Hirdetés
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
1453 hozzászólás
Koszonom a valaszt. Meg annyit szeretnek kerdezni, hogy ha hetfon permeteztem coragennel, majd 5-6 ora mulva jott egy eso ami 2 napig esett, tehat ma permetezhetek karate zeonnal vagy Calypsoval vagy tul kozel van a ket permetezes idopontja? Esetleg ez karosithatja a lombozatot?
Milyen gombaolo szert javasolnatok hogy keverjek hozza?
Válasz #503. hozzászólásra
Persze a coragen elsősorban a hernyók (molyok) ellen kiváló hatékonyságú speciális anyag, a bogarak közül a krumplibogarat viszi jól.
Használhatsz Calypsot ami felszívódó, vagy valamilyen piretroidot ami kontakt pl.:karate zeon, mavrik stb.
Sziasztok.
Szeretnem a segitsegeteket kerni.
Van par gyumolcsfam amin megjelentek barnas-szurke bogarak. Rakerestem az interneten es ugy tunik valamilyen ormanyos bogarak amik eszik a levelet valamint a rugyet kifurjak.
Semmilyen informaciot nem talaltam arrol hogy esetleg mivel lehetne vedekezni ellenuk, a Coragen nem volt hatasos.
Esetleg ha tudnatok ajanlani rovarolo szert ami hatasos lehet ezek ellen a bogarak ellen azt megkoszonnem.
Válasz #499. hozzászólásra
Ha el tudsz menni rajta permetezővel, akkor fujd le totállal, majd egy pár nap múlva megkombizod és veted. Vagy lehúzod a talajt, majd kicsit később elveted és vagy 3 nap múlva lenyomod totállal, ha a kombi nem végzett elég gyomirtást.
Sziasztok!
Úgy álltalában mi az a szélerősség ami felett már nem szoktak, szabad permetezni (számszerűen).
Válasz #498. hozzászólásra
Köszönöm a segítségedet!!!
Helló tanácsra volna szükségem a tavaly búza volt vetve egy parcelába és ősszel meg volt szántva de most már nagyon gyomos kukoricát szeretnék bele vetni,lehet e totál gyomirtót használni?és van e értelme? hozá tartozik az is csak meg van szántva semmi más nem volt csinálva még?
Válasz #497. hozzászólásra
Én találtam 15.300 Ft/5 liter áron is
Válasz #496. hozzászólásra
Azt szeretném megkérdezni,hogy kb.milyen árban lehet vásárolni? Azt mondták 5l-es kiszerelés 17000huf-ba kerül.Nem tudom,jó ár??? 2.75l-et ír 1 hekire,2-300l vízzel keverve.1-3 levélig kijuttatva !!!
Válasz #495. hozzászólásra
Én tavaly kipróbáltam, jó volt, de az is igaz, hogy eső is volt hozzá bőven.
Válasz #490. hozzászólásra
Szia,érdeklődni szereznék Adama gyártói és trek p típusú kukorica gyomirtóval kapcsolatban,érdemes-e vele foglalkozni,mert még nem hallottam róla,de ez nem azt jelenti,hogy nem megfelelő minőségű,milyen tartam hatású,stb.Köszönöm!!
Válasz #492. hozzászólásra
Ennek örülök hogy bevált!
Válasz #471. hozzászólásra
Válasz #491. hozzászólásra
Összeállt az enyém is igaz az első kezelésnél a 10 hektárra való anyagot 13-ra nyomtam ki (aluldozíroztam a szárormányosoknak az adagját) igaz így is hatott.A következő kezelésnél azért már belőttem a dolgokat,összeségében meg vagyok vele elégedve .
Válasz #489. hozzászólásra
Nagyon faxa!! Megszenvedtünk a beállításokkal meg egy két dolog szarul volt rajta összerakva az ki lett javítva most olyan 3-4liter pontosággal szór a 2000literre vetítve! Tied össze lett már gondolon szerelve nem?
Válasz #486. hozzászólásra
Elmegy a trezor is árpára, de csak akkor tedd azt rá ha megmaradt korábbról. Ha most veszel akkor acanto plus, amistar xtra.
Válasz #485. hozzászólásra
Hogy vált be az új szerzemény a permeteződön?
Üdv !
Érdeklődnék , hogy nincs e valakinek véletlenül egy Jessur permetezőre való gumifedele ?
Válasz #486. hozzászólásra
Ja, azt nem írtam, őszi árpára lenne
TREZOR gombaölőről valakinek vélemény? kukaccsősz?
Válasz #484. hozzászólásra
Most olyan tanácsot kaptunk hogy colombushoz (mert az van már itt) rakjunk hozzá egy jó fél adag tehát ilyen 25-30g aurorát. És le fogja pörzsölni elvileg
Válasz #483. hozzászólásra
A tyúkhurt szinte mind viszi, a veronikák közül a V. hederifoliát szinte egyik sem csak a protox gátlók (aurora). A perzsa veronikát álalában viszik.
Az általánosan használt szerek megoldják a gondodat szerintem: granstárok, pointer star, sekator.
Veronika, tyukhúr fajokat így tavaszi gyomirtásba melyik az a szer ami írtja?
Válasz #478. hozzászólásra
A tavalyi év tapasztalata alapján az azol típusú gombaölők szépen dolgoztak a sárga rozsda ellen. Amondó vagyok, hogy két vagy árom hatóanyagú terméket válassz!
Én a fejlesztő cégek anyagait preferálom.
Ha már ott a fertőzés akkor legalább közép vagy magasabb dózist használj. Jók: wirtuoz, falcon pro, tango star stb.
Válasz #480. hozzászólásra
Bárcsak nekem lenne 1 ilyen........sztem valami légszivattyú, mondjuk SPC vetőgép szivattyúja, aztán irányítani valahogy a levegőt, és kordában tartani a keret körül mondjuk 1 lemez borítással.......nagyobb gondnak látom a légszivattyú meghajtását, valami olyan vizszivattyú kellene amin áthajt a kardán és mögé betenni a légszivattyút...... elég kezdetleges gondolkozás, de beletetted a bogarat a fülembe......
Sziasztok
Csinalt mar valaki legzsakot hagyomanyos keretu permetezohoz? Lenne egy 18mes keretu permetezom amit szeretnek megcsinalni. Akkor kisebb szelbe is nyugodtabban lehetne dolgozni.
Válasz #476. hozzászólásra
Nem szadbad ilyet csinálni, ha esőveszélyes a helyzet akkor bontani kell 1 sört, nem vegyszert keverni..... Tudom az embert eszi a fene meg már időszerű is lenne, de nem szabad kockáztatni, 1ccer jártam így azóta ha felhős az ég akkor dógozok mást....
Kukaccsosz az általad belinkelt képen levő rozsdára te melyik gombaölőt tennéd ki ami még segítene rajta az enyém még nem ennyire fertőzött,de van rajta bőven.Holnap fújnám le csak azt nem tudom mivel lenne a legjobb.
Sziasztok.
Akinek esetleg kell axial permetező nem a legolcsóbb, de full mindent kicseréltem rajta sajnos nekem kicsi a 200 liter. Video is van sajnos pont ahogy fordulatot adtam neki kifogyott a víz.
http://olx.hu/hirdetes/axial-200literes-permetezo-teljesen-felujitva-ID3aGW5.html
helló!
valaki tudna segíteni abban hogy bekevertem rece rovarölőt és gombaölőt (nurelle d orius) és megjött az eső meddig lehet felhasználni a keveréket??
köszönöm
Válasz #473. hozzászólásra
Mert nekünk is van olyan tábla amelyen már kezdenek megjelenni a tünetek.. főleg azon az oldalon, ahol a szomszédnak tavaly búzája volt, s lehet azt fújni kéne. Es amelyiken még nem jelentkeztek, azokat is fújni kéne vagy még várjunk? Mennyi tartamhatása lehet egy ilyen kezelésnek?
Válasz #445. hozzászólásra'1942-ben egy olyan lakásba költöztünk amiben volt poloska, erről a tulaj nem dicsekedett el. gyorsan sikerült mentes lakást találni a bútorokban meg búvókat pedig bő petróleumos beecseteléssel pusztítottuk el. Ez sem volt egy illatszer bolt szag de kibírható volt.Véleményem szerint marad a gázmester. Kérdés: a szomszédban van e, mert átsétál, csak idő kérdése.
Válasz #472. hozzászólásra
Nem tudni kié a terület. Csak feltűnt neki az út mellett és megnézte.
Az ilyen állományt azonnal permetezni kéne!
És mikor megy gombaölőzni?
Válasz #470. hozzászólásra
Igen! Az egyik kollégám készítette ezeket a épeket Nádudvar mellett kb. egy hete.
Sziasztok!
Észlelte már valaki a sárgarozsdát a búzájában.
Sziasztok.Egy kérdést szeretnék fel tenni.Permetező gépnél mi a különbség a Radiális és az Axiális nyomásmérő órák között?
Sziasztok!
Ismer valaki olyan embert, aki Arag Bravo 180 szervizelésével/javításával foglalkozik. Szolnok megye környéke elsősorban. Köszönöm.
Válasz #466. hozzászólásra
Egy kapcsolodobozt találtam már 290 000ft az de nincs hozzá kábel ahogy látom
Válasz #465. hozzászólásra
TRIBLE EZ-BOOM 2010
Önálló permetezésvezérlőnek vagy szakasz vezérlőnek is lehet telepíteni.
Részletekről CSERA az EZ 250 topikban biztos többet tud mint én.
EZ-BOOM 2010EZ-BOOM 2010EZ-BOOM 2010
Válasz #463. hozzászólásra
Sikerült összehozni a dolgot be lett minden állitva ki lett próbálva is. A polaritás az fel volt cserélve meg a sebesség szenzor is rossz volt! Köszönöm azért a telefonos segítséget T.f.!
Még egy olyan kérdésem lenne hogy mi volt annak a gps-es szakaszolonak a neve amivel a teejetet meg a ez guide plust össze lehet hozni ,csak már nem kapható?
üdv!
http://permetezes.hu/termekek/asszimetrikus-lapossugar/idks-8002-pom-fuvoka/
Ehhez a fúvókához milyen fúvókatartó kell? Nem vagyok járatos a témába.
Válasz #462. hozzászólásra
Igen
Válasz #461. hozzászólásra
Hivhatlak most is ?
Válasz #460. hozzászólásra
A szám jó.
Van ilyen vezérlőm.
Válasz #459. hozzászólásra
A hirdetésben lévő telefonszámon kereshetlek mert lehet holnap napközbe igényt tartok a segítségre mert egyenlőre nem sikerül programozni és permetezni vele.. neked is ez a teejet 844-E monitorod van?
Válasz #458. hozzászólásra
Program üzemmódban vagy?
Nálam jól működik,le ellenőriztem!
Ha nem megy, hívj fel akkor mikor monitornál vagy és bekapcsolható.
Válasz #457. hozzászólásra
Konkrétabban van ott egy olyan rész hogy nyomja a plusz minuszt egyszerre és meg kell hogy jelenjen a "CAL" felirat a sebesség kiírás helyén. Na ott semmi nincs hiába nyomkodom ...
Válasz #456. hozzászólásra
Konkrétabban?
Nekem ez sebesség jeladó bekalibrálása automata módba nem annyira világos