Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 414.08 Ft USD 396.98 Ft CHF 444.25 Ft GBP 499 Ft

Fórum

Osztatlan közös tulajdon megosztása

Létrehozta: marajah , 2010-05-26 15:39:13

Kedvencekhez Segítség

3009 hozzászólás
#1009 Bárány
2019-02-11 09:53:30

Válasz gcastle #1005. hozzászólásáraPont, hogy segítő szándék, ha egy jogértelmezési mellélövésre hívom fel a figyelmedet. Ezzel óvatosan bánj, mert csak addig működik, amíg nem egy jogász lesz a címzetted.
Az üres borítékos dolog esetén ugyancsak figyelmeztetésnek fogd fel, amit írtam: szerintem nem kéne mindenről nyilvánosan beszámolnod!smile wink Nem csak barátok olvasgatnak...

Egyébként tökéletesen megértem a küzdelmedet, elég xar helyzet, sokszor szinte szélmalomharc.
Volt részem benne...

Nincs profilkép
#1008 gcastle
2019-02-11 09:53:23

Válasz envagyok2 #997. hozzászólásáraAzonos jognál az eredeti vevő lesz a "kiválasztott", ez a gyakorlat évek óta.

Nincs profilkép
#1007 Batka
2019-02-11 09:46:53

Válasz envagyok2 #997. hozzászólásáraNem a kötekedés kedvéért, de én láttam már olyan földhivatali határozatot, amiben pontosan az az indoklás szerepelt, amit Fecó leírt....Igaz azóta meg lett még csavarva a dolog a bizottsági ajánlással.

Nincs profilkép
#1006 Toxi
2019-02-11 09:41:17

Válasz gcastle #1005. hozzászólásáraEz így igaz ,csak a városi fotelből nézve te egy arrogáns paraszt vagy /bocs/ aki mindenki területét magának akarja.
Pedig én csak a termőföld állapotáért aggódok.
Azért mondom ,hogy élő a termőföld nem a szeméttároló vagy a kocsibeálló területéről beszélünk.

Nincs profilkép
#1005 gcastle
2019-02-11 09:31:42

Válasz Toxi #1004. hozzászólásáraTe legalább életszerűen látod a témát!smile thumbup
Nekem meg az tetszik, amikor egy téma segíteni akarás helyett elmegy személyeskedésbe, meg kukacoskodásba. Van itt aki szerint az oké, hogy nem a földből élő miatt nem ültethetek gyümölcsöst, mert nem egyezik bele, nem tudok pályázni öntözésre egy holtág mellett, mert osztatlan, és pár aranykoronás "papírtulaj" joga miatt 60 hektáron 5 gazdálkodó mehet a sunyiba!

Nincs profilkép
#1004 Toxi
2019-02-11 09:10:20

Válasz envagyok2 #968. hozzászólásáraHali!

Tetszik,hogy ugyan az a dolog /termőföld/ mennyire másképp néz ki a fotelból es a természetből nézve.
Én a termőföldre mint élő anyagra tekintek ,kérdésem ha nem eteted a lovaidat akkor az állatvédők elvihetik-e tőled?
Szerintem igen is elvihetik ,tehát ha nem műveled nem foglalkozol a termőföldeddel,akkor add oda annak aki megműveli,vagy ha erre nem vagy hajlandó akkor igen is vegyék el /szerencséd van mert fizetnek érte/.
Csak egy apró történet a közeli szomszédomban van egy régi iskola épulet, német tulaja van a tető már beszakadt az udvaron embernyi gaz 10 éves akácok nőttek ki az udvaron a tulajt akkor láttam amikor a közvetlen szomszédja kivágott 3 db akácot a kerítés mellől ott ordítozott az udvaron ,hogy Magyarországon mindenki csak lopni tud!
Szerintem pedig az önkormányzatnak az elmúlt 10 évben mindig meg kellett volna büntetnie a gaz miatt és már régen nem itt rontaná a levegőt!
Többen meg akarták venni tőle de kb 3 szoros árért válna meg tőle mint amit helyi szinten ér.

Nincs profilkép
#1003 gcastle
2019-02-11 08:08:20

Válasz envagyok2 #991. hozzászólásáraIgen, vicces, hogy neked neked jogod van szerinted "szarozni", nekem meg kötelességem ezt nem minősíteni, minősíted saját magad. Felénk még soha sem volt probléma az igazi társtulajdonossal, nem akart még senki ártani a másiknak mert ő is ebből él. A probléma olyannal van, akit nem lenne szabad termőföld közelébe engedni, köze nincs a gazdálkodáshoz mert másból van a megélhetése, aztán irigységből a fafejűségével csak ennyit tud csinálni: ártani, hátráltatni, mocskolódni, hogy el akarod venni a földjét. Fele földem osztatlanban van, kívánok hasonló tulajdoni viszonyokat neked is!

Nincs profilkép
#1002 gcastle
2019-02-11 07:53:37

Válasz ..MZ/X.. #999. hozzászólásáraEz a földhasználat meg olyan dolog, hogy anno az egyik földhivatalnál jogcím nélküli földhasználatot be lehetett jelenteni, szívességit nem, 20 km-re lévő másikban meg fordítva volt. Pedig a két hivatal vezető még jó cimborák is voltak...

Nincs profilkép
#1001 gcastle
2019-02-11 07:45:58

Válasz ..MZ/X.. #998. hozzászólásáraBocs, jogi oldalról idéztem. Legközelebb linkelem inkább.

Nincs profilkép
#1000 gcastle
2019-02-11 07:43:57

Válasz envagyok2 #996. hozzászólásáraÉn azon tűnődöm, volt-e már osztatlan közösben bármilyen ügyed?

#999 ..MZ/X..
2019-02-11 06:37:06

Válasz gcastle #989. hozzászólásáraHasználja a volt tsz.
Van rá saps, jövedéki nincs, meg egyéb földhasználathoz kötött támogatások pl akg, öko stb.
Jóhiszemű földhasználatnak nézz utánna.
Egyébb iránt jó volna ezeket rendezni. Mert ingyen élnek, kb 200-300 hektárt használhatnak így ami azért elég kemény buli úgy, hogy mindenki más 70-80-at csenget bérletre. Ragaszkodnak is hozzá foggal körömmel.

#998 ..MZ/X..
2019-02-11 06:31:34

Válasz gcastle #988. hozzászólásáraEz pont nem igaz. Egyrészt nem kell csatolni sem a földműves igazolást, sem a tulajdoni lapot, ezeket a megyei fh hivatalból lekéri és ellenőrzi.
Van jogerős döntés a kúriától, hogy nem csak harmadik fél részére történő adásvételkor lehet élni a társtulajdonosi ranghellyel.
Van most lezárt adásvételünk is ahol helyben lakó tulajdonostársat előztünk meg mint 20 km-en belüli tultárs elővásárló. Igaz ő "csak" a ptk-ra hivatkorott mint tulajdonostárs, valamint vele ellentétben mi csg vagyunk.

Nincs profilkép
#997 envagyok2
2019-02-10 21:03:37

Válasz .Feco. #995. hozzászólására"több, azonos ranghelyen álló elővásárlásra jogosult esetén pedig az eladó választása szerinti elővásárlásra jogosult lép."
22§(2)
az eredeti vevő ugyan úgy csak elővásárlása jogosult, mint a rájelentkező, semmi különbség nincs közöttük. velem szemben biztos elbuknál egy olyan pert, ahol azt állítod, hogy az eladó ilyen esetben már döntött... egyébként is, ilyen esetben a szakig szerv nem az erdeti vevőnek küldi ki a paksamétát, hanem az eladónak, anélkül pedig nincs tulszerzés...

Nincs profilkép
#996 envagyok2
2019-02-10 20:59:10

Válasz gcastle #983. hozzászólásáraegyébként azon tűnődtem, hogy vajon miben tud téged megakasztani egy két tized ak-s ember, vajon mit tud ő, amit te nem?
én biztos elgondolkodnék azon, hogy ha egyik ilyen kétizedes emberre valami hivatali trógerral kéne rátelefonáltatnom, a másiknak üres borítékot kéne feladnom, a harmadikat kényszerítenem kéne, hogy biztos jól vagyok összerakva?
rákosi mondása volt, hogy aki nincs velünk, az ellenünk. a történelem ismétli magát.

#995 .Feco.
2019-02-10 20:55:56

Válasz envagyok2 #994. hozzászólásáraAz eladó az eladási ajánlat során már jognyilatkozatot tett arról hogy kinek szándékozik eladni!
Akkor döntene, ha két azonos ranghelyu rajelentkezo lenne aki mind megelőzi az eredeti vevőt.

Nincs profilkép
#994 envagyok2
2019-02-10 20:53:55

Válasz .Feco. #993. hozzászólásáraszerintem meg az eladó dönt

#993 .Feco.
2019-02-10 20:46:44

Válasz envagyok2 #992. hozzászólásáraMiért, szerinted ki előzhető meg? Max azonos ranghelyen lehetne rajelentkezo azaz nem előz meg senki más. Ez nem licit és nem pontverseny! Egyenrangúság esetén az idő számít és nyilván a folyamat elinditojat nem előzhető meg senki!

Nincs profilkép
#991 envagyok2
2019-02-10 20:38:14

Válasz gcastle #983. hozzászólásárahihetetlen, hogy másik embernek is vannak jogai, nem csak neked, mi? de minek is ide jogrendszer, te ki tudod találni, hogy neked mi a jó, másik ember meg le van szarva.
óvodába az ilyen gyerekeket össze szokták kenni szarral...

Nincs profilkép
#990 envagyok2
2019-02-10 20:36:38

Válasz gcastle #987. hozzászólásáraezt is rosszul idézted, "harmadik személy javára történő eladása esetében"

Nincs profilkép
#989 gcastle
2019-02-10 19:24:34

Válasz ..MZ/X.. #981. hozzászólásáraA nagy "földtulajdonos"-ok területét használja valaki? Bejelentett földhasználat nélkül nincs rá SAPS! Jogcím nélkül nincs földhasználat! Szólni kell a Kincstárnak, hogy kánya van a vetésben! Amíg az "ingyenföldhasználók" nincsenek kiszűrve, addig nem lesz rend parcellán belül sajnos...

Nincs profilkép
#988 gcastle
2019-02-10 19:10:24

Válasz ..MZ/X.. #980. hozzászólásáraSzóval: az a társtulajdonos viszi el, aki kikaparja a gesztenyét... Érted? Aki a leendő társtulajdonos eladóval először íratja alá az adás-vételt... Ennyi!

Nincs profilkép
#987 gcastle
2019-02-10 19:07:29

Válasz ..MZ/X.. #980. hozzászólásáraA közös tulajdonban álló föld esetében a tulajdonostárs tulajdoni hányadának harmadik személy javára történő eladása esetében a földműves tulajdonostársnak elővásárlási joga van. Fontos technikai kérdés, hogy az elővásárlási jogosultság fennállásának bizonyítása történhet különösen: földműves igazolással és 15 napnál nem régebbi tulajdonilap-másolattal.

Nincs profilkép
#986 gcastle
2019-02-10 18:55:28

Válasz Bárány #976. hozzászólásáraCsináltál már leveles-térképes-postázósat? Ha nem, akkor miért nem kérdezel, miért ítélsz?

Nincs profilkép
#984 gcastle
2019-02-10 18:38:01

Egyébként meg az vesse rám az első követ, aki csinált már "megosztást" rajtam kívül végig, és más tapasztalata volt hivatallal, társtulajdonosi "együttműködéssel" mint nekem!smile pimp

Nincs profilkép
#983 gcastle
2019-02-10 18:33:56

Válasz envagyok2 #978. hozzászólásáraHihetetlen, hogy 70%-ban tulajdonosként az előre jutásban megakasszon egy kéttized AK-s Homo Sapiens! Szerinted az úgy faxa? Nem kötekedni kell! Vállald fel magad, told azt a szekeret ami neked jó, vigyél el minél több veled egyetértő embert szavazni, aztán lesz miről vitázni, lesz mit köpködni. Ennyi...

Nincs profilkép
#982 gcastle
2019-02-10 18:28:44

Amúgy akik ellenem szóltok, ti kivel vagytok? Velem, vagy a medvével? smile wink

#981 ..MZ/X..
2019-02-10 12:38:39

Válasz gcastle #965. hozzászólásáraEddig is megoldottuk, remélhetőleg ez után is sikerülni fog normál keretek között mozogni.

#980 ..MZ/X..
2019-02-10 12:36:00

Válasz envagyok2 #970. hozzászólásáraMásik kérdés, hogy ki dönti el a vevő személyét. Nagy táblás osztatlanban lennénk kb 10-en akik vásárolnának, csak a nagy "földbirtokosok" nem adják a pár aranykoronájukat.

Öröklésnél lehetne talán kifuttatni az osztatlant, bár az is hosszú idő. Adott terület alatt nincs öröklés, kötelezően ajánlja fel a tulajdonostársaknak megvételre, ha nem él a lehetőséggel senki akkor az állam vegye meg. Akkor maradjon az örökösnél, ha nyilatkozik róla, hogy maga használja és ezt ellenőrizni is kell.
Kisajátításból, újra értékesítésből mezei paraszt még nem járt jól, max a statisztikákban.

Nincs profilkép
#979 envagyok2
2019-02-10 12:29:56

Válasz gcastle #971. hozzászólására"+szóltak neki a hivatalból" - ez a hivatalos személy is olvasgathatná a btk-t ráérős idejébe...

Nincs profilkép
#978 envagyok2
2019-02-10 12:27:12

Válasz gcastle #975. hozzászólásárakb. ugyan így gondolkodtak azok, akik 60 évvel ezelőtt a tsz-eket "szervezték"...
hihetetlen, hogy szerintetek rendben van, hogy valakitől csak úgy elszedünk valamit, aztán majd odaadjuk magunknak.
ma szerintetek 0,3 hektár a határ, itt rendben van.
holnap 3 hektár lesz rendben?.
és holnapután kitől kéne elszedni?

#976 Bárány
2019-02-10 11:41:37

Válasz gcastle #967. hozzászólásáraAttól, hogy ezzel meg tudtál ijeszteni valaki hozzá nem értőt, ez még erre a helyzetre vonatkoztatva egy nagy marhaság.

Nincs profilkép
#975 gcastle
2019-02-10 10:50:15

Válasz Wilde #974. hozzászólásáraEzt már régen meg kellett volna csinálnia "Állam-Bácsi"-nak! Összeszedni művelhető-értékesíthető egységbe aztán értékesíteni a társtulajdonosoknak és most majd ki lehetne mérni... De hiába téptük a szánkat évekig bármilyen érdek képviseletnél...

#974 Wilde
2019-02-10 10:35:53

Válasz csontii #973. hozzászólásáraakikét az állam kisajátítja mert nekem nem akarták eladni a pár száz nm-t azokéra rájelentkeznék szivesen.lehet,hogy kisebb összegért kapnám meg mint amennyit igértem nekik.amúgy mit csinálna vele az állam ha nem adja át neekem .így is a 70% az enyém a többi meg pár 100 nm-es tulajé.smile confused

Nincs profilkép
#973 csontii
2019-02-10 10:20:26

Válasz gcastle #972. hozzászólásáraPontosan erről van szó. A 3000m2 alatti tulajdonokat kifogja sajátítani az állam az osztatlan közösből. Ha ismert a tulaj akkor kifizetik valamilyen aprópénzel,ha nem fellelhető akkor őrzik a pénzét egy számlán. Csak most még kicsit burkolt a fogalmazás. De majd tisztulni fog az is idővel. Tudni kell olvasni a sorok között.

Nincs profilkép
#972 gcastle
2019-02-10 10:07:34

Válasz envagyok2 #969. hozzászólásáraElérhetetlen tulaj? Kisajátít, értékét számlára, aztán ha mégis előkerül a "tulaj" akkor kifizetik, ennyi!

Nincs profilkép
#971 gcastle
2019-02-10 10:05:59

Válasz envagyok2 #970. hozzászólásáraA településünkön én csináltam először végig földhasználathoz a "földhasználati megállapodás és térkép" című műsort kb 2013-ban, azóta nem egy eljárást csináltunk végig, úgyhogy tudom miről beszélek. Semmiben nem különbözik a megosztási eljárástól. Tudod hány tulajt nem lehetett értesíteni, mert visszajött a küldemény? Elhalt, nem kereste, nem létező cím... Még nem volt olyan, hogy valaki meg tudta volna akadályozni! Ha nem volt válasz=elfogadta, ha visszajött a küldemény=elfogadta, ha kukacoskodott újra küldtük a batyut+szóltak neki a hivatalból, hogy ha nincs más elképzelése akkor jogával él vissza, általában nem válaszolt=elfogadta. Ez csak pénzkidobásra és időhúzásra való eljárás, de ez van. Ha lenne saját elképzelése, azt neki kellene körbepostáznia mindenkinek, úgyhogy inkább nem lesz...

Nincs profilkép
#970 envagyok2
2019-02-10 09:46:53

és akkro még egy mondat: "Nagy István jelezte: a magántulajdont tiszteletben tartó szabályozás készül, így értékesítés esetén az elérhetetlen tulajdonosok vagy örökösök esetében elkülönített számlára kerülne a vételár. "
ezt sem értem, egy elérhetetlen tulajdonos vagy örökös hogy a retekbe tud értékesíteni, az ő földje hogy tud adás-vétel tárgya lenni, ahol is annak a vételára egy elkülönített számlára kerülhet? ha vételár van, akkor ott adás-vétel is van, ha adás-vétel van, akkor ott van eladó, akkor nem elérhetetlen, ha meg elérhetetlen, akkor el nem tudom képzelni, hogy ott hogy van adás-vétel...

Nincs profilkép
#969 envagyok2
2019-02-10 09:43:29

Válasz gcastle #967. hozzászólásárajah igen, kimaradt, a csalás tényállását is nézd meg...

Nincs profilkép
#968 envagyok2
2019-02-10 09:42:53

Válasz gcastle #967. hozzászólásáraajánlom figyelmedbe a kényszerítés tényállását is...

visszatérve a témához, csak a logikai buktatóját nézzük az állításodnak, ha ez így műküdne, hogy ha valaki nem mond másik javaslatot, akkor érvénytelen az elutasítása, akkor ennek két következménye lenne: a.) az első javaslat, amit postára adtak az korlátozás nélkül érvényes, ennek következménye, akkor minek egyáltalán vesződni vele, minek postára adni, egyáltalán minek az egész eljárás, minek a jogszabályi hely?
b.) ha tesz másik javaslatot, akkor az lesz a korltálanul érvényes (innen ld. előző pont), hiszen akkor ezt kell a másik félnek vagy ellenjavaslattal elutasítania, vagy tudomásul venni. végeláthatatlan körforgás.
ha jogszabály szerint nem kell indokolni a nem tetszést, akkor nem kell. ha nincs egyezség, akkor jön a sorsolás. de mindenkinek joágban áll egyezséget kötni, vagy éppen nem kötni, egyik sem kötelező.
ennyi erővel ha az első postára adott borítékban az van benne, hogy a másik félnek holnaptól a holdon kell dolgoznia, akkor nincs más, fogadja el, vagy írhatja azt indoklásba, hogy ott nincs is levegő? ez érdemi indoklásnak számít földhivatali faszi szerint, vagy mondhatod neki, hogy semmi baj, vigyél magaddal, ahogy gázolajat is viszel a traktorba, vigyél levegőt is.
nincs ilyen, szerencsére még nincs ilyen.
bár itt istenítitek a lehetséges új szabályozást mielőtt azt közülünk bárki olvasta volna, azért csak óvatosan, az a mondat, amit idézgetnek a minisztertől, nekem most inkább értelmetlennek vagy a jelenlegi keretek között inkább értelmezhetetlennek tűnik, mintsem a Megoldásnak. mi az hogy "nem lesz kötelező az osztatlanok kivezetése", egyrészt most sem kötelező e körben semmi, másrészt mit jelent az ingatlan nyilvántartásban a kivezetés, honnan hova?
reméljük nem a legújabb államosítás veszi vele kezdetét...

Nincs profilkép
#967 gcastle
2019-02-10 09:25:23

Válasz envagyok2 #966. hozzászólásáraNálam többször működött, hogy a kísérőlevélben leírtam a joggal való visszaélést, no meg felhívták a földhivatalból, hogy az nem működik, hogy "csak úgy" nem egyezek bele, de sem indok, sem más elképzelés nincs!

Nincs profilkép
#966 envagyok2
2019-02-10 09:11:07

Válasz gcastle #965. hozzászólásáraez így ebben a formában nagyon nagy taccs...

Nincs profilkép
#965 gcastle
2019-02-10 08:52:19

Válasz ..MZ/X.. #963. hozzászólásáraHa elutasítja de nem terjeszt elő új megosztási elképzelést, az joggal való visszaélés, amit a törvény büntet, nézz utána!

"Akit valamely jog megillet, az általában a jogszabályi keretek között, szabadon gyakorolhatja e jogát. A jog gyakorlásának általános jellegű korlátját jelenti a joggal való visszaélés tilalma. Visszaélésszerű a jog gyakorlása, ha az adott helyzetben a jogosultság általános céljával ellentétes módon történik, és ezzel a másik érintett személy törvényes érdekeit jelentős sérelmét valósítja meg. A joggal való visszaélés többféle helyzetben előfordulhat, így például közös tulajdon esetén a tulajdonostárs jogainak visszaélésszerű gyakorlásával, vagy például a gazdasági társaságbeli tagot megillető jogokkal való visszaélés esetén."

Nincs profilkép
#964 gcastle
2019-02-10 08:46:51

Válasz ..MZ/X.. #936. hozzászólásáraKüldj neki üres borítékot tértivevénnyel, bizonyítsa be, hogy nem volt benne semmi... Na arra válaszoljon elutasítóan! smile thumbup

#963 ..MZ/X..
2019-02-10 08:28:43

Válasz d-032a #937. hozzászólásáraSajnos érinti, az övéből lenne kialakítva az új. Eddig szóban próbáltunk dűlőre jutni, most kileveleztünk mindenkinek, meglátjuk hogyan alakulnak a számok a végére. A kérdéses embernek postafordultával megjött az elutasító levele.

#962 ..MZ/X..
2019-02-10 08:20:02

Válasz sörhas #960. hozzászólásáraAz ilyeneket szeretjük.smile loveye
Amivel most küzdök 60 heki, 300 tulaj ami szó szerint naponta szaporodik az öröklések miatt. De sem eladni nem akarja, sem bérbe adni. Igaz az ügyvédi költség többe kerül mint amit a föld ér. A volt tsz ingyen bérmentve használja ezeknek a részét.
A rekorder 110 hektár 480 tulajjal, mikor a használati megosztást csináltuk a postaköltség több mint 150e pénz volt.
Itt a tsz vezérek, csókosok sajátba kihozták a jó területeket, az összes többinek meg ilyen vacak pár aranykoronákat adtak szétszórva 10 táblában.

Nincs profilkép
#961 Matyi50
2019-02-09 13:45:28

Válasz sörhas #960. hozzászólásáraHasonlóan... az erdeje összeszakad,de őszerinte az a pár ezer négyzetméter nem is annyi,hanem sokkal több,meg sokmilliót ér...nameg ő meg tudja mutatni fától fáig,meddig az övé...meghát néha hoztak onnan fát télire.... stb... smile hammersmile censored

#960 sörhas
2019-02-09 10:59:04

Válasz Matyi50 #959. hozzászólásáraMégha fél hektár az valamilyen szinten ér valamit.
De van nekem olyan hogy 3 aranykoronája van de a fele nádas,igértem érte 60000 ft és még megvan haragudva.Akkor adja el igaz azt se tudja,hogy hol a terület.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Mire figyelj a hús és a virsli vásárlásánál?
Mire figyelj a hús és a virsli vásárlásánál?
Csak megbízható forrásból érdemes beszerezni az ünnepi ételek alapanyagait.
A svájciak újra művelésbe állítják a tarlórépát
A svájciak újra művelésbe állítják a tarlórépát
Könnyen gondozható, igénytelen növény.
Wernher Maschinenbau 5 késes rögtörős altalajlazító
Wernher Maschinenbau 5 késes rögtörős...

3.290.000 Ft

Case IH Farmall 115
Case IH Farmall 115

16.990.000 Ft

Mitsubishi FD 25 diesel használt targonca
Mitsubishi FD 25 diesel használt...

1.950.000 Ft

Magyartarka
Magyartarka

1.300 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.