Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR409 FtUSD392.62 FtCHF440.14 FtGBP493.83 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tisztelt soRStársak!
A mellékelt cikket a 4 hengeres RS adagolóról kb. 25 éve másoltam ki egy a 70-es évekbeli Mezógazdasági Technikából, ami már akkor is nehezen volt olvasható, de hátha érdekel valakit.
Köszönöm a segítséget.
Elvileg ez is olyan gyorsan menős,variált váltós traki mint amiről beszéltünk.(az eladó mondta)
Mentem vele megy elég gyorsan,de nincsen viszonyítási alapom.
Válasz #855. hozzászólásra
A váltó jobb oldalán van egy dekni,azt le kell venni,hátha ki vannak akadva,vagy kötve a kardán kapcsoló pálcák! Ha a dekni levétele után sem látszik hogy mi van,akkor szivás van,mert mert jobban szét kell szedni.
A motorolaj fésüs szűrője az a kar. Eredetileg össze van kötve a gázkarral,és minden gázmozditásnál mozdit egyet a szűrőn és lemegy róla a piszok,bent a szűrő házában.
Kapcsolgassál össze-vissza mindent, egyszer csak elindul majd. Őrült bonyolult egy valami. elöl-hátul kardán, külön kapcsolható, van vagy 4 fokozat, jobbra-balra forog. Nekem volt 1, 4 hengeresem, mondjuk a kardánt soha nem használtam rajta, de soha nem is tudtam rajta kiigazodni.
Szevasztok!
Meg jött a gép itthon van.
Az lenne a kérdésem a képen látható kar micsoda?
Ja és nem tudom a kardánt bekapcsolni,a karok mozognak de nem forog.
igen az valami hatalmas vacak kerék, de kaptam másik felnit (2db.keskeny) csak 1 abroncsom van hozzá, és még kettő az eladó szerint sérült, de ezek mustrálására nem volt időm.
Válasz #836. hozzászólásra
Köszi a kérdést 2 napja vettem szinte gyári állapotú szelephimba párt 2 db-ot! 2x2000Ftéert. Szerintetek jó áron? Szombaton esetleg változhat a lista, lévén nekiugrok és betolom, ha a kipufogók reparálása sikerül.
Ahol fogasiv van az a kézigáz.Azért van rajta fogasiv,hogy beállithatod a fordulatszámot(tempomat autópályára),pl ha egyhelyben dolgoztatod a gépet és a kardánt.Pl fűrészgépet.
az enyém 4 hengeres,erdei munkára van elsősorban,de szántani is jó az 1600ccm. 2X2 fejes váltvaforgatós ekével,jól bevált.
Nem a 45 lóereje miatt tettem bele ilyen motort, hanem mert ez az amit a legkönnyebben bele lehet építeni. Na meg abban is biztos vagyok, hogy ez a motor jóval nagyobb élettartammal bír majd mint a gyári, főleg amelyikben a főtengely már 3 szor fel lett köszörülve.
Az meg nem árt ha kicsit erősebb, persze nem földet akarok én ezzel túrni...
Azt sem tudom, hogy eddig mennyi munkát lehetett vele elvégezni mert még sosem dolgoztam vele, de holnap rákötöm a diófát és kiderül.
Most így nincs elöttem de baloldalon a fogasív a kézigázhoz van. Meg ott van még a hidraulika emelés sülyestés. Meg ott van az hidraulika elosztó "tekerős" karja. más nem rémlik
bal oldali kormány oszlop mellet tudtomal 3 kar van nekem csak a balrol az elsö második a 3 valoszinü hiányzik sztem a fogasiv az a 3, karnak van az a kar mi célt szolgál(na) ha meg lenne
Nem baj, én értem
Persze, lehet venni nagyobb gépet kompletten csak nem ennyiért amibe nekem ez fog kerülni és felét se tudja mint ez (gondolok ezalatt a funkciókra).
Ez tuti multikár motor. De nem értem miért éri meg ennyit dolgozni vele. RSbe gyári motor tökéletes. Ha jobbat akar az ember akkor vegyen jobb trakit komplettba.
Multicar motort bele lehet tenni viszonylag nem nagy átalakításokkal.
De bármit bele lehet építeni, csak egyszer sem szabad elszúrni, mert akkor már nem éri meg. . .
3428 hozzászólás
Válasz #877. hozzászólásra
kösz,ha lehet tutira mennék,elég messze van solt.....
Válasz #875. hozzászólásra
Solton a bontóban ( méhtelep) láttam a jómúltkor.
Tisztelt soRStársak!
A mellékelt cikket a 4 hengeres RS adagolóról kb. 25 éve másoltam ki egy a 70-es évekbeli Mezógazdasági Technikából, ami már akkor is nehezen volt olvasható, de hátha érdekel valakit.
keresek 2db RS felnit(36"),ha esetleg tud valaki,előre is kösz.
Nézem az avatarodat, hát hogy tudtál felborulni???
Válasz #872. hozzászólásra
Beszereztem ahol tudtam.Ami nem volt meg,azt legyártottam.
Válasz #871. hozzászólásra
Alkatrész ellátás?
Nagytraktor kecskemét?
Válasz #870. hozzászólásra
Ha jól emlékszem 17-18 liter kell bele.
Válasz #869. hozzászólásra
Oké holnap megnézem,váltó olaj úgyis csere.
Válasz #868. hozzászólásra
A váltó tetjét kell leszedni,váltókarokat ki.....és már bele is látni egész az aljáig,már ha nincs benne sok olaj.
Válasz #867. hozzászólásra
Melyik fedelet kell leszedni a képekér?
Válasz #866. hozzászólásra
Nahát akkor ha szét szeded a váltót,vagy a fedelét,várunk képeket a fogaskerekről.....
Válasz #861. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget.
Elvileg ez is olyan gyorsan menős,variált váltós traki mint amiről beszéltünk.(az eladó mondta)
Mentem vele megy elég gyorsan,de nincsen viszonyítási alapom.
Válasz #863. hozzászólásra
Ez kb. úgy van, miként 8kerekű az én gépem is!
Válasz #862. hozzászólásra
Válasz #859. hozzászólásra
De van,az enyémen is.Csak az enyém nyolchengeres.elöl kettő,hátul kettő,jobboldalon kettő,bal oldalon kettő
Válasz #858. hozzászólásra
ez márlassan nem traktor hanem keresztrejtvény.
Válasz #855. hozzászólásra
A váltó jobb oldalán van egy dekni,azt le kell venni,hátha ki vannak akadva,vagy kötve a kardán kapcsoló pálcák! Ha a dekni levétele után sem látszik hogy mi van,akkor szivás van,mert mert jobban szét kell szedni.
Válasz #854. hozzászólásra
Ez igen. Ilyen is van ezen a gépen? :)
Válasz #858. hozzászólásra
A 4 hengeresen nincs olyan ugyi? Legalábbis nem rémlik
Válasz #852. hozzászólásra
A motorolaj fésüs szűrője az a kar. Eredetileg össze van kötve a gázkarral,és minden gázmozditásnál mozdit egyet a szűrőn és lemegy róla a piszok,bent a szűrő házában.
Válasz #856. hozzászólásra
Jó sokat segítettem, mi??
Kapcsolgassál össze-vissza mindent, egyszer csak elindul majd. Őrült bonyolult egy valami. elöl-hátul kardán, külön kapcsolható, van vagy 4 fokozat, jobbra-balra forog. Nekem volt 1, 4 hengeresem, mondjuk a kardánt soha nem használtam rajta, de soha nem is tudtam rajta kiigazodni.
Válasz #853. hozzászólásra
A karok megvannak csak nem megy a kardán.
Válasz #852. hozzászólásra
Azzal a karral kapcsolod be az utánégetőt.
Két kar van, ha jól emlékszem. 1 ki-be, meg egy rövid kar, a fokozatváltó, meg asszem még van egy forgásirány váltó is.
Szevasztok!
Meg jött a gép itthon van.
Az lenne a kérdésem a képen látható kar micsoda?
Ja és nem tudom a kardánt bekapcsolni,a karok mozognak de nem forog.
Válasz #850. hozzászólásra
igen az valami hatalmas vacak kerék, de kaptam másik felnit (2db.keskeny) csak 1 abroncsom van hozzá, és még kettő az eladó szerint sérült, de ezek mustrálására nem volt időm.
Válasz #848. hozzászólásra
Ha az avataron levő képre gondoltál...szerintem a kerekek nem eredetiek.
Válasz #836. hozzászólásra
Köszi a kérdést 2 napja vettem szinte gyári állapotú szelephimba párt 2 db-ot! 2x2000Ftéert. Szerintetek jó áron? Szombaton esetleg változhat a lista, lévén nekiugrok és betolom, ha a kipufogók reparálása sikerül.
Válasz #835. hozzászólásra
Ez itt az én KIS aranyom vásárláskori állapotáról készült fotó! Megjegyzem most még minden eredeti tudtommal.
Jó estét mindenkinek!
mi az az 1600 . . . . az ekét így . . . . ?
Válasz #845. hozzászólásra
Ahol fogasiv van az a kézigáz.Azért van rajta fogasiv,hogy beállithatod a fordulatszámot(tempomat autópályára),pl ha egyhelyben dolgoztatod a gépet és a kardánt.Pl fűrészgépet.
az enyém 4 hengeres,erdei munkára van elsősorban,de szántani is jó az 1600ccm. 2X2 fejes váltvaforgatós ekével,jól bevált.
jah akkor lehet hogy a "tempomat" lesz az mert nekem az jobb oldalon van jelenleg
Válasz #842. hozzászólásra
ja igen visszaolvastam Komarl írta lentebb és tényleg ott van még a szivattyú ki-be kapcsoló kar is.
Válasz #840. hozzászólásra
Nem a 45 lóereje miatt tettem bele ilyen motort, hanem mert ez az amit a legkönnyebben bele lehet építeni. Na meg abban is biztos vagyok, hogy ez a motor jóval nagyobb élettartammal bír majd mint a gyári, főleg amelyikben a főtengely már 3 szor fel lett köszörülve.
Az meg nem árt ha kicsit erősebb, persze nem földet akarok én ezzel túrni...
Azt sem tudom, hogy eddig mennyi munkát lehetett vele elvégezni mert még sosem dolgoztam vele, de holnap rákötöm a diófát és kiderül.
Válasz #841. hozzászólásra
Most így nincs elöttem de baloldalon a fogasív a kézigázhoz van. Meg ott van még a hidraulika emelés sülyestés. Meg ott van az hidraulika elosztó "tekerős" karja. más nem rémlik
bal oldali kormány oszlop mellet tudtomal 3 kar van nekem csak a balrol az elsö második a 3 valoszinü hiányzik sztem a fogasiv az a 3, karnak van az a kar mi célt szolgál(na) ha meg lenne
Válasz #839. hozzászólásra
Akkor jó, de abban biztos lehetsz hogy egy centivel se fog jobb vagy több munkát végezi a multikár motorral mint az rsel.
Válasz #838. hozzászólásra
Nem baj, én értem
Persze, lehet venni nagyobb gépet kompletten csak nem ennyiért amibe nekem ez fog kerülni és felét se tudja mint ez (gondolok ezalatt a funkciókra).
Válasz #837. hozzászólásra
Ez tuti multikár motor. De nem értem miért éri meg ennyit dolgozni vele. RSbe gyári motor tökéletes. Ha jobbat akar az ember akkor vegyen jobb trakit komplettba.
Válasz #831. hozzászólásra
Láttam egyet, amiben a kamion Thermoking hűtőaggregátjának a kb 1600cm3-s Merci motorja volt. Ez is valami ilyesmi nem?
Válasz #834. hozzászólásra
Szia!
Látom a hirdetésedben hogy rs alkatrészt keresel. Mire lenne szükséged?
EZ MINEK A MOTORJA ?????? LÁTOM NEM SOK MIT KELLET VARIÁLNI HOGY STIMMELJEN
én is szeretném tudni
Válasz #828. hozzászólásra
Kiváncsi vagyok
Válasz #831. hozzászólásra
Igy már jobb.
Az a két szám két kép akarna lenni, de hogy miért így sikerült azt nem tudom.
Válasz #787. hozzászólásra
Multicar motort bele lehet tenni viszonylag nem nagy átalakításokkal.
De bármit bele lehet építeni, csak egyszer sem szabad elszúrni, mert akkor már nem éri meg. . .