Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Disznóvágás új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1478 hozzászólás
Válasz #326. hozzászólásra
szerintem is ritkán bírnád használni mert a lucernát mindenki szokta renden száritani még egy napot ha egyből sodrod meg bálázod akkor már az már harmat után van hogy ne zölden bálázd be akkor meg az összes levél letörik róla!! csak szalma meg szénánál látom értelmét!
Válasz #326. hozzászólásra
Számomra ez nem ennyire egyértelmű. Ha hátulra teszed megbukott az, hogy bálázhass is egyszerre. További kellemetlenség, hogy lucernához szerintem nem szerencsés használni. Egy rendkezelő / rendterítő páros hasznosabbnak tűnik, mert az például garantáltan egy napot rővidít a szénázáson, és bármihez tudod használni. Ami egy csapadékosabb időjárás esetén igen komoly segítség.
Válasz #325. hozzászólásra
Én az előnyét a kombinálhatóságban látom, használható front illetve hátsó felfüggesztésen, valamint nem igényli a kardán meghajtást.
Egy menetben lehet sodorni illetve bálázni. Kevesebb idő, kevesebb pénz, kevesebb ember.
Igazándiból házilag is megépíthető lenne.
Ez szerintem home made lehet. Ügyesen ki van találva, tetszik. Oldalanként még +2 kerék és már megfelelő szélességet visz. Valamint meg lehet csinálni rá az előző elho sodró függesztési rendszerét.
Válasz #324. hozzászólásra
Még nem láttam ilyen gépet élőben. Viszont megnéztem még 2-3 videót róla. Egyiken se láttam lucernával foglalatoskodni, csak gyepet és szalmát "terelgettek" vele. Az én véleményem szerint ezzel az eljárással túl sok levelet ver le a lucerna esetén. Nagyon meg lennék lepve, ha olcsóbb lenne, mint egy hagyományos rendkezelő.
Ilyen gépet látott már valaki élőben dolgozni?
Forgalmazza valaki az országban?
Jónak néz ki, 2 hidromotor hajtja, lehet tolt és vontatott üzemmódban is használni, 6m-es. Gyártó oldala, Prospektus.
Válasz #321. hozzászólásra
Hasonló elven működik a Pz Super Strela is, ott is a fogak szögén kell állítani, attól függően, hogy szórni, vagy sodorni akarsz-e
az 5 méteres szélessége meg mindenhova elég, nagyon lehet vele haladni
állítható, hogy milyen széles rendeket csináljon, ami egy normál bálázónak elég
Válasz #321. hozzászólásra
Nekünk korábban volt egy Lely Lotus Stabilo rendterítőnk, annak is volt ilyen funkciója, át kellett hozzá állítani a fogakat más pozícióba, így hamarabb engedte el a füvet, meg volt rotoronként két terelő, ami nem engedte szétdobódni.
Az elv egyébként egyszerű: amikor terít, akkor a két rotor között tölcsérszerűen repül ki és terül szét az anyag. Ha korábban engedi el, akkor nem maga mögé dobja a rotor, csak középre.
De nem igazán vált be, mivel alig 3 m széles sávból csinált egy rendet...
Arra viszont használtuk, hogy kaszálás után rövid fonnyasztást követően szétterítettük a lucernát, majd kb. egy nap múlva összesodortuk kicsi rendekbe és tovább száradt, végül a bálázó előtt már csak az egyik kicsi rendet ráfordítottuk a másikra, és lehetett bálázni. Azért kedveltük, mert így elég volt egy sodró a bálázó előtt.
De túl sokat kellett csesztetni a földet vele...
Ezt hogy lehet egy rendterítővel megcsinálni ???????????:
Válasz #319. hozzászólásra
200-as és 340-es.
Válasz #318. hozzászólásra
Ezek egyszerűek, nincs minek elromlani rajta.
Mekkora kaszád van?
Válasz #317. hozzászólásra
Akkor vagy lealkudni a nevesebbet vagy venni egy kevésbé befutottat........nagyon mellé nyúlni akkor nem lehet !?
Válasz #316. hozzászólásra
Itt szerintem csak a színek másak, nincsenek nagy különbségek a márkák között. A régebbiek kézzel nyithatóak, az újabbak meg hidraulikával. Mi kb 3 éve vettük az 5 méteres, 4 rotoros deutz-fahrt 130e körül, tökéletes masina, és gyorsan lehet vele haladni. Ilyenkor amikor az eső leverte szinte csak ez az egyetlen módja annak, hogy még viszonylag zöld takarmányt állíts elő.
Ezek az úgymond zöldtakarmány gépsoroknál van jelentőség(gondolom azért van némi) a gyártó nevezetességének ?
Gondolok olyanra, hogy claas, krone, kuhn, fella, sip stb,stb......
Szóval az ár különbség megéri a nevesebb gyár termékét venni vagy itt nagy csodák nincsenek !?
Válasz #313. hozzászólásra
A gondom most az, hogy kint ázik 60 heki lucerna, valamit lépnem kel holnap mert nagy a kockázat
Ilyen esős évbe mint a mostani ki kell fogni a jó időt és 1 nap is aranyat ér mikor renden a lucerna. Nekem ez a véleményem.
Nekem van egy 4 rotoros 3 rendet viszek vele rk után. Minimális plusz költséggel jár lucerna lóhere 3 nap alatt bálázó alá szárad. Ráadásul ha renden száraz állapotba megázik áforditja a rendet és hamar szárad. Sodróval nem tudod úgy teriteni. 140ért vettem nem egy nagy gépről van szó de nekem megfelel. Bár már előbb megvettem volna. Gyorsan lehet vele haladni és az enyém olyan h oldalra is el lehet tolni. NEm igényel nagy karbantartást,javitása nem bonyolult. Akinek fontos a jó takarmány megéri rá költeni
Nekem van egy 4 rotoros 3 rendet viszek vele rk után. Minimális plusz költséggel jár lucerna lóhere 3 nap alatt bálázó alá szárad. Ráadásul ha renden száraz állapotba megázik áforditja a rendet és hamar szárad. Sodróval nem tudod úgy teriteni. 140ért vettem nem egy nagy gépről van szó de nekem megfelel. Bár már előbb megvettem volna. Gyorsan lehet vele haladni és az enyém olyan h oldalra is el lehet tolni. NEm igényel nagy karbantartást,javitása nem bonyolult. Akinek fontos a jó takarmány megéri rá költeni
Rendkezelője van-e valakinek ?
Mik a tapasztalatok ?
Én egyenlőre egy felesleges munka folyamatnak és pénzpocsékolásnak látom de most szar van a palacsintában és megfordult a fejemben a vétel.
Sziasztok
A barkácsoló kedvűeknek egy alternatíva.
Sajnos valahogy az egy szerű és jó dolgok ritkán jutnak el kis hazánkba.
JD lucerna betakarító masinák
http://www.youtube.com/watch?v=t1LZCcNh-Do
http://www.youtube.com/watch?v=t1LZCcNh-Do
z
ez a terület maradt oda
Válasz #299. hozzászólásra
nagyon király a masina!
Válasz #301. hozzászólásra
ok.
Egy kis off:-)Il;yen kasza nincs valakinel bontva? Welger sm4-es
Válasz #300. hozzászólásra
Használd a "Válasz #... hozzászólásra" gombot ha valakinek válaszolsz, és egy két pont meg vessző sem ártana is a hozzászólásban, mert így érthetetlen az egész.
ja és még anyi bökönyt lehet vele vágni
3 hétel ez előtt felsodortam este még fel se akasztotam a bálázót olyan felhőszakadás jött de végülis a nyegyede oda maradt a többit felhoztam pótal és neked hogy sikerült
Válasz #295. hozzászólásra
Hogy sikerült az első sodrás?
Válasz #296. hozzászólásra
Bármennyit. Ha túl kicsi a gyep, akkor vagy nagyon kell pörgetni a kaszát, vagy szétfújja a rendet. Ha szétfújja akkor a lengyel sodróval csak nagyon pocsékul lehet összesodorni. (szinte sehogy)
sziasztok szertném megtudni hogy egy ilyen kaszával hány centis lucernát füvet lehet levágni vele
Válasz #293. hozzászólásra
Válasz #275. hozzászólásra
Mi használunk Svájci csillagkerekes rendsodrót 6 kerék van benne.
Lucernában kiváló mert kiméletessen bánik a szénával és kevés a levél lepergés.
Nagyon egyszerü gép a hiba is legfelyeb az hogy letörik egy fog, nincs benne bonyolult kupkerekek meg kuliszás vezérlés meg stb.
Réti gyepekre viszont nem ajánlom mert a vastag hosszu réti füféléknél nem elegendő, oda inkább a kardán meghajtásu gépek a megfelelők.
Válasz #292. hozzászólásra
ez bivalyabb
Válasz #290. hozzászólásra
nekem volt egy középre sodrós kértotoros deutz-om pár éve. Sehogy se volt jó mert a bálázó felszedője keskenyebb volt a mint a sodró által rakott rend.
Válasz #288. hozzászólásra
a párhuzam az egyértelmű, de itt vannak bonyolítások, de rájöttem már
Válasz #288. hozzászólásra
1+fa
érdekes egy szerkezet, mert elvileg csinál két kis rendet és tud egy nagyot is- most meg van barkácsolva és csak nagyot tud oldalra
Válasz #276. hozzászólásra
Ez középre söpör vagy egy oldalra? Nem bírom kivenni a képről.
Válasz #276. hozzászólásra
Jól néz ki! Mennyibe fájt?
Ma én is az egyrotoros sip starral pöcsöltem. Az a lényeg a beállításnál hogy a rotorok síkja teljesen párhuzamos legyen a talajfelszínnel. A "mélységet" pedig addig engeded amíg tisztán nem dolgozik.
Válasz #286. hozzászólásra
lehet túl mély a gödör. vannak arrafele érdekes dolgok. majd ha arra járok, beugrok
Válasz #285. hozzászólásra
Ha elnézel a benzinkút mellett ott áll a gödör túloldalán.
Válasz #284. hozzászólásra
kicsi a világ! de zt-t akkor se láttam. T150-ről tudok
Válasz #283. hozzászólásra
Lehet,hogy már találkoztunk.Ezüst,arany,zöldkönyv.
Válasz #282. hozzászólásra
hát ez nekem új. de majd csak összefutunk egyszer. kis esély van, hogy lesz ott egy nagy táblám
Válasz #281. hozzászólásra
Sanktmartin.
Válasz #277. hozzászólásra
felénk nem nagyon van zt. merről vagy?
Válasz #279. hozzászólásra
nem vagyunk jóban. amúgy meg már rájöttem mindenre. csak lusta voltam gondolkodni
Válasz #278. hozzászólásra
Szia!
Én a helyedben a forgalmazónál /IKR/ próbálkoznék.