Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.86 FtUSD395.88 FtCHF439.75 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lehet hogy tavaly szerencséd volt mer sok volt a napsütés. Hidd el ha nincs a talajszinten minimum 25 fok akkor várhatod a csírázást. A káposztaféle az tuti hogy kikellne de a pari meg a paprika az tuti hogy nem.
T. epresbá. szeretnék hozzászólni ha nem bánjátok. Mi közel 5 hekin termelünk konzerv paradicsomot, s ezúttal szeretnék mindenkinek egy kis tanácsot adni a sikeres termesztéshez, hisz " remélem " van rálátásom .....
Nos, a pari k....vára szereti a meleget, a csírázáshoz mindig minden körülmények közt 20-25 TALP-MELEG! fokot , tehát nem léghőmérsékletet kell tartani. ez eléréséhez vagy sok lehetőség kínálkozik a gazdáknak, s ki ezt használja ki azt. Ha a kívánt talpmeleg nincs meg akkor van az hogy nem kell a mag, vagy 3-4 hét a csírázás.!!! Figyeljünk oda a minimum követelményekre. szerintem. sziasztok!
akkor a maggal van baj, ha kapott vizet, meg meleg is volt, akkor minimum meg kellett volna duzzadni a magnak első lépésként(nekünk 1 hét alatt kikelt fütetlen fóliába)
Napi 2 x öntöztem vékonyan a mag ugyan úgy van ahogy beleraktam.Fóliasátorba van plusz m kapott még egy réteg fóliát a földre meg a tetejére.Hideg nem érhette mert ha kint hideg volt.Be volt neki fűtve.A mag nincs megduzzadva.
Van egy olyan gondom hogy 2 hete vetettem el holland paradicsom magot tálcába és azóta is ba---k kelni.Mi lehet a gond?Ugyan attól a cégtől hozattam padlizsánt az meg szépen kel már.
Válasz #74. hozzászólásra
én még nem termeltem, mert messze volt a konzerv gyár, ma meg már azt hallottam hogy csak kisebb KFT török paradicsombol port készítenek és usába exportálják.Amúgy érdekelne,csak kérdés a piac.
Sokáig az ipari paradicsom volt a fő profitforrás.
Erre alapoztuk a gépesítést is.
Bács-Kiskun megye, Univer Kecskemét idén minimális terület lesz, de átlagosan 20 ha fölött szokott lenni a terület.
Válasz #58. hozzászólásra
akinél voltak ő is ezt mondta,az 500 hektárt termel mink meg csak vagy 10 hektárt akartunk volna de már elmult . Nem erre a időjárásra való ami nálunk van, hát meg nem borsó meg csemege ezektől igényesebb növény. Ezt dicsérem hogy ilyen segítő kész vagy.
20 éve foglalkozom ipari jellegű paradicsom termesztéssel.
Ha részletes információt szeretnél a témával kapcsolatban, akkor hívj fel, vagy küldj e-mailt.
Tel.: 0620/5659-369
e-mail:Paripan@freemail.hu
Válasz #55. hozzászólásra
Hát igazad van,de már tárgytalan,volt a vezérkar egy nagy termelőnél tályékozódni ezzek után letetek rola csak fellángolás volt.
405 hozzászólás
Válasz #104. hozzászólásra
Csak tavaly a földön volt a palánta nevelés.
Lehet hogy tavaly szerencséd volt mer sok volt a napsütés. Hidd el ha nincs a talajszinten minimum 25 fok akkor várhatod a csírázást. A káposztaféle az tuti hogy kikellne de a pari meg a paprika az tuti hogy nem.
Válasz #102. hozzászólásra
Tavaly ugyan igy vetettem el a paradicsom és egy szóból kikelt.
a raklap alá kell a MELEG!!!!!!
Válasz #99. hozzászólásra
Raklapra van rárakva a tálca hogy nem a hideg földel érintkezen.
T. epresbá. szeretnék hozzászólni ha nem bánjátok. Mi közel 5 hekin termelünk konzerv paradicsomot, s ezúttal szeretnék mindenkinek egy kis tanácsot adni a sikeres termesztéshez, hisz " remélem " van rálátásom .....
Nos, a pari k....vára szereti a meleget, a csírázáshoz mindig minden körülmények közt 20-25 TALP-MELEG! fokot , tehát nem léghőmérsékletet kell tartani. ez eléréséhez vagy sok lehetőség kínálkozik a gazdáknak, s ki ezt használja ki azt. Ha a kívánt talpmeleg nincs meg akkor van az hogy nem kell a mag, vagy 3-4 hét a csírázás.!!! Figyeljünk oda a minimum követelményekre. szerintem. sziasztok!
Válasz #98. hozzászólásra
Akármikor hivhatom ha nem onnét rendeltem hanem egy közvetitö cégtől?
Válasz #96. hozzászólásra
Ha a mag nyálkás és szétnyomva elkenődik hivd a területi képviselőt és reklamálj,
Válasz #96. hozzászólásra
akkor a maggal van baj, ha kapott vizet, meg meleg is volt, akkor minimum meg kellett volna duzzadni a magnak első lépésként(nekünk 1 hét alatt kikelt fütetlen fóliába)
Napi 2 x öntöztem vékonyan a mag ugyan úgy van ahogy beleraktam.Fóliasátorba van plusz m kapott még egy réteg fóliát a földre meg a tetejére.Hideg nem érhette mert ha kint hideg volt.Be volt neki fűtve.A mag nincs megduzzadva.
Jó estét Gazdatársak!! Tudnátok nekem segíteni Tigar eke köldököt keresek sos-ben!! előre is köszönöm válaszotokat.
Válasz #93. hozzászólásra
sok oka lehet, 2 hét alatt ki kellett volna kelnie, ha minden oké.(hideg, meleg, sok viz, kevés viz stb), a mag megduzzadt?
Szép jó estét Paradicsomosok
Van egy olyan gondom hogy 2 hete vetettem el holland paradicsom magot tálcába és azóta is ba---k kelni.Mi lehet a gond?Ugyan attól a cégtől hozattam padlizsánt az meg szépen kel már.
Kecskeméti3 F1-ben gondolkodom:)tudsz mást ajánlani?
Milyen paradicsomot akarsz termelni?
Tudomásom szerint azonos az árviszont a káposztát nagyon viszik tőlünk85ft-ben
Válasz #88. hozzászólásra
akkor nálunk olcsóbb
115
Válasz #86. hozzászólásra
mi most az ár ft/kg netto?
Már kevés:(sajna kb 100t +vetőmag
Válasz #84. hozzászólásra
aha értem....
van még krumpli eladó?
300ha nem mind az enyém csak részes vagyok benne:)
Válasz #80. hozzászólásra
a 300 ha krumpli mellé?nem vagy kezdő!
Válasz #81. hozzászólásra
Válasz #80. hozzászólásra
Látom van dolgod...
Zöldségtermesztés
Nyitotta: Agrotech 2011-02-07 17:54:56
Új hozzászólás
válasz erre >> | #1. hozzászólás, Agrotech küldte be 2011-02-07 17:54:57-kor
Sziasztok
Ezt a topicot azért hoztam(volna...) létre mert zöldségtermesztésben gondolkodok és infókat szeretnék kapni...
Pl:Paradicsom milyen magot válaszak ?stbsmile helpsmilie
Válasz #78. hozzászólásra
Akkor inkáb olyan mint az öreg pu.a ha lankad.
Válasz #76. hozzászólásra
Mert biztos 1600 fok van a fóliádbannnnnn.........
Öntözni meg nem öntözöl a fóliádbannnnnn.........
Kanalasodik a levele.Réz tartalmu szert neki/cursate/
Hali!
A paradicsom levele miért zsugorodik össze fele? Meg fordul rajta a levél össze fele!
Válasz #74. hozzászólásra
én még nem termeltem, mert messze volt a konzerv gyár, ma meg már azt hallottam hogy csak kisebb KFT török paradicsombol port készítenek és usába exportálják.Amúgy érdekelne,csak kérdés a piac.
Csak a fitoftora.
Válasz #72. hozzászólásra
Értem.Egyébként mi abuktatók aparadicsomtermelésbe?
Válasz #71. hozzászólásra
Nyirségi vagyok 14-én kaptunk mindent, láttátok a tévében.
Válasz #67. hozzászólásra
Avíz miat vagy van más is?
Válasz #69. hozzászólásra
ja értelek!!!!!! akkór van mit csinálnotok!!
Mi 3-ha-on termelünk a pesti nagybanira.
Válasz #67. hozzászólásra
a gyár fizet is ???
MI nem adjuk fel igaz az idei év nehéznek igérkezik.
Válasz #65. hozzászólásra
már nem termelek, de 25 évig csináltam
Termel még valaki itt paradicsomot rajtam kivül?
Válasz #63. hozzászólásra
Nekünk 10 ha van, ez tartjuk évek óta, de sajnos egyre nehezebb. Sok a link konzervgyár. Oda kell figyelni, h ki hova értékesít.
Válasz #60. hozzászólásra
Üdv Brúnó!
Sokáig az ipari paradicsom volt a fő profitforrás.
Erre alapoztuk a gépesítést is.
Bács-Kiskun megye, Univer Kecskemét idén minimális terület lesz, de átlagosan 20 ha fölött szokott lenni a terület.
Válasz #61. hozzászólásra
Üdv Valtra!
Csak beugrottam hátha tudok valakinek segíteni.
Te is vagy? Régen beszéltünk.
üdv,
Merre gazdálkodsz ha nem titok? Milyen nagyságrendben és hova értékesítesz?
akinél voltak ő is ezt mondta,az 500 hektárt termel mink meg csak vagy 10 hektárt akartunk volna de már elmult . Nem erre a időjárásra való ami nálunk van, hát meg nem borsó meg csemege ezektől igényesebb növény. Ezt dicsérem hogy ilyen segítő kész vagy.
Válasz #57. hozzászólásra
Üdv Bagi Imi!
20 éve foglalkozom ipari jellegű paradicsom termesztéssel.
Ha részletes információt szeretnél a témával kapcsolatban, akkor hívj fel, vagy küldj e-mailt.
Tel.: 0620/5659-369
e-mail:Paripan@freemail.hu
Köszönöm jó tanácsodat.
Hát igazad van,de már tárgytalan,volt a vezérkar egy nagy termelőnél tályékozódni ezzek után letetek rola csak fellángolás volt.