Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kukorica vetőmagok új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Rengeteg új szabály jelent meg az év végén – érdemes képbe kerülni a változásokkal
Fontos információkat osztott meg a NAK.
Támogatott tartalom
1453 hozzászólás
Válasz F-A-R-M-E-R #851. hozzászólásáraSimán jó!
http://permetezes.hu/termekek/legbeszivasos-kompakt-lapossugar/aixr11004vp-fuvoka1/
Általában egy tartományban vannak a nagyobb gyártók színjelölései és a kijuttatott lémennyiség,de a nyomásértékek változhatnak,emiatt célszerű táblázat és gyártó alapján kiválasztani a fúvókákat!
Nem mindegy ugyanabban a szinben hogy örvénykamrás,légbeszívásos,vagy sima...stb...
Általában a lengyel stb fúvókák táblázatának köze sincs a valósághoz..
A komolyabbak:
Albuz,Arag,teejet,hardi,lechler...
permetezes.hu,farmcenter.hu, interatzrt.hu
oldalain vannak táblázatok
Válasz Vadmalac #848. hozzászólásáraMost nekem teejet AIXR 11004 légbeszívásos kerűlt rá, gombaölőzés lessz a köv. feladat. Lehet erre használni vagy vegyek 1 új garn. sima 04-et. Dupla résest jövőre tervezem, idén már kiköltekeztem permetezőrelégbeszívásost alapkezelésekre használnám, ott ahol már gyom is kint van, Lumax-al.
Válasz vén cigány #849. hozzászólásáraNekem is ugyan ez a helyzet. Sima egyszerű piros fúvókáim vannak
. Ködöl, nem teccik..
Kérdésem hogy egyszerű fúvókából mekkora kell hogy kb. 200L/ha fújjak normálisan...
6-7km/h szokásom menni...
Válasz Vadmalac #848. hozzászólásáraNa igen, ezért kérdeztem, mert 3 bár körül van a gyári ajánlás és nekem a sima,piros 0,4-esek vannak fent és vissza kellet vennem a nyomást, 1,6 barra, hogy ne ködöljön.
Egyszerűen nem lehetett kibírni, már kissebb szélben sem.
Válasz vén cigány #846. hozzászólásáraÉn 1,5-4 bar között, körülményektől függően, kompakt légbeszívásos fúvókával. Sima és dupla réses is van belőle. Egyébként még 4 baron sem ködöl annyira megközelítőleg sem, mint egy sima fúvóka 2 baron.
Válasz vén cigány #846. hozzászólására2,5-3,5bar
légbeszívásos fúvókánál ez feljebb is mehet,de ott már értelmét veszti akkor a légbeszívás....
Hány bárral permeteztek, szántóföldi esetén?
Válasz Matyi50 #844. hozzászólására1-2 évet használtam így, most nem tudom, milyen állapotban van...
Válasz csoppika #843. hozzászólásáraOlajjal az a baj,hogy tényleg képes 1-2bart is csalni,ha nem megfelelő a sűrűség,meg megeszi egy idő után az óra belét. Sokaknak szétrobban az óra,de az már az alatta levő membrán lukadását jelzi. Van ami már nem olajos,hanem simán tömít és az ott levő levegő nyomkodja az órát.
A régi kertitoxokban volt olyan óra,hogy a permetlé még a mutató köré is bement
Válasz Matyi50 #842. hozzászólásáraLehet hogy a lengyel cuccomban glicerin volt, de egy sokadik szerelés óta olaj van...
Válasz csoppika #840. hozzászólásáraVagy glicerin :)
Válasz vénkabi #836. hozzászólásáraAbba olyan óra volt eredetileg,ami levegővel működött,nem volt neki szabad permetlével érintkezni (a legtöbb még most is ilyen elven működik,hogy a permetlé nyomása nem az órát,hanem alatta egy membránt emel,süllyeszt ami fölött a légbuborék nyomása működteti az órát) hiszen előbb utóbb telerakodna szermaradvánnyal.
Válasz vénkabi #836. hozzászólásáraHa csurig teszed olajjal, akkor lehet alapban 1-2 bart már mutatni fog...
Válasz Gergő, #835. hozzászólásáranyomásmérő árgép. olcsó.
Válasz Gergő, #835. hozzászólásáraAXIAL
AXIAL
Életre keltettünk egy permetezőt, de a nyomásmérő órája nem mutat semmit. A szakaszolóban az óra fészkében van egy gumipohár, talán ezt kellene megtölteni olajszerű folyadékkal? teljesen tele kell legyen? Vagy rossz a logikám?
Hol tudok venni normális 100mm nagyságú 1/4 -es nyomásmérő órát ahol árban is elfogadhatót kapok?
2db ment szét a glicerint kinyomta
Válasz máris szomszéd #833. hozzászólásáraGarancia mindre van!Ha nem felel meg,csere!
Válasz medikus #826. hozzászólásáraHasználtam a guglit de mivel nem csak egy fajta létezik így azt szeretném megvenni ami jobb.Azt meg azok tudják megmondani akik használnak ilyet.Aki árulja az csak dicsérni szokta az áruját.
Válasz ND #829. hozzászólásáraHa van növényvédős szakmérnök akivel szerződésed van, akkor szolgáltathatsz
Önállóan nem jogosult, munkavégzőként szolgáltatási tevékenységet lehet. Nekem így mondták a vizsga után szóról szóra: ha csinálsz, valamilyen permetezést a havernak, szomszédnak, azt növényvédelmi szakmérnök utasítására teszed Ő dönti el egy gazdaságban, hogy mikor és mivel, mennyit. Te csak a munkát végzed el
Csak elő kell venni!!Egyértelmű!Le van írva!
Válasz JD 4630 #828. hozzászólásáraén 2015 decemberében csináltam a zöld könyvet, akkor mondták, hogy 2016 elején változni fog a rendelet, és már a 80órással is lehet majd szolgáltatni.
Azótan nem néztem utána, de lehet, hogy mégis bevezették
Válasz Tonyo94 #825. hozzászólására43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet
a növényvédelmi tevékenységről
Válasz 9020 #821. hozzászólásáraSoha nem szolgáltathattál zöld könyvvel, annak a színe fehér, ami ahhoz kell, max közreműködőként vehetsz részt a szolgáltatásban a zölddel.
Válasz máris szomszéd #824. hozzászólásáraHasználd a keresőt!12 voltos permetező szivattyú!!!!!!!!!!!!!!Ennyi!
Válasz 9020 #821. hozzászólásáraÚgy tudom, valami rendelet szerint zöld könyvvel (80 órás képzés) önállóan szolgáltató tevékenységet nem folytathatsz még III. kategóriás szerrel sem, maximum munkavégző lehetsz benne... Szolgáltatáshoz minimum növényvédő technikusi kell már. Legalábbis tavaly ilyenkor már így mondták nekünk a tanfolyamon. Talán mintha a zöld könyvemben is bele lenne írva, hogy nem vagyok erre jogosult. De lehet megint változtattak volna valamit?
Talajfertőtlenítő kijuttatásához milyen szivattyút kell venni?
Amit tudnia kellene
12 volt
kb 15 liter/perc
nyomás igény kicsi
Köszönöm. Akkor marad az állásfoglalás.
Válasz djohn #819. hozzászólásáraNekem azt mondták a Kormányhivatalban a felügyelők (Miskolc), hogy az ide vonatkozó törvények szerint férj/feleség, gyerek, szülő közeli hozzátartozó, annak permetezhetsz, nem kell szerződés, bejelentés, etc.
Testvér esetére is rákérdeztem, ott már nem voltak olyan magabiztosak.
Sztem kérj állásfoglalást helyben, az a biztos.
Válasz djohn #819. hozzászólásáraZöld könyvel szolgáltathatsz, saját részre permetezhetsz, vásárolhatsz, raktározhatsz II-es kategóriáig. Éllettársnak csak bejegyzett kapcsolatban lehet, vagy egyenesági rokon (apa,anya,gyerek) Én így csinálom, növényvédelmi szakmérnököt kérdeztem tanfolyamon családban marad nincs semmi más kötelesség. Szolgáltatással pl a szomszédnak, havernak számlaadási kötelességünk van
Válasz djohn #819. hozzászólásáraEzt most melyik hatóság miatt kérdezed?
A párom egyéni vállalkozó. Én mint az élettársa végezhetem neki a permetezéseket, mivel van zöld könyvem. Ilyenkor be kell, hogy jelentsen alkalmi munkára, amikor permetezem neki?
https://www.agroinform.hu/szantofold/eleg-egy-kis-szilicium-a-kartevok-ellen-32201-001
Itt valami nem kerek. Hogy oldották fel a szilícium-dioxidot?
Válasz vén cigány #815. hozzászólásáraAzért ezt ne reklámozd...
Válasz vén cigány #815. hozzászólásáraNálunk a hosszabbítás,továbbképzéssel is jár!4-8 óra!
Válasz medikus #813. hozzászólásáraIndúlt egy zöldkönyves tanfolyam (80 órás) januárban. Az induláskor kitöltöttem a jelentkezési lapot a hosszabbításra,leadtam a zöldkönyvet kifizettem a pénzt (20 ezer ) és mondták, hogy vizsga napján jöjjek be a zöldkönyvért.
Válasz Büresz #810. hozzászólásárahát,azért ha ilyen felvetés van,a férfinak sem használ! 50%Ban jelen van az utódnál. Persze,3dik fél nix,max csak nagyszülők permetezhetne vilégszerte rendelet kellene.
Válasz vén cigány #812. hozzászólásáraNálatok csak úgy megy hogy mész és hosszabbítod?
Válasz csuti0 #809. hozzászólásáraTegnap voltam a zöldkönyvemért.(hossabbítás)Pont zajlott a vizsga.
Hát kb. a fele hölgy volt.
Válasz csuti0 #809. hozzászólásáraVan benne ráció,csak az életszerűség megkérdőjelezhető... Akkor a női növényorvosok,női őstermelők,gazdálkodók jórésze,akik simán beleülnek a gépekbe és hátukra veszik a gyümölcsösben a permetezőt,azokkal mi lesz,illetve ezt ki fogja ellenőrizni? Továbbá már annyi olyan hatóanyagot bevontak,ami miatt erre régebben lehet sokkal inkább szükség lett volna,mint most.
Válasz csuti0 #809. hozzászólásáraEzt már 10 éve is tanították zöldkönyves oktatáson hogy nem használ a nőknek ha gyereket akarnak.
Sziasztok!
A epres topikban felröppent egy hír miszerint,egy rendelet tervezet szerint tilos lesz a nőknek a permetezés.
Kíváncsi vagyok ki mit halott róla,kinek mi a véleménye?
Üdv.:Csuti
hogyan tovább?? Mi lesz a glifozát helyett?
https://www.youtube.com/watch?v=N2N-N-LYuDg
Válasz Akta@ #805. hozzászólásáraKöszönöm , igen hasznos volt
Válasz Sz10 #804. hozzászólásáraElnézését kérem.
Nos a Toprex a gyártó saját bevallása szerint kijuttatástól számított 10-20 napon belül látható hatással van a növényre, ez kombinálva az nk é.v. idővel azt adja, nálam, hogy azonnal felszívódik, de húsz napon belül biztosan. Remélem, hasznára volt a válaszom.
Válasz Akta@ #803. hozzászólásáraKöszi a vàlaszt,igazàból arra èrtettem a kèrdèst h mennyi idő alatt veszi fel a növèny .