Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 404.69 Ft USD 392.62 Ft CHF 430.85 Ft GBP 485.44 Ft

Fórum

Osztatlan közös tulajdon megosztása

Létrehozta: marajah , 2010-05-26 15:39:13

Kedvencekhez Segítség

3041 hozzászólás
#641 UE-28
2014-09-18 16:18:01

Válasz #640. hozzászólásra

A tavasszal bejegyzett naturás területre a jogszabály értelmében natura 2000-es támogatást nem igényeltem meg, hiszen nem a teljes gazd. évre van földhasználatom, csak a területalapú támogatást.

#640 UE-28
2014-09-18 16:16:20

Válasz #639. hozzászólásra

Sajnos ahány földhivatal annyi információ és elbírálás.
Az egyik területem osztatlanban friss, majd kiderül adnak e rá, a másik osztatlanban 2012 dec.-től vagyok bejegyezve földhasználónak, arra már kaptam.

Az elméletet azért nem értem, mert jogszerű, bejelentett földhasználatom van, amiről természetesen kaptam határozatot is (ez a friss használatra is igaz), és minden engedélyt beszereztem natura 2000 terület révén a terület helyreállításra és kaszálásra), így gondolom a területalapú igénylésére és kifizetésére jogosult vagyok.

#639 Attikaa
2014-09-17 19:50:22

Válasz #638. hozzászólásra

És így tudsz rá igényelni területalapút? mert én úgy hallottam hogy akkor tudsz ha mindenkinek be van jelölve a területe és záradékoltatva van a földhivatalban.

#638 UE-28
2014-09-17 17:19:30

Nem találom a gépen, még az is lehet, hogy kézzel írtam....

A lényeg, hogy leírod pár mondatban magad megfogalmazása szerint hogy hol béreled, esetleg azt, hogy kiktől (én beleírtam) a szóban forgó területet, és hogy kéred, hogy járuljanak hozzá aláírásukkal a használatodhoz. Mögé tűzöd a másik lapot, amit a földhivatalból kérsz ki az adott területről (térképmásolat) és a látszólag szabad, nem művelt területet vagy ahol használni szeretnéd a földet besraffozod, nyilván ne a föld közepét válaszd, hanem rendezett módon valamelyik szélétől indulva, esetleg célszerű a fh nál rákérdezned, hogy adott e már be valaki használatra rajzot, hogy nehogy te is azt rajzold be. Nekem márkom volt, mert naturás rét volt, és látszott, hogy nincs kipolírozva a területsmile rolleyes

Nincs profilkép
#637 kovkos68
2014-09-16 20:28:36

Válasz #636. hozzászólásra

Tudsz esetleg egy mintát küldeni adatok nélkül. kovkos68@gmail.com

#636 UE-28
2014-09-14 21:45:41

Válasz #632. hozzászólásra

Minden olyan tulajnak el kell küldeni, akivel nem állsz bérleti kapcsolatban, tök mindegy, hogy ő hol lakik.

#635 UE-28
2014-09-14 21:42:17

Válasz #633. hozzászólásra

Csak az enyémet jelöltem be, és elvileg még 2 használó van bejelentve ezen hrsz..-on (naturás rét), de az ő oldalukról nem mutatkozott érdemi munka a területen évek óta, így ráböktem a térkép egyik oldalára, ahonnan én terveztem használni a földet. Én nem tudhatom, ilyen spec esetben (rét), hogy a többiek hol ""művelnek"" ha lassan a kökény felnövi az egészet.

A térti mindenképpen vissza kell, hogy jöjjön. Fontos, hogy a fh-ban megadott címre legyen kiküldve. Nálam is volt olyan cím, amiről sejtettem , hogy ott max patkányok lehet, de ha ő nem vette a fáradságot, hogy az amúgy is nem rég kötelező adatfrissítésen részt vegyen, bejelentse a lakcímváltozást akkor én miért idegeskedjek?

Megfeleltem a törvényben meghatározottaknak.

#634 UE-28
2014-09-14 21:34:46

Válasz #632. hozzászólásra

Ha a már szerződött tulajokon kívül van még pl 5 tulaj akitől nem bérelek, akkor azoknak küldöm meg, de hogy ez egyszerre menjen és ne kelljen 5x 30 naot várni vagy újra kezdeni a dolgokat ezért lefénymásoltam a térképet így mindenkinek egyzserre tudtam kiküldeni. Itt nem az a lényeg, hogy eredeti legyen, hanem hogy aláírja, vagy ne reagáljon, ne jöjjön vissza nemleges válasz.

#633 Attikaa
2014-09-14 19:38:33

Válasz #631. hozzászólásra

Ez esetben csak a saját használatodban lévő földet jelölted be? A többiekét nem? Nem utasította el senki? Mi van ha nincs aláírt térkép és tértivevény sem, mert nem egyezik bele a tulaj?

Nincs profilkép
#632 kovkos68
2014-09-14 17:46:37

Válasz #631. hozzászólásra

Gondolom aki messzebb lakik annak nem kell elküldenem a többiek által már esetleg aláírt megosztási szerződést + térképet, mert mi van ha nem küldik vissza. Nekik elküldöm a többiek aláírása nélküli szerződést + térképet és majd csatolom a többihez.
Így jó lesz?

#631 UE-28
2014-09-14 15:16:12

Válasz #630. hozzászólásra

Nyomtatványt erre nem találtam. Én írtam pár sor bevezetőt, hogy képben legyenek, hogy miről van szó, ez miért kell, és hogy kitől bérlem területet (ugyanis volt már olyan, aki az aláírásra azt hitte, hogy én bérelni akarom a földet,felületesek az emberek).

Az előttem hozzászólóhoz hasonlóan vagy kérsz egy térképmásolatot és azon berajzolod, hogy melyik részt fogod használni, vagy nekem földhivatal mondta, hogy az is jó, ha kézzel megrajzolod a föld kontúrját és berajzolod azon.

Én amit írtam bevezetőt, és egy külön lapon a térképet az összetűztem, és kértem, hogy a térkép alját írja alá.

A visszakapott és aláírt térképeket illetve a tértivevényes szelvényeket amikre nem érkezett válasz beraktam egy borítékba és elküldtem a földhivatalnak, természetesen a szerződéssel, a földhasználati bejelentő lappal és a kérelemmel a földhasználat bejelentéséhez kell. A földhasználati bejelentő lapot a földhivatal oldaláról le tudod tölteni, kb 8-9 oldal, a végén tele nyilatkozatokkal, de abból természetes személy esetében elég csak talán az elsőt kitölteni, azt már látni fogod.

smile thumbupcool

Nincs profilkép
#630 kovkos68
2014-09-14 12:07:56

Válasz #629. hozzászólásra

Köszi.
Nincs valami minta, hogy mit kell a megosztási szerződésbe írni.

#629 UE-28
2014-09-14 10:34:41

Válasz #628. hozzászólásra

Gondolom nem lakik majd mindenki a szomszédban, ezért fontos, hogy a postán feladott kérelmeket tértivevénnyel, ajénlva add fel, ha nem kereste a címzett, elköltözött, vagy csupán nem vette a fáradságot, hogy visszajelezzen neked (bármilyen is legyen a szándéka) 30 nap letelte után elfogadottnak minősül.

Azokkal az emberekkel akiktől bérelsz nem kell elfogadó nyilatkozatot kitölteni, csak azokkal a tulajokkal, akikkel nem fogsz bérleti kapcsolatban állni.

Nincs profilkép
#628 csontii
2014-09-14 08:48:54

Válasz #627. hozzászólásra

Bemész a földhivatalba és kérsz a területről egy lepecsételt térképmásolatot. Azzal megkeresel minden tulajdonost és megegyeztek,hogy ki hol szeretné művelni a földjét. Azt méretarányosan megrajzoljátok a térképen és mindenkivel aláíratod,hogy elfogadja a vázrajzot. Ezt majd csatolod a bérleti szerződéshez.

Nincs profilkép
#627 kovkos68
2014-09-13 23:53:17

Sziasztok!
Egy osztatlan közös szántó egy részét szeretném bérbe venni.
Van valamilyen dokumentumotok, formanyomtatványotok az ehhez szükséges egyesített okirat készítéséhez, amiben a tulajdonosok leigazolják, hogy hogyan osszuk meg a szántó területét.
Valamint a tulajdonosok mely adatai szükségesek.
Valaki csinált már ilyet? Mi a pontos menete a dolognak.
Kösz a segítséget.

Nincs profilkép
#626 pto540
2014-08-15 17:52:07

Válasz #625. hozzászólásra
Ha esetleg van kint rokon/ismerős akkor én megpróbálnám ott helyben feladatni. Gondolom ott is létezik a tértivevény szolgáltatás. Aztán itthon hiteles fordítóval lefordíttatni. Persze ez már egy nagyon végső és költséges megoldás smile sad

#625 ..MZ/X..
2014-08-14 15:21:30

Érdekes dologba ütköztünk. Osztatlan közösben van egy külföldi tulaj is. Amerikában lakik, senki nem tudja él-e vagy halott. Tértis levél elmegy, nem érkezik vissza nem történik semmi. Ha át is veszik a térti nem jön vissza ugyanis mint kiderült ott másképp működik a rendszer és postai küldeményként kezelik a tértit, de mivel azért senki nem fizet így nem jön vissza. No de így az egy tulaj megakasztja a megállapodást, a feladóvevény pedig nem elegendő a földhivatalnak.smile wacko
Valakinek ötlet a megoldásra?

Nincs profilkép
#624 pto540
2014-08-14 14:49:09

Válasz #622. hozzászólásra
Az elérhető társtulajdonosokkal megegyezel ki hol lesz, írtok egy használati megállapodást, a földhivatali térképmásolatra berajzoljátok (vázrajz). A többi nem elérhető, meghalt stb tulajdonostársnak a tulajdoni lapon szereplő címre elküldöd tértivevénnyel. A visszaérkezett tértivevényekkel együtt 30 nap múlva beadod a földhivatalba. Nekem így gond nélkül kiadták a földhasználatot.

Nincs profilkép
#623 agroinformhelp
2014-08-14 13:13:17

Válasz #622. hozzászólásra

Itt nagyon sok kérdést kellene tisztázni, névleg:

mi az ingatlan? termőföld?
mi a művelési ág? szántó? legelő? rét? gyümölcsös?
mit ért az alatt, hogy "lejárt" a szerződés? ha vette (adásvétel), akkor az a szerződés nem járhatott le
mire akarja használni?
mégsem ő akarja használni? "régi bérlővel megegyezett"... ha osztatlan közös, akkor ki a tulajdonostárs? mit jelent az arányosság?
mit jelent az, hogy nincs már tulajdonosa?
miért kellene vázrajz? ha csak használni akarja, akkor nem kell...
smile cowboy

#622 dracke
2014-08-14 12:00:10

Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy osztatlan közös aminek a fele az enyém még 2011 ben vettem meg szerződéssel. A szerződés most járt le. hogy tudom használni azt a területe amit megvettem?
A maradék füldterületet a régi bérlő használja majd tovább, vele megegyeztem hogy hogyan legyen elosztva a föld.. arányossan.., de vannak bent még olyan maradékok amiknem nincs már tulajdonosa.

mondták hogy kell valami vázrajzot készíteni.. Tudja valaki hogy mi kell még vagy mi ennek a menete?

Nincs profilkép
#620 szepit
2014-07-14 22:32:05

Válasz #619. hozzászólásra
Igazából az Öcsémnek mondták hogy ez megtörténhet,ha nem tesz valamit pl. szántja fel.
Tisztában vagyok vele,hogy ebben a formában nem lehetséges
csak azt nem tudom,hogy ha valaki műveli 10-15 vagy X éve akkor van e joga elbirtokolni??

Nincs profilkép
#619 Matyi50
2014-07-14 22:15:17

Válasz #618. hozzászólásra
Ezt hol hallottad?
Automatikusan tulajdonossá még akkor sem válhat ha az atyaisten az. Egyéb esetben elbirtoklás ami szóba jöhetne,de az sem így működik...

Nincs profilkép
#618 szepit
2014-07-14 22:04:22

Üdv!

Felvilágosítást szeretnék kérni! Közel 20 évvel ezelőtt örököltem tulajdoni részt
egy osztatlan közös területen.Amit a nagy távolság miatt nem tudok művelni több mint 500km-re helyezkedik el lakóhelyemtől.Jelenleg művelés alatt van most is.Tudomásom szerint olyan személy műveli (rokon) aki nem rendelkezik tulajdoni hányaddal.Úgy értesültem, hogy ez "földműves" jővőre automatikusan tulajdonossá válik mivel Ő műveli.Bár nem jelentkezett,hogy vásárlási vagy akár bérleti szándéka lenne.
Akkor hogy is van ez??

#617 UE-28
2014-07-14 21:16:32

Válasz #616. hozzászólásra

Nem mellesleg benne volt egy kis pénzemben ez a kimérés is, pont az ilyen herce-hurcák elkerülése céljából, és utólag azt is elmondták a földhivatalban, hogy elég lett volna, ha ""letaposom"" a területet.

smile censored

#616 UE-28
2014-07-14 21:14:49

Válasz #615. hozzászólásra

Olyan térképem van ami változási vázrajz néven fut, az egész parcella rajta van és , hogy abból mennyit használhatok én. Ez más földhasználó által aláírva nincs, de a földhivatal érkeztette, rátette a pecsétjét és aláírták.

Ha esetleg hiányos, akkor miért fogadta el?

Nincs profilkép
#615 Zöldvíz
2014-07-14 19:31:51

Válasz #613. hozzászólásra
Ha amit csináltattál használati megosztás volt és azt a társtulajdonosokkal is aláírattad, akkor azt figyelembe kellett volna venni. A 405/2012 korm .rendelet alapján mennek ezek a megosztások olvasd át hátha segít!

Nincs profilkép
#614 ano
2014-07-14 17:18:30

Válasz #613. hozzászólásra

hát kérlek ilyen tv-elket alkottak az arra méltóztatott urak és hölgyek...

#613 UE-28
2014-07-14 16:50:04

Válasz #612. hozzászólásra

Ők nem így fogalmaznak, hogy elveszik, hanem más helyre kerülök, de azért a kár nem kicsi így sem....

Írtam közben egy panasz levelet a földhivatalnak, amiben kitértem arra, hogy a koordinátákat ő adta meg a földmérőknek, és ők akkor már tudták, hogy meg lesz osztva a terület (2012 igénylé, 2013 koordináták kiadása, földhasználat bejegyzése)illetve a számlákkal igazolható költségeimet pp-es úton követelni fogom. Erre a föld megosztását (sorsolás) követő napon kaptam egy levelet tőlük, tájékoztatás címen, és azt írák, hogy xy tv. xy paragrafusra hivatkozva adott terület megosztási eljárásában csak az azt kérelmezők tekinthetőek ügyfélnek,én nem, így magyarán kuss nekem.

De ebbe belenyugodni nem szeretnék, csak nem tudom kihez forduljak BIZALOMMAL, mert azt se szeretném, hogy a beleölt pénzem feléért képviselnek, utánajárok, bíróság stb és még azt is bebukom.

Ami még aggasztó lehet, hogy a fh a földhasználókat erről NEM éretsíti ki sem most sem a későbbiekben, így ha a tulajdonosokkal nem lenne jó a kapcsolatom, akkor- miután levágtam a sarjút azt venném észre köv év májusában, hogy de szép őszi búza van benne...

Nincs profilkép
#612 MPA82
2014-07-14 14:39:17

Válasz #608. hozzászólásra

Üdv.

Szerintem nem ilyen egyszerű az ügy, hogy csak úgy elveszik tőled a földet.
Előszőr is az össze tulajnak bele kell egyezni a megosztási vázrajba, tehát ha az a tulaj akitől bérled nem egyezik bele a megosztásba akkor nem tudnak téged máshová át tenni a föld bérlőjét jobban védi a jog mint a tulajét, amennyiben át tesznek egy másik területbe úgy a teljes költségedet meg kell téríteniük. De azért azt ajánlom járj utána egy független embernél aki ebben jártas.

#611 Radocz
2014-07-14 13:25:01

Válasz #609. hozzászólásra

Mi van, ha akkor is le legelteti?

smile cowboy

Nincs profilkép
#610 gyuri s
2014-07-14 13:05:47

Ha valakinek van használati megállapodás mintája köszönettel venném, ha elküldené részemre.
Használati megosztási megállapodás minta is érdekel.
Köszönöm.
schifflereva@freemail.hu smile helpsmilie

Nincs profilkép
#609 czferi
2014-06-20 11:46:28

Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. 2ha legelőm van osztatlan közösbe ebből a drága jó szomszéd le legeltetett belőle 1 ha . Nem tudok vele megegyezni sehogy nem akar fizetni. Most ki akarom méretni a földhasználatot a földhivatallal,h pontosan meddig van a 2ha. Ez hiteles vagy jó megoldás?????? smile confused

#608 UE-28
2014-05-26 18:17:21

Üdv!

Tavaly márciustól bérelek egy osztatlan közösben földrészt, amit akkor (balek módjára) földmérőkkel hivatalosan kitűzettem, hallva a sok problémát azoktól akik osztatlanba gazdálkodnak. Földhivatal kiadta a koordinátákat, vázrajz elkészült, azon földhivatali pecsét kitűzték, tavasszal betelepítettem belőle 8 ha kaszálónak , ez +ugyan ebben 10 ha kapott műtrágyát, gyomirtást, most meg bejelentik- tulajdonosok postán megkapták a határozatot-, hogy megosztják, és valószínű mehetek oda, ahol 10 éve nem művelték a földet. Voltam ma a földhivatalban is, hogy mit tehetek, nem sok jóval biztattak, mert elvileg jogerős a határozat.
Kérdezem én, ha 2012-ben tudta a földhivatal, hogy ez meg lesz osztva akkor mi a fenéért adja ki földmérésre a koordinátákat, vagy miért nem mondja azt, hogy bátyja, elképzelhető, hogy meg lesz osztva, mert adtak be rá igényt, tégy ennek tudatában ahogy szeretnél?!

Mit tehetek?

10 éves szerződésre alapozva mindent feltettem erre , 800.000 ft és a bele fektetett sok meló az amit így kihúzhatnak a lábam alól? Ezzel a kis géppel csak 4 nap volt mire kiszántottam.....smile nonono

#607 ARES-826
2014-05-15 21:14:35

Válasz #604. hozzászólásra

Igen lehetséges!! Ez új változás!!smile biggrinsmile biggrin

Nincs profilkép
#606 Batka
2014-05-15 21:13:21

Amennyiben átvették a levelet és 30 napon belül nem jön olyan válasz, amiben határozottan nem járulnak hozzá, akkor bejegyzik a földhasználatot, legalábbis nekem is ezt mondták.

#605 ermike
2014-05-15 21:12:26

szerintem ha nem érkezik válasz az azt jelenti, hogy nem elérhető h30 napot kell hagyni neki, akkor a saját ill bérbevett részeket használhatod!
2013 212 tv 69 § ha jól emlékszem!?

Nincs profilkép
#604 noemi20
2014-05-15 20:53:38

Valaki tudna valamilyen segítséget adni?
12 éve tulajdoni hányadot vásároltam egy osztatlan közös tulajdonból, rajtam kívül 5 fő tulajdonos van. Ebből csak én használok annyi földterületet, amennyi rám esik, a többi parlagon hever és a többi tulajdonos még a földterületét nem is látta, az eltelt 12 év alatt. Ki nem méretik a földterületüket. Mivel földhasználati bejelentési kötelezettséggel tartozunk, én szeretném az általam használt földterületet bejelenteni, ezért felkerestem a tulajdonostársakat levélben, a bejelentés miatt, ebből 1 kivételével a többi tag hozzájárulását megtagadta. Telefonon árajánlatot tettem azok hányadára akik nem járulnak hozzá a földhasználathoz, de csillagászati árat kérnének érte.
A helyi Földhivatalban azt mondták, ha a levelemre nem érkezik válasz akkor igenlegesnek veszik a beleegyezést. Ez lehetséges?
Tértivevénnyel adtam fel a leveleket, ezzel igazolni tudom, hogy átvették a levelet.

Nincs profilkép
#603 Zolia
2014-05-14 14:08:45

Válasz #602. hozzászólásra
Én a pontos árakat megmondani nem tudom! Ez földmérő függő! Egy kis támpontot tudok adni, az én földmérőm a te tábládat ennyiért tűzné ki:
Megosztási feladatok

Földhivatali adatszolgáltatás 10000 Ft
Vizsgálati díj 2500 Ft
Megosztási vázrajz, hivatalos kitűzés, átadás átvétel, jegyzőkönyv 50000 Ft + Áfa

Plusz amit leírtam 13-18000 Ft a sürgősségi eljáráshoz,és az ügyvéd az egyességi okirat létrehozásához.= 1/1 tulajdon neki, és neked. De mi osztjuk egymás között a költségeket.

Nincs profilkép
#602 ural
2014-05-13 19:50:15

Válasz #601. hozzászólásra
És szerinted egy 65ha táblába 32ha sajátom rajtam kivűl csak egy társ adta be 6ha-ra de őt nem érdekli a helyi kolhoznál van bérbe én amit most művelek azt szeretném ennek mennyi akimérése szerinted.

Nincs profilkép
#601 Zolia
2014-05-13 15:39:17

Sziasztok!
Gondoltam adok egy kis tájékoztatást a nem leg-pénztárca-barátabb megoldásra az osztatlan megszűntetésére. 2. földterületem van így intézés alatt az elsőt már bejegyezték. Az aki adott be tavaly júniusig ingyenes(állami) kiosztásra kérvényt az a többi társtulajdonos felett áll. Ez azt jelenti, hogy bemész a földhivatalba megnézed kik adták be a kérvényüket(általában aki használja is). Aztán elmész ezekhez az emberekhez és megegyezel ki hova kerül a táblába(ha nem megy akkor majd sorsolás lesz). Aztán beadsz egy soron kívüli kérelmet: 18000Ft. Ezútán megbízol egy földmérőt, aki elintézi a kiigazítást, esetleg művelési ág változást ha úgy kívánja. Majd beadsz egy osztási irányra vonatkozó kérelmet, hogy a szád íze szerint induljon az osztás. Aztán ha a térképészeti részek átfutottak a hivatalon, és megszületik az osztási irányt meghatározó határozat, akkor 8 napon belül köthetsz még egyességet a tulajdonosokkal egy megosztási vázrajzra hivatkozva. Ha nem marad a sorsolás köztetek. Viszont nem vársz állam bácsira még egy évtizedet nem kell a földhivatalba rohangálnod mindenért, hanem lesz egy 1/1-es tulajdonod. Ha van kérdésetek:szoli04@gmail.com

Nincs profilkép
#600 pista0
2014-05-04 16:22:00

Azzal kezdődött a probléma, hogy ha valaki ezen a területen vásárolt földet.
Ezzel magával rángatta a bürokrácia minden útvesztőjében az ott lévő földtulajdonosokat akiknek egyébként minden rendben volt.

#599 Csarli 1
2014-04-15 14:54:40

Válasz #598. hozzászólásra

Nálunk egy 50 hektáros osztatlan közös tulajdon kimérése több mint 20 évet vett igénybe.
Közben a közepén lévő árokparton fel nőt az akácos és mos nem lehet használni a teljes birtokot. Ezért írtam a bodzaszedést.

Nincs profilkép
#598 Hali Laci
2014-04-15 12:12:18

Nekem múlt héten azt a tájékoztatást adta a földhivatal , hogy már nem kell minden tulajdonossal aláíratni a beleegyező nyilatkozatot ,csak ez lenne a gyorsabb .Ha valaki nem ír alá akkor jön az ügyvéd és van már rá lehetőség hogy sorsolással hozzájussak a jogos tulajdonomhoz.Átfutási időnek több hónapot jósolt de legalább megkapom ami az enyém.

#597 korni
2014-04-15 09:05:47

Válasz #591. hozzászólásra

erre azt mondták nálunk hogy ha 80százaléka bele egyezik akkor elfogadják.
de mindenhol máshogy járnak el.

#596 Csarli 1
2014-04-15 05:56:10

kolompárék megoldják, elmennek arra bodzát szedni.smile karatekasmile karatekasmile karateka

#595 szanberg
2014-04-14 22:41:34

Roli!

Küldj egy ügyvédi felszólító levelet, hogy amit már egyszer elfogadott és aláírásával igazolta döntését, akkor ehhez képest tartsa magát, máskülönben a bíróságon találkoztok.

#594 UE-28
2014-04-14 21:18:35

Teljesen megértelek. Nekem tavaly mértek ki egy nagy területet, a földhivatal "munkája" is minősíthetetlen, de mindenki engem akar, ""mert ők lelépték" és 20 millás gépekben töltik az időt, de én aki az 50 éves technikával dolgozik, és földmérő céget bízott meg nem kevés zsozsóért azt el akarják taposni. Most , aki 2012 ben kérte a megosztást, kapott értesítést a fh-tól, hogy elkezdődik a folyamat. Ez pl engem hogy érinthet majd? Van egy kiművelt részem, műtrágyázva stb, és ennek búcsút inthetek majd? Még van 8 év földhasználatom rajta......

Nincs profilkép
#593 csontii
2014-04-14 21:09:09

Válasz #592. hozzászólásra

Szerintem már csak a bíróság marad,szerződés szegésért.

#592 Roli74
2014-04-14 19:14:30

Senki ,semmi ??????

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A napraforgó vízhasznosítása
A napraforgó vízhasznosítása
Az öntözés minimalizálhatja a termésveszteséget, és növelheti a vízfelhasználás...
Hirdetés
Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?
Miért használjon Ön is biostimulátort napraforgóban?
Többek között fejlettebb gyökérrendszer alakul ki.
Spc,Mtz,Vetőgép
Spc,Mtz,Vetőgép

600.000 Ft

Syngenta Torino kukorica vetőmag
Syngenta Torino kukorica vetőmag

45.000 Ft

Kühne KMK-4 Lazító
Kühne KMK-4 Lazító

500.000 Ft

GRUSE 4 SOROS BURGONYAVETŐGÉP,  BURGONYAÜLTETŐ,  HIDRAULIKUS BILLENŐTARTÁLLYAL
GRUSE 4 SOROS BURGONYAVETŐGÉP,...

1.250.000 Ft