Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.33 FtUSD390.32 FtCHF431.59 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
Válasz #3456. hozzászólásra
Uraim,
olyat vegyetek, aminek a csőtartó szerkezete állítható magasságú! Mindig a hátmagassághoz kell állítani! Sajna így 2 hetente van vele meló, de kb. 30%-os a vízmegtakarítás.
Az is fontos, hogy 2 liter/perc legyen a vízfolyási sebesség a hízóknál és a kocáknál is, mert különben nem elegendő vagy túl sok a víz a szájában és akkor enni se eszik, ha nem iszik rendesen! (malacnál 1-1,5 liter mérettől függően)
Ebbe a szerkezetbe már a legegyszerűbb golyós szopóka is mehet bele.
Általába a cumiknak a hátulján van egy szürö bepattintva az mögött van egy müanyag lapka amit csavarhuzoval ellehet forgatni ami három különbözö furatot takar.A lapkán egy furat van amit oda forgatsz a kivánt méretü furatra,oriási a viz eresztö képességbeli különbség.
Legkisebbre kell állitani az talán segithet a dolgon,3 különbözö furat van rajta.De láttam olyat hogy kicsire volt állitva és a diszno bekapta a cumit és ott aludt el a szájába benne a viz meg folyt.Nyári történet akkor pancsolnak mocskosul.Fénykép kellet volna rola.
Én is kérdezek mert mi önitatót raktunk fel egy sima szopoka fel erösitve alatt kis vályú de mindig teli nyomják vizzel nekem meg nincs kedvem szivattyuzni hetente az emésztőt ....
kinél hogy van megoldva hogy ne usztassák el az olat? vagy majd megszokják és jo lesz ?
Február-márciusi malacokat adom el, mert április-május a drága malac ára! Májusi juniusi malacokat hagyom meg hizlalni, de én minden anyát 2szer fialtatok 1évben, igy általában oktoberben novemberben vannak ujbol, azokbol szoktam hagyni szaláminak, de csak 1et max 2, a többi megy eladásra. Én ami februárban vagy márciusban fial azt visza szoktam bugatni és eladom, vagy elcserélem hasasan, amit választási malacnak értékesiteni akarok azt topigs, zegerssel szoktam rakatni, ha szándékomban ál hagyni esetleg szaláminak vagy eladásra a balagási időszakra vagy lakodalmakra akkor dánlapály, ha hizonak hagyok karácsonyra akkor belgalapály vált be nekem nagyon, 150kg ig iszonyatosan jok a paraméterei! De mindig azt tarsd szem elött hogy mire szánod, mert vannak olyanok amik bizonyos sulyig jok de felette zsirosodik, azokat én füstöltáru előálitonak nevezem.
Tisztelt Jago azt szeretném kérdezni az év melyik hónapjaiban fialtatsz ,eladásra milyen keresztezésü malacot hozol őssze mnf x ? és levágásra szerinted mnf x lapáj koca x ? milyen kan lenne a legjobb .Válaszod előre is köszönöm.
Lehet, de mivel mind a 2 végtermék fenn ál a lehetősége hogy gyengén fial, vagy szaporodásbiologiai problémája lesz, stb. A pietrin amugy is tul ingerült mozgékony anyának, fenn ál a veszélye a taposásnak, válasz nagyfehéret vagy valami lapály fajtát anyának, azok aránylag stabilan megbizhatoak házitartásnál is. Nekem évek ota nagyfehér anyák vannak, erre megy a zegers, belgalapály, dánlapály, topigs, sperma. Annak fügvényében hogy az év melyik szakaszában vagyunk pont, mert az értékesitést is ahoz igazitom, van amit meghagyok hizonak, vagy szaláminak, de van amit célirányosan választási malacnak megy, nagyon nem mindegy hogy mire akarod tartani,
Üdv.tudok pietrain 301 x duroc süldőket ami küllemre nagyon tetszik.Az lenne a kérdésem hogy így kocának lehet e használni?Kérdésemre a választ köszönöm.
Sziasztok!Tanácsra lenne szükségem!Vettem malacokat és az eggyik furcsán viselkedik!Szinte mindig csak ül,bújik a szalmába levertnek tűnik,húzza a hátsó lábait!Mi lehet az oka,és mit csináljak vele?Köszönöm!!!
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék! Pályázni akarok a következő fiatal gazdára, és sertésben vagy juhban gondolkozom. Mi a véleményetek megéri e sertésbe fektetni a pénzt?
Vennék malacot, kb 20-30 db érdekelne, ÁFÁ-s számlás. Valakinek van eladó??
Vagy tudtok mondani olyan telepet aki ekkora tétellel is szóba áll velem?
Köszi!
Sziasztok!
Van 1 kérdésem :van 4 malacom kb.30 kgosak.az egyik tegnap este nem ugy vacsorázott mint szokott ma pedig reggel nem evett és kovályog alig áll a lában inkább csak fekszik. Mi lehet az oka?
Kezdő sertés tenyésztő vagyok és hallottam, olvastam az idén megjelenő és növekvő támogatásokról. Eddig még állat után nem vettem fel hasonlót sem, a kérdésem az lenne, hogy általában milyen feltételeknek kell meglenni ahhoz, hogy részesülhessen a kis paraszt is belőle?
Kb. 20 koca és szaporulata lesz a végleges állományom.
Válasz #3416. hozzászólásra
Akkor az ősök között volt vaddisznó, és arra ütött vissza. Majd később is tegyél fel róla képet, hogy milyen lesz a későbbiekben.
Ha esetleg valakit érdekel, van egy f1-es előhasú kocám Eladó. Vagy bikaborjú csere. Félidős vemhes. Képet tudok küldeni. Elérhetőségeim: 06204130593
zolibacsi27@gmail.com
5055 hozzászólás
Válasz #3456. hozzászólásra
Uraim,
olyat vegyetek, aminek a csőtartó szerkezete állítható magasságú! Mindig a hátmagassághoz kell állítani! Sajna így 2 hetente van vele meló, de kb. 30%-os a vízmegtakarítás.
Az is fontos, hogy 2 liter/perc legyen a vízfolyási sebesség a hízóknál és a kocáknál is, mert különben nem elegendő vagy túl sok a víz a szájában és akkor enni se eszik, ha nem iszik rendesen! (malacnál 1-1,5 liter mérettől függően)
Ebbe a szerkezetbe már a legegyszerűbb golyós szopóka is mehet bele.
Válasz #3455. hozzászólásra
Általába a cumiknak a hátulján van egy szürö bepattintva az mögött van egy müanyag lapka amit csavarhuzoval ellehet forgatni ami három különbözö furatot takar.A lapkán egy furat van amit oda forgatsz a kivánt méretü furatra,oriási a viz eresztö képességbeli különbség.
Válasz #3454. hozzászólásra
erröl az állitási lehetöségröl még nem hallottam és nem láttam rajta de utánna nézek köszi .... a szelep alatt van ?
Válasz #3453. hozzászólásra
Legkisebbre kell állitani az talán segithet a dolgon,3 különbözö furat van rajta.De láttam olyat hogy kicsire volt állitva és a diszno bekapta a cumit és ott aludt el a szájába benne a viz meg folyt.Nyári történet akkor pancsolnak mocskosul.Fénykép kellet volna rola.
Én is kérdezek mert mi önitatót raktunk fel egy sima szopoka fel erösitve alatt kis vályú de mindig teli nyomják vizzel nekem meg nincs kedvem szivattyuzni hetente az emésztőt ....
kinél hogy van megoldva hogy ne usztassák el az olat? vagy majd megszokják és jo lesz ?
Válasz #3451. hozzászólásra
Hízóknak szeretnénk ilyeneket venni.
Válasz #3447. hozzászólásra
Melyik érdekel pontosan?
Válasz #3449. hozzászólásra
Február-márciusi malacokat adom el, mert április-május a drága malac ára! Májusi juniusi malacokat hagyom meg hizlalni, de én minden anyát 2szer fialtatok 1évben, igy általában oktoberben novemberben vannak ujbol, azokbol szoktam hagyni szaláminak, de csak 1et max 2, a többi megy eladásra. Én ami februárban vagy márciusban fial azt visza szoktam bugatni és eladom, vagy elcserélem hasasan, amit választási malacnak értékesiteni akarok azt topigs, zegerssel szoktam rakatni, ha szándékomban ál hagyni esetleg szaláminak vagy eladásra a balagási időszakra vagy lakodalmakra akkor dánlapály, ha hizonak hagyok karácsonyra akkor belgalapály vált be nekem nagyon, 150kg ig iszonyatosan jok a paraméterei! De mindig azt tarsd szem elött hogy mire szánod, mert vannak olyanok amik bizonyos sulyig jok de felette zsirosodik, azokat én füstöltáru előálitonak nevezem.
Tisztelt Jago azt szeretném kérdezni az év melyik hónapjaiban fialtatsz ,eladásra milyen keresztezésü malacot hozol őssze mnf x ? és levágásra szerinted mnf x lapáj koca x ? milyen kan lenne a legjobb .Válaszod előre is köszönöm.
Válasz #3445. hozzászólásra
Lehet, de mivel mind a 2 végtermék fenn ál a lehetősége hogy gyengén fial, vagy szaporodásbiologiai problémája lesz, stb. A pietrin amugy is tul ingerült mozgékony anyának, fenn ál a veszélye a taposásnak, válasz nagyfehéret vagy valami lapály fajtát anyának, azok aránylag stabilan megbizhatoak házitartásnál is. Nekem évek ota nagyfehér anyák vannak, erre megy a zegers, belgalapály, dánlapály, topigs, sperma. Annak fügvényében hogy az év melyik szakaszában vagyunk pont, mert az értékesitést is ahoz igazitom, van amit meghagyok hizonak, vagy szaláminak, de van amit célirányosan választási malacnak megy, nagyon nem mindegy hogy mire akarod tartani,
Válasz #3446. hozzászólásra
http://www.allattartas.hu/termeklap/sertes/itato-szelepek-szopokak/nemesacel-itato-tal_28540
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata ezzel az itatóval kapcsolatban? Pancsolnak-e belőle a disznók, hogy működik?
Köszi!
Üdv.tudok pietrain 301 x duroc süldőket ami küllemre nagyon tetszik.Az lenne a kérdésem hogy így kocának lehet e használni?Kérdésemre a választ köszönöm.
Nem tünik annak,bár nem sokat jár!!
Válasz #3440. hozzászólásra
Nem olyan mintha kicsit ittas lenne?
Köszi megpróbálom!!!
Válasz #3440. hozzászólásra
Nyomjál a nyakába kalciumot, ártani nem fog, keringési zavarokat is javitja, ha lázas akkor gyulladásra is adj neki valamit
.
Sziasztok!Tanácsra lenne szükségem!Vettem malacokat és az eggyik furcsán viselkedik!Szinte mindig csak ül,bújik a szalmába levertnek tűnik,húzza a hátsó lábait!Mi lehet az oka,és mit csináljak vele?Köszönöm!!!
Válasz #3438. hozzászólásra
Én egyiken sem,de a vevők könnyedén bármelyiken.
Sztem zömében csak szines papirkák kérdése.
Válasz #3436. hozzászólásra
Mely határon szoktál átjárni és milyen papirok szükségesek a malacokhoz?
Válasz #3434. hozzászólásra
Bocs,elsőre nem gondoltam,hogy engem keresel!
Válasz #3435. hozzászólásra
Autóval,simán
Válasz #3434. hozzászólásra
Hogyan viszed át a határon tudom semmi közöm hozzá ha nem vagyok tolakodó érdekelne?
Válasz #2683. hozzászólásra
Kulgy egy email-t kerlek szepen. Nem tudlak elerni. Szeretnek vasarolni nehany duroc malacot. liviufitero@yahoo.com vagy 0040743411308
Koszonom szepen!
Válasz #3431. hozzászólásra
ne akarj 300ft.os hízókat termelni -anyatehéntartás a jövő-legalább is nálunk úgy néz ki a környék gazdái ezt választották kettős mt-vel.
Válasz #3431. hozzászólásra
Nem.
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék! Pályázni akarok a következő fiatal gazdára, és sertésben vagy juhban gondolkozom. Mi a véleményetek megéri e sertésbe fektetni a pénzt?
A válaszokat előre is köszönöm!
Válasz #3428. hozzászólásra
Mind a 2 vegtermek en nem vennem meg kocanak ezek max kanba jo mert lehet vele orokiteni...
Vennék malacot, kb 20-30 db érdekelne, ÁFÁ-s számlás. Valakinek van eladó??
Vagy tudtok mondani olyan telepet aki ekkora tétellel is szóba áll velem?
Köszi!
belga lapály x petrain milyen kocának?én topgis vagy duroc-ot akarok rakatni bele
Paso nevü kollegánál van 2 zsák cinkoxid elado hasfogonak ....
Hajdú-Biharban nem tud valaki sertés felvásárlót? (olyat akinek kell is a hízó)
Válasz #3420. hozzászólásra
Engem se biztattak túlságosan, de hátha...
Azért köszönöm!
Válasz #3421. hozzászólásra
Odemas lett tul nagy feherje bevitel kajat vissza kell fogni mert siman elpusztul....hasznalj adalekokat pl cinkoxid de jobb is van ...
Válasz #3422. hozzászólásra
Köszi a gyors választ!
Válasz #3421. hozzászólásra
Hívj allatorvost! De addig is diéta árpa dara almaecetes víz!
Sziasztok!
Van 1 kérdésem :van 4 malacom kb.30 kgosak.az egyik tegnap este nem ugy vacsorázott mint szokott ma pedig reggel nem evett és kovályog alig áll a lában inkább csak fekszik. Mi lehet az oka?
Válasz #3418. hozzászólásra
A falugazdászod bővebb információval tud szolgálni.Engem például nemigen biztatott,de azért érdeklődj nála! Sok sikert!
Válasz #2651. hozzászólásra
Lehet egy telefonszam? Vagy e-mail liviufitero@yahoo.com. kozsi!
Üdv!
Kezdő sertés tenyésztő vagyok és hallottam, olvastam az idén megjelenő és növekvő támogatásokról. Eddig még állat után nem vettem fel hasonlót sem, a kérdésem az lenne, hogy általában milyen feltételeknek kell meglenni ahhoz, hogy részesülhessen a kis paraszt is belőle?
Kb. 20 koca és szaporulata lesz a végleges állományom.
Válasz #3416. hozzászólásra
Akkor az ősök között volt vaddisznó, és arra ütött vissza. Majd később is tegyél fel róla képet, hogy milyen lesz a későbbiekben.
Válasz #3414. hozzászólásra
Nem a vadkan lepte meg valami ősére ütött vissza 9 testvére hófehér,és a kan is fehér volt de semmi faj ilyen falusi keverék kan.
Ha esetleg valakit érdekel, van egy f1-es előhasú kocám Eladó. Vagy bikaborjú csere. Félidős vemhes. Képet tudok küldeni. Elérhetőségeim: 06204130593
zolibacsi27@gmail.com
Válasz #3413. hozzászólásra
Milyen kant használtál??? Vagy a vadkan "lepte" meg???
Válasz #3412. hozzászólásra
Igen ő a kakuktojás és ö jött először a világra
Válasz #3410. hozzászólásra
a kis csíkos az a kakukk tojás? szépek!
Válasz #3410. hozzászólásra
Szépek.Különösen a kis vaddiszno.
Az élet első percei:
Juli koca 118 napra fialt és 10 kismalacnak adott életet és még élnek is
Bözsi koca 115 napra fialt.