Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
3428 hozzászólás
Sziasztok!
15 év után úgy alakult, hogy használnom kellene a tlt hajtást, de nem tudom a sebesség függő értékeket terep fokozatban. megtudná valaki mondani nekem, hogy terep 2 és 3 ban mennyit forog az első tlt? Előre is köszönöm.
Sziasztok!!
Lenne egy olyan kérésem hogy ha akad valakinek 2 hengereshez javítási kézikönyve digitalizált formába és lenne szíves elküldeni nekem azt nagyon szépen megköszönném.Küzdünk harcolunk a géppel mindig akadnak problémák és orovosolni szeretnénk.
cim:Kisromoda@citromail.hu
Válasz kisfröcs #2023. hozzászólásáraÍgy van. Valahova máshová kéne. Tegyél fel egy dupla ékszíj tárcsát, és nem lesz probléma.
Válasz medikus #2024. hozzászólásáraGyári új,a hirdetés szerint.Pesten személyesen is átvehető!
Válasz torako #2021. hozzászólásáraMeg van a megoldás!A Vaterán hirdetnek Wartburg dinamót,szabályzóval együtt!!Azt vedd meg!!
Válasz torako #2021. hozzászólásáraNe haragudj de a feszítőgörgő zárja el az üzemanyagot ha elszakad az ékszíj . Ez szerintem nem jó ötlet Legalább is az enyémen.
Szevasztok. Egyik RS-09 barátunknak szüksége volna segítségre a rendszám megszerzéshez. Valaki Pest megyében szerzet rendszámot azRS-re??? Lehetséges vagy akadékoskodnak arra is??
Köszönöm a válaszokat!
Már biztosan generátor beépítés lesz, barátoktól kaptam két bontott mitsubishi generátort az egyik hátha jó. Azon gondolkoztam, hogy a dinamót is a helyén hagyom kikötve és a generátornak a feszítőgörgö helyére csinálok tartóbakot. Megpróbálom egy síkba építeni és egy hosszabb ékszíjjal hajtatni.
Válasz GSA #2019. hozzászólásáraE 301 kaszáló gép hűtő ventilátor motorja ugyan az,mint az RS!
Válasz Jazso84 #2018. hozzászólásáraA régebbi Wartburgok 12 V-os dinamója passzol rá. Elég ritka darab, nekem is nehezen sikerült szerezni egyet. Ha valaki nagyon igényes a pajzsokat lecserélheti, mert a felfogatás más.
Sziasztok!
Dinamót én helyettesítettem egy dacia generátorral. Mi is nézegettük a dinamó pótlását de nem jött össze, még régi kaszálógépét is nézegettük de semmi eredmény. A generátor biztosabb és legalább javítható. Sajnos nem eredeti azt el kell fogadni.
Válasz torako #2016. hozzászólásáraEzen ne gondolkozz sokkal jobb mint a dinamo. Nekem a dinamó gardánján szét ment a harditárcsa eltörte a nyomócsöveket én is ezt a megoldást választottam .A vezetékek is simán odaérnek egyszerű felszerelni a generátort is.
Köszönöm a választ, elgondolkodom egy beépített fesz.szabályzós generátoron.
Válasz medikus #2014. hozzászólásáraLemaradt! A megfelelő watt számú szabályzó,mivel a szabályozó ellenállás teljesítménye is fontos.
Válasz torako #2013. hozzászólásáraA nem gyári(eredeti) fesszabályzóval csak óvatosan!! Az nem generátor!!A dinamó lehet + vagy - gerjesztésű!Ezért oda,csak olyan szabályzó a jó! Vagy a dinamót kell átkötni!
Sziasztok!
Információt szeretnék kérni, hogy kéthengeres RS dinamójához milyen nem gyári fesz.szabályzót ajánlanátok, amivel tökéletes a töltés. Illetve jól működő eredeti is érdekelne.
Előre is köszönöm.
Válasz imre.bondor #2002. hozzászólásáraAkkor neked ez a három csavaros Multicar van fent?
http://www.ebay.de/itm/ANLASSER-MULTICAR-M-26-ALLE-TYPEN-MIT-IVECO-MOTOR-NEU/180463221572?_trksid=p2045573.c100034.m2102&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D2%26asc%3D20140107091039%26meid%3Dd4ee3122492f48209968c4d23b3a37fe%26pid%3D100034%26rk%3D7%26rkt%3D8%26sd%3D201015118625
Válasz kisfröcs #2010. hozzászólásáraSajnos nem jött át.
El tudod küldeni még egyszer?
gubovicsgusztav@freemail.hu
Válasz Gubovica Gusztáv #2009. hozzászólásáraEmail
Válasz kisfröcs #2007. hozzászólásáraMelyikre gondolsz ?
Válasz kisfröcs #2006. hozzászólásáraSzia!
Köszönöm,most kaptam egy "eredeti" 2 hengerest, de ez szénkefés. Elvileg be tudom rakni, mert az elromlott Bosch is közdarabbal lett megoldva.
Ha a kapott darab nem jó, már lépek is tovább a Te megoldásodra.
Köszönöm a segítséget.
Imre
Válasz Gubovica Gusztáv #1991. hozzászólásáraMegkaptad a válaszom
Válasz imre.bondor #2004. hozzászólásáraSzívesen leírom. Először is egy zsuk önindítót veszel 8000-töl 10000-ig lehet kapni. Mivel az önindítód rossz és jól írtad a zsuké pedig bejeb csúszik, én úgy oldottam meg , hogy az eredeti önindítómról levágtam a pajzs elejét , ügye az eleve passzolni fog a helyére , a levágott rész oldalára ki esztergáltattam a zsuk nútját.Ha jól emlékszem 9-mm hézagolás kellene Így a levágott pajzs meg 10-mm , de az semmi. Ja igen a tőcsavarok így rövidek lesznek. Azt vagy kicseréled vagy kijjebb csavarod mint én egy anya vastagságot van abba bőven menet. arra vigyáz , hogy a kis sebfajta önindítót vegyed , mert mondani fogják , hogy a nizájé ugyan az az nem igaz. A fogaskereket pedig egy az egyben át lehet rakni. Nekem azért is tetszik ez a megoldás mert ügye ez szénkefés , eleve könnyebb találni mint azt a genya bronzos megoldást .Ha ezt a megoldást választod , hát eleve gyorsabban tekeri a motort a dizelnek meg ez a mindene, izzítás és a motort ha egyszer átfordítja már pöfög is. Ha valamit nem értesz szívesen segítek csak írj Vagy esetleg a Skype.Remélem tudtam segíteni esetleg másoknak is ezzel a módszeremmel.
Válasz imre.bondor #2002. hozzászólására70 2244720.
Válasz kisfröcs #2000. hozzászólásáraSzia!
Látom, hogy szépen haladsz a felújítással. Nagyon megköszönném, ha leírnád részletesen, hogy tudom megoldani. / nem szeretnék egy vagyont költeni egy újra /
mégegyszer köszi,
Imre
Válasz kisfröcs #2000. hozzászólásáraSzia!
Látom, hogy szépen haladsz a felújítással. Nagyon megköszönném, ha leírnád részletesen, hogy tudom megoldani. / nem szeretnék egy vagyont költeni egy újra /
mégegyszer köszi,
Imre
Válasz medikus #1999. hozzászólásáraSzia!
Érdekelne.
Az enyémen 3 csavaros felfogás van, a szakik szerint Claas dominátor önöndító.
Imre
Válasz medikus #1998. hozzászólásáraSzia!
Beragadt és a forgórész "kipörgött".
Imre
Válasz imre.bondor #1997. hozzászólásáraNekem is 4-hegeres van ha érdekel le írom részletesen , hogy lehet megoldani. Garantálom hogy nem bánod meg.
Válasz imre.bondor #1997. hozzászólásáraTudok,mind 2 fajtához!!!!!!!
Válasz imre.bondor #1995. hozzászólásáraMi ment szét?
Válasz kisfröcs #1996. hozzászólásáraSzia!
Köszönöm atippet, csak sajnos a 4 hengereshez más típus kell, 3 csavarral van felfogva, mélyebb a nyúlványa is.
Imre
Válasz imre.bondor #1995. hozzászólásáraÉn zsuk önindítót raktam rá . Gyorsabb is és pöpecre indul Fogaskereket átkel cserélni és kész
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Szétment az önindítóm a 4 hengeres gépen.
A típusa: BOSCH 0001 358 02.
Van tippetek hol keresek?
Köszi a válaszokat.
Imre
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
Szétment az önindítóm a 4 hengeres gépen.
A típusa: BOSCH 0001 358 02.
Van tippetek hol keresek?
Köszi a válaszokat?
Imre
Válasz Gubovica Gusztáv #1986. hozzászólásáraMit kerestél egyáltalán a műszaki felügyeletnél. okmány iroda műszaki adatok köt. biztosítás oszt slussz. Nekem se akartak tudni róla , oda hívattam az iroda főnököt majd mivel az is hülye volt fel hívattam vele a megyei nagy főnököt, és mivel hallottam a válaszát csak annyit mondott,"hogy mi a neve te szerencsétlen" Érdekes attól kezdve ment mind a karikacsapás Lényeg hogy nem kel betojni ,rákel csapni az asztalra és menni fog .
Válasz Gubovica Gusztáv #1991. hozzászólásáraHirdetnek itt ilyen ügyintézést,ha annyira fontos ez neked!De megoldás lehet másik okmányiroda is,de gyanús!
Válasz karibácsi #1988. hozzászólásáraJó estét !
Már befájdult a fejem az idegességtől.
Azon gondolkodom, hogy hol van
ennek a területileg illetékes
múszaki állomásnak valami felsőbb szerve, ahol még meg lehetne próbálni fellebbezni, vagy mi van akkor, ha más okmányírodában próbálkoznék.
Várom az ötleteket.
Válasz karibácsi #1988. hozzászólásáraRS Wikipédiából másoljátok ki a képeket illetve az oldalt ennek az embernek,hogy meglegyen a tudása!
Válasz karibácsi #1988. hozzászólásáraBiztos hogy ki van adva,hogy zöld rendszámot NE adjanak ki.Különben eszközhordozó,a maga legalább 40 féle eszközével.Le kellene fényképezni a nádvágó adapterével,ahol fordítva áll minden,ülés,kormány stb! Mi a meglévő lejárt zöld rendszámot a kombájnon nem tudtuk megújítani!
Válasz Gubovica Gusztáv #1986. hozzászólásáraJó estét Mindenkinek! Hát akkor mondja meg valaki , hogy mi az RS-09 , mert minden műszaki dokumentációján úgy szerepel, hogy eszközhordozó. Még at 1963-as eredeti német /magyar nyelvű/ kiadáson is úgy van.Biztos vagyok benne,hogy 1 fiatal mitugrász akadékoskodik aki még meg se volt amikor ezeket gyártották csakhogy észrevegyék, hogy ő is valaki meg hogy ott van és ő a főnök.
Válasz Gubovica Gusztáv #1986. hozzászólásárafrancokat, melyik volt az a f.rok az okmányirodában aki ezt mondta? nő vagy férfi, és hol? miért nem? milyen indok volt? hülye gyökér meg kell neki mondani hogy ez igen is jogosult a zöld "M" rendszámra
Sziasztok !
Ma tudtam meg, hogy az Rs-09 eszközhordozó traktor a múszaki
felügyelet szerint nem is eszközhordozó.
Csak azért ez a neve, mert különféle eszközöket lehet rászerelni, de nem jogosult az
M jelŰ rendszámra.
Kérem, ha tudtok valami megoldást,- hisz számtalan terepjáron, kvadon is van zöld
rendszám-ne tartsátok titokban.
Válasz csalabek #1983. hozzászólásáraMit nem adnék érte , hogy ilyen is maradjon. Sajna az enyém a kapkodásom és a türelmetlenségem miatt taknya nyála folyik ezért utálom ezt a ügyes kis masinát
Válasz takacs.zoltan #1963. hozzászólásáraSikerült infót szerezni? vagy már kész is?
Én a lehajtást a fékek miatt mindkét oldalon leszedtem. Szimering tartja távol az olajat a tengelytoktól, amiben a fékberendezés van. Ezeket a hajtóműházról lebontva mindkét oldalon egy fedélben van a tengelyt tömítő szimering elhelyezve. Fotó a mellékletben ezt mutatja. (régi fémházas szimeringekkel szerelve! )
Válasz kisfröcs #1976. hozzászólásáraSemmi gond! Ez a csodás idő nekem is a szereléssel megy el. Azt a kérdést megoldottam, majd az idő levizsgáztatja a felhasznált anyagot.
No de tekintsd meg hol tartok.
A mellékelt fotó tegnapi.
Sziasztok. Még új vagyok az oldalon. Van 2db RS-09 trakim és a négyhengeresem egyik adagolója kopás miatt elhalálozott. Ha lenne valakinek egy vagy két fölös adagolója szívesen megvásárolnám.
Válasz medikus #1980. hozzászólásáraHordozó karok munkahenger bakostól biztos. A többit még nem néztem pontosan.
Válasz Hevér Endre #1979. hozzászólásáraAz mi? Hidraulika szivattyú,vezérlő szelep,hordozó karok munkahenger bakostól?Tág fogalom a teljes hidraulika!
Helló mindenkinek! Most vásároltam egy rs trakeszt és hiányzik a teljes hidralikája. Valakinek nincs eladó vagy tud valahol bontottat.
Előre is köszi a segitséget.