Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Zetor traktorok új
- Agrárkamara új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Kukorica vetőmagok új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Juhtenyésztés új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Haszonbérleti szerződés új
725 hozzászólás
Válasz Bárány #324. hozzászólásáraLechler katalógus szerint az AD fúvókák 4 m/s az IDK és IDN szórófejek 5 m/s-os szélsebességig használhatóak. Szóval így marad az IDKT.
Válasz RkTomi #323. hozzászólásáraLéteznek kifejezetten "antidrift"-nek nevezett fúvókák, pl. a Lechler AD. Gondolom, nem véletlen az elnevezés.
Elsodródás szempontjából van valami újabb fúvóka, mai jobb az IDKT-nál?
Vélemények erről a fúvókáról?
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/alkatresz/novenyvedelmi-gep-permetezo-gep-alkatreszek/hypro-3d-defy-fuvoka-akcio-15-kedvezmennyel-marcius-31-ig/h_6889592
Válasz Sanyee #320. hozzászólásáraA sárga és lila fúvóka pont az tudja.
Létezik vagy tudnátok ajánlani olyan fúvókát, ami percenként 0.5-1litert szórna 2-3 bar nyomás mellett?
Válasz Lacika100 #310 hozzászólásá
Facsíkvegyszerezö + a tartojára felfogatsz még néhány fuvókát, hogy a fél sort lefedje. Egyszerre telibe egy sort nem lehet.Légbeszvásos fúvókát használj, 1 bár nyomással, ha tudsz venni cseppnehezítöt, az is sokat segít, természetesen szélcsendben kell fújni, gyomirtózás elött vágd le térdmagasságban a lehajló vesszöket. A sorközép legyen egyenes, sima, hogy ne pattogjon a vegyszerező keret.
Árulnak hátipermetezöre védöburkolatot azt is meg lehetne próbálni ráfaragni
Megrendeltem! Kösz mindkettőtöknek!
Próba most egy jó ideig nem lesz, de majd beszámolok.
Válasz atisgyulai #316. hozzászólásáraNem tudom mekkora kereted van, de szerintem azt a kb. 15 rugót megéri.
De a legbiztosabb, (ha egyszerűen megteheted) hogy veszel 1 db-ot, és magad meggyőződsz a különbségről.
Válasz Tobszi #315. hozzászólásáraIgen. Amikor próbáltam, fújt egy enyhe szél. Szemmel látható volt, hogy a régi lapos sugarasnál a levegő felkapja az apró cseppeket. A légbeszívásosnál meg szépen lehetett látni a porlasztás szögét, ahogy nyomta le a talajig. Úgy nézett ki, mint a magasnyomású mosó sugara. Nem mondom hogy tökéletes, de sokkal jobb.
Válasz atisgyulai #314. hozzászólásáraValóban kevesebb az elsodródás?
Válasz Tobszi #312. hozzászólásáraÉn ezt használom, olcsó, egyszerű, jó.
Biztosan van sokkal jobb, de a sima 50ft-os lapos sugarashoz képest ez is elölrelépés.
Mikor megvettem, kipróbáltam úgy, hogy betettem a régiek mellé. Óriási különbség van közöttük.
Válasz Tobszi #312. hozzászólásáraAz AGROMAN.hu web oldalon 550ft én onnan szoktam rendelni másnapra itt van.A fúvóka használható!
Ezzel a fúvókával érdemes foglalkozni, ha elsodródást csökkentene az ember?
Vagy túl gagyi? Most akciós, gyorsan vennék egy garnitúrát!
Válasz Lacika100 #310. hozzászólásáraHa leburkolod nem sodródik.
Lapos sugarú szántóföldi 110fokos fúvókánál már talán 50cm magasan meg van a dupla fedés 50cmes kiosztásban.
Sziasztok.
Érdekelné, hogy gyümölcsben 6x3 ültetés mellett, hogyan tudnám lekezelni az egész sort gyomírtóval?
Sokat gondolkodtam hogyan lehetne megoldani a teljes sor lekezelését, akár mind a 6 métert egy menetben. Bodzáról van szó ami Júliusra már lehajlik teljesen a földig, valahogyan meg kellene oldani hogy ne szóródjon a vegyszer a bodza leveleire.
Azon gondolkod milyen fúvókát kellene használni hozzá és azt milyen magasan kellene elhelyezni, illetve kell e kerék a keretre hogy ne billegjen, vagy egyszerre inkább csak 3.5 métert kellene szórni, és inkább 2x fordulni egy sorban.
Van e esetleg ötlete valakiknek?
Köszi
Válasz Bzsr #308. hozzászólásáraLU -ból 0.5-ös,vagy IDK 0.4-es. Mindkettő 2 bárig nagy cseppes,4 báron porlaszt rendesen.
Milyen fúvókára érdemes lecserélni a teejet fúvókákat? Idk? 237 l/ha 8km/h-val permetezek 3 baron. Annyira aprók a cseppek hogy könnyedén elviszi a szél, ezért kicsit unom az esti permetezést...
Válasz dr.T #306. hozzászólásáraNem kell cserélgetni 5-ös revolver tartón vannak. Túlvariálva sincs szerintem.
Válasz RkTomi #305. hozzászólásáraHat en nem vserelgetek semmit,csak ha damozok oda az ütköző lapos fuvokat hasznallom,meg az idkt a gomba, gyomirtó stb,felesleges túllvariallni
Válasz dr.T #304. hozzászólásáraKalászvédelemre monjuk az Agrotp Turbodrop ADF-et használjuk 5-ösben, ha egyszikűzni kell kukoricában akkor ugyan ez csak 4-esben. Ha szelesebb az idő akkor IDKT.
Válasz RkTomi #303. hozzászólásáraMit fujszhogy 3-4 felet is hasznallsz?
Válasz dr.T #301. hozzászólásáraAkkor Albuz AVI TWIN kerámia betéttel lehet amit használsz. Jövőre lesz esedékes a csere. Évközben 3-4 féle szórófejet is használunk a célnak megfelelően.
Válasz colizoli #300. hozzászólásáraLegbeazivasos dupla sugarút mert nagyobb szélben is tudsz fujni,azt meg megkell nézni a táblazaton 3 bar nyomásnáll milyen fuvoka kell hogy a liter es a gyorsasag meg a nyomás stimmeljen de szerintem 4 vagy 5 fuvoka kell
Válasz RkTomi #298. hozzászólásáraIgen
Válasz colizoli #299. hozzászólásáraAnnyit még hogy 3 báron 7-8 km/h-val és 250l -rel dolgozok, bár még most ismerkedek a géppel.
Sziasztok
Milyen multifunkciós fuvókát ajánlotok Hardihoz? Évi 6-8 ha-t permetezek, gabona-kuki, ehhez kellenne egy multi fúvóka, mert ha lehet egy vagy két részletbe kitolni amit kell.
Válasz dr.T #297. hozzászólásáramelyik az a márka? Albuz?
Válasz RkTomi #296. hozzászólásáraItt már csak a nyomassal tudsz jatszadozni (cseppméret nagysága végett),enis ilyen fuvokaval nyomatom csak más márka meg kerámia.
Válasz dr.T #295. hozzászólásáraAkkor jó döntés volt. Köszönöm a választ.
Válasz RkTomi #294. hozzászólásáraHat ha légbeszívasosat használlsz marpedig amit írtál az az akkor ettől jobb nincs.
Elsodródás szempontjából, mi a legjobb fúvóka szántóföldi géphez? Most Lechler IDKT-t használunk.
Szerintem még nincs elkopva kb 500 Ha-t ment,bár nem tudom mennyit bír meg hogy pontosan mikor is kéne cserélni,de azt gondolom 1000 Ha-t ki kéne bírnia.
Fúvóka szűrőim nincsenek benne a gép teljesen tiszta ezért nem igazán szokott dugulni,csak azért gondoltam mivel azon kettő darab fele akkora nyílás van mint a sima IDK-n.
Válasz laci92627 #289. hozzászólásáraMindenképp érdemes lecserélni, általában nem dugul,de bizonyos wg formulációjú készítmények nem mennek ki belőle. Nálam a Goltix szokott vacakolni. Amúgy jobb a fedettsége az okosok pedig pont kalászvédelemre ajánlják kimondottan.
Válasz laci92627 #289. hozzászólásáraHa elkoptak, és cserélni kell a garnitúrát, akkor érdemes váltani, egyébként pazarlás lenne emiatt félretenni a jó IDK-kat.
Dugulásra nem tudok mit mondani (tipp: szerintem nem lehet különbség), lefedettségre meg csak a gyártói adatokat lehetne ismételni. (Azért a dupla sugár biztos valamivel jobban fed.)
Válasz laci92627 #289. hozzászólásáramiért dugulna hamarabb,a szűrő fogja meg a dzsuvát,én mindenre ilyet használok,de én nem értek hozzá
IDK fúvókákat megéri lecserélni IDKT duplasugarasra? Évi 2-300 Ha-T permetezek vele legfőképp gyomirtás és rovarölőzés a kalászvédelmet sima hagyományos fúvókával szoktam.Az IDKT hamarabb dugul mint az IDK? Menyivel változna a lefedettség?
Válasz Bárány #287. hozzászólásáraHasználom az aplikációt. Csak a valóságot nem tudom ezekről a fúvókákról, és arra gondoltam,hogy másnak mi a tapasztalata velük ilyen kis lémennyiseggel?
Válasz pluto86 #286. hozzászólásáraAndroidra van Lechler alkalmazás, azzal tudsz nyomást, cseppméretet, egyebet kalkulálni. Van TeeJet is, de az kicsit bénább.
Ez a lémennyiség nagyon kevés. Érdemes lenne megnézni a vegyszergyártók ajánlásait. Pl. gombaölőhöz szinte mindig 300 liter felett javasolnak. Mondjuk én is kevesebbel fújok :-) , de 200 alá rovarölővel se szoktam lemenni.
Válasz Pilátus #284. hozzászólásáraEz egy 1100literes függesztett gép. 15m kerettel. 10-12km/hval dolgozunk. 50 cm körülre engedjük, van rugós távtartó a szárnyak végen, ha megbillene ezek megtartják.
Csak ennél a sebessegnel a 2es fuvóka 3 bar felett van, tényleg nagyon apro cseppek vannak, a gyomirtás tökéletes, de elsodrodas is előfordul.
Az id, idkn, es hasonló fuvókakkal nemtudom elég lenne-e a 100l/ha, vagy a nagyobb cseppméret miatt növelni kellene. Vagy ezek a buborékos cseppek, is megfelelőek, ehhez a kis vizmennyiséghez?
Válasz Pilátus #284. hozzászólására50cm-nél negyede az elsodródás, mint 1m-en, én azt tapasztalom. Sima és egyenes talajon a 24m-essel is tudom tartani az 50cm-t, de csak megfelelő sebességnél. Azért írom a megfelelőt, mert van olyan sebesség, ami ha találkozik a megfelelő talajegyenetlenséggel, akkor duplán belendíti a keretet, és akkor durr. Én általában csak 7-9km/h között megyek (60-70cm-es keretmagassággal), ha nagyon jó a talaj, akkor 10-zel, efölött évente 1x. Széltől függően megyek lejjebb a kerettel, és lassítok. Ha pl. 8-nál belibben a keret, akkor vagy gyorsabban, vagy lassabban megyek. Nem tudom milyen fúvókát használsz, de az Albuz CVI-TWIN, Lechler IDKT, stb. fúvókák és a hagyományosak között akkora az eltérés elsodródásban, mint egy MTZ és egy 8000-es JD között vontatásban.
Ez önjáró?
Létezik a légzsákon kívvűl valami megoldás szél ellen??
Ki mennyire tudja közel engedni a talajhoz a keret?Ha 1m méter alá engedem akkor bebillen a földbe néha így max 80 cm nálam a határ de lehet hogy 40-50 centinél nem tudná elsodorni a szél?
Vagy valami védőernyőt sem találtak még ki a szántöföldire?
Válasz Pilátus #281. hozzászólásáraBargam légzsakos gépünk van, és igen, 100l/ha-ral megyünk, egyedül a répa cerkospora elleni kezelésnél megyünk 135l/ha ral. A légzsak sokat segít, azért megyünk 2es fuvokaval,szépen lefed mindent, csak azt nem tudom ezek a legbeszivasos,nagy cseppes fuvokakkal megfelelő lenne-e a boritottság...
Válasz Pilátus #281. hozzászólásáraVagy nyomjad töményen
Erre a gyomozást 140-160-al csinálják 1-2nagy...
Szia!
Most az akarod mondani hogy csak száz liter mennyiséggel csináljátok az alapkezelést például és a Pulsározást is??
Kukaccsősz mi a véleményed erről?
Örülnék ha müködne mert akkor a 4000liter vegyszerzőmmel 40 hektárt szórnánk és simán rávernénk a hidasra.
Légzsakos permetezőhöz ki milyen fuvókat ajánl?
100l/ha-ral dolgozunk, a legtöbb esetben tökéletes munkát végeznek a sima 2es fúvokák. De annyira apró a cseppméret,h légzsák ellenére is akad elsodródas. Probálkozzunk ID,Idk,idkt valamelyikével?
Üdv
Valaki megtudná mondani ,hogy egy 3/4" Polmac átfolyásmérőnek mennyi az impulzus száma.S.O.S sűrgős!!!!!!!!!!!!!!
Válasz bendix #277. hozzászólásáraduracer
Válasz borda77 (Joe) #276. hozzászólásáraMilyen alapkezelő szert használsz?
Mai napra permetezésemről egy kis video...
https://www.youtube.com/watch?v=9S4AuVFYVJc&feature=youtu.be