Hirdetés
Cikkajánló
Sajtóközlemény
Minden jog fenntartva.
© 2024 Agroinform Média Kft.
454 hozzászólás
Sziasztok!
Nekem van kettő Claas Unifarm CM186/ZTR/ kaszám,az egyik most egy éves, a másik kettő.Csak ajánlani tudom, masszív erős szerkezet,dobos gép,használom gyepen és lucernában is.Két gép megy nálam így van terület is utánuk.És ami fontos, hogy olcsó nettó 600 körül van az ára.
az igaz ,hogy a dobossal mindent,de csak majdnem mindig lehet kaszálni... egyébként szerintem használt kaszában olyat kell venni aminek van vmi neve Mo.-n claas, krone,kuhn,vicon,pottinger stb. bárki bármit mond a tárcsás kaszát egyszerűbb javítani. a tárcsás kaszánál a hajtás a lényeg! homlokfogaskerekes legyen a hajtás a tárcsák alatt. ha vkinek kell kuhn vagy claas alkatrészkatalógust tudok csináltatni.
Válasz #149. hozzászólásra
Krone van, volt deutz is. Egyik ismerősnek új kuhn van, és nála is ez a betegség jelentkezett. Ezek szerint talajfüggő is.
Itt olvashattok a claasról, ahol szintén rájöttek erre: (5-6 oldal)http://www.axial.hu/downloads/hirado/claas_kulonszam_2008_02.pdf
Válasz #150. hozzászólásra
mindenki a maga lovát dícséri nem tudtad? véleményem szerint egy hagyományos dobos kaszával mindet kaszálhatsz +renderítő meg sodró hozzá és király vagy. szarok a tárcsásba bele mikor tárcsát is sok típushoz nehéz találni meg nagyon drága meg macerás az alkatrész csere meg maga a munka is vele.
Válasz #146. hozzászólásra
Itt meg mindenki fordítva beszél... Erre a lucernában a tárcsás a félisten, de gyepre mindenki az öreg szedett vedett RK-4-eket viszi....
ki érti ez?
nekem még ilyen gondom nem volt a kuhn kaszámmal. neked milyen kaszád van?
Válasz #147. hozzászólásra
Felrakodik a talp elejére a lucidarabkák+a föld keveréke, és a kés már nem éri el a vágandó anyagot.
Az újabb (1-2 éves) claas kaszák már módosítottak ez irányba.
Válasz #146. hozzászólásra
Mi a baj vele lucernában?
Válasz #142. hozzászólásra
Én már többször is leírtam, vissza kellene keresni. A lényeg az, hogy gyepre nagyon jó a tárcsás kasza, lucira csak ritkán. Lényeg még a késtartó, mert a csavaros szerintem szar, pöcsölős cserélni, a gyorscserés a jó.
szerintem 4 rotoros és 4,5 méteres való a 185cm-es kaszához. claas corto 185n (2005) a kaszám. a terítőm is claas. három rendet lehet vele teríteni. a kerekek szabadonforgóra állíthatóak ,így foduláskor sem kell felemelni. a beállítása pofon egyszerű.
Válasz #139. hozzászólásra
A jobb oldali első kereket lekell rögzíteni akkor nem egyenesedik ki, csak a fordulásnál kell vigyázni.
Sziasztok!
No, akkor... 165-os kaszahoz 4 meteres (4 rotoros) rendkezelo dukal... Es hogyan kell vele menni? A rotorok kozott legyen a rend, vagy a rotor elott? Ezeken hanyfajta beallitasi, forgatasi lehetoseg van? A rotort milyen esetben, hogyan kell megdonteni?
A valaszokat elore koszonom...
szép napot az uraknak!
olvasgattam a fórum témát. Azokkal egyet értek,akik helyeselik a rendterítő használatát. én is használok egy zöldet 4,5mest. elsősorban a kaszámhoz választottam a méretét. vkinél láttam belinkelve egy kuhn kaszát. szerintetek milyenek a diszkes kaszák? ki mit tud róluk? üzemeltetési tapasztalat?
Válasz #140. hozzászólásra
na meg ha elromlik a traki kocsival is húzhatod
Válasz #139. hozzászólásra
Én is súlyozom a lengyelt valami brutális tengely van rajta, agyalok, hogy vegyek lengyel 9-est vagy a Tonuttit vagy térjek át a rotorosokra.
Durván egy 1 rotoros 4,5 méteres 2 milla meg a 13 csillagkerekes is annyi csak az 8,5 méteres meg nem kell pörgetni a kardánt hozzá.
Válasz #135. hozzászólásra
Szabi tavaly jó lett volna mikor 22 rendet kellett összesodornom de idén semirre sem használnám mert a 7 csillag is sok volt néhol 3 rendet kellett csak összdobjak (Néhol volt így is hogy kiegyenesedett pedig nekem vaN rjat 50kila ballasztsúly
Válasz #137. hozzászólásra
Jah A Tanutti ra kell klikk
abetyárját
mingyá megnézem
Benéztem Szabi
Mia kérdés?
Capreolus ????????????
135 ????????????????????
Válasz #134. hozzászólásra
Nekem meg a teljesítménye és ára miatt tetszik a csillagkerekes:
Tonutti
Válasz #133. hozzászólásra
Ez így van az jobb én is ezért spórolok rá.
Megéri ,mert magas a jó széna ára.
Nem tudom Ti hogy vagytok de én most adtam el 1200Ft/q a gyepnek, lucernának meg 1300ért
Használtan vettem és nem ma a sodró örülök,hogy sodor 1x próbálkoztam vele de feladtam. Egyik cimbim úgy csinálja de nem nyerte el a tetszésem. A kardános 100x jobb. Egyenletes munkát végez
Válasz #130. hozzászólásra
De a Te csillagosoddal nem lehet szét dobatni?? Csak mert mondod hogy jobbról balra meg balról jobbra. Ha szétdobatod akkor keresztbe mész vele és kifordított csillagokkal.
Egszerű és igénytelen gép. A villák meg 1000Ft hozzá majd lefényképezem h az enyém milyen erősebb szerkezete van valamivel mint amit belinkeltem. Ráadásul nem aranyáron adják
Válasz #129. hozzászólásra
Nekem is van 7 csillagos de jobról balra forgattam vele balról meg jobbra és még sem száradt meg soha időben. Ilyen időjárásnál mint most is van aranyat ér ez a cuccos. Szépen szétszórja és a nap átégeti és egyenletesen megszárad. 2 nap és a sodró mehet.
Válasz #128. hozzászólásra
ÓÓÓÓ Nekem is kéne egy ilyen. Én egy 7csilagkerekessel bohóckodom :-D A szétdobatás nem az igazi vele, bár az idén a semminél jobb volt.
Válasz #127. hozzászólásra
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/rendkezelo/20100603-414565/
Ehez hasonló gépről van szó csak kuhn. Meg állítható a vonó szerkezete h az 185ös kasza után is dolgozik meg oldalra is kitolható.
HA kell esetleg kép akkor csinálok a saját gépemről majd még idén vettük 135ropiért de nekem megérte az árát. Szerdán hajnalba levágtam a lóherét pénteken bebáláztam kiskockába és már azóta a tárolóba van nem bántam meg h megvettem. Tavaly rengeteg takarmány tönkre ment mert mire megszáradt a vastag rend addigra jött egy hetes eső és annyi..gondolhatod mi maradt belőle már.
Így meg szinte zöldre szárad és ha esetleg megázik sodort állapotba vagy szétszértan átfordítom még 1x és hamar átszárad.
Válasz #126. hozzászólásra
4 meteres a munkaszelessege? A fogak vezereltek rajta?
Válasz #123. hozzászólásra
Nekem egy 4 rotoros kuhn van függesztett kardános. Itt is hirdettek ilyeneket az bőven megteszi. 3 rendet elviszi simán.
Válasz #124. hozzászólásra
Mifelenk egy maszek regebben nyomta ilyennel, de mindig berelt hozza egy 80-ast a TSZ-bol. Gondolom, nem veletlenul:-))) Ha jo volt a fumennyiseg, akkor okadta a fustot a 80-as egesz nap:-)))
Igen jó az RK4 haladós vele dolgozni.Nagyjából 2ha/óra teljesítményt lehet vele tartani, bár kultúrafüggő. (MTZ-80assal is elbírja bár neccesen)
Nagy hátránya:
Középső két cilinder közt mindig csíkot fog hagyni, (levágja de valamennyi torzsa ott marad.
Vele a közlekedés az utakon nem leányálom.
Előre nagy szögállású kardánt kell tenni.
Előnye. Nagy területkapacitás, külön mozgó cilinderek,már 400ezerért lehet venni. Valamint ha valaki szidni akarja a tervezőjét személyesen Törökszentmiklóson megteheti
Latom, itt vannak szakertok. 165-os Kemper kasza utan milyen szeles rendterito kell? Es hany rotoros? Regen volt egy szolnoki rendkezelonk, de eladasra kerult...csak a konyve maradt meg:-(
RK4-es kasza. 3,2 métert visz, minden korong külön talajkövetős, kisebb területeken is 25 perc/HA lucernában.
Válasz #120. hozzászólásra
nem, mert személyesen akartam megnézni. csak hát megláttam a nagyot és átgondoltam, hogy a 16 ehkis táblában haladós lenne
Válasz #119. hozzászólásra
Jobb minőségű képet nem kértél róla?
Válasz #118. hozzászólásra
igen. személyesen nem. lentibe van
Válasz #117. hozzászólásra
A 450-es az ikr-es? Megnézted azt is?
Válasz #114. hozzászólásra
ha elkelt volna, akkor nem mondtak volna rá 900-at csütörtökön. még küldtek képet emilon is, mert a honlapon nem volt. a hétvégén már egyáltalán nem volt a honlapon
ma megnéztem a nagyot és meg is vettem. 1 mill+fa volt. néhány perselyt majd cserélni kell, mega kis kerékagyakba 1-2 csapágyat, de az idei szezont kibírja igy is. brutál egy szerkezet.
a 4,50-es az 1 rotoros. 400 az irányár
Válasz #115. hozzászólásra
Fella KM 225 H
(csak a gyengébbek kedvéért)
Válasz #113. hozzászólásra
Milyen "erről" ???
Válasz #112. hozzászólásra
Én kb 1 hónapja kérdeztem rá az axialnál erre a claasra, de már akkor azt mondták, hogy elkelt.
Milyen a 2 kuhn? A kicsi az 2 kis rotoros?
Szervusztok!!!
Mi a véleményetek erről a kaszáról?
Fella KM 225 H ?? Nekem a 185 cm-es mozgatta meg a fantáziám. Az a munkahenger a tetején vajon azt jelenti, hogy nem csak +30-tól -15-ig lehet vele dolgozni?? Ha lenne adat róluk, akkor segítsetek ki légyszi, a hálón nem találtam arra adatot, hogy mik a "szögek".
Egyébként az aprók között láttam a szerkentyűt.
Válasz #110. hozzászólásra
az axiálnál volt, de nem akartam reklámozni. hétfőn értem volna rá megnézni, de valaki lecsapott rá. mindegy a nagy kuhn az ismerősnél van és tudok még egy 450-es kuhn-t is. hétfőn rámozdulok a masinákra
Válasz #110. hozzászólásra
vont
Válasz #105. hozzászólásra
A claas függ. vagy vont.? Nem ez volt az axialnál?
Válasz #107. hozzászólásra
Ja, a 470-ről igen, de ez csalás, mert a rotor átmérő csak 340-350, mindegyiknek !!! Fekvő rendre sohasem sodorsz rá, azt meg kell mozdítani, meg ha kiskockával bálázol utána, akkor meg jobb a keskenyebb, magasabb rend.
Válasz #105. hozzászólásra
A nagy nem bonyolultabb, hisz két egy rotoros képző van rajta, a váz meg elég masszív ezeken, azokkal nem hinném, hogy gondok lehetnek.
A claas szerintem drága annyiért, akkor már egy új sip, 1,2-ért.
Meg szerintem 4.7 méterről jó kis rendecske összejön
meg a claashoz azért könnyebben kapni alkatrészt is vagy nem?
Válasz #100. hozzászólásra
a kicsi azért szimpi, mert fiatalabb és jobb. a nagy azért, mert termelékenyebb, de ha gond van vele akkor sokba kerül és a nagy bonyolultabb