Hirdetés
Fórum
- Tárcsák új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Hamisított kínai láncfűrész és egyéb minden láncfűrész új
- Lengyel vegyszerező új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- SPC-6 vetőgépek új
- MBP 6,5 pótkocsi új
- Búza gyomirtása új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
297 hozzászólás
Válasz #246. hozzászólásra
ősszel
Tudja valaki mikor fizetik a terület alapú támogatások első felét?
Tudja valaki mikor fizetik a terület alapú támogatások első felét?
Válasz #243. hozzászólásra
Boldogság, köszönöm, én meg szétparáztam magam, hogy most ki tudja mi lesz
Válasz #241. hozzászólásra
nem kell törölni a beadottat mert mindig az utoljára beadott a végleges tehát csak kijavitod a rajzod és elküldöd mégegyszer
Válasz #240. hozzászólásra
Igazad van! Megkérdeztem és mondták, hogy a kikarózott terület (AK érték alapján kitűzött) nagysága után adhatom be az igénylést. Így is tettünk, 4 ha "hozadéka" nem ér annyit hogy az összes terület támogatását megkockáztassam.
Hogy tudom törölni az ügyfélkapun beadott és jóváhagyott saps támogatási igényemet? Falugazdásszal igényeltem 2 napja, de kiderült 1 táblán nem volt pontos a berajzolás, ezt szerettem volna korrigálni, és szerencsétlen módon ismét elküldtem a támogatási igényemet...
Ez amit leírsz oké,de be is kell rajzolnod,és akkor mi van ha GPS-szel bemérik.Persze értem én,hogy mit mondasz,de ezt a földhivatalban tudni kellet volna ,hogy ez az aranykorona nem felel meg 22ha-nak.Szerintem kérdez meg egy falugazdászt.Mert az egyik ismerősöméket bemérték és bizony támogatás megvonással járt.
Válasz #238. hozzászólásra
Nem igazán értem a kérdést, de még nem használtuk mert 2 hete lett kimérve. A földhivatali határozat alapján 22 ha használhatok, de aranykorona szerint kimérve csak 18,5! Ennek okát tudom és értem, viszont gondolom az mvh ellenőrzéskor a földhivatalból kér adatokat így oda 22 ha van bejegyezve a nevemre amit jogosan használhatok.
Válasz #236. hozzászólásra
Kérdés, hogy átlag aranykorona alapján használjátok a földet vagy alosztály alapján?
NEM!
Béreltem egy osztatlan közös tulajdonból 22 ha-t, bejegyezték a földhivatalba, jött a határozat,hogy 22 ha-t használhatok, viszont a föld kimérésekor (hiszen nem az egész parcellát művelem) a földmérők 4 ha-al kevesebbet mértek ki, hiszen ők AK- után mérték a területet és mivel szántó 4-5-6 osztályok is vannak a táblában (50ha) és nekem a nagy része szántó 4 be esik, így csökkent a területem. Kérdésem az, hogy jogosan igényelhetem e a 22 ha után a SAPS-ot?
Válasz #234. hozzászólásra
Nem! A területalapú támogatás összege ugyan az pl rét, legelő vagy szántó esetében is, tavaly kb 60000 ft-nak megfelelő összegű euró volt hektáronként.
Más összeg jár a különböző növények után a SAPS-ban? Pl. lucernára kevesebb az összeg ami jár??
Valahol le van ez írva számszerűen, akár forintosítva, akár euróba?
Előre is köszi a választ
Válasz #231. hozzászólásra
ha szerencséd van, akkor jan. végén
Válasz #231. hozzászólásra
Tisztelt Fórumozók!
Mit tudtok a 2012.évi földalapú támogatásnak a 2.fordulós kifizetéséről?Mikor kezdik utalni a leghamarabb?
Válasz #226. hozzászólásra
Halápon is van jócskán.
Válasz #228. hozzászólásra
Te írtad saját kezeddel baxki, hogy "Debrecen"!!!!!!!!!
Válasz #226. hozzászólásra
Én meg azt kérdezem tőled, hogy hogy mersz itt fideszmagyarkodni, ha még az országot sem ismered? Én legalább tudom, hogy hol van az ORSZÁGBAN homok. Sajna nem Debrecenben vagyok, csak debreceni, de elmondom neked, hogy Debrecen három tájegység találkozáspontja. Hortobágy, Hajdúság és a Nyírség. A Nagyerdő pl már homok, de a Veres templomtól, a Nyíl utcától kifelé a Kassai, majd Sámsoni út már tiszta homok. Van az a humorita, aki debreceni, na ő mindig azt mondja, hogy ,,nálunk Debrecenben a homokon".
Hadházi Feri
Válasz #224. hozzászólásra
Nem jól írod. Nem kirókáztam, hanem leszarom a narancsot(is)...
Válasz #217. hozzászólásra
Te ember "hun van" Debrecenben homok???????????????
Válasz #221. hozzászólásra
Engem kicsi gyerekkorom óta üldöztek a kommcsik, mert sose tűrtem a marhaságaikat. Minden ünnepség után beírást kaptam. Rohadjon meg az összes ott, ahol van.
Válasz #223. hozzászólásra
ja narancsot,de már kirókázta
Válasz #222. hozzászólásra
Bezabált valamit és elkapta a sárgaságot????????????
Válasz #221. hozzászólásra
ha-ha 2005-ben lenz még sárgább volt mint te
Válasz #216. hozzászólásra
Bezzeg a komcsik jók voltak 2005-ben mert a 2004-es pénzt csak 2005 tavaszán küldték!!! Akkor biztos nem voltál tüntetni, mert ez volt a jó neked, vagy nektek!!
Válasz #219. hozzászólásra
e4gyébként én mindenkit elintéznék az önkormányzati képviselőktől felfelé és az összes párttagot, na majdnem minden pártból. Nagyon tele van a tököm azzal, hogy a rohadékok után most meg hülyéket kaptunk a nyakunkba.
Válasz #218. hozzászólásra
elintézném, aki elintézi
Válasz #216. hozzászólásra
tudod elintézik,hogy hamarabb kapjuk,csak az intézés tovább tart mintha nem is nyulnának hozzáés csúszik az egész
Válasz #215. hozzászólásra
Mit tudja egy hivatalnok, hogy min megyünk mi keresztül egész évben, főleg ezen a szemét homokon.
Válasz #211. hozzászólásra
Csak kíváncsiskodok. Persze aza jó, ha nem dec 30-án utalnak, hogy májusban már adózni is kelljen belőle, na meg ha valamit akarok belőle venni,akkor az áfa ne üljön ott egy évig bent a zombiknál.
Válasz #214. hozzászólásra
ezt magyráztam az apehba is. tiszta játékszenvedély. folyamatosan rakjuk a tétet 2 esőre és van izgalom egész évben.
Válasz #213. hozzászólásra
nem a támogatásért,szívből csináljuk
Válasz #211. hozzászólásra
ha meg nem, akkor is lesz valahogy
Válasz #210. hozzászólásra
idén még lesz utalás biztosan, mert elég felbőszültek a parasztok
Válasz #210. hozzászólásra
ne aggódj mán ,jön amikor jön
Na de tudja hát valaki, hogy mikor utalják a lét?
Válasz #208. hozzászólásra
hát ősz hajszálam egy sincs
Válasz #206. hozzászólásra
szerencsés vagy. hogy bírtad ennyi ideig?
Válasz #200. hozzászólásra
Miért? És mikor lesz? Kérdeztem már tegnapelőtt is, de nem válaszoltál.
Válasz #205. hozzászólásra
a masni része annyi, 8m szalagból van
Válasz #204. hozzászólásra
nem lesz az kicsi?
Válasz #203. hozzászólásra
rajta nincs, de meg van,piros kb 1,5 méter
Válasz #202. hozzászólásra
masni már rajta van a gépen?
Válasz #201. hozzászólásra
mert az mindjárt itt van ,és a nejem 50. szülinapja
Válasz #200. hozzászólásra
mert az hétfő?
Válasz #199. hozzászólásra
Okt 15 nem lehet kifizetési időpont.
Valaki valami infót nem tud a területalapú előlegéről!???
Okt 15 lehet kifizetési időpont?
Jó napot!
Nekem ez volt az első gazdasági évem 2011/2012, amikor igényeltem területalapú támogatást, most akkor 2014 után is igényelhetek?
Másik kérdésem az lenne, hogy erre a gazdasági évre mennyi lesz a területalapú támogatás összege?
Válaszokat előre is köszönöm!