Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Ügyfélkapu-problémák új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Műtrágya árak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Vadkártérítés új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
1326 hozzászólás
Válasz #225. hozzászólásra
egyértelmű és igazad van.
de ha meg egy jó valóban 4-5000órás hevederest vesz meg az ember, akkr az 12ezer óráig csak megy és megy.
Beszéltem egy nagy cég vezetőjével akinek kettő ilyen volt illetve egyik meg is van még.
mindkettőben 12000óránál cseréltek váltót mert elfogyott belőle hirtelen egy power fokozat. Egyiket eladták van két új. Azt mondja akinek egyszer hevederese van többet nemvesz mást!
Rábát váltani vették először és majdnem kettőt kidolgoz így mondta.
Meg aztis hogy azért van rajta sok lámpa hogy éjjel nappal dolgozni lehessen vele
Rábából egy tényleg jó kellene, mert ha abba is belekell nyúlni azis egyrészt húzós meg kuuvanagy meló.
Én rendszeresen láttam is a bábolnai állami gazdaságnál hogy egyhíd kéthíd, váltó, osztómű, motor, dereka...minden ment kifelé a divatból aztán nem piskóta dolog rábát szerelni.
Válasz #223. hozzászólásra
Vannak azért izgalmas élmények a heveredel is... Ne félj te attol!!! De amíg mással történik addig csak röhögünk rajta Hidd el tud meglepetést okozni az is.. Én csak sporolni akartam neked!! De egyébként egy jó bőrben levő Rába- is nagy szolgálatot tudna tenni ilyen helyzetben!!És ha kész a meló és mégsem kedvelted meg a kor elpasszolod!! És még mindig olcsóban megúsztad mintha a Fergának lesz valami zsebbe nyúlósan nagy baja..Vagy ha beleválasztasz valami belökött hevederesbe..
Válasz #223. hozzászólásra
Azzé mert a hevedert egybe kő cserélni, a lánctópat még nem biztos?
Válasz #220. hozzászólásra
osszt ha az kilép a lánctalpból akkor régen rossz!
és kb sokkal drágább lehet mint a gumiheveder nemde?
nomeg nemtudnék vele mocorogni sem...
Válasz #220. hozzászólásra
Jaja nálunk a kőfejtő alját lazította 3 késsel 50 centin el se hittem. A kezelő azt mondta, hogy ez semmiség neki.
Válasz #218. hozzászólásra
Aha
itt a főd ett már reggelire olyan ekét amiről beszélsz...
ztán ha azon törgelném az ekevasakat az kb háromszor annyiba fájna.
és eltörik az, a kühne gyári vas vastagabb mint azok a vackok plusz ívelt és teljesen fexik a fődben vagyis erősebb mint egy hagyományos. Ide a kövesre más nemvaló!
sosem volt és nem is lesz
Válasz #215. hozzászólásra
Tökre jól írod le hogy mi is a szitu!!Nálunk is hasonló!!!Elhiteted hogy itt is kipróbál mindenki mindent..Sok ember helyre szeretné azt hozni amit évek alatt vagy akár csak most tavasszal is ártott a földnek!! Ha elfogadsz egy jótanácsot inkább egy jóálapotba levő vasláncos-t veszel mint egy agyonra hajtot hevederest!! Felénk iszonyatos amit dolgoznak és pláne dolgoztak a jó öreg D6D-kel!!Nekem elhiteted bitang egy jószágok és megkapod egy hevederes kisebb nagyobb javítási díjáért!!
Válasz #217. hozzászólásra
Fúrsz egy kilómétres lyukat a tábla közepibe leküdesz egy 5 megatonnás atomot, aztán lazza lesz a főded (1km mélységig kb)hehe.
Bevált orosz folyómeder alakítási módszer hehe.
("akárhogyanis" hehe)
Válasz #203. hozzászólásra
Talán kellene venned egy normális ekét már,neem???...A varió ötös ekéket össze kell húzni most ilyenkor 210cm-re és csak is réselt kormánylemezzel,meg látod menni fog...Akinek a szomszédjában van ilyen réselt eke az kérje meg a tulajt húzzon már a sajátja melleé,meggyőző lesz a különbség...Grün a tiéd Kverneland??? jól porzik a szántás
Válasz #216. hozzászólásra
Énis erre apellálnék
főleg mert ha idén van benne kukorica akkor úgy felsült volna mint a xar, egyszerűen mintha egy húszas vaslemez volna alul a fődben se fel semmi se le semmi...
Ezt megkell törni akárhogyanis!!!
Válasz #215. hozzászólásra
ha megkarmolod ahogy tudod akkor belefolyik a víz és elrepeszti a fagy, feltéve hogy lesz eső meg komoly mínuszok.
Válasz #214. hozzászólásra
most írom mi a baj
nemtudok lazítani csak 25centin, vagyis semmitsem csinálok mert ez a felső réteg középkötött, az eketalpban meg nemtudom húzni. Alá kapattam már de 300 lóerő kellene a 3késhez.
Ezért levágom a szárnyait a lazítónak és kész 3centi szélességben csak fogja bírni karmolni.
De nem kockáztatok azzal, hogy a 180centis késtávval is két kés esetén végigfog repedni rombolódni a főd!
Megfigyeltem amikor az első gépalját húztam meg fődeket a lazító mellett métertől meszebb is roppant a főd főleg a vége felé amikor már olyanszinten xar volt a helyzet mint most van.
Az a gond, hogy egy agyontaposott sosem lazított kb mindig egymélyen szántott és most ráadásul paprika szárazra felszikkadt eketalp van rajta.
Ha másnem akkor majd a gumihevederessel áttöröm kétkéssel
Válasz #210. hozzászólásra
2 késnél már a nyirócsavarok szoktak szakadni, főleg ilyenkor mikor tud fogni a kerék,
Lazítsd meg 2x, 1x 30 centin másodszorra meg 15-20 centivel lejjebb, úgyis olyan olcsó a nafta
Válasz #207. hozzászólásra
A középső kést eladod az árából veszel egy 5 centis gps-t, azzal visszatalálsz a középső kés helyére hehe.
Válasz #208. hozzászólásra
mennyi ennek a hozama?
100 megvan rajt?
Válasz #210. hozzászólásra
ragd esze legalébb áááááááááááááááááááááááááááááááá
Válasz #209. hozzászólásra
Bazzeg ha máshogy nembírom átszakítani akkor muszálylesz így.
Aztán kapok egy Terrano-t demózni még azzal is meg sutultatom a már megszaggatott alapot és kész.
Válasz #207. hozzászólásra
ennyire antitálentumnak ne nézé h. nemtom mi hogysmint a távolságokkal 1 nóném framSZtN -----------
de azé én se nézlek akkora antitálentumnak h. 180as osztással fogod hágni a rezet ott a csúcsközeli helyeken dombokon hegyeken kibelezett köbányák ........
bízok benned h. nem
Szal nem ilyen szar 20 mázsás kukit akarsz termelni, mint a videón hehe.(januári szántás, sorművelésből kimaradt ehh) Lehet én is meglazítom hátha jövőre 60 mázsás lesz benne hehe.
Válasz #204. hozzászólásra
Framest 3késes lazítón 90cetire vannak a kések egymástól. Ha kiveszem a közepsőt akkor 180-ra lesznek.
DE! a 3kés fogásszélessége meg 270cm.
Hogy miért? Mert 90centivel az előző gépalja mellett kell menni.
Leesett???
Válasz #205. hozzászólásra
És gondolj bele ha megásógépezed 35 literből akkor akár 12 liter is lehetne
Ma szántottam lazított földet és mutatott 14-21 litereket........
mi ez a 180as -----ság???
Válasz #191. hozzászólásra
Kolega nekem a gyári új orrbetétes Kühne vasak törnek ketté elég gyakran!
Valami vacak utángyártott meg visszahajlott bakker
Egyik kormánylemez is megvan repedve, remélem bírja még.
Érdekes, hogy nagyon jó szántó fődek vannak most meg nagyon rosszak.
Egyiken 9-el szántottam másikon 5-el.
Van olyan is aminek a felső 22-25centije ami művelve volt az elmúlt 30évben az jó omlós középkötött, alul meg olyan eketalp van hogy a Rabewerk eke csak csúszik rajta, mintha vaslemezen húznám.
Próbáltam lazítani a lazító is csak akkor kap bele ha orra billentem akkormeg egyszerűen letérgyel előtte a traktor.
Van két garnitúra kopó papucsom a Fralaz-ra, egyikről levágom a szárnyakat és ha kell leveszem a középső kést is aztán 180-centire lévő 2késsel dógozok majd, de ezt átkell törni, jövőre kukorica megy bele és 100mázsának kell lennie
én ma szaggattam a nyirócsavart a gassner ekén pedig az nagy szám a nyuszival és az első előhántó felfogatólemezt is ketté törtem ma ugy hogy fasza !!! de azért csináljuk.....
Minek kell ilyenkor erőltetni a szántást, a lazított földeken????????? Nemm eleég elmunkálni a lazítást hengerrel, tárcsával, akármivel aztánn jöhet a tél.
E helyet jobb tovább növelni a költségeket meg jobban fel rögesíteni a földet?
Ma már azért a legtöbb vetőgépnek nem gond az a szármradvány mennyiség ami tavaszra a felszínen marad a lazítás+elmunkállás után.
Felénk is látni olyan szántásokat, hogy nézni is rossz ilyenkor kel lazítani, amikor meg nedves a talaj akkor szántani.
Hát engem nem zavaz a kukiszár!
De a grúber után visszatömöritett,jó talaj marad,részemről a szántás felejtős !
Válasz #195. hozzászólásra
Mondhatni ez tiszta Amerika!! Igencsak mázlista vagy ezekkel a területekkel!! Unoka tesómék is szántás elé akartak lazítani de úgy sikerült a lazítás hogy semmivel sem tudnak rámenni annyira görcsös nemhogy megszántsák így marad a pihi egyelőre vagy megomlik vagy tárcsa lesz belőle a télen!!
Válasz #193. hozzászólásra
öreg szöllisz bácsi a szöveccsiges
gondolhatod
mélyebb szántásokat látott mint itt a 99%
és aszondta ......akurvaejha!
idén rigolozásnál ott votam tavasszal nála
akkor még vot viz
Válasz #196. hozzászólásra
jd 8 ezer
Válasz #195. hozzászólásra
Ez a ződ milyen masina???
Válasz #190. hozzászólásra
nálam ma volt a próba,először lazitott földön aztán meg kukiba is fekete kötöttön sokkal xarabbra számitottam
Jó helyeken meg ragad a tárcsára. hehe
Válasz #192. hozzászólásra
Az akkor csak úgy issza a hónak a levét!!
Ma voltam Feribácsi helyen ahol 4mre lemarkoltak, ilyen 20 köbös gödröt.....
Jó 2m re száraz.
Nálunk is ez megy!!Illetve csak a lazítás..És aki teheti vagy muszáj neki a szár maradvány miatt az megszántja a lazitot földet!!Én is igy tettem..Ne kérdezd menyi olaj ment rá!!De elhatároztam amit tavasszal el B-tam a talajon azt megpróbálom ki munkálni belölle!!Egyébként a kisebb és gyengébb kivitelű ekék törnek öszefele!!Az enyém is jelezte hogy ez egy nem átlagos évjárat mert nyírócsavar és ekevas törésünk volt még lazítás után is képzelheted!! De ezek elemére a kondor ismét jól vizsgázott!! Egyéb észrevétel a száraz éles rögös talaj összerágta a tarlós kerekemet az ekén!!!!
Jó estét mindenkinek!
Érdeklődnék,hogy megy a szántás,azért kérdem,mert ezen a vidéken nagyon kockás a helyzet!Elő sem vettem az ekéket,lazitunk és grúberezümk szántás helyett!
Válasz #188. hozzászólásra
Válasz #186. hozzászólásra
40re mi se jutunk el holmég a memóriakártyánk......
Válasz #186. hozzászólásra
Vannak helyek meg cégek ahol 2 üres MK nélkül nem is indulhat a nap meg annak a munkálatai------pl ezek se csakhogy a témához is csatlóskodjunk---őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélküli művelés
Válasz #185. hozzászólásra
Mondtam én is, hogy nooooooooormális????
Válasz #184. hozzászólásra
Itt aztán ragad ám ránk minden nap ez az----
Miazhogy kölcsönadni 40kmre a memóriakártyát???????????????????????
ILYEN NINCSSSSSSSSS!!!!
Válasz #181. hozzászólásra
Csak félig tudlak kielégíteni.
Az üzemanyag tartály 495 lityi. A kép elmaradt. Kimentem,amikor már jól látszanak az árnyékok fotózni, aztán a fényképező kiírja, hogy "Kártyahiba", s semmit nem enged. Kérdőre vonom a srácokat, hát persze, hogy kivették a memóriakártyát, s kölcsönadták ide 40 km-re. Csekély egy hónapja....Úgyhogy fotó csak a jövő héten.....
Válasz #181. hozzászólásra
Holnap a fiúktól megkérdezem, mennyi lityi fér bele... Még nem volt vele gond - szervizelni házilag - két szerelő is van a csapatban.
Úgy nem tudok fényképezni, hogy én is rajta legyek... mondjuk az árnyékom, az megoldható, de nem hiszem, hogy nagy látvány lenne.
Ha már fotózol te is legyél rajta,vagy legalább az árnyékod az is sokat elárul ám
Válasz #180. hozzászólásra
Mennyi üzkó van benne??? Volt már vele próbléma ,ki szervízeli???
Válasz #178. hozzászólásra
Vogel&Noot SSD6. 6 késes. Egy 220 lovas Case IH-val húzzuk. Illetve húzzák.Ezzel. Holnap lefotózom együtt a lazítóval.
Válasz #178. hozzászólásra
hajlitott fajta írtuuuk
Válasz #177. hozzászólásra
vogel terradig xs? 5 késes? milyen traktorral húzzátok?
Válasz #176. hozzászólásra
Köszi!
Az enyémet én mindig megoldom!