Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Fórum
Sertéstenyésztés, és felvásárlási árak - minden...
Üdv! Kérdezném: A piggit hány % -os arányban keveri a darához? És hány KG-os súlyig eteti? Utána eteti a sano hízó konciát? És azt vágásig? Vagy hány Kg ig? Köszi a választ. Norbi. Ui: Nekem van egy 3 m X 3,7 M es helység abba hány hízó mehet?
"Választék van bőven , csak a ny.fehérjét kell jól kiszámolni-he-he"
Számológépem van, és mégsem tudom kiszámolni.
Ha segítenél az jón lenne.
VAn két 110 kg-os mangalicás malacom.
Ez egyiket egy hete raktuk be, húsjellegűvel. Ebből jövőre lesz kolbász, a "kicsiből" az idén.
Érteni annyit értek hozzá, hogy gyerekkoromba hordtam nekik a moslékot.
(meg hogy 5 kg tengeriből lesz egy kg hús. Ha jó ízűt akarok enni és nem a haszon számít).
SSSSSSSSOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!
Fiúkák!
Ha esetleg vki tud közel 20-25 db nagysúlyú desznyót(220-250-ig)rövid idő alatt , akkor legyenszíves jelezze.
Ugyanis a h.boltos cimborát a szerződés köti , de sajna az utolsó szállítmányt 20 ft-al többért más elhabzsolta.
1 nagy pesti láncnak beszállító , tehát, ha nincs tétel , akkor komoly szankciók.....
Ennyit szerettem vna...........
Ajánlat:paso08@freemail.hu
Köszönöm!!!!
merre gazdálkodsz te???? azt a 160kg os átlagsúlyt meglesném 6 honaposan mert kicsit hihetetlen nem is kicsit de lehet csak nekem a 140et már tapasztaltam is de 160?????????
Válasz #1467. hozzászólásra
Milyen fajta disznód van?KOcázol v. hízlalsz?Én is sanót etetek a disznókkal+tengerit,árpát,búzát,naprát(természetesen darálva).Jelenleg 15 koca van(3 pietrain,3 f1,7 lapály,2nagyfehér)+41 hathetes malac,meg még 14 hízó.A malacokat (világra jötükk után 2-3 nappal vassal,vitaminnal leoltom majd lefogazom őket.2 hetes kortól malacstartert kapnak,majd 3hetesen herélek, 4 hetesen vállasztok.Ekkor már darát(60% árpa,20% tengeri,20 %búza)+sano piggit kapnak.Később emelem a kukorica mennyiségét nekik!így 6 hónaposan 160kg az átlag súly!Egy kocától egy évbe 30 malacot vállasztok!Ehez hogy ilyen eredményeket kapj kell a tapasztalat,szakmai tudás(mert mikor kezdtem még fele ilyen eredmények se jöttek ki)Kiválló takarmányok,genetika!!
Így ennyi amit (röviden!!!) tudok neked tanácsolni a hússsertés tartásról/tenyésztésről!
Fosás takarmány váltáskor,vállasztáskor elő szokott fordúlni.Én szoktam őket oltani csak már nem tom mi a neve a készítménynek na mindeggy mindjárt kimeek és megnézem...Keresmeg a dokit de nem sokat segíthet...De egy hét alatt helyrejöhetnek!!Utánna fokozatosan emelheted a kaját nekik.
Ha nem akarsz szólni a dokinak , akkor Enroxil v Betamox és már másnap akár elállhat a hasmenés ,jobb esetben pedig már "bogyózhatnak" is.De fogadj el 1 jó tanácsot.
A választás után azért a kajával csak mértékkel , mert a hasmenés mellett a másik nagy bibi az ödéma lehet,amely természetesen szorosan összefügg a takarmányozással is.
Sztem a legfontosabbakat tömören ecseteltem--ennyi!
Ne adj nekik enni egy napig csak vizet (ecetes-sós).
Ha a bélben a fosást okozó bacik nem kapnak kaját maguktól megdöglenek, de ehhez ki kell ürülni a beleknek pár órára a malacokban.
Utána fél adag kaját adj nekik aztán csak lassan, óvatosan emeld az adagot.
sziasztok!Egy kis segítség kellene most kezdtem nemrég sertésekkel foglalkozni és most vannak nekem választási malacaim amelyek fosnak adtam nekik szénport, pirytott árpát de nem állt meg a fosás.Mi lehet a probléma lehet hogy a kaja túl erős mert első napokban a sano által gyártott amino goldos kaját adtam nekik.Ha v.kinek van v.mi jó receptje malacnevelésre a születéstől 60-70 kg akkor az írja már meg nekem a barcelona0830@gmail.comra
imi99 nagyon szépek a malacaid főleg a pietrainok nálam is v.mi ilyesmi lenne a cél ha tudnál nekem tanácsokat adni azt megköszönném na meg bárkinek aki tud nekem segíteni.Előre is köszönöm a segítséget.
Magyarországi eredetű színezett sertéshúst találtak Szlovákiában
Magyarországi eredetű, marhahúsként megjelölt mélyfagyasztott sertéshúst találtak a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyelet (SVaPS) ellenőrei egy pozsonyi viszonteladó raktárhelyiségeiben - erősítette meg Paulína Komárová, az SVaPS szóvivője.
A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a 420 kilogramm mélyfagyasztott hús - amelyet csomagolásán marhabélszínként jelöltek meg - voltaképpen mesterségesen színezett sertéshús. A termék forgalomba nem került, a csalást a viszonteladó egy véletlenszerű ellenőrzés során állapította meg. "A múlt héten láttam a hírt, hogy Svédországban Magyarországról származó színezett sertéshúst foglaltak le, ezért úgy döntöttem, hogy megvizsgálom a legutóbbi szállítmányt" - mondta el Anton Suchy, a színezett húst megvásárló Hermes Clasic vállalat tulajdonosa. Beszámolója szerint a "marhabélszín" kiolvasztása során a hús gyanús állagára lett figyelmes, ezért bevizsgáltatta a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyeletnél. A hús protein vizsgálata során kiderült, hogy a VKC HU 574 EK csomagolási megjelölésű szállítmány kizárólag sertéshúst, valamint mesterséges színezőanyagot tartalmaz. A sertéshús "átfestésére" az elemzések szerint nem élelmiszeripari festéket, hanem más szintetikus festékanyagot használtak. A szállítmányt viszonteladás céljából egy kassai székhelyű cégtől vásárolta a Hermes Clasic vállalat tulajdonosa. Elmondta: a cégre - amelytől a mostani szállítmányt vásárolta - eddig nem volt panasza. Bár az ügyről már értesült a szlovák rendőrség is, hivatalosan még nem indítottak vizsgálatot. "Együttműködünk az ügy kapcsán a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyelettel, eddig azonban nem kaptunk feljelentést" - erősítette meg Alexander Szabó, a kassai kerületi rendőrkapitányság szóvivője. Jozef Bíres, a SVaPS igazgatója az eset kapcsán azt nyilatkozta: az ügyről magyar partnerével is egyeztetni fog.
Olaszországi partnereimnek keresek nagy mennyiségű sertés és csirkehúst.
Fagyasztott csirke láb is érdekelne, emberi fogyasztásra.
Küldenének nekem árajánlatot.
Nagyon megköszönném a gyors választ, azonnal kellene.
5055 hozzászólás
Válasz #1500. hozzászólásra
Üdv!
A hirdetésemben megtalálja telefonszámom.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3170787/Malacok-eladok.html
Válasz #1503. hozzászólásra Hejileg merre van ez néhány hete hallottam Solton 5-6 ezer körül malacot
Válasz #1502. hozzászólásra
Én múlt héten vettem 10-ért 8-9 hetes szebbjét. Ismerősöm tájékozatlanabb volt és 12-t adott érte az enyémtől 40 km-re, itt a környéken.
Válasz #1501. hozzászólásraHa szabad kérdezni hán forintért ment darabja??
hál istennek pénteken elment 39 db malac.
Válasz #1493. hozzászólásra
Üdvözlöm!
Mit csinál ennyi malaccal? Helyileg hova valósi?
Szeretném Önnel felvenni a kapcsolatot!
Válasz #1497. hozzászólásra
seghers optimos x lapály
Válasz #1496. hozzászólásra
Szép malacok! Milyen fajta?
2,5 hetesen.
Ha nem volnál túl messzi nekem kettö kellene.
101 kis dalmata malac
Válasz #1487. hozzászólásra
2-3 nagyobb súlyú hízó elfér benne
Válasz #1485. hozzászólásra
ja meg szalámi
Válasz #1487. hozzászólásra
40%-ban kell a piggit kb 40-50 kg-ig utánna vágásig a hízó koncit.
10 hónapos, 110-120 kg.
Búzát+kukit+árpát esznek, nem rég szereztünk nekik ex. naprát, így abból is esznek.
Válasz #1474. hozzászólásra
Üdv! Kérdezném: A piggit hány % -os arányban keveri a darához? És hány KG-os súlyig eteti? Utána eteti a sano hízó konciát? És azt vágásig? Vagy hány Kg ig? Köszi a választ. Norbi. Ui: Nekem van egy 3 m X 3,7 M es helység abba hány hízó mehet?
Árak az Agrárgazdasági Kutatóintézet adatai alapján:
A hazai termelésből származó vágósertés termelői ára hasított meleg súlyban 2012-ben
320-350, de nem érdemes ennyiért eladni. Frankó kolbász van belőle.
Ki mennyiért árul hízott kocát?Köszi.
"Választék van bőven , csak a ny.fehérjét kell jól kiszámolni-he-he"
Számológépem van, és mégsem tudom kiszámolni.
Ha segítenél az jón lenne.
VAn két 110 kg-os mangalicás malacom.
Ez egyiket egy hete raktuk be, húsjellegűvel. Ebből jövőre lesz kolbász, a "kicsiből" az idén.
Érteni annyit értek hozzá, hogy gyerekkoromba hordtam nekik a moslékot.
(meg hogy 5 kg tengeriből lesz egy kg hús. Ha jó ízűt akarok enni és nem a haszon számít).
Válasz #1479. hozzászólásra
Ha komolyan kell akkor ár megjelöléssel keress telefonon.
Ha jó az ár, akkor lessz.
Ha karcsú akkor nem lessz.
Inkább 160-180 kg. "Ha ló nincs, szamár is megteszi."
Válasz #1478. hozzászólásra
Talán vissza sem jönnek.
Röhej a hazai szükségletet sem tudjuk előállítani, és Kormányunk eladja külföldön.
Még szerencse, hogy bezár a Gyulai Húskombinát.
A mellettünk levő volt húsfeldolgozó úgy néz ki, hogy három műszakban beindul. Igaz, hogy vágásra, de azt feldolgozzák valahol.
Aki csődbe vitte ... azzal, azokkal, mit is kéne csinálni???
Szerintem jó lesz Miniszterelnöknek.
Vietnámba a vietnámi malacot kell tartanunk, vagy jó lesz a mangalicás keverékem is.
Hétfőn készítek is róluk egy fényképet.
Válasz #1479. hozzászólásra
Miért nem kerestek fel nagy sertés telepeket?
SSSSSSSSOOOOOOOOOOSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!
Fiúkák!
Ha esetleg vki tud közel 20-25 db nagysúlyú desznyót(220-250-ig)rövid idő alatt , akkor legyenszíves jelezze.
Ugyanis a h.boltos cimborát a szerződés köti , de sajna az utolsó szállítmányt 20 ft-al többért más elhabzsolta.
1 nagy pesti láncnak beszállító , tehát, ha nincs tétel , akkor komoly szankciók.....
Ennyit szerettem vna...........
Ajánlat:paso08@freemail.hu
Köszönöm!!!!
Hajrá,indulnak a disznók Vietnámba
Válasz #1475. hozzászólásra
Ú bocs nem azt akartam írni hogy átlag hanem hogy töbször előfordúl 6 hónaposan 160 kilós is bocs.Az átlag:150kg
A 6 hónapot honnan számolod?
merre gazdálkodsz te???? azt a 160kg os átlagsúlyt meglesném 6 honaposan mert kicsit hihetetlen nem is kicsit de lehet csak nekem a 140et már tapasztaltam is de 160?????????
Milyen fajta disznód van?KOcázol v. hízlalsz?Én is sanót etetek a disznókkal+tengerit,árpát,búzát,naprát(természetesen darálva).Jelenleg 15 koca van(3 pietrain,3 f1,7 lapály,2nagyfehér)+41 hathetes malac,meg még 14 hízó.A malacokat (világra jötükk után 2-3 nappal vassal,vitaminnal leoltom majd lefogazom őket.2 hetes kortól malacstartert kapnak,majd 3hetesen herélek, 4 hetesen vállasztok.Ekkor már darát(60% árpa,20% tengeri,20 %búza)+sano piggit kapnak.Később emelem a kukorica mennyiségét nekik!így 6 hónaposan 160kg az átlag súly!Egy kocától egy évbe 30 malacot vállasztok!Ehez hogy ilyen eredményeket kapj kell a tapasztalat,szakmai tudás(mert mikor kezdtem még fele ilyen eredmények se jöttek ki)Kiválló takarmányok,genetika!!
Így ennyi amit (röviden!!!) tudok neked tanácsolni a hússsertés tartásról/tenyésztésről!
Eladásra kínálok békés megyében takarmány(sütőtököt 70-90% os érettséggel). Szerintetek mi lenne a reális ára?
Fosás takarmány váltáskor,vállasztáskor elő szokott fordúlni.Én szoktam őket oltani csak már nem tom mi a neve a készítménynek na mindeggy mindjárt kimeek és megnézem...Keresmeg a dokit de nem sokat segíthet...De egy hét alatt helyrejöhetnek!!Utánna fokozatosan emelheted a kaját nekik.
Ha nem akarsz szólni a dokinak , akkor Enroxil v Betamox és már másnap akár elállhat a hasmenés ,jobb esetben pedig már "bogyózhatnak" is.De fogadj el 1 jó tanácsot.
A választás után azért a kajával csak mértékkel , mert a hasmenés mellett a másik nagy bibi az ödéma lehet,amely természetesen szorosan összefügg a takarmányozással is.
Sztem a legfontosabbakat tömören ecseteltem--ennyi!
Állatorvos és valamilyen antibiotikum. Például Sumetrolim injekció.
szevasztok.kérdésem lenne,hogy alakulnak a egyszer ellet anyakoca ára mert nekem 320-at akarnak adni érte,ami egy kicsit hihetetlen köszi
Ne adj nekik enni egy napig csak vizet (ecetes-sós).
Ha a bélben a fosást okozó bacik nem kapnak kaját maguktól megdöglenek, de ehhez ki kell ürülni a beleknek pár órára a malacokban.
Utána fél adag kaját adj nekik aztán csak lassan, óvatosan emeld az adagot.
sziasztok!Egy kis segítség kellene most kezdtem nemrég sertésekkel foglalkozni és most vannak nekem választási malacaim amelyek fosnak adtam nekik szénport, pirytott árpát de nem állt meg a fosás.Mi lehet a probléma lehet hogy a kaja túl erős mert első napokban a sano által gyártott amino goldos kaját adtam nekik.Ha v.kinek van v.mi jó receptje malacnevelésre a születéstől 60-70 kg akkor az írja már meg nekem a barcelona0830@gmail.comra
imi99 nagyon szépek a malacaid főleg a pietrainok nálam is v.mi ilyesmi lenne a cél ha tudnál nekem tanácsokat adni azt megköszönném na meg bárkinek aki tud nekem segíteni.Előre is köszönöm a segítséget.
Válasz #1464. hozzászólásra
lapály x seghers optimus
Válasz #1464. hozzászólásra
Milyen fajták?
2,5 hetesen:
Válasz #1462. hozzászólásra
Szép a hízód.
Sziasztok!
Eladó a képen látható kb 110-120 kg-os húsjellegű hízóm.
tel:06304144048
e-mail: greandzer@citromail.hu
Magyarországi eredetű színezett sertéshúst találtak Szlovákiában
Magyarországi eredetű, marhahúsként megjelölt mélyfagyasztott sertéshúst találtak a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyelet (SVaPS) ellenőrei egy pozsonyi viszonteladó raktárhelyiségeiben - erősítette meg Paulína Komárová, az SVaPS szóvivője.
A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy a 420 kilogramm mélyfagyasztott hús - amelyet csomagolásán marhabélszínként jelöltek meg - voltaképpen mesterségesen színezett sertéshús. A termék forgalomba nem került, a csalást a viszonteladó egy véletlenszerű ellenőrzés során állapította meg. "A múlt héten láttam a hírt, hogy Svédországban Magyarországról származó színezett sertéshúst foglaltak le, ezért úgy döntöttem, hogy megvizsgálom a legutóbbi szállítmányt" - mondta el Anton Suchy, a színezett húst megvásárló Hermes Clasic vállalat tulajdonosa. Beszámolója szerint a "marhabélszín" kiolvasztása során a hús gyanús állagára lett figyelmes, ezért bevizsgáltatta a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyeletnél. A hús protein vizsgálata során kiderült, hogy a VKC HU 574 EK csomagolási megjelölésű szállítmány kizárólag sertéshúst, valamint mesterséges színezőanyagot tartalmaz. A sertéshús "átfestésére" az elemzések szerint nem élelmiszeripari festéket, hanem más szintetikus festékanyagot használtak. A szállítmányt viszonteladás céljából egy kassai székhelyű cégtől vásárolta a Hermes Clasic vállalat tulajdonosa. Elmondta: a cégre - amelytől a mostani szállítmányt vásárolta - eddig nem volt panasza. Bár az ügyről már értesült a szlovák rendőrség is, hivatalosan még nem indítottak vizsgálatot. "Együttműködünk az ügy kapcsán a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer-felügyelettel, eddig azonban nem kaptunk feljelentést" - erősítette meg Alexander Szabó, a kassai kerületi rendőrkapitányság szóvivője. Jozef Bíres, a SVaPS igazgatója az eset kapcsán azt nyilatkozta: az ügyről magyar partnerével is egyeztetni fog.
Válasz #1455. hozzászólásra
Itt az eredetije.
http://href.hu/x/ip82
Olaszországi partnereimnek keresek nagy mennyiségű sertés és csirkehúst.
Fagyasztott csirke láb is érdekelne, emberi fogyasztásra.
Küldenének nekem árajánlatot.
Nagyon megköszönném a gyors választ, azonnal kellene.
Tisztelettel és köszönettel:
Sárvári János
jnsarvari@gmail.com
Nem biztos, hogy a németek eszik meg a kan húst. Tescoban milyen húst lehet kapni? Németet és hollandot...
Nem biztos, hogy a németek eszik meg a kan húst. Tescoban milyen húst lehet kapni? Németet és hollandot...
Egy későbbi cikkben a problémák is felmerültek:
Kutatás: A pénisz harapása foglalkoztatja a holland kutatókat