Hirdetés
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Robotkormány új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- GPS területmérés új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
- Agrártámogatások kifizetése új
1453 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #950. hozzászólásáraÜdv!
Ezzel a dologgal a forgalmazók sincsenek szerintem teljesen tisztában, (vagy csak nem foglalkoznak vele).
Simán adták az én zöld könyvemre, a faterom nevére írt számlával a II-es szereket. És nem egy, hanem három helyen is.
Nem sajnálja a vegyszert úgy tűnik.
https://www.facebook.com/334791660441/videos/10158853711885442/?fref=mentions
Válasz kukaccsosz #950. hozzászólásáraBocs lemaradtam
Válasz Tobszi #948. hozzászólásáraZöld könyvvel csak saját nevedre vasarolhatsz!!
Válasz Tobszi #948. hozzászólásáraHelyesbítek, Kukaccsosz jól írta, a többieknek a 2 kategóriájúról is receptet ír!
Válasz Géza15 #946. hozzászólásáraTeljesen ugyanez a szitu nálunk is.
Van növényvédősünk akivel minden évbe szerződést kötünk. Ő amikor kell kijön, megnézi az állományt megbeszéljük mire van szükség, mint felelős aláírja a permetezési naplót.
Ha 1 kategóriás a szer megírja a receptet, a szülők, a feleségem vagy az én nevemre. A 2 kategóriájút te magad is megveheted.
Mivel közvetlen családtagok nekik zöld könyvel vásárolhatsz és ki is juttathatod. A számla annak a nevére szól akié a recept.
Válasz Géza15 #946. hozzászólásáraCsak saját magadnak vásárolhatsz és ahogy írtad szülőnek gyereknek testvérnek kiszorhatod.Ők ha nincs zöld könyvük akkor receptre vehetik meg az I. És II. Kategóriás szereket.
Sziasztok!
Ha elvégzem a 80 órás növényvédelmi tanfolyamot, akkor vásárolhatok saját felhasználásra II. forgalmi osztályú növényvédő szereket, de a családtagok részére (szülők) ebben az esetben nem vehetem meg?
Mindenkinek saját őstermelői igazolványa van, s saját földterülettel rendelkezik. Ilyenkor mi a teendő, minden egyes személynek el kellene végezni az iskolát? Vagy milyen egyéb lehetőségeket lehet számításba venni?
Ti ezeket, hogy oldjátok meg?
Köszönöm a válaszokat!
Válasz fexco #942. hozzászólásáraFendona kiütéssel győzött!
Viszont eső sem volt annyi, mint otthon. Esetleg 2-3mm.(a földút porolt)
Így az ismétlő "tangózást" is függőben hagyjuk 1-2 napra.
Válasz kukaccsosz #941. hozzászólásáraFalcon pro, karis, 15-20p múlva eső... Gondolom ismétlés...
Válasz kukaccsosz #941. hozzászólásáraKöszi a választ mindkettőtöknek!
6mm esett, így kiszaladunk szétnézni, mi a helyzet, azután folyt. köv.
Válasz atisgyulai #938. hozzászólásáraüdvözöllek!!!szerintem a fendóna szórás után 5perc múlva kinyirt mindent...
Válasz atisgyulai #938. hozzászólásáraReldan már csak raktarfertotlenitesre!
Valószínű hogy meg kell ismételni a permetezest
Gabonában milyen gyomírtót lehet alkalmazni, ami viszi a magról kelő egy és kétszikű gyomokat, és nincs utóhatása az augusztusban vetett takarónövényekre mélyszántás nélkül?
Válasz Traktoros Jani #937. hozzászólásáraKét nap után nyomtam ki hátival a kertben a maradékot, működik.
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Búzára fújtam tango star-t lombtrágyával+fendona-val.
Az utolsó fordulóra 5 perc múlva elkezdett csepegni, majd 10 perc múlva szépen esni az eső. (eddig 5mm, de még jön)
Gondolom lemosta.
-a vetésfehérítőnek ártott ennyi idő alatt a fendona, vagy az is kell újra?
-illetve, a fendona helyett mehetne Reldan nevű rovarölő?
(az van itthon, a fendona elfogyott)
Repcére, mustárra, olajretekre, almatermésűekre, raktári kártevőkre írja, de gabonára nem.
Válasz Traktoros Jani #936. hozzászólásáraA vegyszer nem Pulsar Plus,hanem Principal Gold.
Azt szeretném megkérdezni a bekevert vegyszer(Pulsar Plus)mennyi idő múlva veszti el a hatását?
Ti is nyomjátok a gyomírtót még most a búzakalászra mint 1 fickó akit làttam?
Válasz mtz1221 #929. hozzászólásáraDélen biztos több eszük van, hehe
Válasz mz/x #924. hozzászólására
Na most aztán megkapta a szert
Esetleg tudnál képet felrakni arról amit ezzel a géppel vetettél tavasszal valami Lajta vetőgéppel?
Válasz csoppika #930. hozzászólásáraLehet nem jo suruseguek,mert a fuvokaknal 100 vannak ha a vonal szuroid 80 akkor felesleges,tegyel szivonak 80 nyomora meg 100 evek ota igy fujok itt ott van dugulas egy egy fuvokanal
Válasz csoppika #930. hozzászólásáraMondjuk vonalszűrőből csak 80-ast kaptam...
Válasz dr.T #928. hozzászólásáraA nyomórészt még nem mertem szétszedni... Öreg a műanyag.(meg valami svájcenegger jól ráhúzta...) Vannak vonalszűrőim, de minek???
Válasz csoppika #927. hozzászólásáraMert buták a szemcséid,miért nem tanítod őket ??
Válasz csoppika #926. hozzászólásáraVedd ki azt a szar szurot a fuvokatol es a nyomo agra tegyel be egy nyomoszurott 100 surusegut es megoldodik a gond,mert az nagyobb szuro es konnyebb tisztitani
Válasz atisgyulai #925. hozzászólásáraA gond ott van, hogy a szemcse nem tud róla, hogy neki egyenletesen eloszolva kellene távozni minden fuvókánál...
Válasz atisgyulai #925. hozzászólására"Elvileg"...haha
Nekem mindig a fuvokaszűrőnél van a gond. Homokkal meg a (talán) barnamoszat szösszel a kútból tankolásnál...
Válasz Pilátus #918. hozzászólásáraFúrógépbe tegyél egy keverőszárat, olyat amit a festők használnak. Azzal megpörgeted, mindjárt jobban oldódik. Szűrőt azért nézegesd minden tankolás előtt. Elvileg nem engedhetnek át akkora szemcsét, ami utána bárhol is megakadhat.
Őszi árpa permetezése:
Válasz Zoli 63 #920. hozzászólásáraGyártótöl függ,pl a kutinai-t azt egyenest bele lehet önteni 1 perc alatt elolvad.Tavaly valami román volt,azt ha percekig kevergetted akkor is maradt az alján,meg naponta mosni kellett a 0,4-es kis szitákat.
Válasz bandigh #921. hozzászólásáraJa... Vagy elforralod, oszt teszel bele gázolajat
Válasz Pilátus #913. hozzászólásáraVödör negyedig 34-el, aztán tele vízzel, vadul keverni. A löttyöt leöntöd, sűrűje megmarad ráteszel megint szárazat, csinálod ujból. Ami nem akar feloldódni azt meghagyod a végén, kiöntöd
Válasz máris szomszéd #919. hozzászólásáraKarbamid is jól oldódik, vagy nem jó ?
Válasz Pilátus #913. hozzászólásáraMagyar 34-es nitrátból csak a zsírmentest szabad iyen célra használni,mert a másikból kicspódik valami ragadós nyavalya a tartály oldalára.
Régebben a román nitrát is jó volt.
https://www.mutragya.hu/ammonium-nitrat-zsirmentes
Magyar... de megnézem a zsákokat
Válasz Pilátus #916. hozzászólásáraElvileg nem dugulhat. Én 1-2éve fel tudtam oldani (ellentétben a pétisóval) Nincs mellette vmi "adalékanyag" véletlenül?
Válasz Sötét Paraszt #914. hozzászólásáraNincs melegvízem... eldugul vagy nem a 34-estől?
Válasz csoppika #912. hozzászólásáraHétvégén, lesz lehülés is, igy no para!
Válasz Pilátus #913. hozzászólásáraMeleg vízbe próbád.
Válasz Ares 826 #905. hozzászólásáraProbáltam 34-est feloldani vödörben de egy nap alatt sem oldodott fel és ha a beöntőnyílás szűrűjére önteném akkor rajta maradna amit víz sugárral át lehetne talán mosatni.Kérdés hogy nem fognak e bedugulni a sima 04 fúvókák?Nem lenne jó mer félmillióba kerül egy dózis vegyszer a tartályba!
Srácok.
A mai gombaölő után mikor lehet a 260L víz, 30L nitrosol mixet nyomni? (búza)
Válasz kis Zombi #909. hozzászólásáraIgen arra köszönöm
Rászereltem a háti pumpálósra, azon nincs nyomásmérő, legalább tudjak vmihez viszonyítani.
Végre tudok kisebb szélben is légbeszívásossal permetezni :D
Válasz horvath.evelin.viktoria #908. hozzászólásáraBiztosan!Vannak laborok!Miért?
Válasz bzss #906. hozzászólásáraHa szántóföldire gondolsz azok típustól függően 0, 5 - 0,8 bar-on nyitnak
Tisztelt Forumozok!
Azzal a kerdessel fordulok hozzatok, hogy van-e annak modja, hogy ismeretlen eredetu szalmat bevizsgaltassak vegyszerek miatt?
Koszonettel
Evelin
Válasz kukaccsosz #904. hozzászólásáraA PRO-nic plus be van keverve akkor meddig nem károsodik?
Valaki nem tudja hogy a szórófejen a csepegésgátló hány baron "nyit"?
Válasz Pilátus #902. hozzászólásáraNitrosol!
Válasz Pilátus #902. hozzászólásáraAmnitrát