Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Eke minden mennyiségben új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- AKG támogatás új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Agrártámogatások kifizetése új
- EB7 - EB8 Pótkocsi új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
664 hozzászólás
Válasz Sárközi Róbert #563. hozzászólásáraHello.Csináltam még egy pár képet.Ha meg vannak a maggyüjtő vályúk akkor még kényelmesebb a gépet se kell megemelni nem kell a traktor.
Válasz Földönfuto #561. hozzászólására Köszi a képeket,csinálok egyet.Vegyem le a lánc burkolatot ott kell rárakni és lehajtani.
Válasz Földönfuto #561. hozzászólására
Válasz Süveg #558. hozzászólásárana végre sikerült
Válasz Süveg #558. hozzászólásáraHello.Csináltam képeket de a telefonom valamiért nem kűldi el az üzeneteket.Nem tudom mi a bánat lett vele,már egy napja csesztetem és nem jövök rá.Biztos elnyomtam valamit,nem nagyon értek hozzá.
Válasz Süveg #558. hozzászólásáraSzia ide is lehetne egy-két kép a kurbliról meg hogy hova teszed?
Válasz Földönfuto #556. hozzászólásáraHát jó remèlem igazad lesz ! Amúgy ha van kurblid egy kèpet tudnál róla küldeni? ede89@hotmail.hu
Válasz Jakabjóska #554. hozzászólásáraÉn szarvaskerepet vetettem géppel,a legkisebb beállitassal 14-15 kg körül vetett.Gabona vetőelemmel vetettem.lehet aprómagossal precizebb lenne,de nem volt kedvem átszerelni.
Válasz Süveg #555. hozzászólásáraHello.A lánckeréknél kell hajtani,a két furat azért van mert a kurbli végén két tüske van ami abba passzol.A 35 fordulat/1/100-ad/ha,jónak kell lenni valami rosszul számoltál.Nekem a 21 sorosnál/2.5m/ 42 fordulat kell leforgatasnál.
Üdv adott gèp a202 3m 25soros az oldalán fel van tüntetve a leforgási szám a 35 na de azt hol tekerjük a talaj kèrèken vagy a lánckeréken amin van kèt fúrat? gondolom a kurbli helye (nincs kurblim hozzá) ha valaki esetleg tudna egy kèpet küldeni a kurblirol azt is szívesen fogadnám ! Bár valami akkor sem jön ki mivel kerèken hajtva sok a 35 fordult mivel az úgy nèz ki 1.8x35=63ès ha azt meg szorzom 3 am 189m² ès 100m²kelene lenni ha viszont fent hajtom akkor a talaj kerèk felèt fordulja tehèt 17.5öt akkor viszont 94,5m² jön ki! Amúgy 3,25x16 os gumi van rajta ès annak a kerülete 1,8m
Üdv. kollégák!
A-202-es, 25 soros vetőgép van, vörösherét akarok vetni 10kg/ha mennyiséggel. A kezelésiben lóhere van csak, a lucernás beállítás meg 20kg legkisebb mennyiséget ír. Leforgatásra mindig más eredmény jön ki. Hihetek a táblázatnak? Vetett már valaki ilyen kis mennyiséget vele?
Üdvözlök mindenkit! Saxonia A-761-es vetőgépről mi a véleményetek esetleg könyve nincsen valakinek hozzá? Köszönöm
Saxoniánál nincs valami ötlet,hogy a felül hagyott magot /főleg a keréknyomban/hogy lehetne betakarni?Nyomlazitót használok.
Válasz Sárközi Róbert #549. hozzászólásáraNem a kereket/gumiabrocsot kell 42x forgatni rajta, hamem a kurbliját az 1/100 hektárhoz. Majd kismérleggel megmérni, így tud viszonyítani.
Válasz Sárközi Róbert #549. hozzászólásáraNekem reform van, a hozzá való vályúkkal, meg a maszek kurblival...
Válasz csoppika #547. hozzászólására 21 soros gépnél
42x körbe forgatod a kereket 1db magvezetőcsövet egy dobozba vezetsz magmenyiség grammban x100 kiadja a hektárra mennyiséget, próbáld ki
Válasz csoppika #547. hozzászólásáraMikor stegsted vetőgépem volt, a talajkerékről forgattam le, mert nem volt meg a kurblija...meg a könyve sem...
Válasz Sárközi Róbert #546. hozzászólásáraItt hova megy a kurbli??? Ha hajtod a talajkereket forgatja a kurblit? Ha igen, a talajkerék kerületéből csak 1x kell visszaszámolni az 1/20 hektárt...
Válasz Sárközi Róbert #545. hozzászólására viszont ha nem eredeti a gumiabroncs már bukod is az egészet a leforgatást .
Válasz Sárközi Róbert #544. hozzászólásárade ez teljesbe vetve 240kg lenne 433 állás 10-15kg
Válasz Sárközi Róbert #543. hozzászólásáraMost végeztem a vetéssel 434 állás 12m nyomsávzárással( 2x2 sor zárva) 4,8ha 1090kg búzából 10kg maradt nekem ez mindig kijön a 220-230kg
Válasz csoppika #541. hozzászólásárarossz oldalt küldtem
Válasz mcandoure #539. hozzászólásáraHa megvannak a leforgatáshoz szükséges tartozékok akkor hamar el lehet végezni.
Válasz Sárközi Róbert #530. hozzászólásáraGyenge a németem, de ide tavaszi arpa van felfirkantva...
Válasz mcandoure #539. hozzászólásáraSzerintem még most szerezz bele búzát, oszt tekergesd. 2es alsó nyelv állással is. Elvileg ha jobban nyitva van, akkor többet kéne dobnia zötyögősön...
Válasz Földönfuto #538. hozzászólásáraNekem is soknak tűnik az eltérés, azért is kérdeztem rá, hogy esetleg mi az ami még okozhatja. A gép most került még hozzám. Először vetettem vele. A kerekei gyáriak. Tanulság: Leforgatás-leforgatás.
Válasz mcandoure #532. hozzászólásáraHello.Ilyen nagy eltérésnek nem szabadna lenni.Mindenképpen csinálj leforgatást,hogy kitapasztald a gépet.Az enyémnél a leforgatás eredményéhez képest egy fokozatot még ráteszek,igy adja a legjobb eredményt.Ezenkivűl még amit a többiek is irnak,HL súly,nem gyári kerék,befolyásolják a kivetett mennyiséget.Pl. tavaly vetettem Cellulét,rögtön feltünt,hogy súlyra jóval több fért a tartályba mint máskor.
Válasz mcandoure #536. hozzászólásáraVagy esetleg ha már nem az eredeti kerék,vagy gumiméret van rajta. (Nem tudom mekkora a gyári.)
Válasz Isssti #535. hozzászólásáraHát, igen. Most már nem hagyom ki a leforgatást sohasem.
Válasz mcandoure #534. hozzászólásáraEsetleg az ezermagtömeg vagy hektolitersúly, szerintem a vetőgép térfogatot vet nem tömeget, én mindig leforgatom, kicsit rátartok, a kerékcsúszásra homokon és 3hektárba idén is sikerült 5kg-ot tévedni, vagyis annyi ráhagyás vot, hogy azért maradjon a gép aljába az utolsó sorra...
Válasz csoppika #533. hozzászólásáraEygből lecseszel?! :-) Tudom, leforgatással kellett volna kezdenem. Időhiány miatt nem történt meg, de gondoltam bízom a táblázatban. 240-el szerettem volna vetni ezért az 511-es beállítást választottam. Súber középen a fenéknyelv állítókar pedig a 3. "ricniben". Ezzel nagyon nem bíráltam felül a tervezőket. Szerintem. Csak nem tudom milyen hibák lehetnek még esetleg amitől kevesebbet vetett?
Válasz mcandoure #532. hozzászólásáraAz mitől lehet, hogy a tervezők beállításait felülbírálod, a gépet meg nem forgatod le?
Válasz Földönfuto #531. hozzászólásáraHáát. Engem jól átvágott vagy a táblázat vagy a gép de 511-es beállításnál jó ha 200 kg kivetett. Másik táblánál 1,1 ha-on 514-es (284kg) állásnál szórt ki kb 240 kg/ha. Pedig a fenéknyílás is inkább nagyobbra volt állítva mint 2-es. A súber meg középre. Ez mitől lehet? A202 típus 3m-es 25 soros
Válasz Sárközi Róbert #530. hozzászólásáraNekem is ez a változat van meg,az összes fontosabb növényhez.Elég pontos.
Egy német oldalon találtam búzavetés beállítás.
Válasz Földönfuto #528. hozzászólásáraKöszi!
Válasz mcandoure #527. hozzászólásáraAzon kivűl még arra jó,hogy ha hátranézel látod,hogy forog akkor hajt a vetőgép.
Sziasztok: Bocs a tudatlanságomért, de a norton szekrényen van 3 kar amivel a mennyiséget állítjuk. Az oldalán is van egy kar. Azzal is tudunk állítani valamit vagy az csak afféle "kuplung" ha a karok akadnának állításkor? Mégegyszer sorry ha hülyeséget kérdeztem. :-)
Válasz Tomino #524. hozzászólásáraMiben tudok segíteni?
Válasz Tomino #524. hozzászólásáraüdv.! lejjebb megtalálod olvass vissza lesz használati és vetéstáblázat. Én 432-434 a szorító nyelv hátul 2-3 ricni igy vetem a búzát 200-220kg. Robi
Válasz Jakabjóska #470. hozzászólásáraÜdv! tudnál segíteni saxonia vetőgép beállításában ?
Üdv ! érdeklődni szeretnék hogy kapott-e választ a kérdéseire ? mert ha igen engem is érdekelnének
!Én most vettem egy saxonia a 215 öst és nagyon szükségem lenne segítségre !!!!!!
Válasz Sárközi Róbert #521. hozzászólásáraÜdv!Ezzel sikerül normálisan beállítani a vetőgépet ?
Válasz Sárközi Róbert #520. hozzászólásáraÜdv.! Nekem ez van a tartályban vetéstáblázat
Válasz Pap Tamás #519. hozzászólásáraüdv.! Igen, az enyémben van egy táblázat amit még a német rakott bele lefényképezem szerda estére.
Még egy kérdésem lenne, zabot akarok vetni,a tartályon van egy súber, jól gondolom, hogy zabnál azt teljesen ki kell nyitni. tritikálénál félig volt nyitva, pontosan vetett, de a zab nagyobb, ezért gondolom. Köszi.
Még egy kérdésem lenne, zabot akarok vetni,a tartályon van egy súber, jól gondolom, hogy zabnál azt teljesen ki kell nyitni. tritikálénál félig volt nyitva, pontosan vetett, de a zab nagyobb, ezért gondolom. Köszi.
Válasz Pap Tamás #516. hozzászólásáraÜdv.! Igen az a lényege, régen mindenféle súlyokat akasztottak a vetőcsoroszlyára ezt helyettesíti.
Válasz Sárközi Róbert #514. hozzászólásáraaz a kar nekem is rajta van de semmivel nincs összeköttetésben. viszont van egy bazinagy rúgó ami úgy nézem azt a feladatot látja el amit Te mondasz. Egy menetes szárral tudom a rúgót feszíteni. Csak azt nem tudom mennyire kell feszíteni. Gondolom vetés előtt megnézem mennyire puha a föld , mennyire engedi be. Jól gondolom vagy hülyeségeket írok.
Válasz Sárközi Róbert #514. hozzászólásárahasználati németül