Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR414.94 FtUSD394.94 FtCHF445.63 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Nyomasek Bobo #5051. hozzászólására2012ben én még a diploma után a 2. felsőfokú szakomat végeztem, majd 2013ban egy mezőgazdasági technikumot, majd hazakerültem és 2013 október 11én fogadtam le az első 4570 darab pulyka állományom, azóta én és testvérem visszük ketten a gazdaságot és az állattartást.
Válasz Gandhy #5052. hozzászólásáraszidom mert nem jó, de ez fért bele ár érték arányban, kijavítottam a gyerek hibáit és használom, de nem fogom ducsőíteni azért mert az enyém.
szerintem őszintén elmondom a véleményem róla.
én is horsch vagy más márkás tárcsát szerettem volna, de évi 350 hektárra a 3 szoros ár nekem nem fért bele, ezért lett lengyel...
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáraén is bírom a következetes tagokat, szidja a lengyel rövidtárcsákat, majd betesz egy képet, ahogy húzza az Agro-Masz-t, azért ilyenkor felsír bennem a kisded, vajon megáll óránként és kiszáll, hogy leköpködje azt a xart, ami mögötte van?
nem akartam személyeskedni, de az ilyen paradox helyzetek kihozzák belőlem az axiómákat
Válasz Nyomasek Bobo #5046. hozzászólásáraennyi erővel akkor ne csináljunk semmit, menjünk el közmunkára és éljünk abból, így nem kell az ég világon semmin se aggódni...
Válasz horvath.agro #5027. hozzászólásáraKicsit azért el vagy tájolva koma . Most lehet kijön a kereskedő 2-3 darabért de volt idő mikor 3-5 hónapot húzta a gazdák fejét aztán potom pénzért akarta elvinni . Sok ember belefáradt hogy ezeket a szemeteket éltesse .
Válasz horvath.agro #5033. hozzászólásáraNemnem...
Elegem lett.
Inkább pecázok.
Főállás mellett utálat.
Persze mikor baratnő nem volt, akkor azért lóhalálában megment minden.
De így...főleg ilyen utálat időjárással? Rossz ránézni a növényekre itt.
Válasz horvath.agro #5031. hozzászólásáraHát igen...
Nincs kedvem
10 éve még volt...
De mivel itt nőni szinte esélytelen...Így beleuntam már.
Lehet idén nyugdíjazom magam
Válasz Nyomasek Bobo #5026. hozzászólásáramiert kell kamion tétel??? én egyelőre csak 10eket szállítok egyszerre. de 2-3 ért is lejön a felvásárló.
a trágya az alapja mindennek. állatot meg nem nagy dolog tartani
Válasz Nyomasek Bobo #5011. hozzászólásáraHa venni kell a szerves trágyát akkor már nagyon drága lesz. Az a pénz amit szerves trágyára, meg logisztikájára szánnál inkább költsd élelmiszer ipari vinaszra (mondjuk 1000 liter/ha) a fennmaradó összegből meg kálisó, MAP. Mikro elemeket megint csak olcsó pénzből lehet pótolni akár talajon akár levélen. DIÓ 896 kft. minden speciális műtrágyába segíteni tud.
Válasz horvath.agro #5013. hozzászólásáraVoltak tehenek 2000 előtt. Akkor lett abbahagyva, mikor a tej kifizetési elmaradás az 1 éves jubileumhoz érkezett.
Közben birkák, lenullazta egy ejszaka 2 kutya.
Aztán 2009től bikák. Azt lenullázták a törököt hülyének néző békési román borjú importőrök.
A végén azon volt haszon, amit otthon levágtunk.
Válasz horvath.agro #5008. hozzászólásáraNagyon helyes. Csak azt is tartsd szem előtt hogy lehet ez miatt működik nálad az 5 centis művelés, meg az 5 centi mélyre juttattot alaptrágya.
Válasz szanberg #5009. hozzászólásáraRemélem nem jársz úgy mint mi, hogy traktorral nem tudtuk lehúzni a trélerről, mert a talpalója pont a két keresztbetett rámpán volt. Mondom ezt hogy tettétek fel? Daruval, fordította a telefonnal a lengyel pilóta. Oké, köszi
Válasz Nyomasek Bobo #5011. hozzászólásáratartson állatot... én is ezért kezdtem állattartásba.
ha meg nem tart keressen trágyát a környéken. olyan nincs hogy nincs, csak egyszerűbb sírni...
Válasz strong #5010. hozzászólásáraazért húzom meg az agro masszal hogy jobban össze legyen keverve és kicsit lazább legyen a föld, az udrill szar csoroszlyanyomást tud így direktbe kukorica után nem mindig megfelelő a mélységtartása, ezért kell elé egy rt.
ha jobb lenne a nyomás, nem húznám az rt-t elé.
6360 hozzászólás
Válasz VMisi #5059. hozzászólásáraEttől félek én is, csak nem akartam leírni.
Válasz mtz1221 #5058. hozzászólásáraRossz nem lesz
Válasz szanberg #5056. hozzászólásáraEZ IGEN. Szépet mutatnak összeakasztva. Regényeket kérünk az első évről, jóról rosszról is mindent.
Válasz szanberg #5056. hozzászólására
Ott lapul a háttérben!?
Válasz bandigh #5015. hozzászólására
Válasz horvath.agro #5053. hozzászólásárana jó, így már ok
Válasz Nyomasek Bobo #5051. hozzászólására2012ben én még a diploma után a 2. felsőfokú szakomat végeztem, majd 2013ban egy mezőgazdasági technikumot, majd hazakerültem és 2013 október 11én fogadtam le az első 4570 darab pulyka állományom, azóta én és testvérem visszük ketten a gazdaságot és az állattartást.
Válasz Gandhy #5052. hozzászólásáraszidom mert nem jó, de ez fért bele ár érték arányban, kijavítottam a gyerek hibáit és használom, de nem fogom ducsőíteni azért mert az enyém.
szerintem őszintén elmondom a véleményem róla.
én is horsch vagy más márkás tárcsát szerettem volna, de évi 350 hektárra a 3 szoros ár nekem nem fért bele, ezért lett lengyel...
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáraén is bírom a következetes tagokat, szidja a lengyel rövidtárcsákat, majd betesz egy képet, ahogy húzza az Agro-Masz-t, azért ilyenkor felsír bennem a kisded, vajon megáll óránként és kiszáll, hogy leköpködje azt a xart, ami mögötte van?
nem akartam személyeskedni, de az ilyen paradox helyzetek kihozzák belőlem az axiómákat
Válasz horvath.agro #5047. hozzászólására2012ben még én is optimista voltam... Te mit meloztál akkoriban?(hol tartottál?)
Válasz mtz1221 #5049. hozzászólásáranem az enyém az mtz, nem kell okosnak lenni...
Válasz Hús Futár #5042. hozzászólásáraHagyd rá szalad a ló vele, nem lát nem hall. Pedig 3 éve még az mtz-je hangjára volt büszke.
https://youtu.be/r1sE1433DSQ
Válasz Zoli 63 #5043. hozzászólására17-35 Ft/kg árban volt tavaly.
Válasz Nyomasek Bobo #5046. hozzászólásáraennyi erővel akkor ne csináljunk semmit, menjünk el közmunkára és éljünk abból, így nem kell az ég világon semmin se aggódni...
Válasz horvath.agro #5045. hozzászólásáraEz fél év alatt is változhat
Válasz Hús Futár #5042. hozzászólásáraaz hogy régen mi volt senkit se érdekel, a jelen helyzet a mérvadó, most pedig így van ahogy írtam...
Válasz Hús Futár #5042. hozzászólásáraA sertés hizlalást abbahagyva, a túzokokba nem csalódtam, jó lett a váltás .
Válasz dnsv #5019. hozzászólásáraA vinasz mennyibe jön kamionos tételben ?
Válasz horvath.agro #5027. hozzászólásáraKicsit azért el vagy tájolva koma . Most lehet kijön a kereskedő 2-3 darabért de volt idő mikor 3-5 hónapot húzta a gazdák fejét aztán potom pénzért akarta elvinni . Sok ember belefáradt hogy ezeket a szemeteket éltesse .
Válasz strong #5040. hozzászólására2,5-4,1% most a humusz a tábláimon.
Válasz horvath.agro #5023. hozzászólásáraÉs mennyi a humusz ennyi trágyázás mellett?
Válasz Gandhy #5037. hozzászólásáraMajd fotózom az enyémet... Az se egy leányálom...
Válasz Gandhy #5036. hozzászólására[kep1]
Válasz Gandhy #5036. hozzászólására
Válasz Nyomasek Bobo #5034. hozzászólásáranekem is gyatra, csapadék nélkül nehéz
Válasz horvath.agro #5031. hozzászólásáraaz már azért hoz a házhoz rendesen....................ganyét az biztos!!!!!
Válasz horvath.agro #5033. hozzászólásáraNemnem...
Elegem lett.
Inkább pecázok.
Főállás mellett utálat.
Persze mikor baratnő nem volt, akkor azért lóhalálában megment minden.
De így...főleg ilyen utálat időjárással? Rossz ránézni a növényekre itt.
Válasz Nyomasek Bobo #5032. hozzászólásáracsinálni kell míg erő van!
Válasz horvath.agro #5031. hozzászólásáraHát igen...
Nincs kedvem
10 éve még volt...
De mivel itt nőni szinte esélytelen...Így beleuntam már.
Lehet idén nyugdíjazom magam
Válasz Nyomasek Bobo #5030. hozzászólásárabarátom 15 hektárt művel, és háznál tart 40 bikát évente...
minden csak elhatározás kérdése, a többi csak kifogás.
Válasz horvath.agro #5029. hozzászólásáraNo mindegy...Nem vagyunk 1 súlycsoportban...
Válasz Nyomasek Bobo #5028. hozzászólásáradehogy, állattartó telepen.
Válasz horvath.agro #5027. hozzászólásáraA faluban tartod őket háznál?
Válasz Nyomasek Bobo #5026. hozzászólásáramiert kell kamion tétel??? én egyelőre csak 10eket szállítok egyszerre. de 2-3 ért is lejön a felvásárló.
a trágya az alapja mindennek. állatot meg nem nagy dolog tartani
Válasz horvath.agro #5022. hozzászólásáraKamion tételt régen se tudtunk kiállítani...úgyhogy...
Válasz horvath.agro #5022. hozzászólásáraÉn már nem kezdek el semmit...meguntam.
Válasz horvath.agro #5023. hozzászólásáraHát ja... A humusz itt kevés. A termőréteg meg van vagy 25cm(nehol 30)
Válasz mtz1221 #5016. hozzászólásáraez működik mindenhol, csak idő és talaj kell hozzá. ha van humusz van minden!!!
Válasz Nyomasek Bobo #5017. hozzászólásáramost kell a bika, el lehet kezdeni nyugodtan
Válasz strong #5014. hozzászólására100kg
Válasz Mézga #5018. hozzászólásáranem, még megvan és meg is lesz mert senkit se érdekelt, kicsit átalakítom és jó lesz.
Válasz Nyomasek Bobo #5011. hozzászólásáraHa venni kell a szerves trágyát akkor már nagyon drága lesz. Az a pénz amit szerves trágyára, meg logisztikájára szánnál inkább költsd élelmiszer ipari vinaszra (mondjuk 1000 liter/ha) a fennmaradó összegből meg kálisó, MAP. Mikro elemeket megint csak olcsó pénzből lehet pótolni akár talajon akár levélen. DIÓ 896 kft. minden speciális műtrágyába segíteni tud.
Ez kicsit offtopic, elnézést kérek.
Válasz horvath.agro #5012. hozzászólásárasikerült eladni a vetőgépet?
Válasz horvath.agro #5013. hozzászólásáraVoltak tehenek 2000 előtt. Akkor lett abbahagyva, mikor a tej kifizetési elmaradás az 1 éves jubileumhoz érkezett.
Közben birkák, lenullazta egy ejszaka 2 kutya.
Aztán 2009től bikák. Azt lenullázták a törököt hülyének néző békési román borjú importőrök.
A végén azon volt haszon, amit otthon levágtunk.
Válasz horvath.agro #5008. hozzászólásáraNagyon helyes. Csak azt is tartsd szem előtt hogy lehet ez miatt működik nálad az 5 centis művelés, meg az 5 centi mélyre juttattot alaptrágya.
Válasz szanberg #5009. hozzászólásáraRemélem nem jársz úgy mint mi, hogy traktorral nem tudtuk lehúzni a trélerről, mert a talpalója pont a két keresztbetett rámpán volt. Mondom ezt hogy tettétek fel? Daruval, fordította a telefonnal a lengyel pilóta. Oké, köszi
Válasz horvath.agro #5012. hozzászólásáraMekkora nyomást tud az udrill-ed méterenként vagy egy lapra hány kg súly jut a tárcsa részére?
Válasz Nyomasek Bobo #5011. hozzászólásáratartson állatot... én is ezért kezdtem állattartásba.
ha meg nem tart keressen trágyát a környéken. olyan nincs hogy nincs, csak egyszerűbb sírni...
Válasz strong #5010. hozzászólásáraazért húzom meg az agro masszal hogy jobban össze legyen keverve és kicsit lazább legyen a föld, az udrill szar csoroszlyanyomást tud így direktbe kukorica után nem mindig megfelelő a mélységtartása, ezért kell elé egy rt.
ha jobb lenne a nyomás, nem húznám az rt-t elé.
Válasz horvath.agro #5008. hozzászólásáraBárki szorhat...de honnan szerezzen???