Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409.33 FtUSD389.71 FtCHF439.95 FtGBP489.96 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
üdv
az oldalon olvastam a rába cikket és volt benne pár kép ami engem érdekelne. pontosabban a robbantott rajzok( hosszmetszet,fék meg ilyenek) tudja valaki hogy hol lehet megtalálni jó minőségben?
jó napot kivánok! Új Rábás vagyok :)tanácsot kérek, milyen olajat vegyek a hidraulika rendszerbe? Van aki motorolajat javasol, van aki multitec 15w40-es hajtómű és hidraulikaolajat? Ki mit tesz?
Azzal a kérdéssel fordulok Hozzátok, hogy tudna - e valaki küldeni egy Rába 245 vagy 250 - es gépkönyvet digitalizált formában, mert nagy szükségem lenne rá?
Előre is köszönöm!!
Üdv Nektek!!
Válasz #2187. hozzászólásra
Szia annak idején amikor összerektuk a 250-esnek a motort akkor a miénk is füstőlt mint a gőzős adagolót néztünk,porlasztót meg 1000 dolgot mondtak sokan de nálunk az adagolót amikor viszetettük a helyére 1 foggal került arrébb és ez okozta.A lendkeréknek FH jelzést kell látnod az ellenőrző nyíláson(fent).Az adagoló fogaskerekét úgy fordítsátok ,hogy B és 3 jellű fokak közé kerüljön a blokban lévő csapolás.
Rábások!
Ha valakinek szüksége van levegő előszűrőre itt talál:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/6108511/R%C3%A1ba_leveg%C5%91_el%C5%91sz%C5%B1r%C5%91_elad%C3%B3!.html
Válasz #2199. hozzászólásra
Nem vitázok,de nem a fordulatszámkülönbség miatt van a sebességkülönbség!!!
A motor fordulata nem a típustól függ,hanem a gépésztől!!!
Válasz #2189. hozzászólásra
79-től gyártották a 250-eseket, gömbölyű híd meg 84-től van, a gyorsaság meg a motor fordulatszám külömbség miatt van, a 245-ös 2350-et is perdül, a 250-es 2150-et. Ja és a rába motort parkttán kel járatni.
Nyugdijas vagyok.Életem nagy részét Markólon Dömperen Árokásó gépen töltöttem.De én is vissza ülnék a 100.mázsás Markólomra.Akit meg fertözöt a 4.kerék meg a füst,a föld illata az élete végéig ott érzi igazán otthon magát.
A miénk nyélgázon megy ami azért 2500 fölött van. Ezek még ilyen motorok, oda kell lőni nekik. Bár a kis fordulatú füstölés az más tészta. Egyébként hidegen füstöl mint állat ezis, de ha húz rendesen, és nem terheled túl, szépen megy minimális füsttel.
Válasz #2186. hozzászólásra
Üdv!
Valójában nem a híd az egyenes,vagy gömbölyű,hanem az oldallehajtás.
De a lényeg az,hogy az egyeneshidas Rába az RÁBA 245-ös,ezek az első Rábák,és a gömbölyű hidas a RÁBA 250-es.
A legfőbb különbség a kettő között az,hogy a 245-ös egy picit gyorsabb,pontosan a lehajtása miatt.
Aztán vannak még különbségek,kormány,műszerfal,lámpák,meg ilyen apróságok.
Sziasztok
van egy rába 250 em és füstöl felújitott motor új turbo adagoló porlasztó beállítva. egyik szerelő azt mondja porgetni kell mert kevés a turbó nyomás. sztem 1800 on is jól eldolgozik nem kell neki 2200 de füstöl ez 1300 nál ha semmi nincs utána csak megy. mi lehet a gond nézzek turbó nyomást?
25 éve 250 -es 5 éves rábám volt a TSZ-ben.
Ma kaptam egy lehetőséget, kapnák munkát zrt-ben egy rábával :)
Van munkahelyem, de lehet váltok és visszaülök :)
Igaz minimál bér, de a gép....
Gondolod, hogy az a 8100 vagy 8200-as "kondér" amit hat milláért veszel, az tökéletesen fog üzemelni, és nem kellene szinte azonnal rákölteni 1-2 millkát? Nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy egy húszon-harmincezer órákat futott gépek hibamentesen fognak üzemelni. Ha hozzáadod még ezeket a költségeket is a vételárral együtt nemhogy egy, de lehet még két rábát is megveszel belőle, plusz még fel is újítod őket teljesen. Azt meg még nem is említettem, hogy a jonit nem fogod otthon te megszerelni, szemben a rábával, a szervizesre meg várhatsz napokat a szezon közepén.
Köszönöm a hozzászólásokat. Végül, ha néhány évet kibírna gond nélkül, már jó is lenne az a Rába. A munkákat amúgy is csak magunk végezzük, a gépekre figyelünk, megadjuk nekik ami jár.
Nem tudom hogy helyileg merre vagy de felénk 2-3 napon belül minden van,a hülyeségekről meg annyit hogy elektromos gáz???????ez annyira fontos??????A környékünkön nagyon sok kft meghagyta a rábát a 40 millás csodák mellé mert ugye ha vontatni kell csak azt veszik elő és gondolom nem azért mert elkaparja magát lépten nyomon,de ezen ne vesszünk össze mert ez az én véleményem az meg a tiéd.
A rengeteg hülyeséget írt című mondatod már vissza is vonhatod, Nem alaptalanul írtam, nem véletlenül picsázták ki őket a környékbe. Ettől függetlenül nincs bajom vele.
Az ellátásról meg annyit, hogy méretpontos hengerfejtömítést 121-es nem lehet kapni Elringbe December óta. Turbós Porlasztócsúcs Monarkban meg valamikor 4 hónapig nincs.
Válasz #2173. hozzászólásra
nincs hiány alkatrészből minden van hozzá
szerintem odafigyeléssel sokat kibirnak
inkább a gumikra kéne a legjobban figyelni mert az egy vagyon rá
Mindent lehet kapni hozzá, max. 2-3 nap alatt házhoz viszik, még a 245-öshöz is. Ezen szerintem ne múljon. Inkább azon gondolkodj, hogy mennyit akarsz beruházni munkaeszközre, mert az lesz a drágább (nyilván ez is relatív).
Vegyél akkor,csak vásárlásnál vigyél magaddal olyan embert aki ért hozzá,sőt ha van is aki megcsinálja érdemesebb egy kicsit lelakottabbat olcsóbbat venni és saját részre idővel helyrepofozni .
3121 hozzászólás
sziasztok!
Tud valaki eladó 1980.01 vagy 1980.11 gyártású Rába 250 vagy Rába 360 at!? Bármilyen állapot érdekel!
Válasz #2221 hozzász
"A Rábából például nagyon hiányzik a központi differenciálzár."
Értesz hozzá.
Egy kis érdekesség: Rába Steiger 250 vs. Kirovets K-701 összehasonlítás, az alábbi linken olvasható:www.rapidagro.hu/raba-steiger-250-vagy-kirovets-k-701-melyik-traktor-a-nyertes-
üdv mindenkinek D11-es Rába motort keresek, le akarom fotózni, tud valaki segíteni ebben? kösz
üdv
az oldalon olvastam a rába cikket és volt benne pár kép ami engem érdekelne. pontosabban a robbantott rajzok( hosszmetszet,fék meg ilyenek) tudja valaki hogy hol lehet megtalálni jó minőségben?
Válasz #2217. hozzászólásra
7 rába volt mindegyikbe az volt
Válasz #2216. hozzászólásra
én a váltó csak hajtóművet raknék.mivel voltál előrébb a motorolajjal?
semmivel.
Válasz #2214. hozzászólásra Csak hidraulika olaj minek abba hajtomü a váltoba viszont mi mindig motorolajat tettünk(agip)
Válasz #2214. hozzászólásra
attól függ milyen állapotban a rendszer ha kopottabb akkor ,vagy motorolaj is jó. ha nem akkor hidraulika.
jó napot kivánok! Új Rábás vagyok :)tanácsot kérek, milyen olajat vegyek a hidraulika rendszerbe? Van aki motorolajat javasol, van aki multitec 15w40-es hajtómű és hidraulikaolajat? Ki mit tesz?
Válasz #2211. hozzászólásra Gyanus ,hogy ennyi lovéért sokan átalakitatják akinek jo az jo ugy ahogy van
Valaki nem tudja véletlenül a Rába 250 áttételeit? Motor csere lenne, komplett váltóval. Azért kellene tudni.
Köszi előre is. :)
Rábásoknak egy kis ínyencség!
Minden elismerésem a Rábásoknak erre már csak egy vagy két Rába tud kivenni egy kombájnt!
Szervusztok Rábások!
Azzal a kérdéssel fordulok Hozzátok, hogy tudna - e valaki küldeni egy Rába 245 vagy 250 - es gépkönyvet digitalizált formában, mert nagy szükségem lenne rá?
Előre is köszönöm!!
Üdv Nektek!!
Szia annak idején amikor összerektuk a 250-esnek a motort akkor a miénk is füstőlt mint a gőzős adagolót néztünk,porlasztót meg 1000 dolgot mondtak sokan de nálunk az adagolót amikor viszetettük a helyére 1 foggal került arrébb és ez okozta.A lendkeréknek FH jelzést kell látnod az ellenőrző nyíláson(fent).Az adagoló fogaskerekét úgy fordítsátok ,hogy B és 3 jellű fokak közé kerüljön a blokban lévő csapolás.
Rábások!
Ha valakinek szüksége van levegő előszűrőre itt talál:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/6108511/R%C3%A1ba_leveg%C5%91_el%C5%91sz%C5%B1r%C5%91_elad%C3%B3!.html
Válasz #2202. hozzászólásra
23
Válasz #2204. hozzászólásra
Válasz #2203. hozzászólásra
18 inkább nem?
Válasz #2202. hozzászólásra
Ha jól emlékszem 28-ra-
D 10 motornak mennyire kill all it an I as elögyujtást
83-ba már volt gömbölyü hidas
Nem vitázok,de nem a fordulatszámkülönbség miatt van a sebességkülönbség!!!
A motor fordulata nem a típustól függ,hanem a gépésztől!!!
79-től gyártották a 250-eseket, gömbölyű híd meg 84-től van, a gyorsaság meg a motor fordulatszám külömbség miatt van, a 245-ös 2350-et is perdül, a 250-es 2150-et. Ja és a rába motort parkttán kel járatni.
Üdv!
Ismerősömnek volna eladó Rába 245 első és hátsó hídja és váltója! Ha érdekel valakit szóljon!
Válasz #2195. hozzászólásra
ez igaz
Igy hallottam az eggyik 5 a mŕsik 3 bolygokerekes
Válasz #2185. hozzászólásra
Nyugdijas vagyok.Életem nagy részét Markólon Dömperen Árokásó gépen töltöttem.De én is vissza ülnék a 100.mázsás Markólomra.Akit meg fertözöt a 4.kerék meg a füst,a föld illata az élete végéig ott érzi igazán otthon magát.
A miénk nyélgázon megy ami azért 2500 fölött van. Ezek még ilyen motorok, oda kell lőni nekik. Bár a kis fordulatú füstölés az más tészta. Egyébként hidegen füstöl mint állat ezis, de ha húz rendesen, és nem terheled túl, szépen megy minimális füsttel.
Rába!
Válasz #2190. hozzászólásra
Üdv!
Erről beszélek! Amelyik egyenes annak a típusszáma 245,nem 250.
a 250-esben van két fajta egyenes meg gömbölyű
a miénk egyenes volt azt hiszem 83ig volt egyenes.
Válasz #2186. hozzászólásra
Üdv!
Valójában nem a híd az egyenes,vagy gömbölyű,hanem az oldallehajtás.
De a lényeg az,hogy az egyeneshidas Rába az RÁBA 245-ös,ezek az első Rábák,és a gömbölyű hidas a RÁBA 250-es.
A legfőbb különbség a kettő között az,hogy a 245-ös egy picit gyorsabb,pontosan a lehajtása miatt.
Aztán vannak még különbségek,kormány,műszerfal,lámpák,meg ilyen apróságok.
Levegő szűrő???
Sziasztok
van egy rába 250 em és füstöl felújitott motor új turbo adagoló porlasztó beállítva. egyik szerelő azt mondja porgetni kell mert kevés a turbó nyomás. sztem 1800 on is jól eldolgozik nem kell neki 2200 de füstöl ez 1300 nál ha semmi nincs utána csak megy. mi lehet a gond nézzek turbó nyomást?
Mi a külôbség a gömbölyü hidas,egyenes hid as közt
Szép estét!
25 éve 250 -es 5 éves rábám volt a TSZ-ben.
Ma kaptam egy lehetőséget, kapnák munkát zrt-ben egy rábával :)
Van munkahelyem, de lehet váltok és visszaülök :)
Igaz minimál bér, de a gép....
Rába napok az Agro-Centeren, van egy két jól sikerült fotó, nézzetek bele az eddigiekbe. Vasárnapig tart. Ha van egy jó fotótok küldjétek el nekünk.
https://www.facebook.com/mgazdasag
Válasz #2182. hozzászólásra
Válasz #2165. hozzászólásra
Gondolod, hogy az a 8100 vagy 8200-as "kondér" amit hat milláért veszel, az tökéletesen fog üzemelni, és nem kellene szinte azonnal rákölteni 1-2 millkát? Nagyon el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy egy húszon-harmincezer órákat futott gépek hibamentesen fognak üzemelni. Ha hozzáadod még ezeket a költségeket is a vételárral együtt nemhogy egy, de lehet még két rábát is megveszel belőle, plusz még fel is újítod őket teljesen. Azt meg még nem is említettem, hogy a jonit nem fogod otthon te megszerelni, szemben a rábával, a szervizesre meg várhatsz napokat a szezon közepén.
Üdv Mindenkinek!
Köszönöm a hozzászólásokat. Végül, ha néhány évet kibírna gond nélkül, már jó is lenne az a Rába. A munkákat amúgy is csak magunk végezzük, a gépekre figyelünk, megadjuk nekik ami jár.
üdv
Igazad van, mindegyikőnknek megvan a saját véleménye, amit nem érdemes a másikra ráerőltetni.
Válasz #2178. hozzászólásra
Nem tudom hogy helyileg merre vagy de felénk 2-3 napon belül minden van,a hülyeségekről meg annyit hogy elektromos gáz???????ez annyira fontos??????A környékünkön nagyon sok kft meghagyta a rábát a 40 millás csodák mellé mert ugye ha vontatni kell csak azt veszik elő és gondolom nem azért mert elkaparja magát lépten nyomon,de ezen ne vesszünk össze mert ez az én véleményem az meg a tiéd.
Válasz #2169. hozzászólásra
A rengeteg hülyeséget írt című mondatod már vissza is vonhatod, Nem alaptalanul írtam, nem véletlenül picsázták ki őket a környékbe. Ettől függetlenül nincs bajom vele.
Az ellátásról meg annyit, hogy méretpontos hengerfejtömítést 121-es nem lehet kapni Elringbe December óta. Turbós Porlasztócsúcs Monarkban meg valamikor 4 hónapig nincs.
Néha ugyanis szoktam rendelni.
nincs hiány alkatrészből minden van hozzá
szerintem odafigyeléssel sokat kibirnak
inkább a gumikra kéne a legjobban figyelni mert az egy vagyon rá
Válasz #2174. hozzászólásra
És ne a külsőt nézd, hanem, hogy műszakilag viszonylag rendben legyen.
Mindent lehet kapni hozzá, max. 2-3 nap alatt házhoz viszik, még a 245-öshöz is. Ezen szerintem ne múljon. Inkább azon gondolkodj, hogy mennyit akarsz beruházni munkaeszközre, mert az lesz a drágább (nyilván ez is relatív).
Válasz #2171. hozzászólásra
Vegyél akkor,csak vásárlásnál vigyél magaddal olyan embert aki ért hozzá,sőt ha van is aki megcsinálja érdemesebb egy kicsit lelakottabbat olcsóbbat venni és saját részre idővel helyrepofozni .