Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR412.88 FtUSD391.08 FtCHF443.26 FtGBP495.54 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
Környékbeli állatpatikában, jobbfajta takarmányboltban biztosan tudnak neked segíteni. 2-300Ft/ kapszula szokott lenni az ára, egy levélen 6 kapszula van. Nem kell megvenni egy egész dobozt, mert az baromi drága meg a 2 kocának élete végéig kitart, szokták levelenként is adni. Disznónak 2db kell naponta két egymást követő napon, ha nem ivarzik akkor 10 nap múlva újból 2x2. Ügyesen kell becsempészni nekik mert nem eszik meg maguktól baromi keserű az íze. LINK
Szép jónapot!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy kocákat akarok beállítani. Két kocasüldöm lenne, korban 10hónaposak de még egyszer se búgtak. Milyen módszert tud valaki ajánlani amivel rá lehetne segíteni, hogy elkezdjenek ivarzani? Kaptam tippeket, hogy megkéne kissé töressem őket kannal, meg ijenek de nemtudom ez hatásos lenne e.
Tud valaki Kecskeméten sertésfelvásárlot, aki nagysúlyú disznót keres?
Kibaszott velünk az inszeminátor meg a disznó, levágni meg már meleg van és el kéne valahogy passzolni, mert a 40 fokban meg fog dögleni.
Hát Pöttinger,szívemből szólsz ! Tényleg abba kéne ezt az egészet hagyni,legalább is az ész ezt diktálná,de mi is erre vagyunk berendezkedve,gőzöm sincs hogy mire cseréljem fölPersze tanácsot senki sem ad a nagyok közül,hiszen ők ott fent többszörösét keresik az íróasztal mellett,mint én a szartologatással.Ez van
Sziasztok.Egy olyan kérdésem volna ami szerintem nem csak nekem hanem sok más tenyésztőnek elég nagy bajt jelent.Sokszor azért kell lemondanom egy-egy szép kocámról mert megfájdul a lába és nem tudom hogyan tudnám kiküszöbölni ezt a problémát.Pedig megkapnak minden kellő takarmányt és tápot a csontjai fejlődésének és mégis megfájdul a lába. Szóval mondjatok valami okos megoldást rá mert kifogytam a tippekből.
volt e már valakinek olyan hogy megfialt a koca 5 napra pedig kiindult mig a malacok alatta vannak ??????
mert ne mhiszem el hogy csak nekem csinalt most ilyet szoszerint meg se mozdul ivarzik és rebegteti a fülét a malacok meg szombaton születtek neki .... meg kérdés hogy baj e mert akkor ha elapaszt akkor bajba leszek ....
Ami a sertéstartást,hízlalást illeti,nem mondhatni,hogy sok jóval kecsegtet.Megint esedékes lenne a leadás,februárban 380 ft/ kg,most meg 350 körül.Két hónap múlva talán nekünk kell majd fizetni,hogy elvigyék a disznókat az ólakból? Kíváncsi lennék,hogy ezek után mégis hogyan akarják növelni az országban a sertésállományt??!! Ilyen takarmány -és felvásárlási árak mellett mégis mit fogunk csinálni !?Ez már azért tényleg elkeserítő,és felháborító!
a karácsonyi hizok még frissek elöhasu kocátol ne mrosszak az alson látszik hogy zegers kicsit sem izmos az also képes az 1 hetes most a többi meg reggeli ....
Igy elmegy a kedv a hizlalástol az biztos.Csak a döntéshozok ezt nem értik valahogy és szépet jot hangoztatják a médiában.Az 5% áfa annyit ért hogy 100ft olcsobb lett a felvásárlási ár mint tavaly de a takarmány és a belevalo kiegészitök nem lettek olcsobak.
Üdv mindenkinek!
megtudná nekem valaki mondani hogy ha őstermelőkén, magánszemélynek szeretnék hízót eladni, akkor ahoz pontosan milyen papírok szükségesek?
Olyat hallottam ma majd nem le ültem , választási malac 17000 , a hízóért meg 350 hufot kínált cakunpak a vágóhidas az egyik barátomnak , aki erre úgy döntött hogy eladja a malacait és inkább kivár.
Üdv. Szeretném megkérdezni kinek mi a véleménye a sano illetve a purina koncentrátumokról kinek mi jött be ki mit használ??
válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #2368. hozzászólásra
A kifutós biztos hogy jobb nyáron ha húzol felé valami tetőt vagy árnyékolót.
De hűvösebb időkbe el kell felejteni,mert nagyon hideg lesz bent!
én pont ma tapasztaltam forditottját és nem értem a logikát.... mármint a sok a kevés ellen
husmarhánál ha van egy kamion és jo minöségü több száz forintal is többet fizetnek a hizonál hiába van 2 teherauto annál olcsobban fizetnek mert elviszik az egészet meg vágohidi ár stb...stb... mig ha 1-2 darabjával adom meg 50-100ft többlet is van ....
Magyar nagyfehérek a kocák,általában 5.5-6 hónapra sikerül leadni.Persze volt már olyan is nemegyszer,hogy a hasmenés úgy visszavágta őket,hogy azt hittem sose nőnek fel.Meg persze függ attól is,hogy mivel termékenyítünk.Ami a vágóhídat illeti,oda gondolom azért mennyiség kell,nekünk nincs olyan sok egyszerre,hogy megtudnánk pakolni egy teherautót.Pedig lehet hogy többet fizetnének mint a felvásárló.
5055 hozzászólás
Válasz #2391. hozzászólásra
Szia!
Milyen premixetet használsz? SANO vagy mit?
Válasz #2400. hozzászólásra
Sziasztok!
Szia röfik!
Nagyon szépek, hol laksz, mert lehet érdekelne belőlük kocának való, persze csak ha adsz el és nem laksz túl messze?
Milyen keverékek?
Válasz #2402. hozzászólásra
Ha szervi gond nincs akkor biztosan beindulnak tőle. Nálam működik lónál, marhánál kecskénél.
Válasz #2399. hozzászólásra
jaja találtam a neten egy oldalt ott adtak levelenként is. 850ft egy levél. Kíváncsi leszek beválik e. Köszi a segítséget.
Válasz #2400. hozzászólásra
Esős nap van nekik is.
Ezt mindenkinek.
Válasz #2398. hozzászólásra
Környékbeli állatpatikában, jobbfajta takarmányboltban biztosan tudnak neked segíteni. 2-300Ft/ kapszula szokott lenni az ára, egy levélen 6 kapszula van. Nem kell megvenni egy egész dobozt, mert az baromi drága meg a 2 kocának élete végéig kitart, szokták levelenként is adni. Disznónak 2db kell naponta két egymást követő napon, ha nem ivarzik akkor 10 nap múlva újból 2x2. Ügyesen kell becsempészni nekik mert nem eszik meg maguktól baromi keserű az íze.
LINK
Válasz #2397. hozzászólásra
köszi az infót. Hol tudom beszerezni és kb mennyi az ára?
Válasz #2396. hozzászólásra
Janovát adj nekik, attól elkezdenek majd ivarzani. Ha nem akkor 10 nap múlva ismétlés és biztos az eredmény.
Szép jónapot!
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy kocákat akarok beállítani. Két kocasüldöm lenne, korban 10hónaposak de még egyszer se búgtak. Milyen módszert tud valaki ajánlani amivel rá lehetne segíteni, hogy elkezdjenek ivarzani? Kaptam tippeket, hogy megkéne kissé töressem őket kannal, meg ijenek de nemtudom ez hatásos lenne e.
Sziasztok
Tud valaki Kecskeméten sertésfelvásárlot, aki nagysúlyú disznót keres?
Kibaszott velünk az inszeminátor meg a disznó, levágni meg már meleg van és el kéne valahogy passzolni, mert a 40 fokban meg fog dögleni.
Sziasztok!
Valaki nem tudja az Alföldi Sertés Értékesitő és Beszerző Szövetkezet vagy a Kelet-Pig Szövetkezet elérhetőségét?
Válasz #2388. hozzászólásra
Hát Pöttinger,szívemből szólsz ! Tényleg abba kéne ezt az egészet hagyni,legalább is az ész ezt diktálná,de mi is erre vagyunk berendezkedve,gőzöm sincs hogy mire cseréljem fölPersze tanácsot senki sem ad a nagyok közül,hiszen ők ott fent többszörösét keresik az íróasztal mellett,mint én a szartologatással.Ez van
Válasz #2391. hozzászólásra
járasd öket földön csinálj karámot nekik napközbe meg amig üresen állnak nem fialnak kint lehetnek a joidöben ez a megoldás rá .....
Sziasztok.Egy olyan kérdésem volna ami szerintem nem csak nekem hanem sok más tenyésztőnek elég nagy bajt jelent.Sokszor azért kell lemondanom egy-egy szép kocámról mert megfájdul a lába és nem tudom hogyan tudnám kiküszöbölni ezt a problémát.Pedig megkapnak minden kellő takarmányt és tápot a csontjai fejlődésének és mégis megfájdul a lába. Szóval mondjatok valami okos megoldást rá mert kifogytam a tippekből.
Válasz #2389. hozzászólásra
még egyenlöre nem fosnak a malacok és van teje is de lehet beoltom oxy val ha az télleg jo rá ......
Válasz #2386. hozzászólásra
Volt már rá példa nálunk is, oxytocint neki, minden nap 5ml amíg ivarzik, és nem apaszt el.
Válasz #2383. hozzászólásra
"Kíváncsi lennék,hogy ezek után mégis hogyan akarják növelni az országban a sertésállományt?"
"Ne azt figyeljék, mit mondok, hanem mit cselekszek." vagy hogy is van pontosan.
Egy másik topicban azt írja Feco, hogy ha nem gazdaságos hosszú távon valami, azt abba kell hagyni.
Ezt ennyi pénzért beruházások támogatások igénybevétele nélkül régen abba kellett volna hagyni. Ja hogy akkor mit csináljon a paraszt?
Erre nem ad javaslatot egyik nagy párt sem.
No comment
Az áfa csökkentés meg ráfizetés a parasztnak. Ezt már akkor is tudtuk, csak nem mondtuk elég hangosan.
Válasz #2386. hozzászólásra
3 hetes korban szokott fehérhasmenést okozni, az ivarzás miatti tejváltozás, ha jól emlékezem .
volt e már valakinek olyan hogy megfialt a koca 5 napra pedig kiindult mig a malacok alatta vannak ??????
mert ne mhiszem el hogy csak nekem csinalt most ilyet szoszerint meg se mozdul ivarzik és rebegteti a fülét a malacok meg szombaton születtek neki .... meg kérdés hogy baj e mert akkor ha elapaszt akkor bajba leszek ....
Válasz #2383. hozzászólásra
Az hát.Sajnos törölni lehetne a topicot is.
Sziasztok!
Ki,hogy van megelégedve a Sano termékkel?
Ami a sertéstartást,hízlalást illeti,nem mondhatni,hogy sok jóval kecsegtet.Megint esedékes lenne a leadás,februárban 380 ft/ kg,most meg 350 körül.Két hónap múlva talán nekünk kell majd fizetni,hogy elvigyék a disznókat az ólakból? Kíváncsi lennék,hogy ezek után mégis hogyan akarják növelni az országban a sertésállományt??!! Ilyen takarmány -és felvásárlási árak mellett mégis mit fogunk csinálni !?Ez már azért tényleg elkeserítő,és felháborító!
a karácsonyi hizok még frissek elöhasu kocátol ne mrosszak az alson látszik hogy zegers kicsit sem izmos az also képes az 1 hetes most a többi meg reggeli ....
Válasz #2380. hozzászólásra
Igy elmegy a kedv a hizlalástol az biztos.Csak a döntéshozok ezt nem értik valahogy és szépet jot hangoztatják a médiában.Az 5% áfa annyit ért hogy 100ft olcsobb lett a felvásárlási ár mint tavaly de a takarmány és a belevalo kiegészitök nem lettek olcsobak.
Válasz #2379. hozzászólásra
Ezek szerint akkor máshol is így van durva
Válasz #2377. hozzászólásra
Ez a buli benne nem tudod.Igy lesz hazánkba 6 millio sertés pár éven belül.
Üdv mindenkinek!
megtudná nekem valaki mondani hogy ha őstermelőkén, magánszemélynek szeretnék hízót eladni, akkor ahoz pontosan milyen papírok szükségesek?
Olyat hallottam ma majd nem le ültem , választási malac 17000 , a hízóért meg 350 hufot kínált cakunpak a vágóhidas az egyik barátomnak , aki erre úgy döntött hogy eladja a malacait és inkább kivár.
Válasz #2375. hozzászólásra
ha tudsz választani akkor a Sano ....
Üdv. Szeretném megkérdezni kinek mi a véleménye a sano illetve a purina koncentrátumokról kinek mi jött be ki mit használ??
válaszokat előre is köszönöm.
Válasz #2373. hozzászólásra
Malac utónevelő:
Fiaztató:
Sziasztok!
Szerintetek ezek az istállók mennyire felelnének meg a sertéseknek a hazai időjárási viszonyok mellet?
Koca szállás:
Hízlalda:
mélyalmos sertéshízlalda érdekelne megnézni. tudtok valahol ilyent?
Válasz #2370. hozzászólásra
Tavaly megakartam nézni Hódmezővásárhelyen, de a sűrű program miatt elmaradt :(
Válasz #2367. hozzászólásra
Sajnos Béla nem olyan régen elhalálozott...
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9la_%28sert%C3%A9s%29
Válasz #2368. hozzászólásra
A kifutós biztos hogy jobb nyáron ha húzol felé valami tetőt vagy árnyékolót.
De hűvösebb időkbe el kell felejteni,mert nagyon hideg lesz bent!
Sziasztok!
Ki milyen épületben hizlal?A zárt istalló vagy kifutós ól lenne jo a hizók elhelyezésére?
http://www.szoljon.hu/galerialp/68110
http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/belanak-meg-kellett-halnia-541522
Válasz #2363. hozzászólásra
Kár hogy ilyen messzire laksz.Nekünk most is van,meg 2-3 havi eltéréssel hol ennyi,hol annyi.
Üdvözletem..
Sertéseket szeretnék vásárolni,ha netán volna valaki aki szivesen adna el.Azt megkérném arra,hogy írjon,Én helyileg borsodi volnék.
Válasz #2361. hozzászólásra
Mennyi húsra vágódnak vágóhídon a disznóid?
Kinek adod az egy-két darabot?
én pont ma tapasztaltam forditottját és nem értem a logikát.... mármint a sok a kevés ellen
husmarhánál ha van egy kamion és jo minöségü több száz forintal is többet fizetnek a hizonál hiába van 2 teherauto annál olcsobban fizetnek mert elviszik az egészet meg vágohidi ár stb...stb... mig ha 1-2 darabjával adom meg 50-100ft többlet is van ....
Válasz #2358. hozzászólásra
biztos, hogy többet fizet a vágóhíd. mifelénk kb. 10-15% ! van köztük
Válasz #2357. hozzászólásra
46%os szójadara kb. 15-20% a tápba keverve izlés illetve kor szerint....
Válasz #2356. hozzászólásra
Magyar nagyfehérek a kocák,általában 5.5-6 hónapra sikerül leadni.Persze volt már olyan is nemegyszer,hogy a hasmenés úgy visszavágta őket,hogy azt hittem sose nőnek fel.Meg persze függ attól is,hogy mivel termékenyítünk.Ami a vágóhídat illeti,oda gondolom azért mennyiség kell,nekünk nincs olyan sok egyszerre,hogy megtudnánk pakolni egy teherautót.Pedig lehet hogy többet fizetnének mint a felvásárló.
Jó estét!Szakmai kérdésem lenne h szója darát mennyit ajánlott a kajához keverni,mik a megfelelő arányok száraz etetésnél? válaszokat elöre is köszi
Válasz #2355. hozzászólásra
Milyen fajtát tartasz?Milyen korra érik el a hizók a leadási súlyt?Vágóhidra nem tudod eladni?