Hirdetés
Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Grubber új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Eke minden mennyiségben új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
134 hozzászólás
Válasz #32. hozzászólásra
az öszi fűtetü meg buzalégy meg mi fenére nem árt tuti
A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve lett!
Agroinform Gépház
Válasz #31. hozzászólásra
egyszikű+kétszikű+rovarölő.csak speciális gyomproblémáknál indokolt a kombináció a rovarölő meg csak úgy benne van.ne kérdezd miért?!:)
Válasz #30. hozzászólásra
mit visz tutira?
Válasz #10. hozzászólásra
mi mezzo-t csak csomagban adtunk el idén ősszel: mezzó+lentipur+talstar (20ha)-ra 112.000 ft+áfa akik vettek alaposan körbejárták a témát és speciális gyomproblémára vitték.a kwizda csomagja de az árlistákban sem szerepel még csak külön külön (úgysem sokkal drágább)
Válasz #28. hozzászólásra
Nem azzal van baj amit írtál hanem azzal hogy kinyilatkoztattál, úgy mintha te lennél a mindenható aki írja a törvényt. Ha azt írod hogy felétek nem csináltok őszi gyomirtást gabonában, nincs tapasztalatod e téren akkor semmi baj.
Válasz #26. hozzászólásra
2000 ft-os gabonát még tavasszal is meggondoljuk,hogy gyomírtsuk-e.Részemről téma lezárva,mostmár csak olvasok.
Válasz #25. hozzászólásra
Az "újságcikkben" ugyan az van mint amit te bemásoltál. :)
Én nógrádi vagyok és akiről itt érdemes példát venni a termelésben az őszi gyomirtást csinál.
Válasz #20. hozzászólásra
Nem szoktam itt marakodni. De Te itt lekezelő, kioktató stílusban nyilatkoztál olyan dologban amire ezek szerint nincs 100%os rálátásod. :s Nem szégyen az ha valaki nem ért valamihez. Azért járunk ide hogy tanácsot kérjünk ,tapasztalatot cseréjünk és ebből mindenki profitálhat. De van aki okoskodni jár ide. :(
Válasz #14. hozzászólásra
Az újságcikkekkel is vigyázni,mert sok vegyszert el akarnak adni.Itt aki októberbe elvetett,annak olyan a gabona,hogy a gyom ki se tud jönni.
ne legyél ilyen nyakas!van öszi gyomirtás,van értelme is,még én nem csináltam,felénk van aki csinálja,de legtöbben nem !ennyi!ezen mit rágódsz annyit,te nem látod értelmét és kész.!
Válasz #22. hozzászólásra
köci
mi Hajdú
Válasz #21. hozzászólásra
Békés megye.
a felénk az mere vaan MF. ??
Válasz #19. hozzászólásra
Gabonánál,ha gyomelnyomás léphet fel,ott már a nem jó gazda gondossággal művelik a földet.Legalábbis felénk.
Válasz #16. hozzászólásra
azt is tudtuk,de hidd el van olyan gyom ami túléli a telet és elhúzódó tél esetén gyomelnyomás léphet fel,és akkor.........
Válasz #16. hozzászólásra
ez igaz!
a tavaszi eljárásnak a lényege a minél korai idözités!
Válasz #15. hozzászólásra
Azt tavasszal is lehet gyomírtani,ha szükséges.
Válasz #11. hozzászólásra
láttál már tyúkhúrt,veronikát,vagy galajt kifagyni?
Válasz #9. hozzászólásra
Utána néztem hogy képbe legyek:
Ajánlom neked is figyelmedbe!
http://www.mezohir.hu/2007-02/100.html
Válasz #11. hozzászólásra
kicsit hiányosak az ismereteid gyomok terén,nézz utána sok magról kelő gyom áttelel!
Válasz #6. hozzászólásra
az aszat és galaj a legerösebb buzát is áttöri!!!!!!a galaj a káloszolás végére már ott is pöfeszkedik felette!!:))
Válasz #8. hozzászólásra
Én se veled!Láttál te már ősszel kikelt parét áttelelni?Magról kelő,nem évelő gyom tuti elfagy.
Agroinform Gépház
Válasz #7. hozzászólásra
Hallottál már a T1,T2,T3,T4-es gyomokről,ha tudod,akkor minden érthető és világos.
Válasz #6. hozzászólásra
Ezdt a témét veled tovább nem vitatom, mert nem egy nivónn vagyunk e térenn.
Válasz #6. hozzászólásra
Khmmm... ezt hol olvastad? Utána néznék én is hátha igazad van. :s
Válasz #5. hozzászólásra
A kikelt gyom szokott kifagyni!Ami nincs kikelve azt nem gyomírtjuk.Érthető?Egy jólfejlett,bokrosodott gabonában nemigen jön fel a gyom.
Válasz #4. hozzászólásra
Mi fagy ki? Nálunk télenn -30C hideg sokszor hetekig tart (ezért nem is tudunk őszi árpát vetni) sok gyom mind pld: mezei aszat, disznóparéj, stb. meg sem érzik koratavasszal meg gyorsann sarjadnak.
Neharagudj de ekkora hülyeséget még kezdő gazdátol se hallottam.
Válasz #3. hozzászólásra
Gabonát ősszel soha nem gyomírtunk,úgyis kifagy a gyom.Tavasszal is,csak ha muszály.
Üdv!
Én is most akartam vele próbálkozni. De mióta megjött a szer azóta nem lehet rámenni a földekre. :( Ősziárpaát és búzát szeretnék ally-val kezelni. Ally utasításába az van hogy +8 fok alatt nem szabad kijuttatni. A növénydoki viszont azt mondta hogy most ne gyúrjam a földet, inkább majd ha lesz egy kis hajnali fagy azon juttassam ki. Elméletileg ki lehetne juttatni tavasszal is. De aszem 3hónap várakozási ideje van. És akkor ősszel nem mehet utána a repce. Pedig azt szeretnék oda vetni.
Válasz #1. hozzászólásra
Mit akarsz gyomírtani?
Agroinform Gépház