Hirdetés
Fórum
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Disznóvágás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Brojler Csirke , Vágócsirke Felvásárlási árak új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Poénok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1478 hozzászólás
Válasz #277. hozzászólásra
köszi, de az nem hasonló
Válasz #276. hozzászólásra
Nem tudom,hogy merre laksz,de ha Tschepen akkor a Német Z.nak van hasonló.Náluk megnézheted.
vettem egy két rotoros 730-as kuhn rendsodrót. ma jött haza és holnap kéne dolgozni vele. nem egy bonyolult szerkezet, de lehet egyszerübb lenne egy kezelési leírással, mint hajnalban a földöl álmosan spekizni
tugjs valaki, hogy hol lehetne kezelésit letölteni?
Véleményeket, tapasztalatokat várnék ezekről a csillagkerekes rendsodrókról, egyenletlen gyep területre és most főként kuki tarló sodrásra kellene :
Válasz #273. hozzászólásra
Nem mondtam hogy vedd meg csak ez is egy lehetőség. A újrafestett pöttingertől lehet hogy többet ér és nem sokkal drágább. Persze az is lehet hogy valami tákolmány. Egy telefont megért, azt se tudni hol gyártják.
Válasz #271. hozzászólásra
sokszpr jobb egy használt márkás, mint egy olcsó kokány új
https://www.agroinform.hu/gepkereskedok/8379/Samasz_KREISELSCHWADER_ARBEITSBREITE_3_M_BIS_8_M.html
Géza a Tempel kft hirdetésébe vannak valami új kardános sodrók, nagyon olcsónak tűnnek.
Válasz #267. hozzászólásra
mindhárom
Válasz #268. hozzászólásra
nekem az 5. évesben 10 bála/ha, de mellettem a 3. évesben 15 bála
Válasz #266. hozzászólásra
Kb hány bála van egy hektáron első kaszálásra?
Válasz #266. hozzászólásra
Állattartó telepek, kisgazdák, vagy lovasok?
Válasz #265. hozzászólásra
viszik mint a cukrot. 6500-ért adtuk leszállítva max 5 km-re a 160*120-as claas hálós bálát
Válasz #263. hozzászólásra
Van állandó piacod a lucra? Erre felénk nem könnyű eladni nagy tételben.
Válasz #262. hozzászólásra
de ezt a pöttit már 470-re leáraztam telefonba. talán még egy húszas lemenne
Válasz #261. hozzászólásra
nincs itt már tovább fejlődni
30 ha körüli lucernába gondolkodom és ebből lesz magfogás is
ha 1 reggel egyszerre be tudok kényelmesen sodorni 10 ha-t az már elég
Válasz #260. hozzászólásra
Ott a kulcsszó, a majdnem.
Támogatással is min. 1 milla a sip függesztettje. A többi meg csak drágább, jóval drágább.
Válasz #259. hozzászólásra
Sok kicsit.
Az egy rotoros elég lenne neked most, de te elég nagy iramban fejlődsz, és elég kevés a szabadidőd is. Így jövőre nem kellene megint ezen rágódnod.
Válasz #258. hozzászólásra
Lehet, hogy támogatással az új is kerülne majdnem annyiba és annak tudja a múltját........
Válasz #258. hozzászólásra
te mennyit csinálsz a kardánossal?
Válasz #257. hozzászólásra
Szerintem is, az ára a kérdés.
Válasz #255. hozzászólásra
Ez biztos brutál!
Válasz #253. hozzászólásra
Én az enyémmel erős kéthektárt ledarálok óránként úgy hogy maxx kilencel megyek.
Válasz #252. hozzászólásra
Én ezt ajánlottam Gézának:
http://www.expressz.hu/auto/haszongepjarmu/mezogazdasagi/hirdetes-14612062/
Válasz #251. hozzászólásra
a héten megjártam rendesen
egyik reggel besodortam utána egész nap viharos szél, másnap nincs harmat és harmadnap újból sodrás és azonnal bálázás
Válasz #250. hozzászólásra
elég az a munkaszélesség, föleg első kaszálású lucernából 7 méter elég is. ha óránként közel 3 ha-t meg tudok csinálni az már jó
Válasz #250. hozzászólásra
Amit írtam(470T) az vontatott.
Az a két rotor egymás mögött az a 650-750 twin, ezek emelik fel magukat a salyát kis kerekeikre. Akkor marad a 1550, 1650,1750 twin profi liner
Válasz #248. hozzászólásra
Az sose baj ha nagyobb a teljesítmény. Így egy hajnalban meg tudja sodorni legalább.
Válasz #246. hozzászólásra
Igen de a legnagyobb 1 rotorosnak is 3,5 m a tényleges munkaszélessége. A másik meg az, hogy egy vontatott gépen kevesebb dolog tud engedni, mint egy függesztetten. Főleg azon a vontatotton, amelyiknél külön fővázon van a két rotor. Amelyiknél "csak simán" egymás mögé vannak rakva a rotorok, és a saját kis kerekein emeli fel a két rotort az a claasos képviselő szerint se strapabíró.
Válasz #247. hozzászólásra
Igaz. Felejtsd el ami csak középre tud rendet képezni. Ezek olcsóbbak is.
Válasz #244. hozzászólásra
Jó. Ezt nem akartam javasolni, de igazad van. 2 rotor, és oldal rendképzés. Csak azért nem akartam mert iszonyatos teljesítménye van. 2007-ben dolgozott nekem egy ilyen bérbe, szalma bálázáskor, össze dobatni a rendet, mert ugye 2007-re mindenki emlékszik... Szóval 170 heki meg se kottyant a gépnek és ez 3 táblába kellett beállnia. 1 nap. Ezért nem mertem ezt javasolni arra a területre ami Gézának van.
Válasz #246. hozzászólásra
A középre dolgozó kétrotorost felejts el. Az a két rotor közt kb egy gyenge métert nem mozgat át csak rápakol.
Válasz #244. hozzászólásra
hát az egy rotoros is egy oldalra dolgozik
Válasz #243. hozzászólásra
Kb. 7000 eur
Válasz #241. hozzászólásra
Én a helyedben meg meg két rotoros, egy oldalra dolgozót vennék. Egy olyat mint a hirdetett krone.
Válasz #242. hozzászólásra
mi az ára?
Válasz #241. hozzászólásra
Arra 10-20-25 hekire elég lenne egy claas liner 470T. Ez egy rotoros, vontatott.
Válasz #240. hozzászólásra
milyet és mekkorát?
Válasz #239. hozzászólásra
Pályázatra vegyél egy újat oszt letudva egy életre.
Válasz #218. hozzászólásra
akkor mit tanácsolsz?
kéne valami sodró, mert a német kölcsön 6 csillagossal minden renden kétszer végig kell menni, hogy normális munkát csináljak. most kaszálok le 16 ha-t és nincs kedvem minden nap sodorni egy hétig
Válasz #237. hozzászólásra
Ez egyértelmű, csak engem az zavar az enyémmel hogy kilencnél többel nem lehet vele menni. És úgyis 2000fordulaton kell járatni a motort. Ha áttenném ezres fordulatra akkor a motor 140as fordulatánál 600at forogna kardánom tehát a motor is kímélve lenne és lehet hogy kicsit gyorsabban is lehetne vele menni. Nem a teljesítményét akarom megduplázni de eléggé kiábrándító mikor a jó talajon porolhatnál akár 12-13al is de nem lehet mert akkor elhagy a sodró.
Válasz #235. hozzászólásra
Minden gépnek más a területteljesítménye,azért vettem a 650-t,lucernában óránként 6 ha.Általában ott sürgős a sodrás,szénánál mindegy.
Válasz #234. hozzászólásra
Azthiszem 10, de nem esküdnék meg rá. Két 2.60as rotor volt rajta.
Válasz #233. hozzászólásra
A karok száma a rotorátmérővel egyenesarányba növekszik szerintem általánosságba. A sipnek is a 360-asa és attól nagyobbjai már 12karosak. Igen a fordulat emelésével lehetne hatékonyabb átenni. Kérdés hogy a szerkezet fogja e bírni.
Válasz #232. hozzászólásra
Hány karos volt a rotorja?
Válasz #230. hozzászólásra
A claas 11 karos,de vannak 13 karosak/claas 470,krone/,olyan mintha egy 10 karoson megemelnéd a fordulatot.Csak ezek 540 fordulatra vannak kitalálva.
Válasz #231. hozzászólásra
Talán az egész gép volt 10 mázsa. A rotorok viszont úszóban lebegtek "mellette" azokat a váz sulya kicsit sem nyomta.
Válasz #229. hozzászólásra
A deutz-nál szerintem ott volt egy nehéz váz,gondolom 10 mázsás simán volt.
Megnéztem, 444kg-ot ír a katalógus a nyolc karosra. Enyém 10 karos Tehát kb jól tippeltem.
Válasz #227. hozzászólásra
Nem tudom hány kg az enyém de 300tól bizots több. Darabokra szedtük úgy hoztuk haza egy merci vítóval De még darabokban is "kéremberes" volt a legtöbb része. Szerintem közelíti az 500kilót. Viszont előtte volt egy kétrotorsa deutz fahrom. Annak "pille könnyű" rotorjai voltak mégse hagyott el sohase. Akárhogy poroltam vele.