Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz decsi #2161. hozzászólásáraköszi a választ én is így gondoltam most egy kicsit a műtrágyával meggyűlt a bajom de talán sikerül úgy beállítani hogy jól fog üzemelni a gépezet
Válasz Gergő_39858 #2157. hozzászólására48-55cm kb. Sok füg milyen egyenletes a terület és milyen
ügyes a gépész.Én 50cm szoktam vágatni,úgy lehet
menni bátrabban is.45-50 ha meg van 12 óra alatt.
sajna még robotpilótám nincs!
most nekem is olyan 10 cm körül van a védőtávolság de nem szeretném ha "sokat" kivágnék vele persze attól függ mi a sok??!
Válasz Gergő_39858 #2157. hozzászólásáraAttól függ, mennyire vagy bátor. Vagy inkább ügyes...
De komolyra fordítva: olyan 5-10 cm között. Robotpilóta + RTK GPS-szel lehet közelebb.
sziasztok!
Valaki tud abban segíteni hogy sorközművelésnél a szélső kapák és a kukorica sor között milyen távolságra állítjátok a kapákat? Tehát az első két kapa milyen távolságra van egymástól?
KSMKhoz alkatrészt hol lehet venni? A felső menetes kitámasztó rúd és a végére diók kellenének.Össze vannak rohadva, megpróbáljuk megmelegíteni őket e lehet hogy nem fog sikerrel járni. Akkor újakat kell vennem.
Küldtem levelet,ö elmondja hogy,mennyi!
De még számlát is tud adni ha kell,és jó munkája van!
Meg tud csinálni mindent
Tárcsa
Mütrágyaszórót vetögépre
sorközmüvelöre
kombinátor ilyesmi!
A sorköz permetezéssel csak óvatosan, pláne a napraforgóban, nagyon érzékeny nem kell hogy a levelére kerüljön a szer elég ha csak "megérzi" a szagát.
Ipari fűszerpaprikában a szulák ellen szép eredményeket értem el ilyen védőburkolatos módszerrel.
Na ilyet csinálnak
hátmasra és négyesre!
Hektáronként 140kg-450kg
holdanként 80-250kg
egy tartályba 80-100kg megy bele!
Hatosra meg nagyobb puttony amibe belemegyen 150-200kg!
Lehet hármasra
vagy hatosra!
De csinálnak 3+2félre is
és
5+2 félre is!
Az árát nem tudom csak telefonszámot tudok adni,mert a haver csinálja!
Szabolcs Megye
Fiatal gyümölcsfa törzsére sem szabad rápermetezni a glyfozátot mert könnyen kinyírja. Ha 2 % glyfozát van keverve a permetlébe akkor már 15 - 20 %-os lefedettségnél is kiüti a növényt.
A gond,hogy nálunk bevonták a treflánt, lehet neked még van, de nekem sajna nincs.
Nem csak toleráns kultúrában használják, de tény, hogy elsősorban gyapotban.
Az ányékolt sávval tényleg nem tudsz mit kezdeni, de kapás sorközművelésnél tudsz vele kezdeni valamit?
Ugyan úgy csak töltögetheted.
Nem feltétlenül csak totálist juttathatsz ki vele, hanem pl.:Spotlight, de akár Goal Duplo-t.
Ha totálozod a közét, és töltögeted a sorát, is költséghatékonyabban jösz ki, mint Expres+Pantera koktéllal.
Azt elárulhatná valaki, hogy pl.a napraforgó szár mondjuk alsó 2-3cm-ét glyfoval lepermetezve okoz-e növény pusztulást.
Mi is szántunk, de 50-60-as kötöttségnél azért be tud keményedni, lásd a 2012-es aszályban.
Így igaz ezzel sem lehet összi vissza rodeózni, de főleg partos területeken megkönnyítené a munkavégzést. Idén lesz olyan napra területem ami alapból 12%-os lejtésű, de 17%-os részek is előfordulnak.
Elméletileg levelet nem kéne vele lepermetezni, kérdés az, hogy a növény szárára kerülő vegyszert felveszi-e.
Neked, az szimpatikus, én próbálok nyitni más felé is.
Nem tudom, de nem tudok belépni, rá akarok írni Ferire, hogy mi is van majd mailben. Lacival szoktunk beszélni facén, meg ritkán személyesen is, ő is céget váltott, felvitte az Isten a dolgát, már nem MTZ-zik...
A parlagfű megjelenése előtt mit csináltunk?
Vetésváltás (4-5 évente ment vissza a napra), trifluralin bedolgozva, aztán sorközművelés és meg tudta az ember termelni tisztességgel.
Amúgy ennek a technológiának csak annyi baját látok, hogy totálgyomírtó toleráns (GMO) kultúrában okés (lásd a képeken a gyapot kombájnokat a háttérben), de sima nem toleráns növénynél az árnyékolt sávval, magával a sorral mit kezdesz?
Betöltögeted?
No meg a totál talajon keresztül nem hat, Az ambrosia úgyis előkerül, pláne ha a sor miatt meg kellene mozgatnod a sorközt...
Mivel általában szántott földbe tesszük a kapásokat, én még nem tapasztaltam, hogy nem ment volna bele a (nekünk merev) kapa földbe, vagy kapa tört volna, összehúzni meg ott még nincs mit.Mivel a sorok között megy a védőburkolat, ugyanúgy kitörheti a kultúrnövényt, mint a kapa, ha a gépkezelő béna hozzá, sőt, itt még kap a növény egy kis dózist is, hogy véletlenül se élje túl, még ha akarná is...
Mi naprával jártunk úgy, hogy saját vegyszerével le lett fújva (szer nevére nem emlékszem), aztán gyomok elhaltak, "x" idő múlva kapott egy jó kis zuhét, aztán felverte rá, utána néztük, hogy megmarad-e, vagy ki kell művelni. Végül is kiheverte, de nem lett rekordtermés...
Nekem inkább az a szimpatikus, hogy a sorközben kapa megy, a sort meg fújod a saját vegyszerével.
Nem jobb mint a sorközművelés, csak más.
Azért a fotók nem a közelben készültek, ha jól látom, inkább USA...
No meg akinek falun éltek a felmenői mind hallották, hogy egy kapálás tényleg felér egy kis esővel.
A kukorica betöltését meg két okból is kerülöm: 1 mivel én ülök a kombájnban és 2 mivel a kukorica újranöveszti az eltakart támasztó léggyökereit, ami 10% terméscsökkenést eredményezhet...
Mi van akkor, ha a sorközművelő nem megy bele a talajba?
Ez nem húz össze semmit, nincs bakhát húzás, nem törik el semmi (pl.:rúgóskapa),nem kapálsz ki semmit.
A felverődéstől én nem tartok, lásd videó___videó2.
Így már képben vagyok, de miért jobb ez, mint a mechanikus sorközművelés? És mi van akkor, ha esetleg egy zápor felveri a kultúrnövény levelére a totálirtót?
És kukoricában, esetleg olajtökben?
De még akkor is ,ha le van vegyszerezve,a tengeri,és akkor is érdemes meghuzni ,és utánna betölteni?
Vagy csak betölteni,mikor már oda ért a tengeri,hogy a 82 alatt elfér?
3665 hozzászólás
Válasz Dinnyés Laci #2164. hozzászólásárakb 7 milliónál kezdődik a 2 cm pontosságú kamera + gps vezérlésű rendszer...
mennyit kérnek manapság egy sor vezérelt kultivátorért?
külön lehet csak vezérlőt venni?
igaz hogy kultivátor rezisztens gyom nem ismert, de vigyázni kell mert a kukorica sem rezisztens rá
Válasz decsi #2161. hozzászólásáraköszi a választ én is így gondoltam most egy kicsit a műtrágyával meggyűlt a bajom de talán sikerül úgy beállítani hogy jól fog üzemelni a gépezet
Válasz Gergő_39858 #2157. hozzászólására48-55cm kb. Sok füg milyen egyenletes a terület és milyen
ügyes a gépész.Én 50cm szoktam vágatni,úgy lehet
menni bátrabban is.45-50 ha meg van 12 óra alatt.
sajna még robotpilótám nincs!
most nekem is olyan 10 cm körül van a védőtávolság de nem szeretném ha "sokat" kivágnék vele persze attól függ mi a sok??!
Válasz Bárány #2158. hozzászólásáraMármint a növénytől 5-10 cm-t értettem. Ebből a kapák távolságát ki tudod számolni.
Válasz Gergő_39858 #2157. hozzászólásáraAttól függ, mennyire vagy bátor. Vagy inkább ügyes...
De komolyra fordítva: olyan 5-10 cm között. Robotpilóta + RTK GPS-szel lehet közelebb.
sziasztok!
Valaki tud abban segíteni hogy sorközművelésnél a szélső kapák és a kukorica sor között milyen távolságra állítjátok a kapákat? Tehát az első két kapa milyen távolságra van egymástól?
Válasz Jago #2153. hozzászólásáraTud valaki ilyet függesztett 6 sorosban,esetleg műtrágyaszórós változat is érdekel???
Válasz atisgyulai #2154. hozzászólására
Válasz Jago #2153. hozzászólásáraEz tetszik! Már csak a 'szok ócó kici kínai' munkaerő hiányzik hozzá!
Válasz #2151. hozzászólásra
Tavaly lehetett,de 12ben csak a forgókban volt termés amik nem lettek meghúzatva.Vagy ahol elfogyott az urea.
kukorica esetén lehet karbamidot tenni sorközművelésnél?
Válasz #2149. hozzászólásra
Egy telefont megér,máskor adott pántokat lehet,hogy az is van nála:
http://www.agroinform.com/geppiac/egyeb-ksmk-6-sorkozmuvelo-kultivator/h_747249
Válasz #2148. hozzászólásra
Üdv!
KSMKhoz alkatrészt hol lehet venni? A felső menetes kitámasztó rúd és a végére diók kellenének.Össze vannak rohadva, megpróbáljuk megmelegíteni őket e lehet hogy nem fog sikerrel járni. Akkor újakat kell vennem.
Válasz #2144. hozzászólásra
Ebben még suber is van tudod állitani ,hogy mennyit szórsz egy hektárban 140kg-500kg ha jól tudom
80-250kg holdban!
ennyit mértek!
Válasz #2146. hozzászólásra
Köszönöm szépen a leveled, megkaptam hétfőn vagy holnap érdeklődni fogok
Válasz #2144. hozzászólásra
Küldtem levelet,ö elmondja hogy,mennyi!
De még számlát is tud adni ha kell,és jó munkája van!
Meg tud csinálni mindent
Tárcsa
Mütrágyaszórót vetögépre
sorközmüvelöre
kombinátor ilyesmi!
A sorköz permetezéssel csak óvatosan, pláne a napraforgóban, nagyon érzékeny nem kell hogy a levelére kerüljön a szer elég ha csak "megérzi" a szagát.
Ipari fűszerpaprikában a szulák ellen szép eredményeket értem el ilyen védőburkolatos módszerrel.
Válasz #2140. hozzászólásra
Engem érdekel :) esetleg akkor tudsz adni telefonszámot?
Azt a homokot!!
Hát értem már mitől ilyen erős a szürke!!
Válasz #2139. hozzászólásra
a nehességnek kérdezgecc
Na ilyet csinálnak
hátmasra és négyesre!
Hektáronként 140kg-450kg
holdanként 80-250kg
egy tartályba 80-100kg megy bele!
Hatosra meg nagyobb puttony amibe belemegyen 150-200kg!
Lehet hármasra
vagy hatosra!
De csinálnak 3+2félre is
és
5+2 félre is!
Az árát nem tudom csak telefonszámot tudok adni,mert a haver csinálja!
Szabolcs Megye
Válasz #2138. hozzászólásra
Műtrágyaszóró érdekel hány soros lenne és mennyiért?
Akit érdekel sorközmüvelöre tudok,olcsó mükakiszórót,és granulátumszórót!
enny+fa=amanyi HUF
Válasz #2095. hozzászólásra
Nagyon jó lett a munkád Igazság szerint nekem is csak az egész tagok vannak így jó lenne elkészíteni a két "fél" kocsit hozzá
Válasz #2096. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget neked és a többieknek is Igazad van a V elrendezésbe és köszi a magyarázatot és egyetértek veled
Válasz #2133. hozzászólásra
Majd megpróbálok én is
Carre cuccok használhatók?
Válasz #2125. hozzászólásra
Én múltkor sikeresen betudtam lépni!(kb.2 hete)
Tényleg elég kihalt!
Válasz #2131. hozzászólásra
Fiatal gyümölcsfa törzsére sem szabad rápermetezni a glyfozátot mert könnyen kinyírja. Ha 2 % glyfozát van keverve a permetlébe akkor már 15 - 20 %-os lefedettségnél is kiüti a növényt.
Válasz #2123. hozzászólásra
A gond,hogy nálunk bevonták a treflánt, lehet neked még van, de nekem sajna nincs.
Nem csak toleráns kultúrában használják, de tény, hogy elsősorban gyapotban.
Az ányékolt sávval tényleg nem tudsz mit kezdeni, de kapás sorközművelésnél tudsz vele kezdeni valamit?
Ugyan úgy csak töltögetheted.
Nem feltétlenül csak totálist juttathatsz ki vele, hanem pl.:Spotlight, de akár Goal Duplo-t.
Ha totálozod a közét, és töltögeted a sorát, is költséghatékonyabban jösz ki, mint Expres+Pantera koktéllal.
Azt elárulhatná valaki, hogy pl.a napraforgó szár mondjuk alsó 2-3cm-ét glyfoval lepermetezve okoz-e növény pusztulást.
Válasz #2128. hozzászólásra
Engem is érdekelnek az új technológiák, úgyhogy ha lesz valami fejlemény, írd meg képekkel a gépről!
Válasz #2127. hozzászólásra
Az király!
Válasz #2122. hozzászólásra
Mi is szántunk, de 50-60-as kötöttségnél azért be tud keményedni, lásd a 2012-es aszályban.
Így igaz ezzel sem lehet összi vissza rodeózni, de főleg partos területeken megkönnyítené a munkavégzést. Idén lesz olyan napra területem ami alapból 12%-os lejtésű, de 17%-os részek is előfordulnak.
Elméletileg levelet nem kéne vele lepermetezni, kérdés az, hogy a növény szárára kerülő vegyszert felveszi-e.
Neked, az szimpatikus, én próbálok nyitni más felé is.
Válasz #2126. hozzászólásra
Forterra? Egész jól, a léalma (1500t..) 90%-át ő húzta be a léüzembe!
Válasz #2124. hozzászólásra
Nem tudom, mert após permetezte, meg Ő intézte a vegyszert is.
Forterra hogy muzsikál?
Válasz #2120. hozzászólásra
Gyuri!
Nem tudom, de nem tudok belépni, rá akarok írni Ferire, hogy mi is van majd mailben. Lacival szoktunk beszélni facén, meg ritkán személyesen is, ő is céget váltott, felvitte az Isten a dolgát, már nem MTZ-zik...
Válasz #2122. hozzászólásra
Nem Pledge verődött fel?
Válasz #2121. hozzászólásra
A parlagfű megjelenése előtt mit csináltunk?
Vetésváltás (4-5 évente ment vissza a napra), trifluralin bedolgozva, aztán sorközművelés és meg tudta az ember termelni tisztességgel.
Amúgy ennek a technológiának csak annyi baját látok, hogy totálgyomírtó toleráns (GMO) kultúrában okés (lásd a képeken a gyapot kombájnokat a háttérben), de sima nem toleráns növénynél az árnyékolt sávval, magával a sorral mit kezdesz?
Betöltögeted?
No meg a totál talajon keresztül nem hat, Az ambrosia úgyis előkerül, pláne ha a sor miatt meg kellene mozgatnod a sorközt...
Válasz #2119. hozzászólásra
Mivel általában szántott földbe tesszük a kapásokat, én még nem tapasztaltam, hogy nem ment volna bele a (nekünk merev) kapa földbe, vagy kapa tört volna, összehúzni meg ott még nincs mit.Mivel a sorok között megy a védőburkolat, ugyanúgy kitörheti a kultúrnövényt, mint a kapa, ha a gépkezelő béna hozzá, sőt, itt még kap a növény egy kis dózist is, hogy véletlenül se élje túl, még ha akarná is...
Mi naprával jártunk úgy, hogy saját vegyszerével le lett fújva (szer nevére nem emlékszem), aztán gyomok elhaltak, "x" idő múlva kapott egy jó kis zuhét, aztán felverte rá, utána néztük, hogy megmarad-e, vagy ki kell művelni. Végül is kiheverte, de nem lett rekordtermés...
Nekem inkább az a szimpatikus, hogy a sorközben kapa megy, a sort meg fújod a saját vegyszerével.
Válasz #2120. hozzászólásra
Ilyen lehetőséggel a kezedben elgondolkodnál-e, hogy hagyományos naprát vessél?
Válasz #2118. hozzászólásra
Nem jobb mint a sorközművelés, csak más.
Azért a fotók nem a közelben készültek, ha jól látom, inkább USA...
No meg akinek falun éltek a felmenői mind hallották, hogy egy kapálás tényleg felér egy kis esővel.
A kukorica betöltését meg két okból is kerülöm: 1 mivel én ülök a kombájnban és 2 mivel a kukorica újranöveszti az eltakart támasztó léggyökereit, ami 10% terméscsökkenést eredményezhet...
Te Tomi, a másik fórum oldalunk végleg kinyúlt?
Válasz #2118. hozzászólásra
Mi van akkor, ha a sorközművelő nem megy bele a talajba?
Ez nem húz össze semmit, nincs bakhát húzás, nem törik el semmi (pl.:rúgóskapa),nem kapálsz ki semmit.
A felverődéstől én nem tartok, lásd videó___videó2.
Válasz #2116. hozzászólásra
Így már képben vagyok, de miért jobb ez, mint a mechanikus sorközművelés? És mi van akkor, ha esetleg egy zápor felveri a kultúrnövény levelére a totálirtót?
És kukoricában, esetleg olajtökben?
Válasz #2109. hozzászólásra
De még akkor is ,ha le van vegyszerezve,a tengeri,és akkor is érdemes meghuzni ,és utánna betölteni?
Vagy csak betölteni,mikor már oda ért a tengeri,hogy a 82 alatt elfér?
Válasz #2114. hozzászólásra
Most átmegyek egy kicsit Szemi-be! :)