Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza gyomirtása új
- Legelő telepítés, gondozás, stb... új
- Műtrágya árak új
- Körbálázót, de milyet? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- MTZ 1221 traktor új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Kukorica terményárak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
Megjelent az agrárgazdaságok átadásáról szóló törvény végrehajtási rendelete
A rendelet 2025. január 15-én lép hatályba.
Hirdetés
1453 hozzászólás
Válasz Sz10 #802. hozzászólásáraNincs kikötve élelmezés-egészségügyi várakozási idő hozzá a 2016-os zöld könyvben.
Sziasztok, nem tudjátok véletlenül a Toprex regulátor felszívódásának az idejét?
Válasz csoppika #800. hozzászólásáraMár hat a vegyszer ,nem kell a kapa
Válasz Szem Howkinsz #798. hozzászólásáraElő a kapát barátom:-)))
Válasz Matyi50 #795. hozzászólásáraEsetleg refine75??? Más ötletem nincs...
Válasz Matyi50 #797. hozzászólásáraNem
Válasz Szem Howkinsz #796. hozzászólásáratapadásfokozó volt mellé téve?
2óra még azzal is necces
Válasz Matyi50 #795. hozzászólásáraOké kösz,ez volt így írták le,csak nem tudom kiolvasni a más írását, sajnos 2 óra telt el ! :-(
Tengeri vegyszer 6-7 leveles korban felülkezelt
Válasz Szem Howkinsz
Banvel 480
Ha a válasz helyes,akkor 4óra minimum kell neki!
A Fone,nem tudom nálad mit jelent
Megkérdezhetem,hogy a felülkezelt tengeri vegyszer hány óra alatt szívódik fel?
Banuel45
Fone 7 remélem jól irtam
köszönöm
Válasz Bárány #786. hozzászólásáraén 1 lityóval mentem, igaz kicsit megtuningoltam lombtrágyával, de szépen dolgozott
Válasz Sz_Pisti #791. hozzászólásáraSima plust használtunk évekig,azelőtt titus plust,ami mégis másabb volt még osztott kezelésben is ,de osztott kezelésben eddigi tapasztalatok szerint a principal plus egyre gyengébb,nem viszi ki teljesen mint régen,újraéled tőle pl az acat és a muhar.
Egy nagy 440grammos adagban működik úgy,mint régen osztott kezelésben.
A talajhatásban is észrevehető a gyengébb hatásfok. Régebben képes volt egész szezonban tisztán tartani az alját,mostanra ez nem olyan jól sikerül,pedig fenológiai stádium szerint történik a kijuttatás.
Válasz Matyi50 #788. hozzászólásáramit nem vitt ki neked?
Válasz VTR-es #789 hozzászólá most is bevàllt!
Válasz Matyi50 #788. hozzászólásáraÉrdekes, mi itt sokan használjuk a principal+ goldot, de még senkit nem hagyott cserben (évek óta).
Válasz Bárány #784. hozzászólásáraUgyanez a helyzet a Banvel tartalmu Principal granulátummal is...
Titus plusként folyadék + granulátum csomaggal indult,aztán zacskós,vízben oldódó csomagossá változott,aztán megszűnt,lett belőle Principal plus.... egy nagy kaki az egész az elejéhez képest...
Gyanítom hogy nem hamis,csak a gyártó annyira magabiztos,vagy épp így akar az új szerekkel mindig berobbanni,hogy a kivezetésben levőben a hatóanyag közel sem lesz annyi,mint amikor forgalomba jött,vagy ami a papírján van,és így az új nevű szerből megfelelő hatóanyaggal jóval több fogy majd...
Válasz Bárány #784. hozzászólásáraA libatopot se hagyjuk ki. Foltosra sárgul, aztán nő tovább.
Válasz Gergő, #785. hozzászólásáraSima.
Válasz Bárány #784. hozzászólásáraPulsar plus vagy sima pulsar?
Válasz Matyi50 #782. hozzászólásáraNa ezt én is tanusítom. A fenyércirkon, tyúkhúron, apró szulákon szinte semmi nem látszik. A tábla sarkánál 2-3 méteren véletlenül megfújtam a szomszéd szélső sor kukoricáját, na azt kinyírta. Csak ebből látható, hogy volt itt valami permetezés.
Válasz Vadmalac #781. hozzászólásáraKöszi.
Tapasztalat az is,hogy a pulsar egyre gyengébb.. 10éve mindent vitt,most meg csak visszafogja,besárgítja egy hónapra a füveket,meg a napraforgót is visszafogja vagy két hétre.
Válasz csoppika #780. hozzászólásáraPulsar után szerintem azonnal ekézhetsz, akit kivisz annak mindegy, akit nem, azt majd a pulsar viszi. Ha sok az évelő, várhatsz 5-7 napot, de gyökérről úgyse viszi el őket, viszont talán nem hajt rögtön újra. A rovarölőszert azonnal fújhatod.
A mákot is valószínű, de ez csak tipp. Hátha vannak mákosok errefelé!
Hali! Valaki?
Napraforgó pulsarozás után mennyi idővel lehet ekézni? Levèltetveket is irtani kéne, azt mennyi idő után lehet?
Mák laudis után mennyi idővel fújhatom gomba ellen, és utána levéltetű ellen?
Kösz.
Mg Navigátor V2 féláron eladó!!!! Alig használt!! 06309116854
Válasz blink #777. hozzászólásáraKözben rájöttem,hogy hülyeséget írtam. Levéltetű, csak már a kalászon vannak...
Fendona elég lehet gabonapoloska/szipoly ellen? Kb. 1-1,5 mm-esek. Nagyon sok van belőlük.
Válasz T.Márton #772. hozzászólásáraTrisót lehet hozzárakni.
Válasz T.Márton #772. hozzászólásáraVízzel,A tartály térfogatának 10%-ával átmosatni, és a kezelt területre kijuttatni,a zöldkönyves tanfolyamon így tanítják. Szerintem ez kevés, én legalább kétszer- háromszor átmosatom.
Válasz T.Márton #772. hozzászólásáraEgy kis hipoval!
Az hogy hova engedjük ne forszírozzuk........
Válasz T.Márton #772. hozzászólásáraNem hivatalos...De én csak tiszta vízzel... Apám tanácsa szerint... persze meló után rögtön... Gabona vegyszer után 1x, kukorica után 2x, totális után 3x .... 600literes tartályt 70-100literrel....
Gyomirtós tartályt mivel szoktatok kimosni és hova engeditek?
(volt benne dash is)
Sziasztok. A még nem kikelt burgonyára glialka gyomirtó használható? A kifejezetten burgonyára valók nem viszik ki a szolidágót. Esetleg más szerrel tapasztalat? Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz kukaccsosz #769. hozzászólásáraok!
Válasz Richard. #768. hozzászólásáraMiért ne lehetne felhasználni jövőre??
Ha esetleg ellenőriznek akkor megfelelő tárolóhelyet kell tudni mutatnod. Ha jól emlékszem 50 kg-ig nincs probléma a tárolással.
Mi van akkor, ha egy gyomirtòra írt minimum mennyisègèt hasznàljuk fel,mert nix olyan gyomosodàs. Gondolunk,a termèszetre. . A maradèk szert,következő èven felhasznàlni lehet?akkor, mit írnak ki arra a területre? Pl 5hektàr tavalyi maradèk engedèlyezve? Vagy esetleg büntet,mert fújva van a le nem írt holmi? Vagy nyomjuk ki mind,mert màsnak ez a haszon?
Válasz Gabesz2 #766. hozzászólásáramilyen típus?
A permetező szórófejbe a rugót és golyót ( visszacsepegés gátló) lehet valahol külön vásárolni?
Válasz T.Márton #760. hozzászólásáraOlyat még nem hallottál hogy nagyobb lyukú szóró?
Válasz T.Márton #760. hozzászólására
Válasz kori01 #762. hozzászólásáraMint eddig, beülsz a gépbe és mész...
ha még nincs zöld könyvem, mi a francot csináljak, hogy permetezek?
most csinálom majd meg a könyvet,de még nincs most meg máér csinálkni kellene
Válasz T.Márton #760. hozzászólásáraÉs ha fele olyan lassan mész???
Ha az van technológiába írva hogy 400-600 l/ha, azt 1 menetben kell kijuttatni? A permetezőm maxja kb 320 l/ha....
Válasz janosialex #762. hozzászólásáraA permetezésre vonatkozó előírások függetlenek attól, hogy őstermelő vagy-e. Mindenkire vonatkoznak.
Ha van egy hektárnyi gyümölcsösöm.
De jelenleg nem vagyok őstermelő.
Akkor milyen szabályok érvényesek a permetezésre?
Szórhatom egy házibarkács permetező cuccal a fákat sajátkezüleg?
Vagy ekkor is él ez az új keletű gép bemutatósdi?
----------
HA az őstermelőit is kiváltom, mert piacozni is akarok majd.
Akkor mi változik permetezés ügyben?
Válasz norbert.kubicza #759. hozzászólásáraHázikerti felhasználás: 7-10 ml / 4-10 l víz / 100 m2
Válasz norbert.kubicza #759. hozzászólására10ml kell 10liter vízbe...
Sziasztok!
Tudatlan fiatal gazdaként fordulok hozzátok segítségért. Sikerült átvennem egy működő gazdaságot, ahol faiskolai tevékenységet is folytattak, így jelenleg van közel 10.000db magas törzsű köszmétém, amik oltványok. Szeretném lepermetezni és az amistar permetszer sikerült beszereznem. 1sor 49m hosszú és ebből 9sor van. A háti permetezőnk 16l és érdeklődnék milyen arányban kell kevernem az amistart hogy a megfelelő hatást érjem el.
Üdv: Norbi
Válasz Gabesz2 #754. hozzászólásáraNa még csak az kéne,hogy jelenlét kötelező lenne... Nem lenne lepermetezve semmi időben,vagy soha,mert összevissza kéne rohangálnia,késne,oda sem érne! Nameg minek?
Dolga? Na hát ez jó kérdés ... ugyanaz,mint eddig szerintük a receptgyártóknak...semmi...
Felírja a szert,terepi,helyszíni diagnózis esetleg ha arrajár befigyelhet,a felelősség ugyanúgy a recept felíróján volt ezelőtt is,csak most szajkózzák ezt is,hogy legyen mire pénzt kérni hektáronként.