Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Napraforgó ára új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Grubber új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
- Földvétel, elővásárlási jogok új
- Agrártámogatások kifizetése új
664 hozzászólás
1. hozzászólás, frici1 küldte be 2012-01-07 11:23:00-kor Sziasztok a héten vettünk egy Saxonia A 600 típusú apró mag szemenkénti vetőgépet sárgarépa cékla stb vetéséhez de sajnos leírást nem tudunk róla.Tudnátok nekem ebben segíteni?
Segítséget szeretnék kérni!
Nem rég vásároltunk egy 21 soros SAXONIA vetőgépet, ha valaki tudna hozzá küldeni valami táblázatot vagy segítséget annak előre is köszönöm!
szekeresgbor@freemail.hu
Válasz #211. hozzászólásra
522-524
Jó estét nekünk egy saxonia 202-es vetőgépünk van és segítséget szertnék kérni a beállítással kapcsolatosan hogy pl búzához milyen beállítás kell
Üdv Mindenkinek!!!!
Saxonia vetőgéphez keresek beállítási táblázatot! Megkérek mindenkit, h akinek van az küldjön már egyet a djblack@citromail.hu e-mail címemre!!!
Előre is köszönöm!!!!!
Szép napot
Válasz #208. hozzászólásra
Üdv .Sajnos nincs rajta nívó , asszem én úgy csináltam hogy kicsit többet öntöttem bele mint volt. Az állítás meg úgy van hogy a középső alsó kar ami 100-as osztással van az a durva, az módosít a legtöbbet a magadagoló fordulatszámán, a jobbszélső fönt az a tizes osztásó az kevesebbet ,a bal szélső ami 1-es osztású pedig a legkevesebbet. Nekem A-215-ös van az 600-30-4-en vet a legtöbbet, de pl. a búzát 500-10-2-n szoktam vetni 280kg/ha-ra.Azt hiszem a régebbi tipuson az alsó kar nincs 600-ig csak 4vagy 500-ig de a lényeg ugyan az.
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne h a Norton szekrénybe mennyi olajat kell önteni h megfelelöenn kenjen mindent??
És még h a norton szekrényenn a 3 gombot hovy kell állitani h a leg többet vesse??
A válaszokat elöre is köszönöm.
Válasz #144. hozzászólásra
Nekem van A 202-es német könyvem én ezt használom,buzához,tritikáléhoz,árpához,zabhoz még nem vetettem vele lucernát tavasszal akarom kipróbálni,vettem hozzá lajta aprómag kerekeket hogy milyen lessz nem tudom.
jó napokat nekem volna egy saxonia a202 aproszemes vetögépem és volna egy olyan kérésem hogy aki tudja a beállitásait az legyen szives küldje már el nekem e-mail-ben mert mi sajnos nem kaptunk hozzá semmit és igy egy kicsit nehéz dolgozni vele
Üdv mindenkinek!
Van egy Saxonia A201 típusú vetőgépem de sajnos mikor kölcsönadtuk és visszakerült visszakerült nem adták vissza a kezelési útmutatót. Ha van rá mód valaki küldjön már nekem egy kezelési útmutatót privátba!!
E-mail:markojanko@citromail.hu előre is köszönöm!
Válasz #202. hozzászólásra
ott van a 144-ben
Válasz #201. hozzászólásra
Címemből kimaradt egy betű takacsnejuhaszmagdolna@gmail.com
Válasz #-2 hozzászólásra
Tisztelt Géza!
Nekem egy Saxonia körtáblázatra lenne szükségem, ha el tudnád küldeni a címemre megköszönném.Vagy bár ki aki tud segíteni!Címem. takcsnejuhaszmagdolna@gmail.com
Előre is köszönöm!
A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve lett!
Agroinform Gépház
Üdvözlök mindenkit!
Most vettem egy saxonia A201-es tipusú vetőgépet és nincs hozzá kezelési útmutató. Akinek van az küldje el a következő email címre. kispaltamas@citromail.hu
Előre is köszönöm!
Válasz #196. hozzászólásra
nekem a korong van meg valahol,de az még az rs vetőgépé volt,annak még nyitott nortonja volt,úgyhogy az nem jó neki
Válasz #194. hozzászólásra
Hello Béla! Nekem van kezelési útmutatom, egy kisebb könyv.Postán küldök egyet, csak küldj cimet,hogy hova.boldee@citromail.hu
Géza-nak van ilyen.
a saxoniához nincs táblázat! amit táblázatnak írnak az sem az,hasonló eszköz van hozzá mint a sulkikhoz,két kör egyik kisebb a másik nagyobb,és külön elforgathatók,a
külsőn van a súly a belsőn a norton fokozat,ez arra jó hogy ha már egyszer letekerted,ahhoz viszonyítva tudsz állítani,a
saxonia egy nagyon precíz gép,én minden soron vetek vele 2.65kg repcét/ha de minden esetben leforgatom
???
Csak nekem van saxoniám?
Azért ha van valakinek táblázat még eküldhetné!Köszönöm!tar.simon@freemail.hu
Értem!Köszönöm a segítséget!
Válasz #188. hozzászólásra
mérd le a hajtókerék kerületét madzaggal v centivel
33 métert oszd el ezzel a hosszal.(méterbe oszd)
kaptál 1 számot.
ha a hajtókereket ennyiszer megforgatod akkor 1 század hektárnak megfelelő magot potyogat a gép.
tehát ha 2,5 kilót potyogat akkor 250 kg a hektáronkénti mennyiség.
ennyi röviden
Válasz #188. hozzászólásra
Gondolom le kéne mérni a meghajtó kerék átmérőjét, kiszámolni, hogy mennyit kell, hogy forduljon 100 m-en, ekkor már megvan a m2-is és csak így tovább......
Hallottam már a leforgatásról, de nem igazán értem a dolgot.
Válasz #186. hozzászólásra
forgassátok le az a biztos
Lassan esedékes lesz a saxonia!Tudna nekem valaki küldeni a nortonhoz egy olyan táblázatot amiről a búzán kívül más vetőmagok is leolvashatók?Fontos! Nem tudom számít- valamit a vetőgép A202-es!Előre köszönöm!!
Üdv!
Tudna nekem valaki küldeni táblázatot Saxoniához?Olyanra gondoltam amin amin a búzán kívül más magfajta is szerepel!Előre köszönöm! tar.simon@freemail.hu
Válasz #183. hozzászólásra
ez is 26 soros,de ez már barna
Válasz #180. hozzászólásra
nekem a 26 soros volt elölkerekes zöld
Válasz #181. hozzászólásra
nekem gabonából kb. 35-40 perc volt egy ha töltéssel együtt
Válasz #179. hozzászólásra
hát az tényleg lassú,nekem 3.25-ös,és az 5748-as zetor viszi,de a 20 ha simán megvan naponta,facéliábol meg még több
Válasz #178. hozzászólásra
mekkora magtartálya volt? nekem most egy a215-ös van ebbe belemegy kb 400-450kg búzából a kis zetornak épp elég is
Válasz #178. hozzászólásra
max 5-6 Ha/nap a normája!Ezért lassú!
Válasz #177. hozzászólásra
az árpát nagyon nem szerette
ezt a lassúságot még mindig nem értem. egy nyugati 3m-es, ekkora magtartályú se gyorsabb
Válasz #176. hozzászólásra
Aha!Nem egy nagy Whas is das vetőgép,de jó,praktikus!Csak egy kicsit lassú!
Válasz #175. hozzászólásra
nem tudom. a lényeg, hogy megvolt a 4 állás
Válasz #174. hozzászólásra
Hát az meg hogy?!Bent a szekrényben,nem volt jó helyen a villa?
Válasz #173. hozzászólásra
nekem meg el volt csúszva az egyik kar állása, azt hiszem a hármasnál volt az egyes
Sziasztok!
Van egy sztorim ezzel a 3 karral kapcs.!Az első évben,mikor megvettük a vetőgépet,mentünk árpát vetni a faterral!Beállitottuk a karokat,azokhoz a beállitáshoz,amit most is használunk!Az első kerülésre elment az 1 hektárba való árpa!Nem figyeltük,h a karoknak van rövid meg hosszú oldala,s nem volt jól beállitva!De nem lett rekord termés! :-)))
Válasz #171. hozzászólásra
a külső sor a kilót mutatja, a három belső meg a 3 kart a nortonon
Köszönöm a segítséget!
Nem igazán értek hozzá!
Ez régen egy hármasan kapcsolt vetőgép egyike volt!
Van rajta művelősor automatika is a beállításokat még mindig nem nagyon értem, de majd rájövök.Remélem beválik a dolog!
Üdv!
Válasz #169. hozzászólásra
Aha értem!Hát jó is azt vetni,de kevés van abból álltalában!Búza,Tritikálé,árpa,borsós árpa,nekünk ezek szoktak lenni!
Én léptem aludni!
Jó éjt!
Sziasztok!
Válasz #166. hozzászólásra
nem hegesztettem semmit.
kivettem a munkahengert, fogtam egy laposvasat amibe fúrtam több csapátmérőt és a legjobbnak itélt helyen beraktam a munkahenger helyébe
nekem sincs már saxi. 3 méteres spanyol tárcsás van. 16 ha lucernát benyomtam vele 6 óra alatt. szeretem vetni az aprómagot, mert nem kell sűrűn tölteni a magtartályt és haladós
Válasz #165. hozzászólásra
Akkor a tiéd csapágyas!A miénk nagyon könnyen megy!
Válasz #164. hozzászólásra
Tárcsa fék nem lesz jó?!
:-))))
Válasz #163. hozzászólásra
Nem heggesztek én semmit se rajta!Múltor egyik ismerősöm vetett a lajtájával lucernát,5 Ha kb 2 vagy 2,5 óra alatt nyomott el!S tárcsás,ami ide a legjobb a fekete földbe!
Válasz #164. hozzászólásra
nekem nem pörgött a kerék