Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
- Szőlő felvásárlási árak új
- Körbálázót, de milyet? új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
748 hozzászólás
Válasz #497. hozzászólásra
Nyugodtan, figyelek én is mf is...........
Válasz #496. hozzászólásra
Nemakarom szét offolni ezt a topicot de privátban válaszolok már amennyit én tudok.
Válasz #494. hozzászólásra
nyírazovit-ról bővebben?Ára?Tapasztalat?
Már megfogattam párszor hogy nem írok ebbe a topicba. De most annyit hozzáfűznék hogy én pont bactofiről váltottam phylazonitra mert a bactofil nagy kamu volt. Szóval egyik se jobb mint a másik. Mindkettőt használtam több évig. Semmiféle pozitív tapasztalatról nem tudok beszámolni.
Válasz #490. hozzászólásra
Bactofil ment napraforgó alá, tavaly saját kísérletezésemben sokkal jobb eredmények jöttek ki ezzel viszont kukoricánál nem volt mérhető különbség, a kukorica alá meg Nyírazovit ment ennek a kedvezőbb ára meg az üzem közelsége ami döntő volt, betudtam menni a gyárba elmagyarázták az egész folyamatot eltudtam beszélgetni a professzoral aki a technológiát összeállította.
Válasz #490. hozzászólásra
Erre én is kíváncsi lennék!!
Amúgy phylazoniton, meg bactofilon kívül milyen talajbaci van még?
Válasz #489. hozzászólásra
Értem, nem is azért tettem fel, hogy megcáfoljam az előttem szólókat.
Csak érdekesség képpen...
Válasz #489. hozzászólásra
Most mit szórsz ?
Nem arról van most szó hogy hatástalan a készítmény hanem ha az ember megvesz egy terméket azt szeretné megkapni amit a gyártó állít a készítményről, mondom ezt ugy hogy 2évig a teljes gazdaságunk területén használtuk a phylazonitot, az idei évben váltottam más cégre.
Nem reklám képpen, csak úgy benyomom az én tapasztalataimat.
Kép jobb oldalán lévő búza vetés előtt 15l/ha phylazonitot kapott, bal oldali nem.
Más különbséget nem látok én ránézésre.
Válasz #484. hozzászólásra
A gyártóval közölted már az eredményt? kiváncsi leszek a reakcióra, bezzeg ilyenkor nemtud hozzászólni "phylazonit" nevű fórumtársunk sem
Válasz #485. hozzászólásra
Lapozd végig a szerjegyzék II. kötetét,és nézd át a csíraszámokat.Kicsit gyanúsan magas ez.
Válasz #484. hozzászólásra
Kitalálják a rossz tárolási, szállítási(tiéd) körülményeket és már le is zárták.
Többen mondtuk már, hogy ezek egyszerű szentelt vizek !!!!!!!
A gané oldalában a csurgalék levet 100.000szer többre értékelem, mint ezeket a vackokat
Válasz #483. hozzászólásra
Kezembe a jegyzőkönyv,ma hozta a posta.
Válasz #481. hozzászólásra
Na erre én is kiváncsi lennék, már nekem is megfordult a fejemben hogy beszaladok 1 mintával a Debreceni Egyetemre vagy az SGS-be, megérne egy vizsgálatot
Válasz #481. hozzászólásra
Bocs nem birtam kihagyni.Figyu a tökös topicban irtam neked nézd meg légyszi.Kösz.
Válasz #480. hozzászólásra
Megszámoltattam!!
Válasz #479. hozzászólásra
Megszámoltad?
Hogy van az,hogy a kannára 5X10 a 9.-en csíraszám van,a valóságba meg csak 1,2x10 a 7.-en.
Válasz #477. hozzászólásra
Szalacsi tudja a megoldást?
Válasz #476. hozzászólásra
Mert lehet hogy kivonják a "vízbűl a zokszigént"....
A választ megkapod 2perc 20 másodperctől a videón...
Válasz #475. hozzászólásra
Hogyan van,hogy a phylazonitba nem csírázik ki a mag??Vízbe kicsírázott.
Válasz #469. hozzászólásra
Phylazonit+Amalgerolról ez a két kép szokott eszembe jutni, itt még nem voltak.
Az osztott képen a sorrend kezeletlen | Phylazonit | Phylazonit+Amalgerol.
Tolna megyei területek, tritikálé, a képek egy napon készültek, a vetés, kezelések egyszerre zajlottak mindhárom parcellában. A lenti képen csak a phylazonitos és a kezeletlen szerepel. Pontos terméseredményeim nincsenek, de 3,5 t/ha körül volt a kezeletlen, 4,5 t/ha körül a phylazonitos, az amalgerolos, ha jól emlékszem, egy kicsivel több.
Válasz #468. hozzászólásra
Sajnos nem tehetem közzé a "receptet".
Válasz #472. hozzászólásra
Itt a részletes ajánlások helyesen, Phylazonit+Amalgerolra.
Lehet, keverhetők, sőt ajánlott az együttes kijuttatás. (De ha a technológiába máshogy illeszthetők, akkor lehet a Phylazonitot talajba juttatni, és Amalgerollal felülkezelni is.) Részletes ajánlásokat találsz a honlapon.
Válasz #467. hozzászólásra
Nem lesz különbség...
Hogyne,a lehető legjobb kombináció.Bacik nagyon szeretik az amalgerolt,saját tapasztalat.
a phylazonitot és amalgeront lehet egyszerre kijuttatni, majd kultivátorral bedolgozni???
Válasz #466. hozzászólásra
A phylazonit MC-be milyen arányba vannak az azotobacter ,meg a bacillusok?
Válasz #464. hozzászólásra- Végre azt gondoltam,hogy bebizonyítom magamnak,hogy mit érnek ezek bacik! Már korábban is eszembe juthatott volna,mert 3-4 éve használtam a mikróvitalt. Most a 11hektárból 10 hektárra kipermetezem a 100 l Phylazonit-t (egybe függő terület és azonos szóját fogok vetni bele! Kiváncsian várom majd,hogy mit terem az 1 ha és mellette lévő kezelt 1ha szója .Le is fogom mérni!
Válasz #465. hozzászólásra
Az adott talajfertőtlenítő tájékoztatóját érdemes mindig megnézni. Ha van konkrét szer, amit kiszórnál, utánakérdezek, mit mondanak róla a szakik. Többen használják együtt (nem feltétlen keverve) a Phylazonitot és a talajfertőtlenítőt, pl. Papp György, a kukoricaklubos termésversenyen 16 t feletti termésátlagot ért el, és Force-ot és Phylazonitot is kijuttatott. A gombaölő talajfertőtlenítőkre érdemes talán jobban odafigyelni.
(Egyébként csak zárójelben, azt is igazolni látszanak a kísérletek, hogy a baktériumtrágyák hatásosan visszaszorítanak bizonyos gombabetegségeket, pl. a fuzáriumot.)
Válasz #464. hozzászólásra
Mit szólnak a bacik a talajfertőtlenítőnek??
Válasz #462. hozzászólásra
Igen, lehet szántóföldi permetezővel kijuttatni és kombinátorral bedolgozni. (De fontos a technológiai fegyelem, ilyen kombinációban javasoljuk az esti kijuttatást, a lehető leghamarabbi talajba dolgozást, és a klóros víz kerülését.) Egyébként a Phylazonit kijuttatószerkezet szerelhető kombinátorra is, és így a talajművelettel egy menetben lehet kijuttatni a készítményt, hígítani sem kell. A besztereci gyáravatón kiállítva is szerepelt egy kijuttatós kombinátor, találtam is három képet róla.
Válasz #450. hozzászólásra
Megint van itt egy kis keveredés, de erről is volt már szó korábban. Természetesen a baktériumok nem örök életűek a szántón, számtalan negatív hatás éri őket, és ezek közül egy a szárazság. (De ez természetes folyamat, elég jól fel vannak ellene vértezve.) A talajba juttatott baktériumoknak van egy életciklusa. A szántóföld nem lombik, van benne helyi mikroflóra és fauna, amely részben konkurense vagy "ragadozója" a kijuttatottaknak. Folyamatos, többnyire káros hatást jelentenek a kijuttatott kemikáliák is, növényvédő szerek, műtrágyák stb. De akár egy szántás is elindít olyan folyamatokat, amelyek a baktériumok pusztulását okozzák. A baktériumok élőlények, táplálkoznak, osztódnak, küzdenek az élettérért, elpusztulnak. Folyamatosan. Van, amikor a szaporodás van túlsúlyban, és van, amikor a pusztulás. Természetesen az egész rendszer jóval komplexebb annál, hogy pár mondatban átfogóan elemezzük. De hogy miért "kell" kijuttatni baktériumokat? Mert az az intenzív mezőgazdasági művelés, amit ma folytatunk, ezt megkívánja.
Válasz #461. hozzászólásra Meggyőztek,hogy több a baci ebben a szerben,ezért már Húsvét után már használni fogom! Elég lesz kombinátorral bedolgozni? 250-300l vízzel akarom kijuttatni(ennyit nyom a permetező).
Válasz #459. hozzászólásra
Az adagolásról a táblázat mellett ajánlom a legutóbbi szóróanyagainkat szántóföldi és zöldség-gyümölcs kultúrákról.
50 liter feletti mennyiség esetén 1 liter Phylazonit 630 Ft + áfa kiszállítással. Kisebb mennyiség esetén jelenleg 780 Ft + áfa literenként, a legkisebb kiszerelés 10 liter, és 50 liter alatti mennyiségeket csak kedden szállítunk. Többet a forgalmazóink tudnak mondani.
Válasz #457. hozzászólásra
Perei Agró google
Válasz #456. hozzászólásra
50 liter felett ezt is házhoz viszik.Nézd a honlapjukon a terjesztő hálózat térképét.A hozzád legközelebbit hívd fel.
Válasz #455. hozzászólásra
Van ajánlásuk kultúránként a honlapjukon, olyan 15 liter körül van a legtöbb azt hiszem.Mikrovitálból 1 litert szoktál szórni?
Válasz #446. hozzászólásra
Erről adhatnál valami infot privátban...
Válasz #455. hozzászólásra Még valamit: Nekem a mikrovitalt a helyembe hozták. Ezt a szert hol,vagy kinél lehet beszerezni--elérhetőség! Kösz!
Válasz #454. hozzászólásra Már csak azt kellene tudnom,hogy mennyi kell a Phylazonit-ból hektáronként?
Válasz #452. hozzászólásra
623 ft+áfa/ liter. mikrovitál 6000 ft/liter.
Válasz #451. hozzászólásra
Teljes komolysággal mondom.640 x-es nagyítással nézem.
Válasz #449. hozzászólásra Légy szives áruld el,hogy mennyi az ára a Phylazonit-nak?
Válasz #449. hozzászólásra
Eztnemmondodkomolyan,remélem!!!!
Válasz #444. hozzászólásra
Nem akartam ebben a topicba írni. Elégszer hangoztattam már a véleményemet a témával kapcsolatban. De felmerül a kérdés ha a bacik akár 10 évig is várják az alkalmat a talajban, hogy bevethessék magukat akkor miért kell évente újból és újból kijuttatni őket? Másfelől ha még így is lenne, hogy elvan akár 10évig is miért juttassa ki a szerencsétlen flótás aki ilyesmire adja a fejét most a szárazságban, hogy hátha majd tíz év múlva hoz valami hasznot? Ez ilyen tipikus ha kell a hóembert is a kályha mellé ültetem szöveg.
Válasz #447. hozzászólásra
Mikrovitálnál 4 szer több bacit tartalmaz a phylazonit.Mikroszkóp alatt is látszik.Kilehet számolni,melyiknek jobb a hektárköltsége.Szárazságtűrésük nagy,azobaciknak 16 év,
többi képes 300 évet kibírni.