Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Azt a"dobálást" azért ne nagyon kiabáld el.
Felénk történtek"szép dolgok"azóta is,de én már úgy vagyok vele,h lesz...om az egészet,és VICCNEK tartom továbra is!!
Látok esélyt rá,de nagyban függ,a bíráló hogyan értelmezi a jogszabályt.Szóval akármi történhet.Vannak akik 40 km-ről nyomulnak,remélem kidobják a pályázatukat.
..más, a 80.000 Ft törzstőkéjű Start 2003 Bt 9 év közúti fuvarozás után áthelyezi székhelyét a megfelelő településre és tulajdonost is vált 2012 január 16-án.
Ezek után tegnap nyer 493 hektárt 20 évre...
Ja és a Bt beltagja az a Kanyok Attila, aki 2010-ben a Fidesz polgármester jelöltjeként bukott Tiszaújvárosban.
ilyen szinten már van, aki lepapírozza. mondjuk nekem felajánlana fejér megyében többszáz hekit művelésre támogatás nélkül művelésre. simán lepapíroznám még az állatokat is hozzá
ezek nem kockáztatnak. továbbadják a földet művelésre. még ha a támogatás felét kifizetik bérletidíjra meg egy részét a korrupt fideszesnek, akit megkenytek, akkor is marad egy tisztes jövedelem a semmiért
És nem biztos h le is aratják a gabonájukat, mert tegnap a nagy szélben is voltak őrültek, akik miatt égett nádas-gyep és tanya . Lehetnek elkeseredett kisemmizett emberek, akik bepiálva felbátorodnak , és befűtenek a földrablóknak hirtelen felindulásból, akitől nem is tudják behajtani a kárt .
Van egy olyan érzésem,hogy nagy bukták lesznek még ezekből a földbérletekből. Fociedzők,kőművesek,polgármesterek repülnek rá 100-400ha-okra.....
Szemük előtt kizárólag az uniós támogatás területtel fölszorzott(nem kis) összege szerepel.
De ahogy az idei évet elnézem a dupláját fogják bebukni.
Nem egyszerű évnek nézünk elébe...
ezt nem értem. cinikusan mondod, vagy ezt a céget télleg ti termelők dobtátok össze, és ezen keresztül többen fogtok közösen gazdálkodni? vagy ez valami ejtőernyős történet?
Nálunk a borsodi mezőségben ma hirdettek eredményt.
A kis és közepes családi vállalkozások stratégiai támogatása címen közösségünk (a te és én tulajdonomból) fontosnak tartja a Geter-Farm Kft-t 463 hektár köztulajdonnal támogatni.
Nagy szerencsénkre sikerült eme nagyreményű céget 2012 január 6-án bejegyeztetni a cégbiróságon.
nálunk meg nem irták ki a haszonbérleteket ,pedig tavaly ki volt függesztve a polgármesteribe,még az egész mizéria legelején,ugy mint mindenhol az országban.
Helyette, most küldték ki, az erre az évre szóló, megint okt 31-ig tartó megbizási szerződéseket ,ugyanolyat mint tavaly volt,csonka évit
én 33 kérédst tettem fel a Miniszterünknek, és a 90 százalékára válaszolt.
mai engem érdekelz volna, hogy mi lesz a szaktanácsadással, azt "kifelejtette" a sorból.
a végén kiderült, hogy nem tudott rá válaszolni.
Korrekt módon a többire válaszolt.
Ezek szerint Te rossz helyen, vagy rosszul kérdeztél.
Eccsééémm!!!
Ennyi nyomit Mi lenne, ha a gazdák fejével gondolkoznának?? Vagy minden lehetőséget kitárgyalnának?? Talán képben lenne mindenki?? Lenne még ezer kérdésem, amit feltettem egy kormánypártinak, de nem volt hajlandó egyenesen válaszolni, csak az "AMI" marhaságot hajtogatta. Szerintem nem szégyen a pártfinanszírozás, ha be merik vallani.
Csakhogy itt nincsenek fidesz érdekeltségek itt mszp érdekeltségbe tartozó körök uralják a pályát és ezek nem fognak egymásnak esni ,akinél meg voltak és lesznek ezk a földek azokkal eg senki nem mer újjat húzni...én sem
Szeirinted,hogyan pályázhatnék rájuk amikor ötven kilométerre van tölem,esélytelen lenne...De a magyarázat egyszerü ez a megye a mezögazdaságban abszolut Moszkva ,kilehet írni nyugodtan a megyetáblára ugy mint amikor alamelyik ráírta a Pécs táblára anno...Itt a nagyok egy érdekeltségi körhöz tartoznak mind és senki nem fog amásik ellen tenni semmit aközepes gazdasáokat nem engedték dúzzadni ill ahol mégis ott a nagy emberek vannak mögöttük a háttérben ...Baranya egy zárt kör és ez most szépen meg is mutatkozik
gondolom ott is megvolt a gazda előre, aztán most meg beszartak, és inkább eredménytelenség, jön egy újabb megbízási szerződés, aztán majd csak lesz valami...
Ha lehetne, akkor a Politikai dühöngő, vagy Gazdatüntetés topikba írjátok, az oda tartozó dolgokat.
"Budai Gyula államtitkár érdemben nem válaszolt a képviselőnek, csak az előző kormány gyakorlatát bírálta és megígérte, hogy utánajár, hogyan működik a rendszer." (mármint az NFA rendszer).
A baj, hogy nem után, hanem elibe kellett volna mennie.
Próbáltunk előre jelezni, de vagy nem ért ODA, vagy rossz megyénél van ismerősünk.
Ami késik, az jön. Itt keleten szépen süt a nap. Reméljük ez nem változik.
Most szórjuk a műtrágyát, aztán készítjük a kaszát. Na nem azt amire egyesek gondolnak.
Tudok itt embreket cégeket, akik tuti jelentkeznek majd rá. szóval jelentkezők lesznek szép számmal, olyat is meg merek kockáztatni, hogy lesz aki mindegyikre pályázik majd. Sőt azt is sejtem, hogy kik akik teljes nyugalommal adnak majd be pályázatot... De el kéne csípni a kifüggesztést, egy próbát megér egy két terület, hátha mégis szerencsénk lesz.
3003 hozzászólás
Válasz #800. hozzászólásra
Azt a"dobálást" azért ne nagyon kiabáld el.
Felénk történtek"szép dolgok"azóta is,de én már úgy vagyok vele,h lesz...om az egészet,és VICCNEK tartom továbra is!!
Válasz #801. hozzászólásra
nagy a csend,itt is a 270ha a megyehatárnál műveletlen,valakinek odajátszák
Válasz #799. hozzászólásra
Fan! Szerdán voltam komlón, oroszló mellett még nem nyúltak a területekhez! Mi a helyzet? Tudsz valamit?
Válasz #797. hozzászólásra
Látok esélyt rá,de nagyban függ,a bíráló hogyan értelmezi a jogszabályt.Szóval akármi történhet.Vannak akik 40 km-ről nyomulnak,remélem kidobják a pályázatukat.
Válasz #798. hozzászólásra
3-4 hektárra nem nyomul sleep
Válasz #797. hozzászólásra
jah, kitömték a csávóóóót
Válasz #795. hozzászólásra
Akkor nyertél "valamit"
..más, a 80.000 Ft törzstőkéjű Start 2003 Bt 9 év közúti fuvarozás után áthelyezi székhelyét a megfelelő településre és tulajdonost is vált 2012 január 16-án.
Ezek után tegnap nyer 493 hektárt 20 évre...
Ja és a Bt beltagja az a Kanyok Attila, aki 2010-ben a Fidesz polgármester jelöltjeként bukott Tiszaújvárosban.
Most sikkeresebb volt..
Válasz #793. hozzászólásra
Titkos!
Válasz #792. hozzászólásra
ilyen szinten már van, aki lepapírozza. mondjuk nekem felajánlana fejér megyében többszáz hekit művelésre támogatás nélkül művelésre. simán lepapíroznám még az állatokat is hozzá
Válasz #792. hozzászólásra
nah nálatok mi volt? nyomjad!
Válasz #790. hozzászólásra
Így van!De játszunk a gondolattal,azt a "bevállalt" állatállományt kinek adják át??Vagy nekik be se kellett vállalni.
Válasz #790. hozzászólásra
nemhinném,most ez a divat ,mindenki földet akar
Válasz #788. hozzászólásra
ezek nem kockáztatnak. továbbadják a földet művelésre. még ha a támogatás felét kifizetik bérletidíjra meg egy részét a korrupt fideszesnek, akit megkenytek, akkor is marad egy tisztes jövedelem a semmiért
Válasz #788. hozzászólásra
És nem biztos h le is aratják a gabonájukat, mert tegnap a nagy szélben is voltak őrültek, akik miatt égett nádas-gyep és tanya . Lehetnek elkeseredett kisemmizett emberek, akik bepiálva felbátorodnak , és befűtenek a földrablóknak hirtelen felindulásból, akitől nem is tudják behajtani a kárt .
Van egy olyan érzésem,hogy nagy bukták lesznek még ezekből a földbérletekből. Fociedzők,kőművesek,polgármesterek repülnek rá 100-400ha-okra.....
Szemük előtt kizárólag az uniós támogatás területtel fölszorzott(nem kis) összege szerepel.
De ahogy az idei évet elnézem a dupláját fogják bebukni.
Nem egyszerű évnek nézünk elébe...
Válasz #783. hozzászólásra
was ist?
Válasz #785. hozzászólásra
nyilván cinikusan mondja. hogy a nagy közös állami tulajdonból a kicsik helyett hozzábaxtak egy vadiúj céghez 460 hektárt.
Válasz #778. hozzászólásra
ezt nem értem. cinikusan mondod, vagy ezt a céget télleg ti termelők dobtátok össze, és ezen keresztül többen fogtok közösen gazdálkodni? vagy ez valami ejtőernyős történet?
Válasz #783. hozzászólásra
Hajrá!
Ma megyek csomagbontásra!
IGAZSÁGOS FÖLDOSZTÁS
Válasz #780. hozzászólásra
határeset volt, de elfogadták
a kiírás szerint csak olyan cég pályázhat amit 2011.06.01 előtt alapítottak.
mikor bontották a csomagot
Nálunk a borsodi mezőségben ma hirdettek eredményt.
A kis és közepes családi vállalkozások stratégiai támogatása címen közösségünk (a te és én tulajdonomból) fontosnak tartja a Geter-Farm Kft-t 463 hektár köztulajdonnal támogatni.
Nagy szerencsénkre sikerült eme nagyreményű céget 2012 január 6-án bejegyeztetni a cégbiróságon.
Válasz #776. hozzászólásra
nálunk meg nem irták ki a haszonbérleteket ,pedig tavaly ki volt függesztve a polgármesteribe,még az egész mizéria legelején,ugy mint mindenhol az országban.
Helyette, most küldték ki, az erre az évre szóló, megint okt 31-ig tartó megbizási szerződéseket ,ugyanolyat mint tavaly volt,csonka évit
Most hívtam Tolna megyei NFA-t.
Egy hónap múlva lesznek új pályázatok kiírva. Nem kapkodják el.
Válasz #773. hozzászólásra
én 33 kérédst tettem fel a Miniszterünknek, és a 90 százalékára válaszolt.
mai engem érdekelz volna, hogy mi lesz a szaktanácsadással, azt "kifelejtette" a sorból.
a végén kiderült, hogy nem tudott rá válaszolni.
Korrekt módon a többire válaszolt.
Ezek szerint Te rossz helyen, vagy rosszul kérdeztél.
Kérdezz itt és privátban. Jönni fog rá válasz.
Vagy ha nem legalább eső legyen!
Válasz #760. hozzászólásra
Eccsééémm!!!
Ennyi nyomit Mi lenne, ha a gazdák fejével gondolkoznának?? Vagy minden lehetőséget kitárgyalnának?? Talán képben lenne mindenki?? Lenne még ezer kérdésem, amit feltettem egy kormánypártinak, de nem volt hajlandó egyenesen válaszolni, csak az "AMI" marhaságot hajtogatta. Szerintem nem szégyen a pártfinanszírozás, ha be merik vallani.
Válasz #768. hozzászólásra
Lehet szegfű, lehet narancs,
Izraelből jön a parancs!
Nem kell szegfű, nem kell narancs,
védd a Hazát, ez a parancs!!!
Csalódott gazdák, visszásságok a földpályázatoknál
Új földosztás: így gazdagszik a fideszes klientúra
http://www.168ora.hu/buxa/csaladi-gazdasagok-haszonberlet-foldpalyazat-foglalkoztatas-93447.html
.
Régi szép idők!!!!!
Válasz #767. hozzászólásra
mindegy hogy narancs vagy vörös kormány van,ezek megoldják,(megveszik kilóra a politikusokat)
Válasz #765. hozzászólásra
Csakhogy itt nincsenek fidesz érdekeltségek itt mszp érdekeltségbe tartozó körök uralják a pályát és ezek nem fognak egymásnak esni ,akinél meg voltak és lesznek ezk a földek azokkal eg senki nem mer újjat húzni...én sem
Válasz #765. hozzászólásra
Csak itt azt sugallják ,hogy olyan hülyék a parasztok,hogy még egy pályázatot se tud normálisan beadni
Válasz #764. hozzászólásra
De sajnos nem csak baranya,máshol nyiltan odaadják a haveroknak
Válasz #761. hozzászólásra
Szeirinted,hogyan pályázhatnék rájuk amikor ötven kilométerre van tölem,esélytelen lenne...De a magyarázat egyszerü ez a megye a mezögazdaságban abszolut Moszkva ,kilehet írni nyugodtan a megyetáblára ugy mint amikor alamelyik ráírta a Pécs táblára anno...Itt a nagyok egy érdekeltségi körhöz tartoznak mind és senki nem fog amásik ellen tenni semmit aközepes gazdasáokat nem engedték dúzzadni ill ahol mégis ott a nagy emberek vannak mögöttük a háttérben ...Baranya egy zárt kör és ez most szépen meg is mutatkozik
Válasz #762. hozzászólásra
Sajnos valami ilyesmit gondoltam én is
Válasz #761. hozzászólásra
gondolom ott is megvolt a gazda előre, aztán most meg beszartak, és inkább eredménytelenség, jön egy újabb megbízási szerződés, aztán majd csak lesz valami...
Na mi a pöcs van,baranyában eredménytelenségeket hirdetnek ki
ATV Szabad szemmel 2012.03.25. - 1. rész
Válasz #751. hozzászólásra
Nem probléma, nekem csak olyan van.
Könnyű átvenni a nagyparasztoktól az ilyen elnyert állami földeket? Mi van ha már be van vetve pl.? Ha követelődzik, hogy ezt meg ezt csinált vele?
Kedveskéim!
Ha lehetne, akkor a Politikai dühöngő, vagy Gazdatüntetés topikba írjátok, az oda tartozó dolgokat.
"Budai Gyula államtitkár érdemben nem válaszolt a képviselőnek, csak az előző kormány gyakorlatát bírálta és megígérte, hogy utánajár, hogyan működik a rendszer." (mármint az NFA rendszer).
A baj, hogy nem után, hanem elibe kellett volna mennie.
Próbáltunk előre jelezni, de vagy nem ért ODA, vagy rossz megyénél van ismerősünk.
Ami késik, az jön. Itt keleten szépen süt a nap. Reméljük ez nem változik.
Most szórjuk a műtrágyát, aztán készítjük a kaszát. Na nem azt amire egyesek gondolnak.
Válasz #754. hozzászólásra
Csabán megmondják mikor kerül kifüggesztésre.
Válasz #753. hozzászólásra
Tudok itt embreket cégeket, akik tuti jelentkeznek majd rá. szóval jelentkezők lesznek szép számmal, olyat is meg merek kockáztatni, hogy lesz aki mindegyikre pályázik majd. Sőt azt is sejtem, hogy kik akik teljes nyugalommal adnak majd be pályázatot... De el kéne csípni a kifüggesztést, egy próbát megér egy két terület, hátha mégis szerencsénk lesz.