Hirdetés
Fórum
- Ügyfélkapu-problémák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vadkártérítés új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- New Holland traktorok új
Cikkajánló
Sikeres szüret? 2025 – Szőlőtermesztés Agroinform webinárium – így csatlakozhatsz!
Program és technikai információk a webináriumon való részvételhez. Kezdés:...
Sajtóközlemény
1326 hozzászólás
Hát ahogy néztem a sorokban ahol a mag van voltak olyan rögök,hogy a teniszladba kicsi hozzá.Ott hogy fog kelni?Ez a gép szerintem max a lazább foldekre való
Válasz #371. hozzászólásra
jó esetben lehet,hogy megspórolnak 10-15 liter naftát,de
a termésben lehet hatványozottan visszaüt , hangsúlyozom LEHET, amíg nincs 4-5 évig mellévetéses kísértlet addig nem ruháznák be ilyen technikába még akkor se ha akkora birtokmérettel rendelkeznék,hogy megérje
a kite mindent megtesz azért, hogy ráeröltesse az embereket az rtk használatra mert rengeteget áldotztak a telepitésére
szóval nem biztos ,hogy e a technika bevezetésénél a gazdálkodók érdekei voltak a legfontosabbak ....
de ha 5 évig annyit terem mint hagyományos művelésel akkor a nagyoknak biztos megéri ez a technikai fejlesztés
Válasz #372. hozzászólásra
Én meg azt eszem reggelire.
No nem azt amit magaddal hordasz, hanem amit a tyúkoktól gyűjtök össze.
Ja és gyomirtásnál is csak a sávot vegyszerezi. Ezt már nálünk régóta így csinálja az egyik KFT.
Gondolom kelés után kultivátort kap.
Van GPS, számítógép, műhold, és .....
Válasz #371. hozzászólásra
Én azokat mindig magamnál tartom.
Válasz #362. hozzászólásra
"Előtte tárcsáztak a földönn legalább 2 szer, ez hol olcsóbb"
Az biztos, hogy majdnem fele műveletet kap egy terület, mint ahogy mi csináltuk eddig.
Kivetítette számokkal, hogy mennyivel kevesebb az önköltség. Kérdezzetek bátran én sem tudok erről semmit.
Segít a Google.
Megyek összeszedem a tojásaimat.
Válasz #360. hozzászólásra
"Az első videón mit csinál gép hogy ennyire fogja?"
Szántás helyett sávosan művel. Az eke még jobban fogná.
Egyszerre 6 sornak tavaszi vetéshez magágyat is. Gondolom én.
Ha a KITE-be jársz érdeklődj. (Mészáros Gábor?)
Válasz #359. hozzászólásra
"kevesebb gázolaj kell, és a műtrágya sokkal jobban hasznosul, valamint a növények gyökere nem oldal irányban megy, hanem lefele."
30 perces előadásból nem lehet 3 mondatos beszámolót tartani.
A dolog lényege a figyelem felhívás.
Etyeken nágy nagy termelő közül hárman szántás nélküli termelést végeznek.
Amerikában sok helyen nem szántanak.
Hajdú-Biharban a KITE kísérltei jelleggel bevezette a sávos művelést.
A műholdnak köszönhetően 2 cm-es pontossággal és automata kormányzással 10 év múlva is ugyanazt a keskeny csíkot mélyműveli.
Nem szántm de mélyen lazít ezért majdnem fele a gázolaj fogyasztás.
A műtrágyát csak a növény sorjába juttatja ki. A kevesebb is jobban hasznosul. A műtrágya mélységét is tudja változtatni. Egyébként az évente megy lefele. KIvétel a Nitrogén, mert az elfele megy.
A nem művelt részre behordja az eszköz a mulcsot. A magágyat a vetőmag közelében készíti.
Nekem tetszett a bemutató, ezért próbáltam felhívni a figyelmeteket.
Ha Amerikában már van, talán IDE ér, ez is, mint a kukoricabogár.
A valóságban még nem láttam ilyet, de jövőre figyelni fogom a Hajdúböszörményi határt, és bemutatkozom a gépnek.
Mivel nekem újdonság volt, aszért gondoltam, hogy beszéljétek, beszéljük meg a tapasztalatokat.
Volt már a környékünkön olyan, hogy eladták az ekéket, mert nem kell. Azóta már vásároltak vissza.
Válasz #367. hozzászólásra
Nálam repce nuku!!
Válasz #366. hozzászólásra
Mi gabona után repcét vetünk így nem kell szórni...
Válasz #365. hozzászólásra
Nem azt írtam, én a gabona tarlót szórom!! Kukit felesleges mert gaz sem nagyon van meg hideg is van hozzá!! Igaz a 2011-e év az érdekes volt mert a jó idő miatt kezdett a gaz kijönni, szántottam januárban és a gaz 2 levélben volt, ugy hogy lett zöldkaki belőle!!
Válasz #364. hozzászólásra
egy kukorica tarlót leszórsz egy totális szerrel az neked nem engedi tavasszal kelni a gyomokat?
Válasz #363. hozzászólásra
Én a tarlót mindig totálozom aratás utánn de tavaszig kibírja, hogy nincs gyom, a gyomosodást lehet befolyásolni, csak az még kavés!!! Kell a vízmegörzés is 10 évből minimum 8 szor!!!
Válasz #362. hozzászólásra
Meg hogy bírnak a gyomokkal, ha én vetésig nem csinálok tavasszal semmit a talajjal akkor derékig érő gyomok lesznek benne április közepére.
Másik bajom, tavasszal mondjuk aszály van, ilyenkor létfontosságú a jó magágy hogy a kis nedvességet megőrizd és a magot jól körbe zárd. Itt ezt nem csinálja az a kés biztos...
Válasz #358. hozzászólásra
Kevesebb gázolaj, baxki nagy joni fosik mint állat, kapar na meg megy vagy 5km/órát!!! Előtte tárcsáztak a földönn legalább 2 szer, ez hol olcsóbb, mert a gépet megy nyírod aztat is számoljad vazeeeee!!!!
Válasz #360. hozzászólásra
látom már vannak rajta lazító kapák, azok ennyire fogják? Hát ez rohadt drága dolog kellene vennünk egy ekkora gépet, az egész gépparkunk nem ér ennyit...
Az első videón mit csinál gép hogy ennyire fogja? 6 soros vetőgép? művelési mélység?
Az "ami lényeges ...." mire értendő? Vagy csak nekem nem derül ki?
Na IDE értem.
Teganp bemutatót láttam a sávos talajművelésről.
A KITE 2011-ben már eredményekkel rendelkezik.
Ami lényeges, hogy kevesebb gázolaj kell, és a műtrágya sokkal jobban hasznosul, valamint a növények gyökere nem oldal irányban megy, hanem lefele.
Ha van valakinek tapasztalata, jó lenne közre adni.
http://www.youtube.com/watch?v=2dqoRVg1QOs
http://www.youtube.com/watch?v=2dqoRVg1QOs
http://www.kite.hu/index.php?page=1497
http://www.kite.hu/index.php?page=1497
Válasz #356. hozzászólásra
van hát, a ferga alatt az inasokkal
Szanberg vagy?
Válasz #351. hozzászólásra
Durván/Legalább 3 hete ezt csináljuk !
(Csak nem TD-nal)
felénk a terrano sok helyen összehúzta a kórót, (oros asztal után), ih-val elé kellett tárcsázni, de a sprinter még így is néha betorlódott.
Amúgy jó vetőgép csak nem direktvető.
Mi gyakorlatilag 1 rövidtárcsa után el tudunk vetni mindent a tuméval, még jó hogy a napra után is így vetettünk mert így tökéletesen keltek a búzák. Aki felhantolta a földeket annak csak félig-meddig keltek ki a növények. Igaz hogy a keréknyomban futó tárcsák csapágyai közül már lötyög néhány.
Válasz #350. hozzászólásra
Ha még mindig sok a szármaradvány , és mondjuk nem fontos letömöríteni mert nem rögös , akkor IH.
Ha rögös és egyenetlen , de nem sok a szármaradvány , akkor Carrier.
Válasz #347. hozzászólásra
bazzeg akkor mit könnyű?
a Tiger MT-re is azt mondta mindenki, hogy iszonyú nehéz húzású, Szabicsávó húzza kényelmesen elég jó mélyen, aztmondja nem igazán nehezebb mint a Terrano húzásilag.
Aztán meg egyből mehet kukoricára a történet mert a tárcsái vágják elő az anyagot és nem dúr be.
Kőlönben ebből kifolyólag lehet egy 4méteres Komondor mulcskulti kellene nekem az Xtra után! A videókon olyan jól bedolgozza a kukiszárat, meg nem is húzza össze, hogy ihajj! Kár, hogy nagyon drága és használtban nincs is eladó.
de a Metalwolf mulcskultivátora is jólehet, azmeg rövidtárcsa után van építve, biztosan jól dolgozik.
Sajnos demóra egyikből sem lehet kapni felénk...
Láttam ma egy jó kombinációt ez lehet most a legjóbb...Topdown húztak kuricában és utána szántás , tökéletes majdnem olyan mint a "Cselendzserekünk" a Regent réselt ekével 38cm-re összehúzva,NA AZ JÓBB
Válasz #349. hozzászólásra
Épp ma ezen agyaltam miközben cincáltam a terranot kuxi tarlón, hogy vajon mi lehetne utána vajon jobb.......1 IH tárcsa vagy egy rövid tárcsa.......?????????
Válasz #348. hozzászólásra
Az a kés is ugyan annyi idős , választható , mint ahogy a henger elhelyezése is ...
http://www.simba.co.uk/assets/download_library/Brochures/Solo_updated.pdf
Válasz #346. hozzászólásra
Simba Solo ST!
nem a régebbiféle lazítókéses hanem mint írtam ez a másikféle.
Válasz #346. hozzászólásra
Simba Solo 330-as hipersuper nehéz húzású........ez kell a fergának !!!!!
Válasz #340. hozzászólásra
Melyik ez az az ???Nem találom csak a címlapot ,vagy a kíállítás képei közt van vagy hol???Csiga lassú most (is) a netem ezért nem száguldozom a kereséssel...
Válasz #344. hozzászólásra
Inas kell neki, nem főnök.
Válasz #343. hozzászólásra
ha zsóltál volna elmegyek segiteni.
Válasz #341. hozzászólásra
Az inasok nemlesznek holnap, illetve aki igen az megy tárcsázni.
Najó egykét mtz-s kolega fog mozogni napközben de szerszám adogatáson kívül nemtudok segítséget kérni tőlük. Nincs ezzel gond, maga a mutatvány nemsok idő, de tényleg amikor mindenért mászkálni kell fel s alá az marhára elvesz mindent. Meg amikor 2embernek valami 2percig tartana, egyedül meg mire betalálod a helyére felbírod rakni közben rögzíteni akármi.... szóval vannak szívatós dolgok.
Pl ma sötétedett már és otthagytam a francban, pedig reggel hideg lesz kegyetlenűl!
Szelepet állítottam fedelek fel, takalemez rá aztán a gépháztető felfogató konzoljának egy részét is lekellett venni a mutatványhoz, no ezt visszatenni a helyére cumi, mert pajszerral rákell emelni, közben meg eltalálni a helyét úgy, hogy mindkét oldalon kiadja a furatokat hogy tudjam csavarozni fel ésatöbbi...
elejének a kuplungjánál is a kosarat tartani kell közben betolni a tengelyet előlről finoman, hátul igazítani a helyére hogy szépen összekapjonak a kapcsos gyűrűk és ne törjem el
Két embernek faxa az ilyen munka
Válasz #340. hozzászólásra
nekem is ez a favoritom , de nekem a másik , hidraulikus késekkel ...
Válasz #339. hozzászólásra
Inas.. hol az inas...,az inast ne hagyd el.
MEGTALÁLTAM!!!! EZAZami kellene nekem!
és pont ebben a változatban, nem a lazítókéses hanem ezekkel a chiselplow jellegű mélygrubber késekkel!
Válasz #338. hozzászólásra
Helló!
Lesz bizony! csak megint elcsúsztam idővel, illetve emberrel.
Holnap ha nem fognak baxogatni meg keresni sokan és reggel korán bírok feküdni a nagy mínuszban a gép alatt akkor összerakom készre a nagyobbik traktort. Igaz magam leszek rá amit útálok mer egy szerszámot sem adnak mindenért mászni kell ha úgyvan.
Holnapeste megírom mi a helyzet, ha minden jólmegy már akasztom rá a lazítót és szombaton indulhat a meló. Nyugi van elég sok kitart párnapig.
Válasz #336. hozzászólásra
Hello, mi újság lesz lazítás?
Válasz #335. hozzászólásra
Húztuk már minden után többféle talajon is a kukoricát rota discel aratjuk utána egyből megy a komondor és jól bedolgozza, persze ahhoz mélyen kell járatni. Inkább utána megyünk rá egyszer rövidtárcsával.
Válasz #334. hozzászólásra
Kukorica tarlón húztad már a komondort???
Mit mutatott? mennyire kevert be szárat?
Elővolt zúzva vagy tárcsázva???
Nekem jobban teccik ez mint bármelyik más topdown vagy akármi, igaz én lehet hátul az aprítóhengrek helyett tárcsasorral kérném.
Kár hogy kegyetlen drágák, annyit viszont nemhiszem hogy megér...
Válasz #331. hozzászólásra
OK keresni foglak!
Válasz #332. hozzászólásra
Köszönöm a választ!
Válasz #330. hozzászólásra
Szomszédomnak van, énis húztam már többmint 100hektárt az évek alatt különböző helyzetekben.
Nem hagyományos grubber, nem keveri a fődet nem hoz fel röget nem forgatja meg. Ezen amolyan kisebb lazítókések vannak kb 35centiig tudod fődbetenni, de nagyonjó!
Tényleg a lényege hogy nem forgatja meg a talajt de fellazítja mélyen totálisan prímán, aztán a Yettertárcsasorok megint nem forgatnak rajta csak apróznak felszínalakítanak magágyat készítenek és legvégül a henger lezár és kész.
Erre van aprómagvető is szerelve vetni is lehet vele egymenetben ezáltal.
Ha túl sok a nagytömegű szármaradvány a talajfelszínen akkor érdemes előtárcsázni egy sorral, mert ez tényleg nem forgat le semmitsem. Ez végülis nem gond ha van jó vetőgéped utána, csak mondom szólok.
Én húztam nedvesebb körülmények között is, a yettertárcsa nem odavaló az inkább szárazabb középnedves talajon mutatkozik meg mit is tud valójában.
Nemtudom van e hengerválaszték, ha ige akkor ékgyűrűshengerrel kell választani, a puha gumihenger homokra való!
Húztam úgyis hogy henger minden nélkül eke helyett. Igenjól dolgozott.
Nagyon jó masína, és bizony főleg repcealá dolgozni a legjobb, mert egy tiszta szépen meghanntott tarlóba egymenettel tudsz magágyat készíteni és vetni is akár!
Azzalmeg hogy nem forgatja meg a fődet gyakorlatilag nincsen vízveszteség.
Válasz #329. hozzászólásra
No bazzeg megírtam a kisregényt erre küldeném és kiírja hogy kivagyok léptetve
Lényeg a lényeg, a legnagyobb gép a napokban összeáll leszervizelődik újgumik rákerülnek ésatöbbiésatöbbi, aztán azzal akarnék lazítani már, a másiknak úgyis van egy csomó szántanivaló is még, nemis tudom fog e menni egyáltalán.
Szóval Szólok előtte ha tudom hogy lazítunk, kb 50 hektár lenne még de ha idő adja akkor lehetlesz még variálni ittott vele.
Azért kérdezz már rám szerda körül még nehogy elfelejtselek.
Énmeg egyszer elmegyek megnézni a komondort, mert nekem meg egy ilyesmi kulti kellene
Helló! Valaki dolgozik,vagy ismeri a Framest Reptill-t,esetleg a 3m-es árát tudja valaki?
Válasz #326. hozzászólásra
Figyu Szanberg, jövőhéten dolgoztok azzal a fralazzal?Én megnézném , hogy, hogy dolgozik, most ráérek tényleg érdekel frankón!
nekünk is fogynak a nyirócsavarok a lazítókéseknél, eddig a traktor volt a gyengébb láncszem most meg a lazító lett.
Faxom bánja , akkor mutass olyat !