Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Szabi. #2413. hozzászólásáraJaja, nekünk is rtkval van vetve de kultuzni mégos jobb kézzel. Ha nem kéne rossz földbe sietve vetni tavasszal akkor szépen be tudná húzni maga után is. Ha tisztességesen széttod a kapát, az ilyen kígyózás hamar kicsapkodja a sort.
Válasz GREVEN #2411. hozzászólásáraezt nem én vetettem és a trakeszos az érzékenységen állított és rossz felé. egyenes de 1-2 cm-nél is már ez látszik... DE ez kultinál megfizethetetlen komolyan...
Válasz borda77 (Joe) #2410. hozzászólásárajaaa értem. Csak fura mert a sorokon így hirtelenbe nem látszik kóválygás. De mindenképp jó lenne nekünk is egy ilyen technika.
Válasz Cajg #2404. hozzászólásáraEz hány literes tartály az orrán? Gondolkozom még mindig hogy az mtz elsőhídja mit bír ki. Olyan normális alakzatú és árú tartályt csak 660 literesbe találtam de végül is nem kötelező teli rakni nitróval!
Válasz Cajg #2394. hozzászólásáraNagyon szuperúl müködött szépen folyt a csőveken a folyadék kár hogy nem csináltam arról videot.a menyiséget szépen lehetett álitani a nyomásszabályzóval 1.5 bárral 150 litert jutatott ki a gazda napraforgóban 8km/h sebességel, 1.8 bárral kukoricában 200 litert adott és 8km/h sebeséggel ment itt is.
Válasz mtz1221 #2388. hozzászólásáraaki rendelt tőlünk 3 tagut, annak teljes felszereltségű taggal szálitottuk, de én sem értettem, h mire tudják használni
Válasz mtz1221 #2385. hozzászólásárasemennyi eltolt üzemmódban, vagy széthúzott kerekekkel lehet virsli müvelő kerekekkel dolgozni, nem egy igazán jól kitalált dolog, a 3 taguval oké a kerék helyzete, de ott a probléma a csati sorokkal, ugy h maradjunk a 5+ 2 fél tagu kultiknál
Válasz Kisvuk #2377. hozzászólásáraigy van, többnyire a gyártók csak 3 tagut gyártanak, a következő lépcső a 4 soros vetőgéphez a 3+2 fél tagu kulti. de ez egy gumicsont nincs mit magyarázni rajta, még a nagy nyugati gyártók is gyártanak hülye felépítésű sorközmüvelőket
Ha már így elbeszéltek egymás mellett,akkor írjátok már le nekem,hogy a 4 kocsis 3 soros(2 egész+2 fél) a traktor kerekek között hány sor is kellene hogy legyen ???
Válasz JOSEY #2371. hozzászólásáragondolkozz te is a három soros két egész két fél azzal lehet menni a 6soros vetésbe ,ugyan ugy mint a 12-soros vetés után lehet 6 sorral kultivátorozni.
Válasz Garo #2375. hozzászólásáraIgen ez már jó számítás ,csakhogy itt a 3 soros kis kultikról volt szó,amiről meg te beszélsz ott már 4 művelő tagról van szó,de sanszos hogy mindenki egyre gondolt csak elbeszéltünk egymás mellett.
Válasz JOSEY #2371. hozzászólásáraAkárhogy is nézem, a 3 soros(2 fél,2 egész kocsi) kultival tökéletesen lehet művelni a 6 soros vetőgép után.
Valószínűleg ott rontotta el a számolást, hogy a következő gépalj fél kocsiját új sorba rakta az előző gépalj befejező fél kocsi sorja helyett.
2 fél + 2 egész + 2 fél + 2 egész pont annyi, mint 2 fél 5 egész.
Lényeg, hogy a csatlakozó sorba mindig fél kocsi megy, a többi édes mindegy.
Válasz Claaastra #2370. hozzászólásáraa 3 sorosnak, ha volna ilyen vetőgép ahoz 2 egész és 2 fél sor lehetőségecolna, a 3 tagu kulti nem csatlakozik sehová sem, mindig kerül egy vagy két olyan csati sor ahol belevághat mert az előző sorban vannak girbegurba vetési vonalak
Válasz 4755 #2368. hozzászólására6 sor az 5 teljes sorköz pedig,és ha elqrja a csatit,sokat kiszed 3 sorossal,akkor miért nem 6soros a sorközművelő az 5+2fél helyett,Josinak igaza van
3665 hozzászólás
Válasz Cajg #2404. hozzászólásáraGrat hozzá jó lett.ha jól látom a sorok közé csepegteted?
Válasz .Szabi. #2413. hozzászólásáraJaja, nekünk is rtkval van vetve de kultuzni mégos jobb kézzel. Ha nem kéne rossz földbe sietve vetni tavasszal akkor szépen be tudná húzni maga után is. Ha tisztességesen széttod a kapát, az ilyen kígyózás hamar kicsapkodja a sort.
Válasz borda77 (Joe) #2410. hozzászólásáraNem értem,te elvileg egyenes nyomvonalon vetsz,art rögzítivegép,a traki rossz beállításából eredő nyomvonal eltéréseket nem.
Mikor kultizol,elvileg ismételten ugyanazon a nyomvonalon mész.
Képtelenség,hogy a hullámzó ,kóválygó vetési görbét követi.
Válasz GREVEN #2411. hozzászólásáraezt nem én vetettem és a trakeszos az érzékenységen állított és rossz felé. egyenes de 1-2 cm-nél is már ez látszik... DE ez kultinál megfizethetetlen komolyan...
Válasz borda77 (Joe) #2410. hozzászólásárajaaa értem. Csak fura mert a sorokon így hirtelenbe nem látszik kóválygás. De mindenképp jó lenne nekünk is egy ilyen technika.
Válasz GREVEN #2408. hozzászólásáravetés lett elb...va és azt követi...
Válasz Cajg #2404. hozzászólásáraEz hány literes tartály az orrán? Gondolkozom még mindig hogy az mtz elsőhídja mit bír ki. Olyan normális alakzatú és árú tartályt csak 660 literesbe találtam de végül is nem kötelező teli rakni nitróval!
Válasz borda77 (Joe) #2407. hozzászólásáraElégé kóringyászik. Balra jobbra-balra jobbra. Ennek ilyennek kell lennie? Vagy amik ilyen olcsóbb kategóriásak azok ilyenek?
Egy kis kuki kultizás videóm...
https://www.youtube.com/watch?v=4ld6X22qytY
Válasz .Szabi. #2402. hozzászólására"Ne, ekézd"!
JÓEZ a "Cajg" az "ekén"!
Azért azt a gazost is megnézném milyen az "eke" után...
Válasz Cajg #2404. hozzászólására
Válasz lakatos gabesz #2395. hozzászólásáraElkészült az enyém is kis módosítással. 9km/h, 2bar, 120l.
https://www.youtube.com/watch?v=gDKJUhA-OXshttps://www.youtube.com/watch?v=1V6s91MXPlw
Válasz .Szabi. #2402. hozzászólásáraNem de még lehet 100mázsás havi 100 mm esövel
Válasz herry 74 #2398. hozzászólásáraRemélem tárcsát húzol!
Válasz határjáró #2400. hozzászólásáraBio
Válasz herry 74 #2398. hozzászólásáraAz ilyet agyon kell ütni...
Na nee
Egy kis maszek munka
Válasz lakatos gabesz #2395. hozzászólásáraA nitrosol kijuttató szerkezet kb. mennyiben állt meg?
Válasz lakatos gabesz #2395. hozzászólására10 ezer liter nitrosolt jutatott ki a gazda Kb 50 hektárra
Válasz Cajg #2394. hozzászólásáraNagyon szuperúl müködött szépen folyt a csőveken a folyadék kár hogy nem csináltam arról videot.a menyiséget szépen lehetett álitani a nyomásszabályzóval 1.5 bárral 150 litert jutatott ki a gazda napraforgóban 8km/h sebességel, 1.8 bárral kukoricában 200 litert adott és 8km/h sebeséggel ment itt is.
Válasz lakatos gabesz #2390. hozzászólásáraHogy működött a folyékony műtrágya része, jók lettek az adagolólapkák és a mennyiség?
Válasz bandigh #2392. hozzászólásáraBele lett téve a csap a szárnyakba és úgy lett üzemeltetve egy kanyart probáltak csak csapok nélkül
Válasz lakatos gabesz #2390. hozzászólásáraA szárnyakba tenni kéne egy csapot, mint a monosem-en van, hogy ne hajoljon fel menet közben.
Válasz lakatos gabesz #2390. hozzászólására
https://youtu.be/sHKFnOYed_g
https://youtu.be/RoUDBjR4g2s
itt van egy hosszabb videó a sorközművelő munkájáról.
Válasz mtz1221 #2388. hozzászólásáraaki rendelt tőlünk 3 tagut, annak teljes felszereltségű taggal szálitottuk, de én sem értettem, h mire tudják használni
Válasz JOSEY #2387. hozzászólásáraPontosan,ezért is nem létezik normális három soros kulti.
Ez egy kétsoros.
Válasz mtz1221 #2385. hozzászólásárasemennyi eltolt üzemmódban, vagy széthúzott kerekekkel lehet virsli müvelő kerekekkel dolgozni, nem egy igazán jól kitalált dolog, a 3 taguval oké a kerék helyzete, de ott a probléma a csati sorokkal, ugy h maradjunk a 5+ 2 fél tagu kultiknál
Válasz Kisvuk #2377. hozzászólásáraigy van, többnyire a gyártók csak 3 tagut gyártanak, a következő lépcső a 4 soros vetőgéphez a 3+2 fél tagu kulti. de ez egy gumicsont nincs mit magyarázni rajta, még a nagy nyugati gyártók is gyártanak hülye felépítésű sorközmüvelőket
Ha már így elbeszéltek egymás mellett,akkor írjátok már le nekem,hogy a 4 kocsis 3 soros(2 egész+2 fél) a traktor kerekek között hány sor is kellene hogy legyen ???
Válasz Garo #2375. hozzászólásárade mint irtam 3 tagu kultit gyártanak általában
Válasz 4755 #2378. hozzászólásárade 3 tagu a 3 as kulti, max nálam lehet rendelni 2+ 3 féltagut, mert nem foglalkozik senki sem vele, mert nem poénos
Válasz Kisvuk #2377. hozzászólásárahasonló 3 sorosom van nekem is (persze nem használtam vagy 15 éve)
Válasz Gepi #2379. hozzászólására
Válasz Kisvuk #2377. hozzászólásáraezzel biztos,hogy nem
Válasz Kisvuk #2377. hozzászólásáraNocsak, én úgy tudtam hogy a 3 sorosnál 4 kocsi dolgozik
Válasz JOSEY #2371. hozzászólásáragondolkozz te is a három soros két egész két fél azzal lehet menni a 6soros vetésbe ,ugyan ugy mint a 12-soros vetés után lehet 6 sorral kultivátorozni.
Válasz Garo #2375. hozzászólására
Pl. nekem ez a 3 soros és ezzel nem lehet normálisan 6 soros vetőgép után dolgozni.
Válasz Garo #2375. hozzászólásáraIgen ez már jó számítás ,csakhogy itt a 3 soros kis kultikról volt szó,amiről meg te beszélsz ott már 4 művelő tagról van szó,de sanszos hogy mindenki egyre gondolt csak elbeszéltünk egymás mellett.
Válasz JOSEY #2371. hozzászólásáraAkárhogy is nézem, a 3 soros(2 fél,2 egész kocsi) kultival tökéletesen lehet művelni a 6 soros vetőgép után.
Valószínűleg ott rontotta el a számolást, hogy a következő gépalj fél kocsiját új sorba rakta az előző gépalj befejező fél kocsi sorja helyett.
2 fél + 2 egész + 2 fél + 2 egész pont annyi, mint 2 fél 5 egész.
Lényeg, hogy a csatlakozó sorba mindig fél kocsi megy, a többi édes mindegy.
Válasz JOSEY #2373. hozzászólásáraIgen a kelés nem a legszebb és köszönöm szépen az elismerő szavakat!
Válasz lakatos gabesz #2369. hozzászólásáraa kelés lehetne folytonosabb is, de a sorköz munkája szupi, gratulálok, h ilyen remek gépet faragtál
Válasz Claaastra #2370. hozzászólásáraa 3 sorosnak, ha volna ilyen vetőgép ahoz 2 egész és 2 fél sor lehetőségecolna, a 3 tagu kulti nem csatlakozik sehová sem, mindig kerül egy vagy két olyan csati sor ahol belevághat mert az előző sorban vannak girbegurba vetési vonalak
Válasz 4755 #2365. hozzászólásáragondolkozz! 6 sor az 5 köz és 2 fél sor
Válasz 4755 #2368. hozzászólására6 sor az 5 teljes sorköz pedig,és ha elqrja a csatit,sokat kiszed 3 sorossal,akkor miért nem 6soros a sorközművelő az 5+2fél helyett,Josinak igaza van
https://youtu.be/pHRtvK7hOfAhttps://youtu.be/3gumeEBwf5k
sikerült próbálni a sorközművelőt ilyen a munkája igaz a videó elég rövid majd ha lesz időm rakok fel többet.
Válasz tri #2367. hozzászólásáranem bizony
Válasz Kisvuk #2366. hozzászólásáraPedig nem jól mondja.
Válasz 4755 #2365. hozzászólásáraPedig jól mondja,ha a csatlakozósor nem pontos akkor pusztítani fog a 3 soros