Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.71 FtUSD400.48 FtCHF439.56 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
olyat kérdeznék hogy van e értelme még elvetni a buzát ??? szerintem ilyen hidegben semi nem fog kikelni aki elvetett eső elött még annak se kelt ki a vonatrol sok felé egy normálisan kikelt buzatáblát nem láttam esetleg ha lenne egy kis enyhébb idő talán még lenne rá esély de én félve állok ehez a kérdéshez még az is lehet hogy még csak kivan csirázva de ebbe az idöbe lehet jön egy kissebb fagy és máris nagy a baj
szerintetek?
vagy csak én vagyok hülye és hülyeségeket kérdezek ?
Hát igen az ideje az itt van..Csak eröl az égiek nem tudnak!! Nálunk ez ugy alakul évekóta hogy mivel várnom kell a vetögépre nem is keveset ezért én mindent egyszere vetek kényszerüségböl!! És a talajok sem tul jók sosem igy sürgetni sem tudnám!!Hát ez van..
ööööö bármelyik sztyepp fajta.....igy a régiek is alkalmasak kora tavaszi vetésre is .
gyakorlatilag már ha a csírázó búza 1x megfagy akkor jarovizálódik és szárba szökken később
gyakorlatilag az őszi búzának kell egy hideg periódus ahhoz hogy később tavasszal szárba tudjon szökkenni és virágozzon magot érleljen .
Enélkül csak a bokrosodási fenofázisig jutna el a növény.
A mai nemesitett búzákat lehet későn is vetni,a vetésidő nemegésszen az éghajlattól függ.Növényvédős iskolai tanulmányaim szerint a búzának kell egy X idő amit tavasz előtt a talajban tölt,ez az idő a régebbi búzafajtáknál hosszabb volt,mint a mai búzáké.A nemesitők arra törekszenek,hogy ez az idő minimális legyen,hogy minnél később is lehessen vetni.Nem akarok butaságot irni,de ha jól emlékszem,ezt az időt,DEGRESSZIÓS időnek nevezik.Ha nemjól emlékszem majd egy növényvédős fórumozó javitsa ki.
200-220 kg/ha búzát vetni. Még nem volt problémát Amazonét. Tavalyon sok bajot, mert Rába elromlott és IH-6200 vetőgépet sok javitott kell. Minden évben kell javitott a IH vetőgépet. Amazone vetőgépet csak karbantartás.
Technológiától függ!
Korai vetésnél és jó magágynál alacsonyabb vetőmagnormával kell vetni. Erre jó bokrosodó fajtákat szoktak használni és már szept végén elvetik. 3,5-4 millió csíra/ha. Oda kell figyelni a vírusvektorokra(kabócák, levéltetvek). Ha megjelennek permetezni kell!
3135 hozzászólás
hááát ha ti mondjátok akko el kel hogy higgyem
Válasz #32 hozzászól
a válasz:3*igen!
Válasz #32. hozzászólásra
Vessss waze vessssssss.......
olyat kérdeznék hogy van e értelme még elvetni a buzát ??? szerintem ilyen hidegben semi nem fog kikelni aki elvetett eső elött még annak se kelt ki a vonatrol sok felé egy normálisan kikelt buzatáblát nem láttam esetleg ha lenne egy kis enyhébb idő talán még lenne rá esély de én félve állok ehez a kérdéshez még az is lehet hogy még csak kivan csirázva de ebbe az idöbe lehet jön egy kissebb fagy és máris nagy a baj
szerintetek?
vagy csak én vagyok hülye és hülyeségeket kérdezek ?
Válasz #30. hozzászólásra
Hát igen az ideje az itt van..Csak eröl az égiek nem tudnak!! Nálunk ez ugy alakul évekóta hogy mivel várnom kell a vetögépre nem is keveset ezért én mindent egyszere vetek kényszerüségböl!! És a talajok sem tul jók sosem igy sürgetni sem tudnám!!Hát ez van..
Felénk 2 napja mozognak a vetőgépek !?
Gondolom árpát vetnek.
Víz az olyan 20 cm van.
Van egy fantasztikus szántás, ma láttam, holnap is arra megyek, majd katintok egyet.
csávázószerek: www.agroyal.hu
Válasz #27. hozzászólásra
Szerencsések vagytok!! Felénk a profiknak sikerül ez öt hat évente!!
Válasz #26. hozzászólásra
Tőlünk nem messze 80-at adta símán, és úgy hogy elbaxták a technológiát !!!
Válasz #25. hozzászólásra
Bocsi nem a nevekel van bajom.. hanem amenyi termést igérnek..
Válasz #24. hozzászólásra
Sok-sok helyen már olvastam róla. Keresgéljek ? Másoljak be ?
Válasz #23. hozzászólásra
Azt szeretném látni...! Mondjuk hogy ez valami elirás..
Karcagi búza fajtákról valami infó ?????????????
Kunágota,Kunhalom, Széphalom,Bendegúz.....?????????
Ezek állítólag adják a 10 tonnát hekinként !
végeztünk a vetéssel!
Mi van, m1 má a vetés?
Válasz #20. hozzászólásra
ööööö bármelyik sztyepp fajta.....igy a régiek is alkalmasak kora tavaszi vetésre is .
gyakorlatilag már ha a csírázó búza 1x megfagy akkor jarovizálódik és szárba szökken később
Válasz #19. hozzászólásra
igen,de ezt az időt próbálják csökkenteni a nemesitéskor.
Válasz #16. hozzászólásra
gyakorlatilag az őszi búzának kell egy hideg periódus ahhoz hogy később tavasszal szárba tudjon szökkenni és virágozzon magot érleljen .
Enélkül csak a bokrosodási fenofázisig jutna el a növény.
Válasz #15. hozzászólásra
Amúgy lehet ez az idegen kifejezése,jarovizáció,valami rémlik.
Válasz #14. hozzászólásra
Rossz minőségű búza 300 kg/ha kell vetni. Ha tiszitói és tiszta csávázott búza 200-220 kg/ha.
Válasz #15. hozzászólásra
ha az idegen neve nem ugrik be az egy dolog,de amit leirtam az stimmel nem?majd utánnanézek mi az az idegen szó aminek nevezik .
Válasz #14. hozzászólásra
nem kell hozzá növ. mérnök.
ilyet nem hallottam még hogy degressziós idő viszont a jarovizációról vagy vernalizációs időről meséltek az egyetemem.
A mai nemesitett búzákat lehet későn is vetni,a vetésidő nemegésszen az éghajlattól függ.Növényvédős iskolai tanulmányaim szerint a búzának kell egy X idő amit tavasz előtt a talajban tölt,ez az idő a régebbi búzafajtáknál hosszabb volt,mint a mai búzáké.A nemesitők arra törekszenek,hogy ez az idő minimális legyen,hogy minnél később is lehessen vetni.Nem akarok butaságot irni,de ha jól emlékszem,ezt az időt,DEGRESSZIÓS időnek nevezik.Ha nemjól emlékszem majd egy növényvédős fórumozó javitsa ki.
jó adottságú termőhelyen szerintem korai még a búzát vettni
viszont a messzi északon Nográdban már el lehet kezdeni
200-220 kg/ha búzát vetni. Még nem volt problémát Amazonét. Tavalyon sok bajot, mert Rába elromlott és IH-6200 vetőgépet sok javitott kell. Minden évben kell javitott a IH vetőgépet. Amazone vetőgépet csak karbantartás.
Válasz #10. hozzászólásra
Nincs vele akkora gondom.
Jó az úgy. Ha jó.
Válasz #7. hozzászólásra
Ismerek olyat,ki szeptember 3.dekáldjában vet búzát 140kg/ha külföldi,hazai fajtát 1aránt,és nagyon jó eredményekkel.
Válasz #8. hozzászólásra
Nem akadok fel.
Felénk már elvan vetve.
Túlzás okt. 1 körül búzát vetni.
A BÚZA VETÉS 200-220KG/HA ETTŐL CSAK OPTIMÁLIS=NAGYONJÓ VAGY NAGYON ROSSZ TALAJ, HŐMÉRSÉKLET, IDŐJÁRÁS ESETÉN LEHET ELTÉRNI...
Üdv!!!
Ma reggeltől vettem a búzát!!!
JD 8300 + Amazone forgóboronás, ZTS 16145 + vaderstad 7,6 croskilhenger, MTZ-50 + pótkocsi vetőmag szállitás.
Holnap tovább is.......
Haverom nem akar vetni a búzát majd november végén lesz búzavetés lesz. Ez hülyesége.
üdv mindenkinek!Én is holnap vetek már búzát.Próbából 130kg val.
Technológiától függ!
Korai vetésnél és jó magágynál alacsonyabb vetőmagnormával kell vetni. Erre jó bokrosodó fajtákat szoktak használni és már szept végén elvetik. 3,5-4 millió csíra/ha. Oda kell figyelni a vírusvektorokra(kabócák, levéltetvek). Ha megjelennek permetezni kell!
Válasz #1. hozzászólásra
Hamar lesz még az,ha hosszú lesz az ősz,még a télre igen megnő,nem lesz annyira ellenálló.
Szerintem jövő héten búzavetés lesz. Tegnap és ma szántás és magágykészítés.......