Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- S.O.S. új
- Fendt traktorok új
- Műtrágya árak új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrárjog új
Cikkajánló
Válasz az S-metolaklór hatóanyag kivonására: jönnek az új gyomirtók
A környezeti kihívásokhoz igazodó új termékekkel indította el az idei évet a...
Hirdetés
408 hozzászólás
Felétek mi a helyzet a repcékkel???
Kifagytak, vagy birják a hideget?
Mi nem regulátoroztuk, hanem kombinátoroztuk! :(
Na meg 1 jó hibrid!
Valóban jobb lett volna elvégezni a regulátorozást korábban de kicsit megcsúsztunk. Kb 1 hét alatt megduplázódott a növény nagysága. Mikre képes a 40t/ha marhatrágya és vizes talaj 1 kis napfénnyel!
nállunk van egy KFT nagyon precizen gazdálkodik,már korán elvetette a repcét,nagyon fejlett és haragos zöld,már vagy 6-8 leveles.Ők mondták korán kell vetni,és többször regulátorozni.van aki október elején vetett,az is sorol.
Válasz #2. hozzászólásra
Egyetértek veled,a szept. közewpén elvetett állományok egyenletes képet mutatnak!A korai vetések heterogénabbak!Regulátorra azonbam szükség lesz,tavaly novenberben permeteztem!Ajánlottabb elvégezni a permetezést 4-6 levélben,mint 20cm-s állományban!Figyelni kell a hőmérsékletre is!12cfok alatt ne csionáld!
Válasz #1. hozzászólásra
Mifelénk egész augusztusban nem esett csak majd szept közepén, de akkor 50mm. Ezért csak szept 20-án vetettünk. Aki elvetette a szárazba az sincs előrébb, sőt!
A jóidőnek hála szépen fejlődnek az állományok, de nem fog kelleni regulátorozni, mert most 3-4 valódi levelesek.
Nagyon kell még a kellemes meleg idő!
A kései vetés miatt a rovarkártevőkkel nem volt és nincs is gond.
Arra lennék kíváncsi kinek hogy néz ki az idei repce vetése.
Mi elvetetük aug. 24-én és azóta 2szer szórtuk bolha ill hernyó ellen. Ma 1 hete regulátoroztuk azt mondhatom elég szép 7-8 leveles kb. 20-25cm magas 1öntetű azállomány.
Az utak mentén azonban elég vegyes képet lehet látni ezér vagyok kíváncsi a ti tapasztalaitokra.