Hirdetés
Fórum
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Massey Ferguson traktorok új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
![A napraforgó-termesztés nagy kihívása: a deszikkálás A napraforgó-termesztés nagy kihívása: a deszikkálás](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9128/cikk_79128/napraforgo-pixabay-_fill_540x300_0.jpg)
759 hozzászólás
Válasz #52. hozzászólásra
Arról esetleg nem tud valaki valamit ,hogy igaz-e, hogy Ausztriában hivatalos helyen 100 euróért allítanak ki lejárt forgalmit bármilyen traktorra?
Válasz #54. hozzászólásra
Mégis melyik az mert nem 1 van.
Válasz #53. hozzászólásra
Ez enegem is érdekelne!
Válasz #51. hozzászólásra
Ezt rosszul tudod!!!!!!!
Válasz #50. hozzászólásra
Ahogy érzed!Hivj fel 06303014879
Válasz #53. hozzászólásra
gép. keresk. közt gyorsan mmegtalálod
Válasz #51. hozzászólásra
Hol van az a roncslerakat, mert engem lehet hogy érdekelne?
2-3 éve vittem egyik ismerősöm 50-es mtz-jét vizsgáztatni. Előtte nem sokkal vette, egy öreg fószertől. Ha valaha volt is papírja, arról senki nem tudott semmit. Akkor a követelmény az volt, hogy eredetiségvizsga, egy cég (akitől az öreg vette valamikor) és az öreg közti adásvételi szerződés, valamint az öreg és az ismerősöm közti szerződés alváz motorszámmal. És kész. Végülis a hangsúly a 3 utolsó tulajdonos kilétének igazolásán volt. Ha már nincs meg az öregnek a régi adásvételije, akkor bukta lett volna.
Válasz #42. hozzászólásra
te ezt buktad sztem mert forgalomba helyezni csak 96 utáni gyártású gépet engednek mo.-n
gondolom vmi roncslerakatból vetted csorna mellett
Válasz #48. hozzászólásra
Ha a traktorért elmentem olyan messzire, akkor most is belefér egy hosszab út.
Válasz #48. hozzászólásra
De akitől vettem Jászapátiban lakik. Az sincs a közeledben?
Válasz #47. hozzászólásra
Hát az nem itt van!
Válasz #46. hozzászólásra
Veszprém mellett.
Válasz #44. hozzászólásra
Merre laksz?!Ha aközelben,akkor tudok segiteni!ELviszlek egy helyre,s megoldják!
Válasz #44. hozzászólásra
A közjegyző 15000 ftért aláirja a papirt,amit a volt tulajával együtt kitöltötök!Ezt el kell vinni a műszakiztatáskor,s megadják a forgalmit!Én nem csináltam még,de ismeröseim igen!S nem volt vele gond!
Válasz #43. hozzászólásra
Ezt úgy érted, hogy kiállítanak egy teljesen új forgalmit a gépnek?
(honnan fogják előkeresni az adatait, vagy lehet, hogy a mostani előírásoknak, szabványoknak már nem is felel meg a gép.)
Megtennéd, hogy leírod az ötletednek a pontos menetét!(milyen nyomatványok kellenek stb...)Nekem csak eredeti számla és adásvételi van a traktorról.
köszönöm a segítséget.
Sziasztok!Mondok egy jó trükköt,ami Törvényes!Megveszi vki a gépet,a volt tulajal el kell menni egy közjegyzőhőz,irni kell egy papirt,h xy ideje nála van a gép,s h nem lopott!Ezzel el kell menni müszakira,s meg adják a forgalmit!Egyéb kérdés?!
Válasz #35. hozzászólásra
Üdv,
hasonló gondokkal küszködöm.
Egy külföldről behozott john deere-ról van szó.
Az eredeti számlán valamint az adásvételi szerződéseken kívűl nincs semmilyen papírja.
Mi lenne a legegyszerűbb módja, hogy valahogyan forgalomba helyeztessem és kapjak rá valamilyen rendszámot.(egy külföldi géplereakatból vették meg, behozták Mo-ra, s innen lett megvéve.) A külföldi céget már kérdeztem, nekik nics papírjuk.
(Az, hogy ezt törvényes vagy fekete úton megoldható már nem nagyon érdekel csak a végeredmény legyen törvényes.)
Minden segítséget köszönöm.
Válasz #40. hozzászólásra
Igen, sajnos a papír a legfontosabb, de kis utánjárással meg lehet oldani.
de akkor az a lényeg hogy mindenféle képen meg lehet oldani igaz?
fökép az lenne a legjobb ha az ember keritene valami származási papirt rola!?
Én a jelenlegi szabályokat írtam le, a helyi sajátosságok néha ezeket felülírják. Ilyen a zöld rendszám is. 8 év alatt az ország 21 vizsgabázisán közel 700 új és használt gépet, pótkocsit vizsgáztattam, bizony találkoztam néhány helyen érdekes értelmezésekkel.
Válasz #34. hozzászólásra
Ha magyar kereskedő forgalmazta és forgalomba helyezés nélkül adta el, az a személy helyezheti most forgalomba, akinek számlával, vagy adás-vételivel bizonyíthatóan 2000 december 1. előtt volt a tulajdonában. Ezt a szabályt (kivételesen jót) azért hozták, hogy a sok régi, rendszám nélküli traktort büntetlenül forgalomba lehessen hozni. A közlekedési hatóságoknak erről tudni kell! Elvileg papírokkal igazolni kellene a traktor életútját új korától, de egy nyilatkozattal, hogy nem követhető, mert megszűntek az előző tulajdonosok, le lehet rendezni. Az eredetvizsgánál úgyis kiderül,hogy esetleg lopott, vagy egyéb sumákolás van.
Válasz #36. hozzászólásra
Éppen egy ilyennel küzdök, körbejárom és leírom mit lehet tenni. Egy haverom évekkel ezelőtt vett egy MTZ-t kosárban, csak adás-vételi van, semmi más. Az okmányirodában kiderült, hogy egy létező cég nevén van, van rendszáma is. Megkerestük a céget, a rendszám alapján megtalálták a nyílvántartásban, de nem tudnak róla semmit, se forgalmi, se rendszám, de jön a kérdés, évekig ki nem fizette a biztosítást, mert ki sincs vonva a forgalomból.... Ez a bumeráng effektus.
Azokkal a gépekkel van gond amelyek már voltak forgalomba valamikor régen, csak nem iratták át ,volt vagy 15 tulajdonos és nincs meg semmi papir,a tsz meg megszünt 15 éve és annak a nevén van,na azt helyezd gond nélkülforgalomba
Válasz #33. hozzászólásra
Kettő öreg traktort készítettem fel a közelmultbe Ausztriából származtak.Mindkettő le lett vizsgáztatva lassu járműnak különösebb macera nélkül.Zöld rendszám megszerzése traktorra nálunk sehogy nem megy!
karcsibácsi ez nem belet hozva ez magyarországon volt használva
Válasz #32. hozzászólásra
1. lépés: Az eredeti számla hivatalos fordítóirodával lefordítva. Ha nem eredeti, 7000 Ft. közjegyzői okirat, hitelesítés. A fordítás oldalanként kb. 8.000.-Ft.
2.lépés: Okmányiroda, előzetes eredetiség ellenőrzés. Kell a lefordított számla és a külföldi forgalmi. Ez 7000.-Ft. és kb. 2-3 nap. Németországi trakinál a leggyorsabb, mert ott pontos a nyílvántartás.
3.lépés:Közlekedési hatóság, forgalomba helyezés és vizsga. Kell a számla, forgalmi, COC, biztosítás. Ez 33.125.-Ft. Elrendelhetik az integrált vizsgálatot, ez újabb 7.000.-Ft.
4.lépés: Eredetiség vizsga: Kell a vizsgalap, a számla, személyi ig. és 20.000.-Ft.
5.lépés: Okmányiroda. Kell a számla, vizsgalap, az egyedi forg.-ba helyezési határozat, biztosítás, COC. Elvileg a külföldi rendszámot és forgalmit itt kell leadni, kiküldik a kiállító országba. Nem baj, ha nincs külföldi rendszám, de,ha érvényes a külföldi műszaki, fél évig itt is lehet járni vele, magyar biztosítással. A törzskönyv+forgalmi 12.000,-, a rendszám 6.500.- a cimke 450.-.A használt behozatala így közel kétszer annyiba kerül, mint az új.
Válasz #31. hozzászólásra
Ez így van, 96-utáni behozottat nem helyeznek forgalomba, elvileg, de már több 96-előttit is láttam rendszámmal. Nem mindegy hogy kinek milyen ismeretsége van. Ha műszakiztatni akarok egy traktort, (első forgalomba helyezés), akkor honnan tudja a hatóság hogy azt én úgy hoztam be külföldről? EU-ban nem kell vámot sem fizetni.
Válasz #30. hozzászólásra
Szerintem igazat írt, csak egy kis pontosítás. Behozni új traktort és eu-s országban 1996. október 1. után forgalomba helyezett használtat lehet. Ekkor lépett életbe a környezetvédelmi összetevőkre vonatkozó ENSZ EGB 96.01 szabvány. A bökkenő az, hogy a régebbieket és a forgalomba nem helyezetteket a jelenlegi környezetvédelmi szabvány szerint vizsgáztatják, aminek ugye nem felel meg, a forgalomba helyezetteket pedig az akkori szabályok szerint és azoknak akkor megfelelt. Kskapu a zöld rendszám, de ez csak eszközhordozó lehet és nem lehet vele vontatni. Itt a probléma akkor kezdődik, ha további eladáskor az új gazda rendes rendszámot akar.
A papírok közül fontos a "COC", vagyis megfelelőségi nyilatkozat. Ebből és a külföldi forgalmiból fogják a vizsgabázison a műszaki adatokat felvinni számítógépre.
Sziasztok!
A papír nélküli traktorokkal azért van probléma, mert forgalomba helyezés előtt a származást igazolni kell:
-adásvételi
-forgalmi
-törzskönyv stb
Tehát ennek hiányában eléggé gázos, még az un. Zöld rendszám is! Ezért az ilyen traktorok értéktelenek!
Ha külföldről hozod, akkor mindegy milyen Euro normákhoz tartozik környezetvédelem szempontjából, ha megvan a kinti forgalmi, és Uniós országból származik, onnét vonták ki forgalomból, akkor bármikor, bármilyen öreg gép forgalomba helyezhető!
Kell hozzá:
-kinti forgalmi
-tipuskönyv
-kivonás igazoló
-adásvételi vagy számla-hivatalosan lefordítva, hiteles másolat!
Utána:
-Intepolos köröztetés
-eredetvizsga
-műszaki
-okmányiroda
Ez a menet lényege:Szerintem
Például sok Tsz-ben megvan még egy csomó olyan gépnek a forgalmija amit már rég kidobtak és beolvasztottak, de a papírja még megvan. Ha pl.veszel egy ezeréves MTZ-t aminek már volt száz tulajdonosa, akinek nem kellett rá rendszám, neked meg kell rá, akkor lehet hogy így egyszerűbb. Sokan csinálták azt hogy az egykori NDK-ból behoztak MTZ-t, IFA-t, ZT-t, itthon meg vetek hozzá papírt.
VÁmpapir az mi miat szükséges ?????
Nem mondom,hogy nincsenek kivételek!Azért írtam,fájó,de nem veszem meg,mégha nagyon olcsó is!
Válasz #25. hozzászólásra
Persze ez is öreg traktor:))
Válasz #23. hozzászólásra
Öreg traktoroknál nem feltétlen, de pl. egy 96os mtznek, ha nincs papírja az mindenképp gyanus.
Válasz #23. hozzászólásra
elmeletileg...
Válasz #20. hozzászólásra
Biztosan nem.De minden gép valaki nevén van!És ugyebár azt regisztrálják valahol,minaddig míg véglegesen nem vonják ki a forgalomból,de talán még utánna is.Így minden forgalmi valahonnan pótolható!Nem?
Válasz #21. hozzászólásra
Most sincs forgalomba helyezve:))
De azt úgy is megoldanák, mert a bürokrácia csak a becsületes embereket gátolja...
Aztán a tőled ellopott traktort is forgalmi nélkül szeretnék majd forgalomba helyezni.
Válasz #19. hozzászólásra
Nem mondtam,h. vegyél, csak h. nem mind lopott,aminek nincs papírja.
Válasz #18. hozzászólásra
Olyat nem veszek meg!Vámpapir már amúgy sem kell,a forgalmira meg vigyázok,mégha nem is Magyar!
Válasz #17. hozzászólásra
Van 1 csomó zt, pl., aminek vámpapírja sincs meg....
Válasz #16. hozzászólásra
Dehogy,csak a tisztességes uton szerzett traktoroknak nem kell mutyingálni az alvázszámát.Nyilván van amikor elveszik a forgalmi,de azthiszem van legális utja a pótlására még akár tíz év után is.Amit lenyúltak valahonnan,ami azthiszem egyre gyakoribb,ne legyen legális kereskedelem portékája.
Válasz #15. hozzászólásra
Ezt az én ötletemre írtad? Én nem azt mondtam hogy lopj egyet.
Véleményem azért mégiscsak az,körültekintően kell vásárolni!Ne adjunk lehetőséget a tolvajlásbol szerzett traktorpiacnak!
Válasz #8. hozzászólásra
Nekem volt egy cifrább esetem,az örökös egészségi állapota miatt gyámra szorult,közbe meghalt.Köztes tulajdonváltás formában nem kell többször átiratni a traktort, hagyatéki jegyzőkőnyv alapján átirják az új tulajdonos nevére persze az átirási szertartás szerint.
Válasz #12. hozzászólásra
Az is egy megoldás, hogy szerzel egy ugyanolyan forgalmit ugyanolyan típusra, a számokat "átmutyizod" a tiédre és elviszed vizsgára, lehetőleg olyan helyre ahol nem sokat vacakolnak vele.
Válasz #9. hozzászólásra
Válasz #9. hozzászólásra
akkor b...hatjátok nincs papir nincs vizsga
Ha nem lopott,rendörség az alvázszám alapján nyomoz azthiszem három hétig,azután jegyzőkönyv alapján az okmányiroda kiállít egy új forgalmit eredetiségi vizyga után,de ezt a volt tulajdonosnak kell intézni.szerintem!Okmányirodába kilincselj!