Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Claas Lexion vélemények új
- Juhtenyésztés új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
- Japán kistraktorok új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
725 hozzászólás
har enis csak ugy tudom beallitani a kertitoxomat,csak en teleengedem viizzel, berakok egy sebesseget meg a nyomast es lrmrtrm mrnnyire lett eleg es kiszamolom.
Válasz #173. hozzászólásra
A kék fúvóka 3-as.
Ha nem tudod a sebességet akkor sose fogod tudni beállítani!
Mérd le vagy számold ki. pl: kimérsz 100 méter és leméred mennyi idő alatt teszed meg és abból kiszámolod.
Válasz #172. hozzászólásra
a tablazat nekem is megvan de kilometere irja es nekem olyat nem mutat az ora:"()
amugy kek fuvoka lengyel akinek vana z tudja hogy hanyas en meg sose neztem meg.
nagyon egyszeru van a tablazyt azon nagyon joll rajta van,amugy hanyas a fuvokad.
Válasz #170. hozzászólásra
Menjél lassabban és akkor kinyomja,vagy tegyél bele nagyobb fúvókát.
lengyel permetezom van kek fuvokakat hasznalom,3 baron,de nem nyomta ki a 300 litert hektara segitseg kene hogy ti menyi baral nyomatjatok es milyen fuvokaval?elore is koszonom:)
Válasz #168. hozzászólásra
süt a nap, else hiszem!:)))
hát itt havas eső esik, mostanában nem kell permetezni, ez az idő mindenkinek betesz, nektek is és nekem is:(
ID, IDK, IDKT, FD, TR, fúvóka akció április 30ig, illetve a készlet erejéig!!!!
részletekért érdeklődjetek privátban!
köszönöm!
Üdv mindenkinek!
olyan kérdésem lenne,hogy használ-e valaki 12v-os membránszivattyút sorvegyszerezéshez,és milyen tapasztalat van a nyomás terén.Mert én szeretnék TP4005-ös fuvókával 6-sort fújni 2,5 bárral.
Válasz #162. hozzászólásra
1515ft+áfa IDKT fúvóka.
Bakker, mindenhol annyi. Keress rá neten! Ilyesmit bármelyik webáruházban megvehetsz, nem kell körbenézni mint a használt autót.
Akinek kell jelezze mennyi kellene.
Mf
Hol lehet anyiért megvenni az IDKT lechler fúvókát?
Kellene 30 db,ezért számítana hogy mennyiért veszem.
Köszi az információt.
Válasz #141. hozzászólásra
Nekem ezzel az a bajom, hogy gombázáshoz nagy lémennyiség kellene, de ezzel vagy túl durva a cseppméret, vagy nagyon lassan kell menni ahhoz hogy legalább meglegyen 300l/ha.
Válasz #159. hozzászólásra
Engem is érdekelne!
Milyen az új ülés?
Válasz #155. hozzászólásra
Ne kapkodd el,én lehet tudok olcsóbban.A nettó 1600 adott,a többi alku tárgya.
Válasz #134. hozzászólásra
Üdv!
A geoline fúvókákról van valamilyen tapasztalatod?, milyen minőséget képvisel ?
Válasz #156. hozzászólásra
Köszönöm!
Válasz #155. hozzászólásra
Békéscsaba alfagép.
Válasz #146. hozzászólásra
Üdv!
Hol sikerült ennyiért megkapni, mert engem is érdekelne ennyiért, axiálnál 2300+áfa
IDKT 120 04 pom 2000 ft,C /kerámia/ 4000 ft. Az előző is kibír 1000-1500 ha.-t.
Válasz #149. hozzászólásra
És ez?30%-al olcsóbb mint az idkt
Válasz #151. hozzászólásra
Válasz #148. hozzászólásra
Nekem annyiba került a permetezőm
mint neked a fúvókáid
most is csak a műanyagot vettem.
Válasz #147. hozzászólásra
Azt kimondottan kalászvédelemre javasolják !
Válasz #147. hozzászólásra
De ahhoz venned kell bajonett kupakot is.
Válasz #143. hozzászólásra
Helyes !!!!!!!
Nálam 6 féle van (és 60 db egy garnitúra), ebből 3 a gépen, 3 meg dobozban.
Ahol csak lehetett kerámiásat vettem.
Válasz #145. hozzászólásra
Amit belinkeltem,szerintem jobb,és nem drágább.
Válasz #144. hozzászólásra
1600+áfa
csak én a nitrosolra rendeltem ütköző lapost
de úgy porlasztott hogy azt cserélem vissza.
Jól tetted!
Egyébként amíg nem cseréltük le, én is így voltam vele, aztán kipróbáltuk az idtk-t és nem értettem, hogy miért nem korábban. Hidd el, jó választás volt
Mennyiért?
Biztos számítanak a fúvókák cseppméretek,de
míg nem kerültem ide közétek a fórumba az én
permetezőmön mindenféle színű és méretű fúvóka volt
mégis jó volt a hatás.Kicsit túl bonyolítjuk.
De ma megrendeltem IDKT-12004 POM dupla lapos sugarú fuvókákat
Ez nem az új fejlesztése a Teejet-nek? Jónak tűnik egyébként.
Erről vélemény??
60-150 l/ha közt.............arra hivatkoznak, hogy a repülők is elboldogultak 60-80 literekkel.............
Milyen fóvókával mennek azok a hidas gépek, amik 25-30km/órával nyomják? Meg mennyi vízzel hektáronként? Múltkor mondták, hogy Mezőtúron 27-tel nyomják a hidas JD vel, egész nap padlógázzal mennek, de nem győzik meg vízzel.
Nem nagyon találok olyan fúvókát, ami így kinyom 200 l/ha-t.
Válasz #137. hozzászólásra
Jól meg kell választani a vonalszűrőket és minden fúvóka elé nálam van kis szűrő is berakva. Ha tiszta vizet tankolsz akkor szinte csak a szemcsés anyag feloldásával lehet gond.
Válasz #136. hozzászólásra
Dupla sugarasnál az eldugulással nincs gond?
Válasz #133. hozzászólásra
Megtérülés? Hogy a kifújt gombaölő szer hat-e vagy sem, elég sok pénzt vihet v. hozhat. Mondjuk egy fuzáriumos évben a többlettermésen már megtérülhet, az esetleges többlet árról nem beszélve. Pl. 2008-ban 2/3-áron vették át a malmi, de fuzáriumos gabonát.
Egy nevenincs 1000Ft-os (egyébként a Lechler IDK műa. is annyi) légbeszívásos fúvókával meg a kalászkezelést jobb is ha kihagyod, megmarad a pénz. Használni úgyse fog semmit. Akkor inkább csináld 250 Ft-os hagyományossal, a többit meg az injektorossal (de csak kompakttal, mert a klaszikus injektoros olyan, mintha AK47-tel mennél verébre.
És ez még csak 1 dolog, a Pulsarral is van gond, vagy a vitatott napraforgó gombaölés lehet hogy 1 csapásra megoldódna, és fognánk a felyünket, hogy eddig miért nem így csináltuk.
Olyan sok érv szól (nálam) a kompakt injektoros dupla réses mellett, hogy új-, többcélú fúvóka vásárlásnál nem is gondolkodom máson.
Ha beválik nálam a permetező, akkor első beruházás lesz rá egy sorozat ilyen. És természetesen csak kerámia.
A sima kompakt amivel vettem meg jó lesz vésztartaléknak.
Csak hogy pontosan melyik márka melyik típusa és mérete, azt 5x meg kell gondolni!
Válasz #134. hozzászólásra
Több az az árkülönbözet.Kb.1500-al több egy fúvóka.Enyémen van 48.Meg eddig is permeteztünk valamilyennel.A csere,meg teljes árban van,és megéri-e 120ezret kiadni egy új garnitúrára.HABI nál van valami nevesincs A.P.110 03 légbeszívásos,750 bruttóba.
Moderálta: Mf-es (3146) 2013-03-18 12:01:18
Válasz #133. hozzászólásra
Nem mértem !?
Egy 18 méteres gépnél ez a költségtöbblet kb 19-38 ezer forint. Úgy gondolom ez nem tétel a gazdálkodás költségein belül. A lényeg, hogy szakmailag sokkal jobb. Ha már megveszed az X ezer forintos növényvédő szert akkor az működjön a legjobban, amit csak megfelelő fedettséggel tudsz elérni.
A jó kijuttatás technika előnye szélsőséges helyzetekben mutatkozik meg leginkább. pl.: száraz idő esetén viszos levélfelületű gyomok, csapadékos időben erős gombanyomás, sűrű állomány stb.
A nagyon elterjedt sima légbeszívásos fúvókák után a fedettség szerintem legtöbb esetben gyenge, különösen ha alacsony nyomáson használják.
Válasz #132. hozzászólásra
És a gazdasági haszna érzékelhető,a fúvóka árkülönbözetben?Vagyis,egy sima alap légbeszívásos 1000ft bruttó,a dupla sugaras,2-3000ft/db.Ez az árkülönbözet,megtérül valahol???
Válasz #130. hozzászólásra
Néhány tized bár- fél bár eltérés nem fog hatalmas különbségeket eredményezni. A 3,5 bar mindkét fúvókanagyságnál hasonló cseppméret tartományt fog eredményezni. Az adagolási táblázatban ez is fel van tüntetve.Ebben a táblázatban a második oszlop:
IDKT táblázat
M a kozepes, C a durva cseppméret tartomány. Fedettség szempontjából a közepes a jobb.
Az ár kb 1500 Ft+áfa.
Válasz #126. hozzászólásra
Köszi szépen. Egyébként az ilyen fúvókák milyen árban mozognak?
Azt mondod,hogy IDKT 04-es 3,5 báron a legjobb, akkor az IDKT 03-as valamivel kissebb nyomást kívánna ?
Jól értelmezem?
Válasz #113. hozzászólásra
Neked is csak félig van igazad, mert iso kódolás szerint valóban a 4-es az 4-es, de a cseppméret közel sem ugyanaz az IDK-nál és az IDKT-nél. Már szemre is ég és föld a különbség. Az IDK 03-as 4 baron sokkal de sokkal durvább cseppeket csinál, mint az IDKT 04-es 2-2,5 baron. Ez gyakorlati tapasztalat a saját szememmel.
Válasz #127. hozzászólásra
Mi 3,5 bár körül használjuk. Úgy látom, hogy ennél a nyomásnál a cseppméret is megfelelő és az elsodródás sem jelentős.
Kukaccsosz
Köszönöm a táblázatot.
Tapasztalatod szerint az IDKT - nek hány bár az optimális,amin szépen dlgozik? A táblázat bármely adata a gyakorlatban lehet hogy nem az igazi. Köszönöm a segítséged.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a kettős lapsugarú fúvókáknak jobb a fedettségük mint a hagyományosnak.
Jobban be tud hatolni az állományba hiszen két különböző szögben éri a permetsugár a növényeket.
Tavaly mi is 2 nóduszos árpában is használtuk gyomirtás+gombaölő egyben és jó volt az eredmény.
Kertészeti kultúrákban is jobb szerintem mint a hagyományos, bár ebben nincs tapasztalatom, de az elv ugyan az mint a szántóföldi kultúrákban.