Hirdetés
Fórum
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Műtrágya árak új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Vadkártérítés új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
1326 hozzászólás
Válasz #269. hozzászólásra
Baszki! Hajítsd már el azt a szar Framest-et a picsába. Csak szétgyilkolod vele a gépet! Egy IH, Jympa vagy akármilyen más hajlított késes lazítót elvinne a géped simán 40cm-re. Nem 30-on a szétesés határán. Nézzél egyet használtan! Nem ér annyit az egész, mint amennyi kár lehet belőle.
Válasz #272. hozzászólásra
A 8 mili nagyon jó a vetésekre, de a szántásnak annyi ér mintha nem is esett volna, majd meglátod. Ahhoz min 50-60 mili kellene még ha részletekben is akkor is annyi összeadódhatna.
Válasz #273. hozzászólásra
ha erős felépítésű kell akkor tudom ajánlani.
Válasz #271. hozzászólásra
Köszi Vasutas, azok nagyon jó ekék. A 6920-as JD-hez volt nekünk is egy 4fejes réseltlemezes. De amikor eladtuk a gépet, vele adtuk azt is. Ide valami erős felépítésű kell
úgyis mert a föld megköveteli. De csak jövőre...
Esik az eső..
Halle Lúja, az agrármeteorológia ide csak 2mm-t mutatott
de már most 8 nál tartunk. Az árpa szemlátomást növekszik. Parasztünnep :)))))).....
Na most majd fa..a lesz szántani..
Válasz #233. hozzászólásra
szia!
nekünk 2 fejes Rabawerk váltva forgatós ekénk van. 40cm körül fognak a fejek, szóval nem kicsik. jobbnak tartom mint a 3*30as sima ágyekét.
olyan 5-6 hektár a teljesítménye naponta turbós 82-essel. most gyors 5tel simán viszi, bár tavaly 4el is nyöszörgött.
Megpróbáltam lazitózni,de csak remegett a földbe.Inkább nem erőltetem.
Ma újra lazítót akasztottunk a gépre megpróbáltam egy táblát ami előlett tárcsázva és a lazítót várta de múltkor már csak gyilkolás volt.
Kicsit jobb a helyzet 5-6-al tudtam húzni a próbakörön, de vannak komoly görcsök alul és gyakran olyat ránt a gépen mint az állat. De muszály lazítani mert keggyetlen rossz a kultúrállapot mese nincs.
Féltem a gépet, de bízom benne hogy nem ölődik meg, inkább egy fokozattal kisebbe megyek majd.
35hektár a tábla nagy partos mindkét ódala szóval kelessz fogatni rajta eleget
Válasz #265. hozzászólásra
csak muszájból nyomjukkkkkkk-nyomtuk.......de mivel már nem muszáj ......így hóóóóóóha
Válasz #262. hozzászólásra
Legalább "élvezitek" a "közelségüket"...Ja tényleg van egy (nagy)koponya aki "mindenben" bent van...Különben érdekes ,hogy mos már nem is a külföldiek használnak "stróMANokat" ,mert van egy-két magyar ember akinek több "srtóMANja" van mint amennyi a külföldieknek együtt...Erről a "nagyüzemi" tönkretételi kísérletekről a magángazdálkodók ellen lenne mit írni úgye???(mindenkinek...)
Válasz #264. hozzászólásra
Enekis elkelett jönie!! A mi vidékünkön még a 8000-JD-t is felveszik néha 2 kerékre !!Az pedig már komoly jószág!!!
Válasz #264. hozzászólásra
attól még nyomhatod tovább nem?
pár napja még aszondtad nyomjukkkkkkkkkkkkk!!
erre a nyuszi 2 kerékre állt a 3 fejes gassner előtt iylet még nem csinált soha le is álltunk vele trágyaszórás eltolva és ezzel együtt a szántás is!!! zsirúj ekevasak 5 hektár alatt kopott 1 centit legalább az orra!
Na tegnap kész lett az utolsó hektár-darab kukorica is amit az állatoknak szántunk. 135 q... Lehet szántani..
Már most fáj a herém..
Válasz #260. hozzászólásra
ÉN 3 tulajrol tudok, Cseli...,Butur...,Eberh...,és van valami könyvelő kopony aki a negyedik... Igen ők csk JD-vel dolgoznak.. Kb 8km a telephelyük tőlünk, a másik nagy a spiel mix kb 2km.. Húzzák is a pöcsünkről a bőrt ahol csak tudják..
Én megmég ekét itt fölakasztva mostanság nem láttam.
De mégis mikor hátrafordutam kinézni az ablakon...
Válasz #240. hozzászólásra
De a 110 helyett inkább 130 amit érdemes erre már ne sajnáld az árban nincs akkora különbség mint amilyen terhelhtőségi különbség van a két kategória között...A sziget az egy szerencsés környék ,de ott a JD a menő,tudod jól...A Margitta Sziget KFT az a volt MVH elnökünké a Margittai éé e "többek között"???
Válasz #254. hozzászólásra
FASZA..........
...egyébként arra van ez a fórum is, hogy segítsünk egymásnak.
Bár volna annyi víz a talajban, hogy félni kellene az eketalptól.
Válasz #256. hozzászólásra
biztos sokat imádkoztál, hogy ne essen
Válasz #255. hozzászólásra
baj
Válasz #251. hozzászólásra
'oszt mi van, ha mi tudjuk rosszul?!
Válasz #252. hozzászólásra
Tegnap mellettem szántott 7810-es.
4 fej összehúzva.
Ránézésre 3-3,5 km/ha.
És ez a legeslegjobb talaj a környékben !!!!!
Válasz #251. hozzászólásra
Csupa fül vagy.......tanulsz 'mi ??????
Válasz #249. hozzászólásra
Van egy paraszt 115le deutz trakival 3fejjel szánt, de a munka minősége szar. Ja és csak bőg a gép egész este, ^plusz olyan lassan megy hogy kiszáll vizelni, elrakja a brét és sétálva még utoléri a gépet és kényelmesen felszáll rá..
Válasz #244. hozzászólásra
eketalp? száraz földben?
35cm-es gruberozás tavasszal?
Na ja
Így már igen....
Válasz #248. hozzászólásra
Akkor ott 3 fejet kell vinnie lazán.
Szabinak..
A 38ak-t aranykoronára értettem.
Válasz #245. hozzászólásra
55 kötöttség.......
Válasz #245. hozzászólásra
Mivel SZabi siet gondolom igy megosztotta a hozászolását értelmezd igy!!! tehát szoli ide és oda is.. mármint az elöte szólónak is.. Igy tiszta??
Válasz #242. hozzászólásra
Öntéstalaj-Mohács-Sziget... Itt még a nagy kft-k JD-i is ellenek. Van 6ha olyan földünk amit csak akkor csinálunk az mtz-vel ha tarlóhántást végzünk. Amúgy 280Le JD. szántja bérbe 4-5 fejjel.... 55aranykorona? hol laksz te??
Válasz #234. hozzászólásra
20-25 cm, de komoly eketalp marad most a száraz földben, tavasszal kuki vetés előtt egy 30-35 cm-es gruberral át kell azt szakítani valahogyan, így önmagában ez nem lesz jó
Válasz #242. hozzászólásra
Jól mondod szabi!!!De ez még mindig csak a camogáshoz elég!! Nekem sem sikerült mindenüt fölé menni a 5.4 km/ h- nak!!! Pedig nálam is stimel az 55Paci/ ekefej!!!
Válasz #240. hozzászólásra
Szerinted a 38 az kemény/nehéz ???
Itt 55-től indul......
Itt nálunk 45-50Le számolnak egy ekefejre...
Válasz #237. hozzászólásra
65Ha-ra,kellene. Arra elég egy 90-110Le traki, de ez csak jövőre és az mögé gondoltam a 2-es váltva forgatót.
A hármast nem bírná a 38ak-s földben. Nagyobb trakit erre a föld mennyiségre nem érdemes venni. Persze a kis belarusz megmarad...
Válasz #238. hozzászólásra
Itt is talajtól függően 28-32 cm. Ez már elmegy.
Válasz #234. hozzászólásra
Toljuk?? Őrölünk ha húzni tudjuk...Szerintem a 30 nem értük el..De most nem is fogjuk már így is néhol 40/40-40/60 darabok szakadnak ki a talajból..
Mennyi földhöz kellene? Milyen gép van előtte?
Az tény...minél nagyobb, nehezebb az eke, annál jobban (könnyebben) belemegy, de ezzel gondolom nem mondtam újat.
A családban ép most tört ki az egyik 2-es ekének a -Nyaka!!
Válasz #231. hozzászólásra
Búzák itt is sorolgatnak szépen...hnap lesz határszemle.
Aki teheti, az várjon még sztem, mert eszi az ekét rendesen...
Hány cm-re toljátok?
Kollégák!!!!
Valakinek van tapasztalata kettes váltva forgatós ekéről?
Apósom azt mondja, min 3-fejű váltva forgatóssal lehet kezdeni, (Szerinte)....
Ui: Ezzel kapcsolatban minden érdekel..
Köszönöm....
A ma délutáni élményem az hogy akármilyen hietetlen is de még mindig kenödöt a talaj a kormánylemezhez!!! Először nem akartam elhinni De egy lapos foltban igencsak álandósult ez az álapot!! És tiszta mocskos volt az egyébként fényes kormánylemezem!!!!! Ja búza tarló volt tehát öntözés kizárva és mégis!!!!!!!!!{:censored:}
Válasz #229. hozzászólásra
8 ha után ma reggel fordítottuk meg az orrbetétet pedig pénteken reggel tette fel apu az újat Mi ma végeztünk, kikelt a búza is de már nagyon kellene valami folyékony halmazállapot a földekre
Válasz #229. hozzászólásra
állnak jövő héten próba de szerintem felejtős lesz de azért megteszteljük mi szakad szét
Hogy állnak a szántások? Mennyire szántatok?
Qva száraz a föld...porzik a szántás rendesen. 10Ha-t nem bírt 1 orrbetét
Válasz #226. hozzászólásra
én meg ellenkezőket halottam vett egy emberke egy hevedereset cat ot és 2 év után eladta mert évente kellett rá költenni millákat ezután eladta és 5 milllábol felujjitatott egy rábát és azzal nyomja!!! törédékébe van egy rába mint egy ilyen gép!!!
Van egy darab földem tavaly előtt 5000 Ft
a szántás ára tavaly 10000 Ft
most 16000 Ft
jövőre 0 Ft-mert inkább nem művelem.