Hirdetés
- Haszonbérleti szerződés új
- Kukorica terményárak új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Juhtenyésztés új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Claas Lexion vélemények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
1453 hozzászólás
Válasz #252. hozzászólásra
attól függ mekkora a kukorica sortávod. ha 70 centi, akkor le kell hogy fedje. ha több akkor nem teljesen.
és valszeg a 105 sor gabonádat sem éri át.
Válasz #251. hozzászólásra
okés, akkor majd lehet nekünk is megkell...
Válasz #249. hozzászólásra
18 sor kukit nem fog elvinni,nekem meg van toldva a 12 méteres keret 13,4 méterre és az elviszi.
sziasztok egy kérdés tud valaki olyan kukorica gyomirtot ami viszi a nádat is .
A közeljövőben majd permetetőt kellene vennem és azon filózok hogy a 12m-es az a 3x6 sor kukit és a 5x21 sor gabonát elviszi-e?? Én ezeket a szélességeket találtam ideálisnak gabonában főleg a művelőút miatt. De a gyakorlatban akinek van tapasztalata az írja már meg Előre is köszi
Válasz #241. hozzászólásra
A nem megfelelő dozírozás, (kevesebbet kapott mint az előírt) okoz ilyen (rezisztenciát) ellenállást, megoldás szerrotáció, váltogatni illik a szereket.
JD 4650,kellene egy kis segítség Rau permetezővel kapcsolatban,mert vettem egyet és "kissé" hiányos.
Válasz #245. hozzászólásra
A természet csodákra képes, mi meg elég keményen bele nyúlunk....
Válasz #244. hozzászólásra
De ennyire?
mutálódott, rezisztencia alakult ki...szerintem.
Melyik vegyszer?
Turbó? Igen.
Járt-e már úgy valaki, hogy a adott 2 egyforma nagyságú libatop 10 centire egymástól.Az egyiket viszi a vegyszer a másikat nem.Több ilyen is van.
Válasz #238. hozzászólásra
Már leírtam,nekem 4 piros pöcök volt,ebből 3 a szakaszolás,a 4. meg a keverő.Egyik állásba felnyomta a szűrőbe lévő fúvókába,a másik állásba állandóan keringette a tartály aljába lévő fúvókán keresztül.
Válasz #235. hozzászólásra
Ha azt a szuropoharat mondod, az a nyomoszuro a gepen. Persze ha takaritod, utana 50% eselyed van, hogy nem folyat majd. En irgalmatlanul meghuztam utoljara...
Válasz #236. hozzászólásra
A többiek mondják jól. A piros fogantyúval állítasz keverésre vagy szórásra. Ha eddig nem használtad a kart akkor a beöntött vegyszert hogyan keverted meg a tartályban?
Válasz #236. hozzászólásra
fel is tud vele szívni ha van csövezés hozzá meg a tartály alján zárócsap, mi mindig átváltjuk és a nyomásállító melletti vastag csövön nyomja vissza a vizet a tartályba( a tartály alján lévő vizet felnyomja a tetjére), míg kinyitjuk a keretet meg kizászlózunk. Meg üzem közbe is megy ott vissza a víz, azzal lehet a nyomást növelni hogy csökkenti a visszamenő víz mennyiségét.
Válasz #235. hozzászólásra
Ilyen volt az enyémen is,a keverés az egyik kis piros fogantyúval ment.Ha ezt átváltottam,akkor nyomta a beöntőbe lévő fúvókára(kannamosó).A nagy piros tekerőt soha nem használtam.Mikor eladtam a permetezőt,a vevő megállapította,hogy önfelszívós a szivattyú,azért van a piros fogantyú.
Üdv!
Ha ilyen kezelőegység van rajta akkor a piros karral lehet váltani hogy a keretre dolgozzon vagy vissza a tartályba, amikor nem permetez az ember, ezzel lehet kevertetni. A szakaszolók között van egy amivel a tartály tetejében, a szűrű közepén lévő fúvóka amivel vegyszert bemosatni, kannát öblíteni lehet(ez lehetőleg ne menjen munka közben mert nagyon leveszi a nyomást meg nincs is értelme onnantól hogy a vízszint alacsonyabb mint a szűrű alja), a szakaszolók és a piros kar között lévő egység a munka közbeni keverőé, abba is van szűrű a hollander lecsavarása után láthatóvá válik
De azér kiprobálom ezt a felszivást is.
Válasz #232. hozzászólásra
Az enyimé pedig olyankor kever!!
Válasz #230. hozzászólásra
Szerintem ez butaság.A piros fogantyú az felszívó.Vagyis azon keresztül feltudod tölteni a tartályt.
oké köszi.
Válasz #224. hozzászólásra
Nekem is ilyen van,600-as.A negyedik kapcsolo az arra szolgál, hogy mikor két szakaszt kapcsolsz le, azt ki kell nyitni, hogy a rendszerben ne legyen tulnyomás ! Tehát mikor csak egy szakasz van nyitva. A vegyszerkeverö az a nagy piros fogantyús csap. Azt vízszintes állásba kell elforgatni, olyankor kever!!
Köszi a segítséget.
Válasz #227. hozzászólásra
Mármint lengyelből ahány féle annyi fajta, mikor hogy volt kedvük csinálni....müanyag sorja kijött belőle már ? Nálunk az első permetezés nem tartott sokáig...végig kellett mindenét takarítani minden szűrőt, tele volt sárga apró műanyag darabokkal...
Üdv!
Nekünk 800/15 ös van , azon 5 szakasz van + 1 ami a vegyszerbemosó/kannamosó ami a szűrő közepén van.A keverés az nem kapcsolható az állandó a tartály alján két oldalról 1-1 fúvókával. De ahány féle permetező annyi megoldás, kezelési nincs hozzá ?
a vegyszerbekeverő ,valószinű a tartályszűrőbe megy a cső a poros anyagot azzal mosatod be
...........netán a permetlékeverő lehet.................
Hali.
Lengyel permetezőn a szakaszolónál van még egy kapcsoló az mire szolgál?
Balról nézve az első balszárny,
második gépalja
harmadik jobb szárny
de a negyedik mire szolgál?
Válasz #222. hozzászólásra
Jún.9.én megyek veszprém fele,Szentantalfára.Ha gondolod,elviszem.
Válasz #218. hozzászólásra
Te merre vagy?
Most sárga fúvókára van beállítva 4-dikkel mentem 1500 fordulaton de majd a nyomáson még 4 bárig feltekerem.
Válasz #215. hozzászólásra
A táblázat alapján megnézed hogy mennyit akarsz szórni. Mondjuk 200 litert, ehhez a 4 lyukú fúvókával, 3,5 bar nyomáson, 10 km-es sebességgel kell menni. Tehát mondjuk 6 félben beállítod a kézigázt hogy 10-el menjen, és azon a fordulaton belövöd a nyomást 3,5 barra.
Válasz #217. hozzászólásra
ez qrva jó,és ha neki jobb (vagy kopottabb)gumijai vannak?nem ilyen egyszerű egy permetező beállítás,először pontos sebességet kell mérni,és ahoz beállítani az átfolyást
Válasz #209. hozzászólásra
merre található ez a szivattyú? ha jó, lehet érdekel. ha nem vagy túl messze.
Én 6.felezővel,1500 motorfordulattal,kék fúvókával mentem.A nyomás pontosan nem emlékszem,de asszem a zöld mező felső határa,és így 200 liter/ha-al szórta.
Ötödikben menjél 1500 fordulaton 3-4 bárral.
értem.neked hogy van beállítva?
milyen fokozattal szoktál menni?
köszi a segítséget.
Válasz #210. hozzászólásra
A nyomás a fordulattal változik, szóval minél jobban pörgeted a gépet annál nagyobb lesz a nyomás. Csak egy adott fordulatnál belövöd a nyomást és azzal a fordulattal mész.
Válasz #212. hozzászólásra
Milyen kérdés maradt?
Oké megtaláltam de a táblázat nem ad választ minden kérdésemre.
Válasz #210. hozzászólásra
Keress visszább,találsz egy táblázatot.Abból kinézed a neked tutit.
Helló.
Most vásároltunk lengyel permetezőt s segitségre lenne szükségem,ha van vkinek ilyen permetezője.
Milyen lyukú szórófejt használjátok?(2-3-4?)
Milyen nyomáson használjam a szivattyút?4-5bar?
Milyen fokozattal mennyek s mennyit fog szórni?
Ha beállítom a nyomást akkor 2000fordulaton is annyi lesz a nyomás mint 1500-son,vagyis ha emelem a fordulatot a nyomás akkor is a beállítotton marad?
Válasz #208. hozzászólásra
Válasz #207. hozzászólásra
30000ft.
Moderálta: Mf-es (3146) 2012-05-24 16:45:22
Válasz #203. hozzászólásra
Haló! mennyit kérnél érte?
Válasz #204. hozzászólásra
Üdv, általánosítani nem korrekt dolog, számtalan méhész ismerősöm van és egy sem csinálja, hanem olyan helyekre vándorolnak ahol van selyemkóró (Asclepias syriaca). A terjedésén pedig nem kell csodálkozni , az elmúlt húsz év alatt Bács-Kiskunban sok száz hektár földet láttam elvadulva, műveletlenül, s mivel elég agresszív ráadásul így könnyen terjed. Az én földjeimen nincs, de a ruderáliákon előfordul.
Válasz #204. hozzászólásra
Az sem véletlen hogy ahol még nincsen,csak kevés,az valahogy mind az útmellet van, és onnan terjed tovább.
Válasz #201. hozzászólásra
Szerintem is mindenhol igy van,hogy a méhészek tudatosan hozták be és szórták szét a vaddohány magokat,mert ilyen véletlen nincs ,hogy az országban szinte egyszerre kb öt éve és mindenhol megjelent...