Hirdetés
Fórum
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Kukorica terményárak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Műtrágya árak új
- Kukorica vetőmagok új
- Kertészeti géptámogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
306 hozzászólás
Válasz #129. hozzászólásra
Szóval, akkor ma permetezés helyett menjek ki a földemre damilossal kibogarászni a parlagfüvet a tarlóból?????? Mert tárcsázni nem akarom, mivel az évelő tarack, szulák, meg acat irtásához kell a zöldjük.
Mennyi most a büntetés összege?
Helyrajzi számonként szabják ki?
A lucerna képes elynomni a parlagfüvet. Megoldás lucernamagot kéne szórni helikopterről...
és ha már elhangzott az a 47ezer+kecske.. hát hajrááááá, az állam beruházhatna néhány kecskébe..igaz akkor nem tudna bűntetni.
Mert nem gondolom, hogy az összes parlagfű csakis gazdálkodók földjén nődögél..
Válasz #149. hozzászólásra
Na eeeez faxa....a lényeg meg,hogy a legtöbb be"jelentést" a gerinctelen szomszédok teszik,de nekik egész életük a jelentésekről szólt "korábban is"...remélem lesz majd egy kor amikor ráléphetek a gerincükre...kivárom az biztosa
Válasz #151. hozzászólásra
mást úgy se tudnak csinálni, mert se munka, se pénz az országban...és nem is lesz soha
Válasz #150. hozzászólásra
ez nagy valószínűséggel így van.. meg amíg a parlagfűvel 'vesződnek' a nííípek, addig nem mással foglalkoznak, igaz-e
Válasz #148. hozzászólásra
A legnagyobb probléma, hogy ehez a témához mindenki ért és ezzel kapcsolatosan alakult civil szervezetek megélhetését finanszirozza a parlagfű...
Válasz #148. hozzászólásra
Néhány buzgómócsing a műanyag irodájából hajkurássza az ellenőröket, azok meg mennek. Volt itt olyan ellenőr, akinek tiszta parlagfüves volt a földje. Engem megbüntettek 250 ezerre a 20-30 centis szeptember közepi pőarlagfű miatt egy olyan féregnek a feljelentése alapján, akinek 2 méteres parlagfű volt lefektetve a szomszédomban, mert a tárcsa nem dolgozta be. Na meg az ellenőr járva a hatéárt a büntetéstől eltekintett, ha eladták neki a földeket. Na meg a haverja a kényszerzúzós, stb, stb.
szerintem ez a parlagfüves hisztéria megint semmi másra nem kell, csak egy kis zsetonbehajtásra..
..van egy csomó ember, aki allergiás a macska meg a kutyaszőrre- most akkor ki kell nyírni minden macskát és kutyát? na-ne-mááá
Az allergia a sok méregtől (vízben-levegőben-szemétkajában) meg a stressztől van .. pluszban az emberek 'táposak' is.. nulla a szervezet ellenálló-képessége. Megint van bűnbak.. jelenleg a parlagfű..
Válasz #138. hozzászólásra
Mert te tehetnél valamit(legalább) ebben ez ügyben a növényesek félnek,de téged nem rúgnak ki...vagy már igen?
Válasz #144. hozzászólásra
ráérzett a ritmusra..
Válasz #143. hozzászólásra
Válasz #142. hozzászólásra
Lehet az öreg ennyi idős korban jobban vagy, gyorsabban rezeg mint a vi....or!!
Válasz #142. hozzászólásra
Eddig csak prosztata gyógyításról hallottam amit kézrátétellel csinált
Válasz #141. hozzászólásra
főleg ha eleve már remeg a keze is az embernek, akkor tuti befutó a bugyikában...
Válasz #137. hozzászólásra
Persze kézrátéttel gyógyít, végül is lehet, de csak a Mariskát a bigyijában!!!
Válasz #134. hozzászólásra
Valahol olvastam, hogy az allergiát nem is a pollen maga váltja ki hanem a rátapadt különböző mérgező szennyeződések (pl városi szmog összetevői). De ez csak rémlik nekem valahonnan lehet, hogy hülyeség...
Válasz #137. hozzászólásra
én a tavasszal ettem egy kis csalánt megkóstolásként, a szoboszlói strandi kínzásomkor mweg akáclevelet. Na és akkor mi van? Régen még sulyom is szerepelt a szegény ember étlapján. Nincsen ezzel semmi baj, inkább a parlagfű, mint a szemétből, meg E betűből gyártott ételnek nevezett veszélyes hulladék.
Válasz #132. hozzászólásra
Most miért engem kóstolgatsz ezzel a témával, de különben is kik változtatták meg, hogy még bimbi sem lehet raja, emlékszel ugye?????? Én is gyomírtóztam aratás után a tarlókat, levél volt bimbó meg nem kapta a 3,5 lityi dózist meg a 34% nitrogént, és szép sárga a tarló most is!!
Válasz #134. hozzászólásra
Itt van egy csávó, 65 körüli, leszedi a parlagfüvet, megszárítja, összedarálja és teába meg mindenbe teszi. Azzal iszik meg eszik mindent. Mondjuk már eléggé kattant a csávesz, de mióta tolja a cuccot azóta kézrátétellel adja át az energiát Ingyen csinál mindent, egyik traktorosunk is jár hozzá, aztmondja azóta nem fáj a dereka Lehet nem is parlagfüvet eszik, hanem valami jóféle mariskát
Válasz #133. hozzászólásra
Igen ugyanez a szemlélett van itt is,meg mindenben
Válasz #122. hozzászólásra
Na nekem is ez ugrott be egyből mikor megláttam a cikket, honnan rá a pénz!
Ja meg a másik! A környékben van legalább 50 hektár parlagfű mindenfelé és mi nem vagyunk allergiásak. Ez a sok városi nyomoronc egy kicsit leköltözne vidékre, meg inna parlagfüves kecsketejet és mindjárt kigyógyulna. Na meg ha befognánk őket melózni, akkor meg még utána embernek is néznék a vidéki parasztokat, aki a szarnakvalót termeli a belükbe...
Válasz #132. hozzászólásra
a kérészt sem lehet összeszedni még halott állapotában sem.
Válasz #131. hozzászólásra
Megjött az iletékes...De ugye nem te akarod kifizetni helyette a büntetést?A törvény mai alkalmazása szerint ez a növfelügyelet kötelező eljárása(tudják és mondják a háttérben, hogy nem helyes) ha virágbimbó kezdemény van rajta akkor hiába vanvegyszeres védekezés a büntetést köteles kiszabni,nem enyhitő körülmény sem...VAGYIS HA SZÁRAZ BIMBÓ IS VAN RAJTA AKKOR IS JÁR A "BOTOZÁS...
Válasz #129. hozzászólásra
Naná, hogy elég!!!
Válasz #128. hozzászólásra
4 liter bőven elég parlagfűre, tavaly 4,5 liter + 10 kiló 34%an-el fogtuk a nádat....
Válasz #128. hozzászólásra
Teljesen mindegy,mert ha le is vegyszerezed akkor is jár a büntetés...ez most komoly ha le van égetve glyfoval akkor sem tehet semmit jót a növfelügyelő...Épp erről beszélek és ők is egymás közt ezt mondogatják,de nem mernek lépni semmit...
Srácok!
A parlagfüvet mekkora dózisú roundup viszi? Ma kezdtem a tarlókezelést 4l roundup mega+0.75l estheronnal... Elég lesz talán?
Válasz #126. hozzászólásra
Még a parlagfű is kiszaradt erre a tarlókon meg nyoma sincs...Baranyának nagyod odavágott az aszály...ja volt pofára esés mert csak 1,5tonnákat vágnak naprában,elkezdödött...Mi van átész kommandósba?
Baranyában mennyi parlagfű van mert holnap indulunk és hogy mennyire készüljek mert allergiás vagyok
Válasz #120. hozzászólásra
Nem erről van szó...A legnagyobb gond az,hogy ha csak öt centi magas is akkor is köteles megbüntetni,mert ilyenre csinálta valamelyik barom a törvényt...na most a szártépő pl pomt ezen a magasságon dolgozik és mit kaszálna az ember egy ilyent,persze megvárja a tenyérnyi vagy arasznyi magasságot és akkor van érteleme...NINCS MEGHATÁROZVA A NÖVÉNY MAGASSÁG ami éppen a tarlónál okzhat gondot és EBBŐL A BÜNTETÉSEK 50 SZÁZALÉKA... Tarlónál 30cmben kellene meghatározni a maximális magasságot és ha akkor szankciónálnának akkor senki nem szól egy szót sem,de nekünk itthon nem ér a szavunk egy fabadkát sem...itt,hon?
Válasz #123. hozzászólásra
Én már négyszer lekaszáltam az idén,lassan focipálya minőségűek a föld végek
Válasz #122. hozzászólásra
Ma beszéltem egy illetékes elvtárssal, aki mondta, hogy csak Fejér, meg egy másik megyében van helikobakterezés. Ettől függetlenül nekiálltam a gazt lenyomni.
Erre vajon miből van pénz?
http://www.agroinform.com/aktualis/Bulvar-A-levegobol-keresik-a-parlagfuvet-Kepek/20120814-19828/
Válasz #120. hozzászólásra
ezaz én éremondom hogy be...ják a faxt milyen görénység.
Mondjuk akit tarlón levő parlagfű végett büntetnek meg az meg is érdemli!!!
Minket megvágtak napraforgóban volt egy tábla ahol a nyárvégi esőtől egyszerűen újra nőtt a parlagfű és nemtudtunk vele mit kezdeni, zúzni meg nem zúztam le az állományt...
de tényleg akinek kiművelhető a dolog az sajnál rá egy sor tárcsát vagy mi???
Válasz #116. hozzászólásra
Alapból az fizet csak aki műveli, ha elvállalja írásban, h Ő műveli, ha nem akkor az a tulaj és földhasználó kapja a csekket, aki a földhivatali nyilvántartásban van.
Válasz #117. hozzászólásra
Ez nem teljesen így van,
a földhivatal felveszi
az NTI bírságol, és a légi felderítés nem a földhivatal végzi, tehát nem úsztatok meg semmit.
Az itteni földhivatali parlagfüves azt mondta minden szemlét leállítottak mert nincs emberük.Kikerült a kormány hatása alól a hivatal és saját maguknak kell a lóvét össze szedni a müködésre.
Szinte minden ügyintézési díjat megemeltek.
Bejelentés alapján mennek majd ki a határba és nem lesz türelmi idő ,birságolnak!
Ismerősöm a felvétel elkészülte után két nappal tette rendbe a táblájukat.
1-1 millió forint büntetést szabtak ki nekik.
Integrátor művelte, de ők nem nézték.
Ilyenkor ki a hunyó?
Az MVH kölcsönös megfeleltetés ellenőrzés után gyomosnak találta a táblát. Természetesen a gazda nem így látta.
Kérdezte tőlem, hogy .....
Ennek még biztos nincs vége, de ha meg lesz az "eredmény", akkor megírom.
Válasz #114. hozzászólásra
Gyommentes az, amin nincs virágzó parlagfű, vagy 5%alatt van a borítás.
Válasz #113. hozzászólásra
Ezek parlagfüves bírságok, azt hittem, hogy a gyommentesen tartásról van infód.
Válasz #112. hozzászólásra
Számít, 50 répa ha jól emlékszem.
De ha érdekel külterületen kb a következő a tétel ha jól emlékszem
1 ha alatt 15-50
1-5ha 50-150
5-10ha 150-225
10-30ha 225-1milla
10% borítás alatt minimális bírság, 50% felet max. , ha 3 éven belül voltál megvágva másfélszeres, de nem lehet kissebb az előzőnél.
Válasz #111. hozzászólásra
Mekkora területre mennyivel vágták meg az illetőt?
Válasz #110. hozzászólásra
Szerencsére nem én vok az áldozat.
Válasz #109. hozzászólásra
Már meg kaptad róla a határozatot, vagy még várható a megérkezése?
Válasz #107. hozzászólásra
Igen.
Válasz #103. hozzászólásra
Így van, de a helcsit bejelentik előre 1-2 nappal csak annyi idő kevés lesz arra, h mindenhol rendet rakjon aki megcsúszott, meg a kultúrák esetében lesz fájdalmas.
Válasz #105. hozzászólásra
Hülye kérdés, de büntettek is?