Hirdetés
Fórum
- GPS területmérés új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Haszonbérleti szerződés új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Robotkormány új
- Magról vetett hagyma új
818 hozzászólás
A jó idő meg hozta a repce szárormányosokat,egyenlőre 2db volt a sárga tálba!
Holnap megyek beszerzem a rovarölőt meg a regulátort!
Erre sokan igy csinálják a kockázatos kellési problémák miatt és bizony én is feleztem a területe ősszel,de még időben mert ott már búza van...Láthatod nem akar mindenki "Commandos" lenni... (a gyengébb "nemüek" kedvéért ez egy gyomírtó...
Válasz #515. hozzászólásra
termeltél te repcét????????????
Válasz #514. hozzászólásra
Jaaaa ősszel gyomírtozni, tavasszal meg kitárcsázni mint idén... Mi ősszel csak az egyszíkűt vesszük ki a többi meg ugy is kifagy télen...Tavasszal meg Ikarusz,semmi mást mert gyenge...De sok helyen elég az egyszikűzés és kész...
A repcét ŐSSZEL KELL GYOMÍRTÓZNI!!!!
Válasz #512. hozzászólásra
A Lontrel viszont "otthagyja" a galajt, és a magja miatt (is) különösen veszélyes gyom.
Az Ikarus az az egyeten ami a pásztortáskára hat de csak meg fogja el nem pusztitja a többit viszi Galera vagy a Lontrel is
A segítségeteket kérem abban, hogy most tavasszal mivel lehetne irtani az őszi káposztarepcében a tyúkhúrt, borostyánlevelű veronikát és a pásztortáskát? Előre is köszönöm!
Válasz #509. hozzászólásra
köszönöm!!
Válasz #508. hozzászólásra
Nem igen . Ha akkor adtad , annak még tart bőven a hatása.
Meg hát már ilyenkor nem igen javasolja egyik se...
Válasz #507. hozzászólásra
szerinted van még értelme gomba ellen adni a repcére ha kapott virágzás kezdetén Oriust !?
de ha szórnám Carambát tudnék mert az van raktáron nekem...
Válasz #504. hozzászólásra
Hát akkor most kellett volna neki adni fővirágzásban egy Biscaya-t !
Válasz #505. hozzászólásra
Én belemegyek még, nekem is vannak már becők. Pictort még mindenképp adok neki, meg lehet még kap egy biscayát is, nem tom...
Válasz #504. hozzászólásra
3 hete lett kb lenyomva virágzás kezdetekor byscaval!
Ilyenkor belemetek még permettel ha van rajta ormányos? Full virágzásban van sőt már becő is van elég...?
Eddig, akiket kérdezgettem, mindenki azt mondta, megéri pictorozni...talán nem véletlenül.
Én még lehet várok egy kicsit, és egybekötöm a becőormi elleni védekezéssel. 20.-án kapott biscaya-t, még nincs rajt bogár.
Már csak egyszer akarok belemenni...
Válasz #501. hozzászólásra
Tavalyi évben volt pictoros kontroll területünk ami külön volt levágva ugyanabban a táblában. Ha hiszitek ha nem 8q volt a differencia hektáronként. Nem egy csík hanem volt a táblában egy emberkének 15 ha-os darabja és azt mondta már nem költ rá többet, így nem lett pictorral leszórva neki, el is vitte neki a hasznot...
Én holnap nyomom pictorral.Szerintem jobb leszórni most mert itt nálunk hétvégén 21 milli volt, ma nagyon meleg volt , holnapra megint esőt mond estére.Ráadásul van neki zöldítő hatása is állítólag gondolom nem fog olyan gyorsan érésbe menni
Válasz #498. hozzászólásra
Mikor már jelét látod a fertőzésnek akkor már majdnem késő, a gombaölős kezeléseket mindig megelőzéses módon kell a növény fejlettségi állapota szerint elvégezni. repce esetében a virágzás első felében javallott ha egyszeri védekezésben gondolkodsz.
Válasz #497. hozzászólásra
Mivel permeteztek ,hidassal?
Válasz #494. hozzászólásra
Mondjuk a múlt héten esett 40 mili, de ez tényleg nem gomba...
Mert a fű is szárad el benne, ahol van, meg közvetlen mellette. Szal a gyomirtó lehet a ludas.
Még szerencse, h nem nagyobb területen...
Ti amúgy akkor is nyomtok gombaölőt, ha nem látjátok jelét fertőzésnek, tehát megelőzés céljából?
Válasz #495. hozzászólásra
Mi csütörtökön nyomtuk le pictorral és mavrikkal, de ma már annyi volt bogár hogy szinte lelepték, szerdán újra megyünk bele...
Milyen árat ajánlanak most repcére? Mit hallani?
felénk többen is nyomják már az alertet vagy pictort.
rovar ellen este karate zeon..nappal mavrik vagy biscaya
Válasz #487. hozzászólásra
Nem gomba az biztos, sclerotinia, csak nagyon csapadékos időben van, főleg talajról fertőz, botritis, steptoria sem ilyen de az nem is nagyon van a repcén inkább a szotyin jellemző.
Válasz #491. hozzászólásra
repcében amég nem találták fel a spanyolviaszt, igazi tartamhatású szer nincs, A repce képes két nap alatt 20 cm-is nőni, a felszívódó szerek nagyon felhígulnak. Nekem még a legjobban a Biscaya jött be. De a legbiztosabb a prietroid, méhkímélő technológiával, attól azonnak lepotyognak, igaz tartamhatás nincs de a többinek sem sok van.
Válasz #491. hozzászólásra
mospilan biscaya pl
Ki milyen rovarölővel szórja a repcét, mi csütörtökön szórtuk Mavrik-kal és ma több a bogár mint mikor szórtuk. Mehetünk újra... csak kérdezem melyik anyagnak van némi tartam hatása?
Tavaly láttam hasonlot,de ez nem olyan vészes..ott az volt a baj h nem lett kimosva a permetező...és ugy megfogta a repcét,hogy elszáradt.....de ezzel nem lesz baj.
Válasz #488. hozzászólásra
Értem, köszi.
Utoljára 20.án kapott biscayát, meg bórt.
Mondjuk a dűlő szélén van, ott kaphatott 2.szer
Sztem, amint rá lehet menni, úgy is kapja a pictort.
Válasz #487. hozzászólásra
Nem biztos , olyan mintha valami vegyszertől lenne. Sávosan van ...
Tiszteletem!
Ma voltam fotózgatni, és meglepően látom, hogy kb, 1 szobányi területen elkezdett nem is tudom szürkülni, vagy száradni a repce. Gondolom gomba. Itt vannak a képek:
Válasz #485. hozzászólásra
10ha van repcéből próbaképp idén
Válasz #484. hozzászólásra
Felétek nem légi úton védekeztek?
Ma kiszaladtam permetezni.Eléggé összrtörte a traktor a repcét:
Válasz #480. hozzászólásra
sokszempontból nem értek veled egyed, de vitatkozni nem fogok, csak leirom a véleményem:
-asszed, hogy az ormanyossal vége a rovarkátételnek, akkor mard nézzed meg mikor a gubacs szúnyog kókasztya a becőidet.
-feloldott karbanibnak, és minden nitronén lombtrágyának van értelne, meg virágzásban is! nézz utána, hogy a repce meddig vesz fel nitrogént, és rájösz, minden kiadott kiló számit.
Válasz #481. hozzászólásra
sokan sokfélét írtak erről korábban, én azon a véleményen vagyok, hogy semmitse, különben mindenki orrba-szájba fújkálná a műtrágyát, igen kevesen teszik.
de ha téged megnyugtat, akkor oldj fel előre 8 kiló/ha-t, legfeljebb 600 ft-ot kidobtál az ablakon hektáronként. ha nem ezer ha-t akarsz lefújni, akkor nagyjából hibahatáron belül vagy, ha ezer ha-on termelsz repcét, akkor azt mondom, ki ne hagyd, ha bejön, akkor durván bejön, nagyjából lottóárba.
szerintem jobban járnál ha gombaölőre költenél, a "festő" nevű szer, egészen babásan visszazöldíti a repcédet, ha még kis vizet is talál mellé, akkor annak nagyobb esélyét látom, hogy a ktg-et visszakapod termésben.
Sztetek ha kb. 1 hét múlva, becőormi elleni védekezéssel együtt nyomok ki Genezis Karbamidot, az használni fog még valamit? Érdemes?
Nitrosolt akartam, de az már nem fog összejönni idén...talán jövőre
Válasz #479. hozzászólásra
gombaölőhöz még kora van, majd ha a főtengelyen az összes sziromlevelet ledobta, és ott fityegnek a becők, jövő hét eleje erre felénk, talán.
akkor mehet mellé valami a becőormányos ellen, azt jónapot. befejeztük idénre.
Válasz #478. hozzászólásra
Na azzal a multoleoval hagyjatok !!!!!
Ha sok a lovéd mehet a pictor,de alert is megteszi a gombaölést,bogár ellen még ajánlott védekezni,illetve van egy jofajta nem olyan drága multoleo lombtrágya....
Virágzásban milyen szerrel kéne még bele menni ???
Pictor ?
Alert ?
Amistar ?
Esetleg ???
Wuxal bort megkapta még a virágzás elején, mikor még alig volt sárga, inkább bimbós......most még kel neki lombtrágya, vagy elég valami bogár erősítő szer ???
Válasz #475. hozzászólásra
Roundup, Fozat, Clinik...
szerintem is, felszivódik, és lemegy a gyökérig.
Válasz #473. hozzászólásra
A glialka, ..... (nem jut (eszembe a neve) felszívódik és örökre megöli. Vagy tévedek?
Válasz #466. hozzászólásra
húzzunk hozzá még egy strigulát, szintén zenész
Az olcsó glifozát tartalmú készítmények csak pillanatnyi megoldás adnak,csak a Lontrel szívódik fel ill le a gyökér végéig az acatnál...Ha glifozátot acatra való mennyiséggel szórnád ez általában a nagyobb dózis, akkor árban még drágább is lehet a totális...
Estére jelentősen mérséklődik a széll és délnyugatira fordul a légmozgás,melegfronti hatás "kezdődik"....(Wuxál boron készenlétben...
Válasz #470. hozzászólásra
Korábban a lontrel nagyon drága volt.
Most nem tudom az árakat.
Mi úgy csináltuk, hogy a foltokat külön menetben, "odavaló" szerrel.
Pl. a cukorrépában, a mezei acat jelent meg foltokban.
Ide csak a lontrel jöhetett számításba.
Azután tudtam meg, hogy az ilyeneket búza után kell "egyszerű" olcsó glifozát tartalmú gyomirtóval (mindent visz) kezelni.
Lesz egy gyors azonnali Lontreles kezelés is mert találtam egy pásztorrtáskás részt is
Most jöttünk beee,teljes szél és harmat mentes ,de mi úgy mentünk mint a"széélll"....A péti teljesen feloldva a 004 fúvókán gond nélkül kiment...