Hirdetés
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
1453 hozzászólás
Válasz envagyok2 #1102. hozzászólásáraMost került hozzám a föld tele van gyommal szalma rendekkel náddal.Banvel van itthon gondoltam ráfújom,két hét múlva meg felgyújtom az egészet ,egy kis fertőtlenítés gyanánt.
Válasz mtz1221 #1093. hozzászólásáramajd a fagy. már úgy is elszórta a nagjait...
Válasz kukaccsosz #1094. hozzászólásáraOk kösz.
Válasz Isssti #1098. hozzászólásáraKöszi
Válasz kukaccsosz #1097. hozzászólásáraKöszi
Válasz 5465 #1096. hozzászólásáraMedallon prémium vagy a roundup mega viszi szépen egy kis nitrogénnel.
Válasz 5465 #1096. hozzászólásáraNehezen bír vele az is. Érdemes hozzá tenni egy kis amnitrátot (4-5kg) és esetleg valamilyen 2,4-D hatóanyagú szert.
Válasz 5465 #1095. hozzászólásáraBocs, selyemkóró vagy vad dohány
Válasz kukaccsosz #1094. hozzászólásáraSzia,
Selyemmályvát kiviszi a glifozát?
Válasz mtz1221 #1093. hozzászólásáraNem
2 méteres libatoppot Dikamba, kivinné e most fújva ??? Van még rajta valamennyi zöldes levél.
Ilyet látott már valaki? Mandula gyökér nyaki részen.
Válasz Antónia #1087. hozzászólásáraTe olyat használsz? Nálad n válik ki ilyen fehér színű anyag a vízből?
Válasz B.Bali #1088. hozzászólásáraPróbáltam már, de olyankor kivalik a csapadék és félek h a szűrőt eltomíti.
Válasz zsoltrs #1084. hozzászólásáraA ph-t ha van műszered megmérni,20% ételecettel be lehet állítani
Válasz zsoltrs #1084. hozzászólásáraA kemény vizet trisóval is lehet lágyítani 4-6dkg/100l, a víz keménységétől függően
Válasz zsoltrs #1084. hozzászólásáraMosószóda!
Válasz medikus #1085. hozzászólásáraAzzal milyen Ph-ra savanyítod le?
Válasz zsoltrs #1084. hozzászólásáraháztartási sósav.
Üdv.
Használ valaki valamilyen vízkezelő szert (pl.: X-change, Companion Gold)?
Nekem elég kemény a vizem (30 feletti).
Valahol olvastam, h a karbamid nem csak savanyítja a vizet, hanem lágyítja is..
Az utóbbiban kételkedek.
Válasz laccus06 #1081. hozzászólásáraAz nem olyan sok csapadék.volt mikor nekem lemosta de ahogy megfigyeltem a talajon keresztül is felvette csak kicsit több időt vett igénybe mire láttam a hatását.
Válasz Géza15 #1076. hozzászólásáraÜdv
Ugyanígy járt egy barátom
Ősszel megvette, tavasszal öntötte fel először.
Neki is azt mondták szétfagyott.
Saját költségén küldte vissza a szivattyút.
Oda volt csípve egy tömítés
Terra sorb növény kondícionálo volt ,kiszórás után 1 órával kapott 2 mili esőt.leht kuka lett, sokat nem vett fel.
Válasz laccus06 #1079. hozzászólásáraHa 14% nitrogént tartalmaz akkor kb 2-3 óra de ebben a hűvös időben inkább 4 óra.
Üdv!Kukoricára kitett lombtrágya,mennyi idő után eső álló?
Válasz Márk_ #1077. hozzászólására20 bar?
Válasz Géza15 #1076. hozzászólásáraNeked mennyi a max nyomás?
Sziasztok!
Tavaly vásároltunk egy függesztett kertitox permetezőt. Elég sok baj volt vele,
1. A traktorból nem lehetett kiszállni, mert a szárnyai a fülke mellé értek.
2. Fel sem lehetett emeleni, mert a fülke teteje szélesebb volt mint a szárnyak közötti távolság. Ezt nagyjából megjavították, hogy most már 4 méter széles összecsukva is...
3. Kipróbálni csak most tavasszal tudtuk és ez első szívásnál orrán száján ömlött a víz, erre azt mondták hogy szétfagyasztottuk a télen. De hogy ha nem is volt még sohasem használva? Áthúzgáltunk minden csavart, de még most max nyomásnál megint csepeg a szivattyú. A szervíz pedig nem hajlandó kijönni csak telefont veszik fel néha napján.
A kérdésem az lenne, hogy az nem üzemszerű állapot, hogy max nyomásnál csepeg az a sz@r ugye?
Első permetezőgép..
Válasz Nyomasek Bobo #1072. hozzászólásáraSzerintem mehet együtt a bór és biscaya de keverési próba! Mospilan mellé én beraktam. Elötte biscaya mellé is. Ahol engedte és avaunt ment oda is.
Gombaölő szerintem teljes virágzásban jobb vagy virágzás közepén kb. Leírás szerint minél közelebb legyen a fertőzés veszélyes időszakhoz.
Köszönöm!
Válasz ÁdámZoltán #1069. hozzászólásáraÉn max kettőt keverek össze.
Tango star hat, ha másnap fagy? (búza)
Másik: Biscaya+bóros lombtrágya mehet együtt, nem?(repce, főhajtás virágzik, tele van fénybogárral)
Repcére gombaölőt mikor erdemes fujni? Most a főhajtás viragzik.
Válasz ÁdámZoltán #1069. hozzászólásáraKidobott pénz. Nyolc hatóanyag a szerekben plusz a lombtrágya, sok lesz ez így együtt.
Válasz ÁdámZoltán #1069. hozzászólásáraEt îgy sokkk egyszerre, gyomirtó garantáltan gyenge hatása lessz, meg a többi is..
Mi a véleményetek a következő kérdésben: holnap reggel fagy lesz de 10 óra körül mehetek-e búzát gyomírtózni: sekator yara gramitrel universalbio falconpro fendona cycocel kombinációval, vagy nagyon meg stresszeli?
Válasz kukaccsosz #1065. hozzászólásáraKössz!!
Válasz sörhas #1066. hozzászólásáraGyakorlatilag 1 óra. Hivatalosan 3.
Mennyi idő ezeknek a hatás ideje?
Már mint mikortól nem baj ha kap esőt?
Ma elég hűvös van ez nem baj?
Búzát fujnánk vele.
Válasz Maszek Zs #1064. hozzászólásáraAkár azonnal mert ez talajhatású szer.
Üdv!
Ez a permetszer után mikor lehet locsolni?? Mert kéne ezt is azt is.
Válasz Nyomasek Bobo #1062. hozzászólásáraTermészetesen!!
Srácok. Az avauntot lehet keverni lombtrágyákkal?
Válasz bujdi1985 #1031. hozzászólásáraMennyire állítod be a pH-t? Salétrom helyett citromsav is mehet?
Válasz RkTomi #1058. hozzászólásáraAkkor még jó is lehet. Akad pár árvacsalán, de azok már nagyobbak.
Válasz gcastle #1057. hozzászólásáraPont ezt szeretném megúszni.
Válasz Tomi.. #1056. hozzászólására1-3 leveles.
Válasz Tomi.. #1056. hozzászólásáraNem akarlak elkeseríteni, de nálam tavasszal tippan miatt Axial One lett a vége már többször... az meg 14+/ha...
Válasz RkTomi #1055. hozzászólásáraA széltippan miatt aggódom főle. Milyen fejlettségnél lehet még hatásos a vegyszer?
Válasz Tomi.. #1054. hozzászólásáraVan értelme, de csak ha a hajnali fagyok is elmúltak.
Üdv urak!
Szerintetek volna értelme mostanság legátót fújni?
Sajna ősszel a terepviszonyok nem voltak megfelelőek,és kannában maradt.