbunkos az idén 5t fölött hozott.
Válasz #51. hozzászólásra
Csakhogy objektivan lássuk, mennyi vót az amire rávert 1 tonnát???Mert nem mind1
Felénk az axis ismét jol hozot... Mármint a szomszédra vert kb 1 tonát!!Nekem az meg-gyözö!!
Ki melyik búza fajtákra esküszik, mik a befutók ??????????????
amugy a miénk 10 napos igencsak meg nézzük már hogy néz ki a csira....
majd nyomok róla fotót!
vessétek nyugodtan !!!!
már ha lesz mikor
Válasz #46. hozzászólásra
Azért ez elég rózsaszín.
Válasz #45. hozzászólásra
azt én is vágom nekem is meséltek olyan történetet hogy december közepén vetett el buzát nem kelt ki már lemondott rola a csávo de tavaszra mire ment volna kitárcsázni olyan szép volt hogy meghagyta és 93 mázsa lett rajta /ha azota nem lett rajta annál jobb
Válasz #44. hozzászólásra
Figyelj!
Ami nem kell ki az nem fagy el.
Válasz #42. hozzászólásra
Szolnok és télleg fázok
és rossz emlékeim vannak a tavalyi buza vetésröl amikor csak az elvetett buza fele kelt ki mert késön vetettük és elfagyott
az eső előtt vetett búzáknak 1centis csirája van itt...mi multhét szombaton vetettünk el,szerencsére...azóta se lehetne....pedig még lenne v 4heki 70kmerel arrébb:)
Válasz #32. hozzászólásra
Te hun lax h. fázol??????
2 éve dec 8-án szortuk el a végét és beletárcsáztuk mert az ih val nem lehetett már rámenni a földre 70 körül adott
Válasz #39. hozzászólásra
hogy?
Válasz #34. hozzászólásra
Na most már erigy a fergásba a elkezdted! :)
Volt már nov. 30 as vetésű búzánk és nem lett sokkal gyengébb mint a többi, de mi is a héten vetjük.
2 éve, asszem, vágták 1 palimadárnak a kuk.ját....
Pont arra mentünk...
Mittomén búzavetés vagy talaj piszkálás volt épp...
Aszondja a palimadár- nevezzük csak csókának - heheheheheeee, mit akartok vetni .......-kám?
NAPRAFORGÓT!!!!!!!????????
MICCSODIIIIIIII????????
Nem volt 1xű nem röhögni!
Vannak itt ám figurák.......
Hihetetlen....
a dátum szerint még bőven benne vagyunk az időbe,a búza nem olyan könnyem fagy ki!