Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Elég jó ez is.
Szerintem van létjogosultsága, például akkor amikor nem lehet rámenni a földekre nagy esők után traktorral, de nagyon gombaölőzni kéne már, mint mondjuk mostanság.
De biztos ide is kell majd mindenféle engedély a használatához...
Érdekes videó.
A zene elég nyomi, de a technológia szerintem látványos fejlődésnek indult utóbbi pár évben.
Nem értek hozzá de itt a videóban azt írja, hogy 15kg a töltőtömeg amit elbír, ami 33 acres/hour ra elég.
Nem tudom milyen mértékegység az acres, googleval kerestem és elvileg a 33 acres az 133546 m2?
Ami 13,3 hektár óránként????
Jól számolok?
Itt a leírásban is azt írja, hogy 10 hektár óránként:
Terra 8
Ez egy Dél-afrikai Köztársaság linkre mutat.
R349,995 pénz, ami elvileg 8milka???
Ha jól számolok...
Kicsit húzós az ára, de elvileg ez csúcstechnológia.
10 év múlva megfizethető lesz??
lehet meg kéne próbálkozni széndioxiddal, jól lezárni mindent azt ki lehetne szellőztetni. Ha nem lakásról lenne szó, akkor reldan szóba jöhetne, de kibaxott büdös és lakásba nem raknám.
Üdv minden kedves fórumtagnak.
Új vagyok itt, sajnos (még) semmi közöm a mezőgazdasághoz, egy más jellegű probléma hozhott ide. Úgy hívják, hogy ágyi poloska... Sajnos az írtós csiribirik csak a pénzt viszik, a dögöket nem, vagy csak ideig-óráig. Rendes írtószert csak gázmesterivel lehet kapni, ezt az idióta jogszabályt meg be is tartják a kereskedők. Piretmix oldatot permeteztem, egy darabig hatott, de már immunisak rá a srácok. Nem értem miért II. kategóriás irtószer az 5% piretrint tartalmazó cucc, ami emberre nem ártalmas. Gondolom mert óriási biznisz a rovarirtás, meg valószínű valamelyik rovarirtós cég egyik családtagja bent ül a Kossuth téri zsinagógában, na de mindegy. Találtam egy Naturalis-L nevű csodaszert. Erről szeretnék érdeklődni, aki már használt ilyet, hátha tud segíteni. Az érdekelne, van-e esélyem ezek ellen a rohadékok ellen vele, emberre nem veszélyes-e, hogy kell lakásban felhasználni, stb. Kísérletezni kicsit drága, de ha tuti hazavágja a hálótársakat, azonnal megyek venni. Ilyen szép bundát szeretnék rajtuk látni. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Válasz #433. hozzászólásra
Tisztelt Márk! Megkérnélek,hogy,ha lehet fogalmazd meg másképp az MCPA kétszikűek ellen gyomírtót.Ez nekem így nem mond semmit.
Kösz fiúk, megoldottam, megtárcsáztattam mással.
De majd meglátom mennyire hajtanak ki a gyomok meg milyenek lehet, hogy végigszaladok rajta permetezővel.
Ha ki akarod védeni a parlagfüvet (2 szikűeket), akkor fújd le MCPA-val, kijuttatás után pár órával(tényleg 2-3 óra) már látszik a hatása. 1500-2000Ft a hektár költsége, szerintem ennél olcsóbban nem tudsz a bírság ellen tenni.
Traktorszerelés miatt nem tudom tárcsázni az ugaroltatott területet, leszártépőztem, de valamit kellene kezdeni a gazzal ami újra hajt.
Gondoltam AN-nel vagy karbamiddal megszórnám, az megperzselné egy kicsit, utána meg ha elkészütem a szereléssel a tárcsa után talán a nitrogén nem árt a talajnak sem.
Megperzseli annyira a gazt, hogy lenne két hét nyugovásom a parlagfű és társai miatt? Illetve mennyit folyadékkal szórjam és abba mennyi műtrágyát tegyek?
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék, hogy hektár folyamatosan érő barackos 7 hótól 9 hóig mennyibe kerül a permetszer és a bérmunka traktorral kb ? Köszi az infót előre is !
Válasz #407. hozzászólásra
Az első teendő: Megnézed, milyen színű fuvóka van a szórófejekben. Ha barna (110-05), vagy szürke (110-06) , akkor szerencséd van. Mert ezekkel a táblázat szerint(pl teejet oldalán találsz), 3 vagy 2 bar nyomásnál 8km/h sebesség körül olyan közelítőleg 300 litert fúj ki. De a helyedben, mivel mtz-ről van szó és így a fordulatszámmérő csak tájékoztató jellegű, kimérnék valahol 100vagy 250(tetszés szerint) métert, aztán a beállításokkal letesztelném tiszta vízzel.
3 barnál nagyobb nyomást felénk nem ajánlanak, úgyhogy érzésem szerint fúvóka cseréd lesz esedékes. Mivel a gépeket általában piros, vagy kék dűznivel adják ki...
Hello!
Lenne egy amatőr kérdésem: A fokhagymában légy ellen ajánlott a cyperkill max. Viszont a cyperkill 25 leírásában nem szerepel a fokhagyma, pedig a hatóanyag ugyanaz csak kevesebb. Ettől függetlenül lehet használni a 25-öst, arányaiban más dózisban?
Előre is köszi a hozzáértő válaszokat.
üdv.
A nyomásmérő óra mit mutat, mikor a kijelzőn 7-10 bar látható?
Szerintem a kijelzőn látható adat csak tájékoztató jellegű, nem nyomás alapján szabályoz, hanem az átfolyásmérő alapján!
Sziasztok kérdezni szeretnék van egy forrás 3000 permetező arag bravo 300 as automatikával . A kérdésem minden jól működik ha mind az 5 szakaszt használom de ha elkezdek szakaszoli , mégha 1vagy, 2 szakaszt elzárok nincs semi gond de ha 3 szakaszt is elzárom a kijelzön a nyomás 7-10 bart mutat a szorofejeknél pedig ugy látszik hogy alig van nyomás nem is porlaszt csak csepeg , ha rányitom a többi szakaszt minden helyre áll mi vel van gond a nyomás szenzor a rossz vagy az átfojásmérő vagy a nyomás tarto szelep ,a nyomásfokozot most cseréltem az jó , mit csináljak?
Hali!
Nekem is így vannak a + illetve - ba! De te a kerámia lapkát mondod! Ami az alatt van fém kis pörgető 2vagy3lyuk van rajta? Minőségi almát termelsz amúgy? Mennyit szórsz /ha-ra?
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy kukoricát szeretnék gyomírtózni és hogy kb hogy állítsam be a permetezőt ha a traktorral 8kmh szeretnék menni és 300 l/ha adagot szeretnék kijuttatni mtz vel dolgozok és egy agromechanika permetezővel valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy kukoricát szeretnék gyomírtózni és hogy kb hogy állítsam be a permetezőt ha a traktorral 8kmh szeretnék menni és 300 l/ha adagot szeretnék kijuttatni mtz vel dolgozok és egy agromechanika permetezővel valaki tudna segíteni előre is köszönöm.
1453 hozzászólás
Válasz #454. hozzászólásra
Köszi szépen!
Válasz #453. hozzászólásra
LEMKEN szf. permetezön TEEJET van.Remélem,hogy jól illesztem be.
LEMKEN-TEEJET 844 E
Valakinek nincs véletlenül leírása Teejet 844-E monitorhoz? Esetleg még ha magyar is az még jobb lenne
Ilyen copter, olyan kopter...........nem kell ide csak helikopter !!!(japcsiknál lefutott lemez a drón)
Elég jó ez is.
Szerintem van létjogosultsága, például akkor amikor nem lehet rámenni a földekre nagy esők után traktorral, de nagyon gombaölőzni kéne már, mint mondjuk mostanság.
De biztos ide is kell majd mindenféle engedély a használatához...
Válasz #449. hozzászólásra
Ez komolyabbnak tűnik.
Érdekes videó.
A zene elég nyomi, de a technológia szerintem látványos fejlődésnek indult utóbbi pár évben.
Nem értek hozzá de itt a videóban azt írja, hogy 15kg a töltőtömeg amit elbír, ami 33 acres/hour ra elég.
Nem tudom milyen mértékegység az acres, googleval kerestem és elvileg a 33 acres az 133546 m2?
Ami 13,3 hektár óránként????
Jól számolok?
Itt a leírásban is azt írja, hogy 10 hektár óránként:
Terra 8
Ez egy Dél-afrikai Köztársaság linkre mutat.
R349,995 pénz, ami elvileg 8milka???
Ha jól számolok...
Kicsit húzós az ára, de elvileg ez csúcstechnológia.
10 év múlva megfizethető lesz??
Helló!Sávpermetezés érdekelne vetéssel egy menetben!Van valakinek tapasztalt? Köszi! :)
Válasz #445. hozzászólásra
lehet meg kéne próbálkozni széndioxiddal, jól lezárni mindent azt ki lehetne szellőztetni. Ha nem lakásról lenne szó, akkor reldan szóba jöhetne, de kibaxott büdös és lakásba nem raknám.
vagy baxd ki az ágyat!
Válasz #445. hozzászólásra
Nem igen van emberre nem ártalmas növényvédőszer, mondjuk inkább úgy hogy jelenleg emberre káros hatása nem ismert.
Én biztos nem spiccelném tele a lakásom ilyen szarokkal.
Hívj egy jó gázmestert.
Üdv minden kedves fórumtagnak.
Új vagyok itt, sajnos (még) semmi közöm a mezőgazdasághoz, egy más jellegű probléma hozhott ide. Úgy hívják, hogy ágyi poloska... Sajnos az írtós csiribirik csak a pénzt viszik, a dögöket nem, vagy csak ideig-óráig. Rendes írtószert csak gázmesterivel lehet kapni, ezt az idióta jogszabályt meg be is tartják a kereskedők. Piretmix oldatot permeteztem, egy darabig hatott, de már immunisak rá a srácok. Nem értem miért II. kategóriás irtószer az 5% piretrint tartalmazó cucc, ami emberre nem ártalmas. Gondolom mert óriási biznisz a rovarirtás, meg valószínű valamelyik rovarirtós cég egyik családtagja bent ül a Kossuth téri zsinagógában, na de mindegy. Találtam egy Naturalis-L nevű csodaszert. Erről szeretnék érdeklődni, aki már használt ilyet, hátha tud segíteni. Az érdekelne, van-e esélyem ezek ellen a rohadékok ellen vele, emberre nem veszélyes-e, hogy kell lakásban felhasználni, stb. Kísérletezni kicsit drága, de ha tuti hazavágja a hálótársakat, azonnal megyek venni. Ilyen szép bundát szeretnék rajtuk látni. Előre is köszönöm a segítségeteket.
Válasz #437. hozzászólásra
Szentmártonkáta- Szentlőrinckáta között van egy nagy gazdaság, akinek van hidasa, de csak nevet tudok mondani, elérhetőség nekem sincs meg.
Válasz #442. hozzászólásra
http://www.kwizda.hu/15502
a válasz
Válasz #433. hozzászólásra
Tisztelt Márk! Megkérnélek,hogy,ha lehet fogalmazd meg másképp az MCPA kétszikűek ellen gyomírtót.Ez nekem így nem mond semmit.
Válasz #439. hozzászólásra
Talán itt lesz hasznos cég.
Válasz #436. hozzászólásra
Ezért nem veszek már gyümölcsöt.
Köszönöm!
Ezzel csak az a baj hogy legalább 1 hónappal előbb be kell jelenteni a kezelést!
Válasz #437. hozzászólásra
Itt van légi:
http://www.legiszolgaltato.hu/szolgaltatasaink
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni , hogy tud-e valaki Tápiószecső környékén (Pest megye)hidas permetezővel deszikkálást vállalót ?
Válasz #428. hozzászólásra
Mit is akartál kérdezni ? A Július , Augusztusi hónapokra mennyibe kerül a növényvédelem ?
Éves szinten 12 - 15 X permetezem a barackot, bruttó 150 - 200 /ha a növényvédő szer költség.
Válasz #434. hozzászólásra
Kösz fiúk, megoldottam, megtárcsáztattam mással.
De majd meglátom mennyire hajtanak ki a gyomok meg milyenek lehet, hogy végigszaladok rajta permetezővel.
Válasz #432. hozzászólásra
Ha a gaz a baj akkor glifozátot szórj, ne műtrágyát, mert attól csak beindulnak mégjobban.
Válasz #432. hozzászólásra
Ha ki akarod védeni a parlagfüvet (2 szikűeket), akkor fújd le MCPA-val, kijuttatás után pár órával(tényleg 2-3 óra) már látszik a hatása. 1500-2000Ft a hektár költsége, szerintem ennél olcsóbban nem tudsz a bírság ellen tenni.
Traktorszerelés miatt nem tudom tárcsázni az ugaroltatott területet, leszártépőztem, de valamit kellene kezdeni a gazzal ami újra hajt.
Gondoltam AN-nel vagy karbamiddal megszórnám, az megperzselné egy kicsit, utána meg ha elkészütem a szereléssel a tárcsa után talán a nitrogén nem árt a talajnak sem.
Megperzseli annyira a gazt, hogy lenne két hét nyugovásom a parlagfű és társai miatt? Illetve mennyit folyadékkal szórjam és abba mennyi műtrágyát tegyek?
Gombaölő + lombtrágyának (cukorrépára) mennyi idő kell eső elott hogy hasznosuljon?
1-2 óra ?
Üdv !
Az alap permetezési árakról is jól jönne az infó ! Köszönöm előre is az infót !!!
Válasz #428. hozzászólásra
ezt így senki nem tudja megmondani vannak az alap permetezések esetleg azt, de az időjárástól függ minden.
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék, hogy hektár folyamatosan érő barackos 7 hótól 9 hóig mennyibe kerül a permetszer és a bérmunka traktorral kb ? Köszi az infót előre is !
Sziasztok!Takarmány borsót mivel szokták gyomirtózni?
Válasz #423. hozzászólásraugyes vagy BORSON szp az eletD::D::D:csak tudod nem szep leszolni masokat ......................mert attol mg nem tunsz nagyobbnak,tudod mirol beszelek bihari csabi:)
Válasz #423. hozzászólásraugyes vagy BORSON szp az eletD::D::D:csak tudod nem szep leszolni masokat ......................mert attol mg nem tunsz nagyobbnak,tudod mirol beszelek bihari csabi:)
Válasz #423. hozzászólásraugyes vagy BORSON szp az eletD::D::D:csak tudod nem szep leszolni masokat ......................mert atol mg nem tunsz nagyobbnak,tudod mirol beszelek bihari csabi:)
Válasz #421. hozzászólásra
ly irjuk, es van, 3 is:D
Válasz #419. hozzászólásra
mehet, a szűrőket figyeld mert szokott dugulni a lombtrágyáktól
Válasz #420. hozzászólásra
hagyd a fenebe van neked munkahejed:D:D:D:D::D:D:D:
a tegnap elverte a zapor meg egy kis jég a céklámat, mennyi ido mulva szorhatom betanal quatro es lontrel keverekevel?
Gombaölőt és a lombtrágyát össze lehet tenni?
pl.: naprára: Pictor vagy Amistar Xtra + Wuxal Boron max és/vagy polybor
Vagy répára valami gombaölő+lombtrágya?
Köszi
Válasz #409. hozzászólásra
Nekünk szőlő van nem alma.
A + felébe 3 lyukas a - felébe 2 lyukas a pörgető.
Válasz #415. hozzászólásra
Nem, mert más anyag.
Válasz #407. hozzászólásra
Az első teendő: Megnézed, milyen színű fuvóka van a szórófejekben. Ha barna (110-05), vagy szürke (110-06) , akkor szerencséd van. Mert ezekkel a táblázat szerint(pl teejet oldalán találsz), 3 vagy 2 bar nyomásnál 8km/h sebesség körül olyan közelítőleg 300 litert fúj ki. De a helyedben, mivel mtz-ről van szó és így a fordulatszámmérő csak tájékoztató jellegű, kimérnék valahol 100vagy 250(tetszés szerint) métert, aztán a beállításokkal letesztelném tiszta vízzel.
3 barnál nagyobb nyomást felénk nem ajánlanak, úgyhogy érzésem szerint fúvóka cseréd lesz esedékes. Mivel a gépeket általában piros, vagy kék dűznivel adják ki...
Válasz #414. hozzászólásra
Akkor nem mehet neki? Vagy igen? Köszi a választ.
Válasz #413. hozzászólásra
Más a formula és a hatásmechanizmus ezért nem szerepel a leírásban.
Hello!
Lenne egy amatőr kérdésem: A fokhagymában légy ellen ajánlott a cyperkill max. Viszont a cyperkill 25 leírásában nem szerepel a fokhagyma, pedig a hatóanyag ugyanaz csak kevesebb. Ettől függetlenül lehet használni a 25-öst, arányaiban más dózisban?
Előre is köszi a hozzáértő válaszokat.
üdv.
Válasz #411. hozzászólásra
Nincs a gépen nyomás mérö óra , csak a kijelzön látom a nyomást ,
Válasz #410. hozzászólásra
A nyomásmérő óra mit mutat, mikor a kijelzőn 7-10 bar látható?
Szerintem a kijelzőn látható adat csak tájékoztató jellegű, nem nyomás alapján szabályoz, hanem az átfolyásmérő alapján!
Sziasztok kérdezni szeretnék van egy forrás 3000 permetező arag bravo 300 as automatikával . A kérdésem minden jól működik ha mind az 5 szakaszt használom de ha elkezdek szakaszoli , mégha 1vagy, 2 szakaszt elzárok nincs semi gond de ha 3 szakaszt is elzárom a kijelzön a nyomás 7-10 bart mutat a szorofejeknél pedig ugy látszik hogy alig van nyomás nem is porlaszt csak csepeg , ha rányitom a többi szakaszt minden helyre áll mi vel van gond a nyomás szenzor a rossz vagy az átfojásmérő vagy a nyomás tarto szelep ,a nyomásfokozot most cseréltem az jó , mit csináljak?
Válasz #402. hozzászólásra
Hali!
Nekem is így vannak a + illetve - ba! De te a kerámia lapkát mondod! Ami az alatt van fém kis pörgető 2vagy3lyuk van rajta? Minőségi almát termelsz amúgy? Mennyit szórsz /ha-ra?
Bocsi kicsit gond van a géppel