Hirdetés
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
1453 hozzászólás
Válasz #298. hozzászólásra
semmit, az azt jelenti addig forgalmazhatják, de jó részét úgyis megújítják
Válasz #298. hozzászólásra
semmit, az azt jelenti addig forgalmazhatják, de jó részét úgyis megújítják
Válasz #297. hozzászólásra
Az nem lényeg a matrica a kereskedőnek kell hogy eladhassa a gépet.
a matrica a forgalomba hozatalhoz kell
az időszakos felülvizsgálat a használathoz
Válasz #296. hozzászólásra
Itt van ami egy évre, van ami több évre jó, az a megvételnél mit számít?
Válasz #295. hozzászólásra
És ha lekopott a matrica????
Válasz #295. hozzászólásra
http://www.fvmmi.hu/file/document/hir/nov.pdf
itt a lista
Válasz #294. hozzászólásra
van fent adatbázis amiben benne van az összes 5 l feletti típusminősítéssel rendelkező permetező
énis találkoztam már olyan géppel amelyiken nem volt ilyen esetben ha kitudódik a kereskedőnél korlátozzák a termék forgalmazását
ha típusminősítéssel nem rendelkező gépet veszel pár éven belül drága lehet amikor újat kell venned
egyébként egy 3 szög alakú matricát kell keresni rajta
Helló
A permetezőknek kell lennie MGI minősítésnek??
hogyan van hogy a szabály szerint kell lennie kimosó tartály egy permetezőn és olyan új lengyel permetezőket hirdetnek amin nincs ilyen tartály és azt írják be van vizsgálva??
ez szerintem elég furcsa!!
szerintetek mennyire fontos hogy legyen a permetezőnek MGI minősítése??
most szeretnék permetezőt venni és nem tudom megéri többet fizetni egy bevizsgált permetezőért!:(
köszi a segítséget
Most olvasom az egyik újságba hogy a Fungicidek közül a : Metkonazolt 2017 ben, a Epoxikonazolt 2019 ben, Tebukonazolt 2019 ben, Ciprokonazolt 2021 ben, Fenbukonazolt 2021ben, Mitkobutanilt 2021 ben hatóanyagokat be fogják tiltani nagy valószínűséggel mert hormon háztartást zavaró tulajdonsága lehet
Válasz #284. hozzászólásra
Á én el se tudnám képzelni 6 ba mert elég egyenletlen a talaj,
Válasz #286. hozzászólásra
Én neked már annyi sörrel tartozok hogy már meg se merem kérdezni hogy mire gondolsz.
Ma végeztem a permetezéssel,én úgy érzem jól sikerült a többi meg majd kiderül hamarosan.
Vuxal réz,Fury,és Taltos.Ezek voltak a keverékek.
Még szeretnék adni neki vuxalt,szerinted mikor lehet legközelebb,mert maradt a vödörbe még.
Válasz #284. hozzászólásra
ha pl. 6-ik sebességben akarsz permetezni 1800-as fordulaton akkor tudni kell hogy azon mennyi a sebesség. Ezt le lehet olvasni a gyári műszerről is vagy gps-ről. Lehet kapni mérőpoharakat amit alá kell tartani a szórófejnek 30 másodpercig és a megfelelő sebességhez tartozó skálán látszik a liter/hektár. Ez a módszer a legjobb, mert a fúvókák kopottsága is befolyásolja a pontosságot.
Válasz #288. hozzászólásra
Magyarul mondjad vazze
Válasz #287. hozzászólásra
Was ist das fünf bar,reifendrücke???
Válasz #285. hozzászólásra
Meg van fuvoka táblázat ott minden adat meg van adva.Nyomás,liter/ha,sebesség idö egység nem számit szerintem.Piros sima fuvokával 3bar-on megy ki a 250l/ha anyag 5-ikbe.Csak ez szeles idöbe nem faxa.A légbeszivásossal lehet nyomulni elég jo fuvallatba is,ma is fujt rendesen napközbe semmi gond nem volt szép permet függöny ment a gép után.A normállal a 10-ik szomszéd is kapott volna belöle
Válasz #272. hozzászólásra
Bicikli computer 1500,beszerelés 2 óra+ 4 sör az össz. 2 ropi és Te vagy a Jani...
Mtz 550-essel 5-ikbe felezös váltoval.Kék légbeszivásos tee-jet-el 5.5bar-on nyom 200-210l ki igy fujjuk a kalászost gyomirtoval.
Válasz #281. hozzászólásra
Még tavaly vettünk egy összerakásra váró permetezőt, most összeraktuk, én a következőképp állítottam be: toldott keret 14 méteres, 200 litert szeretnék hektáronként, és 6.-ba megyek ( ez elvileg 12km/h) Kiszámoltam hogy egy hektárhoz ezzel a szélességgel azthiszem 714 métert kell mennem, és hogy ha 12 vel megyek akkor 3 perc 34 másodperc alatt kell kifogyni 200 liternek. Ez a beállítás nagyjából jó , nekem nem volt más kiindulási alapom, így az udvaron addig állítgattam tiszta vízzel amég ez nem jött ki, élesben már csak egy kicsit kellett korrigálni. Persze teljesen nem pontos, földek nem egyenesek, dülő, nem pont annyival mész, de nekem ez bejött
Válasz #282. hozzászólásra
rendben köszi,holnap nagy bevetés lesz.
Válasz #281. hozzászólásra
Ilyen egyszerű 233l is jó hektáronként.csak gyorsabban ne menj mert az már kevés lesz.És próbálj minél egyenletesebben menni vagy is tatsd azt a fordulat számot ahogy a vízzel mentél.
Válasz #275. hozzászólásra
Kijelöltem ma a művelő nyomokat mert nem voltak tiszta vízzel megszórtam a 3 ha-t és 233l/ha ra jött ki 3.sebességbe mert a többit gyorsnak találtam.
Hány l / ha -ral akarsz permetezni ?
100 l / 7,5 min = 13,33 l/min
Amennyiben 260 - 270 l/ha -ral permeteznél, akkor 20 perc alatt kell lehúznod 1 ha területet.
10000 / 8 = 1250 m 1 ha
1250 m /20 =62,5 m / min
62,5 m X 60 = 3750 m / h = 3,75 km / h
Ez nagyon lassú. Én vagy növelném a nyomást, vagy kicserélném a fúvókákat nagyobbra.
Válasz #276. hozzászólásra
Az egy Japán "táskapermetező" teljesítménye
Válasz #276. hozzászólásra
Az egy Japán "táskapermetező" teljesítménye
Üdv! Tudja valaki pontosan melyik teejet fúvókát adja a Syngenta ajándékba x liter Calaris pro után? Valamilyen kettős réses, de nem tudom melyik.
13 litert nyom percenként?
Há ammeg mi???
Válasz #274. hozzászólásra
Szerintem az mindkettő sokkal gyorsabb.A2.5km/ h az elméleti szám attol is függ milyen hosszú atábla és ha sok aforduló ott több a lehetőség az átfedésekre ahol már veszteség van lehet az 3km /óra is mert avégén nem lessz elég.Közben készits felmérést hogy hogyan fogy és még tudsz korrigálni.Amúgy ezt a 30percet nagyon soknak tallálom szerintem kis nyomással próbáltad,Mert külömben lehetne menni akár 7-be is.Sebességek a gép órájáról kiolvashatók függ a fordulat számtól is.Csinálj menet próbát tiszta vízzel egy 100m vagy nagyobb szakaszon és már megfogod látni Vegyszeresen kevésel eltér de nem sokat.
Válasz #273. hozzászólásra
És az kb melyik sebesség az mtz nél?
Talán 6 vagy 7?
2.5km/h
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem,hogy egy permetező 8-m kerettel 7,5 perc alatt nyom ki 100 liter vizet
A 400 litert akkor 30 perc alatt.
A kérdés az hogy melyik sebességbe kéne mennem a 80-al mikor bemérem azt hogy egy ha ra mennyi vizet fogyaszt?
Tisztelt Kollegák,
Szántóföldi permetezőnek a szivíttyúját milyen karbantartással illik ellátni szezon előtt?
Válasz #269. hozzászólásra
Vállalunk természetesen!
Csak egy kicsit a hatóság megkomplikálta a dolgokat, és erre szerettem volna felhívni a figyelmet!
Válasz #268. hozzászólásra
Vállalsz légi növényvédelmet?
Láttam az AN-2-esedet. Vagy csak műtrágyázol?
Kedves Gazdatársak!
Aki tervezi idén a légi növényvédelmet.
Meg ne feledkezzen a :
KIJUTTATÁSI TERV ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEM benyújtást elvégezni időben.
Tegnapi dinnye vegyszerezésem egy "kis" Rau permetezővel.
Régebben szóba került ,h bérmunkába mik a permetezés feltételei. Akit érdekel azok a 43./2010 FVM rendeletben elolvashatják.
A lényeg szakirányítót kell alkalmazni főállásban vagy tagja kell legyen a vállalkozásnak(szerződéses viszony nem elég!!!). És a szakirányítónak kell aláírnia a megrendelő permetezési naplóját.
Válasz #264. hozzászólásra
Okés de az egy kicsit hatalmas vetőgép főleg nekünk..
Válasz #258. hozzászólásra
a 4,5 m-es vetőgép után tudsz menni a művelőúton a 14-es kerettel. Vagy kicsit többet permetezel (25-25 cm-rel) vagy ledugózod a szélső fúvókákat.
Válasz #262. hozzászólásra
Köszi szépen! Ilyen megoldásra nem gondoltam még de nagyon jó!
Válasz #260. hozzászólásra
Üdv. Nekem , kukihoz meg naprához 14-es(28 fúvóka) a keret, ez viszi jól a 18 sort, és jó haladós a meló mert nem kell számolgatni a sorokat minden harmadik vetőgépnyomba kell álni , gabonához meg van hozzá mindkét felére egy-egy fúvókás toldalék , kb. 5 perc szerelés és akkor 15-ös a keret az meg jó a 3m-es gabonavetőgéphez művelőúttal.Kisseb táblákba ez a legjobb megoldás.
Válasz #250. hozzászólásra
accent
Válasz #259. hozzászólásra
Eltolod a sorokat?? Mármint nem a traki nyomában zárod el?
Válasz #258. hozzászólásra
Mindenhez lehet művelőutat csinálni.
Válasz #257. hozzászólásra
úgy kellene vennem mint a műkakiszórót 1/3 áron majd figyelgetem a hirdetéseket ha aktuális lesz de még egy az hogy gyűjtögetni kell meg eldönteni hogy 12 v 14 m-es de akkor lehet inkább 14 m-es csak ahhoz meg semmilyen gabona művelőút nem passzol Vagy tévedek
Válasz #256. hozzászólásra
használt nyugati áráért uj lengyelt kapsz,neked bőven elég
Válasz #255. hozzászólásra
És jók ezek a lengyel gépek?? Mert újat nem akarok venni használtba idáig csak Hardit meg Raut nézegettem
Válasz #254. hozzászólásra
van lengyel 14 méteres permetező azt használtam 15 évig
Válasz #253. hozzászólásra
Igen az is egy kicsit szűkös de akkor nem tudom hogy mi volna az ideális egy kisgazdaságnak Ugye a művelőút megspórolná a sorvezetőt de a 12 m-eshez egy 4 m-es vetőgép passzolna ami már hatalmas és felénk mindenki ilyen kis 21 sorosokkal dolgozik. De majd kialakulnak a dolgok lehet majd megtoldjuk a 12 m-est és akkor az passzol a 105 sor gabonához meg a 18 sor kukihoz is