Hirdetés
Fórum
- Kukorica vetőmagok új
- Fakitermelés, erdők újratelepítése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Lamborghini traktorok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- S.O.S. új
- Tavaszi magágyelőkészítés új
735 hozzászólás
jancsika,nem ertem mit ertesz az alat hogy erdekesen vasarol valaki.de egy biztos a debreceni nagybanin is akkor volt elet amig a romanok atjartak...............egy roman annyit vasarolt mint tiz abc-es nalatok,a masik meg azhogy sok magyar jar at a nagyvaradi nagybanira es nagyon megvanak elegedve ugy az aral mint az eladott menyisegel.........it senkise szolta meg oket hogy magyarok ,de ha en arulnak roman autobol ,menne a duma hogy igy meg ugy az erdelyi,nagyon jol ismerem a agyar mentalitast,hoza teszem..............SAJNOS
Válasz #82. hozzászólásra
Öreg 20 éve főleg zöldség termesztésből élek, de ennél többet nem tudok a témról mondani mint az előttem szólók, ha nem találtál kielégítő választ a kérdésedre hagyd abba a zöldség termesztést, hidd el hogy ezt jóhiszeműleg mondom.
Válasz #106. hozzászólásra
stomp jó!!!Viszont ne tévesszen meg ha ki kell!!!Eléri a szikleveles állapotot,és utána elszárad...Akkor neked nem igazán homokos a talajod..Igaz???Mert a homokon nem igazán szeret a kicsiny gombvirág.Voltam tegnap dorozsmai nagybanin...Érdekesen vásárolnak a Románok..De ha ők nem lennének lehet tele autóval jöttem volna haza..Ha mondjuk én oda ki vinnék árut,kapnák mi???Biztos jobban megfizetnék mind itt...De ha nem is fizetnék meg legalább el bírnám adni...
Moderálási elveink miatt törölve.
2010-02-26 20:12:12
Válasz #130. hozzászólásra
Akkor KÖNYVET olvass B.A.Z.+ NE ENGEM!!!!!!!
2010-02-26 20:12:25
Válasz #126. hozzászólásra
Mondja mindig az, aki 1DB!!!! épkézláb mondatot SE bír beerőltetni.............
tarolasi kaposztat,kelkaposztat,meg savanyitani valot,tojasgyumolcsot kicsibe,zeller,hagymat egyszoval szinte mindent,ha piacon megyen visszem oda ha nem megy nagybanin ertekesitem,de vanak etermek is akiknek beszalitok,meg abc-ek
Válasz #124. hozzászólásra
türelem
mást mit termelsz még?
kereskedőknek adod el az árut?
2010-02-26 20:12:44
Válasz #124. hozzászólásra
Mit erőszakoskodsz, mit gondolsz mindenki téged fog szolgálni, AZONNAL??????????
Mondom OLVASNI.
konrad,te enm tudszx valami agro chatet............itt egy orokevalosag mire megjon a valasz:(:(
Válasz #120. hozzászólásra
Ne röhögtessé má.....
Menj olvasni.
Hány éves vagy he?
500000 lejert napjabaaz olyan 3000 ft
Válasz #119. hozzászólásra
az irtózatos mennyiség annyit csomózva eladni
napszámosot mennyiért találni felétek????
2010-02-26 20:11:59
osz vegere szinte az egesz el lesz adva csomosnak..............eddig 30 aron csinaltam...es nagyobak letek az igenyek
Válasz #112. hozzászólásra
az azért nem kevés
mikor tervezed az értékesítését , tárolási lehetőséged van ?
Válasz #106. hozzászólásra
Mivan csaknem szorongat a gombvirág?
Kemény fickó mi?
Válasz #115. hozzászólásra
2010-02-26 20:13:24
Válasz #100. hozzászólásra
Legjobb lenne ha nem emlegetné má.......
.... mert megjelenek.
Nalátod idáig ezt hh. nem találtad???????????
Megkíméltél volna mindenkit.......
Ki mondta h. nem lehet keverni?
Azt írtam h. kív. vok. arra KI KEVERGETI.........
hu mar amikor ugyerzem hogy sinen vagyok,maris elkeseritesz:(:(::(hat a flakonon megadott vegyites .valtozik ha egy masikal kombinalod???:(:(:
2 hektaron.tudom nem sok de akkor se szeretnek tavasztol oszig kapaltatni:(
Válasz #109. hozzászólásra
mekkora területen akarsz sárgarépát termelni?
Válasz #109. hozzászólásra
A kombinálhatóság hogy keverhetők egymással.
A dózisról viszont jobb lenne egy növényvédő szakmérnökkel konzultálni, mert azért nem ennyire egyszerű ez.Jó munkát.
meg egy kerdes es vegleg hagylak beneteket.........a kombinalthatosag ,ebbe az esetbe mit jelent......talan azt hogy fogopm a ket szert es osszeboritom,vagy pediglen miutan vegig megyek dualal,atmegyek megegyszer rajta racerel?????
Javasolt növényvédelmi technológia:
Napraforgó vetés előtti (presowing) gyomirtására trifluralin hatóanyagú gyomirtó szerekkel (pl. Olitref) kombinálva 3 l/ha dózisban javasolható. A bedolgozást vetőágy nyitással egymenetben kell elvégezni. Ez a technológia az elmúlt két év száraz időjárási körülményei között is jó hatást biztosított. Vetés után kelés előtt (preemergens) kombinációban egyszikű irtó szerrel (pl. Dual Gold) kombinálva 2,2-3,0 l/ha mennyiségben javasoljuk felhasználni. A jó gyomirtó hatás feltétele a jól elmunkált aprómorzsás magágy. A kezelés utáni csapadék (minimum 5 mm, a kezelés után 2 héten belül) stabilizálja a készítményt a talaj kolloidok felületén. Gyökérzöldségek és a burgonya gyomirtására kelés előtt 2,0-2,2 l/ha dózisban Dual Gold-dal kombinálva javasoljuk felhasználni. A kezelést a burgonya végleges bakhát kialakítása után kell elvégezni. A hajtásokat legalább 7 cm vastag talajrétegnek kell borítania
nalam ez es a muhar ami eloli a sargarepat
ez az:D:Dnagyon szepen koszonom a segitsegedet.na ere keresek gyomirtot:)
Válasz #103. hozzászólásra
Nem tudom, akkor erre gondolsz ?
Ez a kicsiny gombvirág (
Ha ez sem jó , akkor légyszíves képet tenni fel, vagy csak egy linket adj,ha tudok segítek.
Válasz #103. hozzászólásra
kicsiny gombvirág szerintem....Ha alra gondolsz...
koszi,de ez meg veletlenul se ugy nez ki:(:(::(:
Válasz #99. hozzászólásra
Üdv, erre gondoltál ?
Mert ez keserűfű félékhez tartozik,(Polygonum)nálunk vadpaprikának hívják.
HECMASTER,AZT MONDTAD KIVANCSI VAGY A STOMPOT KI TUDNA KEVERNI..IT VAN TE Pendimetalin
Márkanév: Stomp 330, Stomp 400 SC
Alkalmazás időpontja: vetés után, kelés előtt, ill. palántázás előtt legalább 7-10 nappal.
Hatás feltételei: a kezelést követő két héten belül 10-20 mm csapadék szükséges.
Kombinációs lehetőségek:
Stomp 330 + Merkazin 50 WP Stomp 330 + Afalon Dispersion
Linuron
Márkanév: Afalon Dispersion, Linurex 50 WP
Alkalmazás időpontja: vetés után, kelés előtt egészen addig az időpontig lehet permetezni, amíg a kultúrnövény csirája 1-1,5 cm-re van a talaj felszíne alatt. Állománykezelést a kultúrnövény 6-8 cm-es, és a gyomnövények 2-
4 leveles stádiumánál kell elvégezni. A zeller esetében a palánták megerősödése utána a gyomnövények 2-4 leveles stádiumánál.
Hatás feltételei: Preemergens kezelés esetén a kezelést követő két héten belül 15-20 mm csapadék szükséges. Post kezelést követő 1 órán belül leesett csapadék csökkenti a hatást.
Kombinációs lehetőségek:
Olitref 480 EC PPI + Afalon Dispersion PRE
Dual Gold 960 EC + Afalon Dispersion PRE
Stomp 330 + Afalon Dispersion PRE
Márkanév: Dual Gold 960 EC
Alkalmazás időpontja: vetés után, kelés előtt.
Hatás feltételei: a kezelést követő két héten belül 10-20 mm csapadék szükséges az optimális hatáshoz.
Kombinációs lehetőségek: az egyéves kétszikű gyomnövények ellen jó hatás érdekében, minden esetben kombinálni kell:
Dual Gold 960 EC + Afalon Dispersion PRE
Dual Gold 960 EC + Merkazin 50 WP PRE
Dual Gold 960 EC + Gesagard 500 FW PRE
ez erdekelt volna.vegre megtallatam..........mindazt amit mondtatok hogy nem lehet ezt meg azt kombinalni,ugy tunik nem fedi a valosagot.voltak okosok aki hulyebnel hulyeket irtak mint peldaulHECCMASTER,AKIKNEK HALVANY FINGUKSINCS A MEZOGAZDASOGHOZ ,VISZONT ALANDOAN USZIT MINDENKIT MEG BESZOL MASOKNAK,NA AZ ILYENEKET KENE MODERALNI NEM PEDIG ENGEM AKI CSUPAN CSAK SEGITSEGET KERT EGY ERE KIJELOLT OLDALON
meg valami,megtudna mondani valaki mi a hivatalos neve a paprikafunek???
nagyon szepen koszonom a segitsegedet
Válasz #96. hozzászólásra
http://www.szerleticsgep.hu/
Ő gyárt ilen kis rotákhoz,kerekeket ekéket...Az országban több helyre jár vásárokba..Beszélj vele biztos segít...
a kezi kapalo gepre legyszi valaszolj meg,robi utan volna valami kapa ami jo ra??
en is eaglet hasznalok............de az afalon felet kel felhasznalni ra,a petrezsejem valoban kenyes ra.de a sargarepanak egy csepet se art.meselj legyszi a kezi ekerol csinaltatnak en is egy olyat:(:(
Válasz #92. hozzászólásra
ááááá..tévedsz ...én csak hobbysszinten csinálom../bár azé néha jól esik megszámolni a bobót amit a piacon kapok..Na megyek..szia....
Válasz #91. hozzászólásra
Trakival rángatom...A vlagyival..3soros...De szoktam kis kertikapálógéppel is csinálni...az még jobb..Csak hát egy heki felett már nem naon tetszik a kertikapa...
Hát én már perzseltem meg vele zöldséget..pedig betartottam mindent..viaszréteg dózis stb..Lehet az én bejos egaglem nem bírja..
ti joval elorebb vagytok mezogazdasagbol,azert is kerdezoskodik itt.ami a tietek az atietek ertitek a foldmuvelest.....es ezt ne vegyetek segnyalasnak,ez az igazsag
jancsika,en egyszeruen nem ertem,mindenki ovva int az afalontol...nekem sose csinalt kart,es legyszi meselj a kultirol hogy nez ki..........gondolom valami kezi lehet,venek en is eggyet:)
Válasz #88. hozzászólásra
évelőket példáúl a stomp nem visz..csak magról kelőket.ha van benne árvakelésű búza esetleg évelő fenyércirok akkor kelleni fog...
Válasz #87. hozzászólásra
Hát énmég nem kevertem!!!Stompal kezdek,aztán egy kapa,meg közötte kulti..nálam ez szükséges mert középkötött a talaj,és lazítani kell..Aztán később egyszikűre pantera vagy fusilade..esetleg afalon még ha van benne valami kétszikű....de avval nagyon vigyázni kell.
amugy ha belocsom a dualt meg a stompot nem hinem hogy szukseg volna pantera alomany kezelesere hisz mindketo egyszikuaeket visz
imadlak titeket,ti segitetek eddig a legtobat.szoval ha a dualt osszekeverem raceral..................semi kart nem okoz a kulturnovenynek,es egy es ketsziku gyomnoveny megoldva.ugye jol ertettem??
Válasz #84. hozzászólásra
Ez attól függ,a talajaid,mennyi gyommagot tartalmaz.Ha optimális a gyomírtáshoz szükséges feltételek,akkor elég lehet.