Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nagyon agyalok rajta, hogy a naprában, meg a szójában kipróbálom ezt "technológiát".
Elég sok pénzt hagyna az emberek zsebében, ha totálist permetezhetnének, a spéci szerek helyett!
Olyat már hallottam-láttam talán ebben a topicban, hogy a sorközművelő n a sort fújják gyomirtóval, esetleg a növényt levéltrágyával közben, de ez új nekem.
Hori62 megkérdezhetem,miért huzod meg a tengerit?
Nem vegyszerezed vagy nem sózod vetéskor?
Mi ugy csináljuk,hogy elvetjük a kukoricát április végén május elején,mikor az idö engedi!
Persze sóval,100kg holdanként ---170kg hektáronként!
és mikor hat hét levélben megy a vegyszerezés egyszikü és kétszikü ellen!
És már csak a szedés van hátra!
Ha a szárazság van akkor egyeseljük ki!
a 75cm sortávolság!
tötávolság!
30-11-17=22.5cm-23cm ha jól számoltammjó lett volna 18 csak nem mindenhol furnak vagy gyártanak a boltba akkor lenne 21-21,5cm lett volna
Nem akarok beleszóllni de nem jól beszélsz!
Ha jól tudom,4soros vetögéphez
3+2fél a jó!
Hat soroshoz
5+2fél a jó!
Énis meg fogom csinálni a hátmashoz a két felet,ha jól tudom fél százezer forintért!És akkor lesz jó kapázni 4 soros után!
Üdv!
Egy orosz szántóföldi kultivátor volt az alap ami át lett alakítva 5 soros sorművelő kultivátorra.
Ez volt az alap.
Erre a vázra lettek a kocsik legyártva, először csak 5 soros volt, de a 6 soros vetőgéphez nem volt igazán jó ezért lett kibővítve 6 soros felcsukhatóra.
A késeket és a töltögető lapokat vettem készen a többit mindent én csináltam.
Hogy mennyibe került nem tudom pontosan, talán 2száz ezret költhettem rá, többet biztosan nem.
Ezekből az anyagokból állt össze a kocsi.
Sziasztok fórumozók!
Van egy három soros sorküzmüvelö rugós kapa alacsony !
Ha érdekel valakit!
100eft alkuképes!
Kép nincs mert haveré
csak ilyen csak jobb és kék szinü!
Ha koppintani szeretnéd, akkor az Omikront a legegyszerűbb, de azokon nem a legjobb a kapaelrendezés. A V elrendezés a legjobb véleményem szerint, úgy hogy a kocsi elején legyen széles. Ez azért előnyös, mert hirtelen kormánymozdulatnál mikor csapja a farát, nehezebb vele kigyalulni az állományt.
a megrendelő igy rendelte meg ezzel a felszereltséggel, bio zöldséget "gyártanak" termesztenek és csak mechanikus gyomírtás a megengedett. zsír újonnan az első párszáz métereken semmi beállitás nélkül
akkor bajban lennénk, mert elég sok okosnak mondott nyugati változat nem egészen felel meg a hazai felhasználóknak.
mutatok valami érdekeset, bár ez a gép is alacsonyabb mint a hazai elvárás, pedig iszonyű drága
A magyar gyártóknak az lenne a legjobb módszer hogy ha lemásolnák az amerikai svéd meg német prémium gyártók legjobb szériáit, az a helyzet hogy még ezekben is találni hibát főleg hosszabb távú üzemeltetésben.
ennél a 2 tagú modellnél esély se lenne közelebb vinni a vázat traktorhoz, mivel a vázat mélységállitókerékkel lett ellátva és az a traktor kereke mögött gurul közvetlen.
Válasz #2081. hozzászólásra Aki használja is nem csak gyártja az rögtön meglátja ami nem kóser mondjuk két sor tárcsa elé minek rugóskapa?Mindjárt rövidebb lenne de nyugi láttam ettől már kutyábbat is.
Pontosan ezt akartam én is mondani.
Meg kell nézni egy etalonnak számító kongskilde kultit.
A váz a lehető legközelebb van a traktorhoz. A kocsi be van téve egyből a váz mögé, a paralelogrammák meg szélesek és rövidek + utánállíthatók.
Akkor még ott vannak a rugós vezetőtárcsák amit a magyar gyártók közül talán senki nem használ de érdekes hogy a kongskilde a mono vagy a regent az mindegyik használja.
mivel a az eszközön a tagok állithatók 3 különböző irányban és a paralelogramma karok megengedik azt, hogy 80cm-nél magasabb vázmagassággal lehessen dolgozni igy adja az elv, h valamit valamiért...és ami a legfontosabb, hogy nincs legyező mozgása a kocsiknak
Válasz #2073. hozzászólásra Egy dologra nem figyelt a tervező, hogy minél távolabb van a művelőeszköz a géptől annál könnyebb kivágni a kultúrnövényt, mert kis kormánymozdulatra is nagyot csapódik hátul az eszköz .
Hát én dolgoztam rugós kapással de sokkal rosszabb mint a merev kapás.Felénk kemények a földek nagyon bele se akar menni a gyomot nem nagyon húzza ki sokkal hamarabb bedugul a gyomtól.
Idén merev kapással dolgoztam sokkal jobb gyomot húzza kifele nem is dugul be annyira és bele is megy a földbe.
csak ennek hátul van a lúdtalp kapa lehet jobb lenne ha elöl lenne sokat lazít ám ha elöl van ez egy picit szúrja a szemem.
3665 hozzászólás
Válasz #2114. hozzászólásra
Nagyon agyalok rajta, hogy a naprában, meg a szójában kipróbálom ezt "technológiát".
Elég sok pénzt hagyna az emberek zsebében, ha totálist permetezhetnének, a spéci szerek helyett!
Válasz #2113. hozzászólásra
Olyat már hallottam-láttam talán ebben a topicban, hogy a sorközművelő n a sort fújják gyomirtóval, esetleg a növényt levéltrágyával közben, de ez új nekem.
Válasz #2112. hozzászólásra
Igen!
In row sprayer
Válasz #2110. hozzászólásra
Ez mi? Sorközpermetező?
Válasz #2109. hozzászólásra
Valaki próbálkozott-e már idehaza ilyesmi alkalmazásával?
Válasz #2107. hozzászólásra
Nekem Dédnagyapám azt tanította, egy kapálás annyit ér mint egy eső.
Na ezért kell meghúzni.
Válasz #2107. hozzászólásra
Mert a kapálás aranyat ér, te pedig hát azt inkább nem írom le mit érsz..!
Válasz #2104. hozzászólásra
Hori62 megkérdezhetem,miért huzod meg a tengerit?
Nem vegyszerezed vagy nem sózod vetéskor?
Mi ugy csináljuk,hogy elvetjük a kukoricát április végén május elején,mikor az idö engedi!
Persze sóval,100kg holdanként ---170kg hektáronként!
és mikor hat hét levélben megy a vegyszerezés egyszikü és kétszikü ellen!
És már csak a szedés van hátra!
Ha a szárazság van akkor egyeseljük ki!
a 75cm sortávolság!
tötávolság!
30-11-17=22.5cm-23cm ha jól számoltammjó lett volna 18 csak nem mindenhol furnak vagy gyártanak a boltba akkor lenne 21-21,5cm lett volna
Válasz #2105. hozzászólásra
Szerintem mindenki érti, hogy miről van szó és mire gondolt hori62. Szép munkát csinált, le a kalappal előtte!
Válasz #2104. hozzászólásra
Nem akarok beleszóllni de nem jól beszélsz!
Ha jól tudom,4soros vetögéphez
3+2fél a jó!
Hat soroshoz
5+2fél a jó!
Énis meg fogom csinálni a hátmashoz a két felet,ha jól tudom fél százezer forintért!És akkor lesz jó kapázni 4 soros után!
Válasz #2103. hozzászólásra
Üdv!
Egy orosz szántóföldi kultivátor volt az alap ami át lett alakítva 5 soros sorművelő kultivátorra.
Ez volt az alap.
Erre a vázra lettek a kocsik legyártva, először csak 5 soros volt, de a 6 soros vetőgéphez nem volt igazán jó ezért lett kibővítve 6 soros felcsukhatóra.
A késeket és a töltögető lapokat vettem készen a többit mindent én csináltam.
Hogy mennyibe került nem tudom pontosan, talán 2száz ezret költhettem rá, többet biztosan nem.
Ezekből az anyagokból állt össze a kocsi.
Válasz #2097. hozzászólásra
Mennyibol jott igy ki?
Válasz #2095. hozzászólásra
Le a kalappal,ugyes vagy!szep munka.
Fasza munkagéped van,ezzel lehet dolgozni nekünk csak a régi hagyományos van!
ilyesmi
Sziasztok fórumozók!
Van egy három soros sorküzmüvelö rugós kapa alacsony !
Ha érdekel valakit!
100eft alkuképes!
Kép nincs mert haveré
csak ilyen csak jobb és kék szinü!
Szép munkát végez.
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki a sorpermetező adapter pontos méreteit. Az eredeti gondolom horror árban van, így inkább legyártanám otthon.
Válasz #2092. hozzászólásra
Munka közben:
Ha koppintani szeretnéd, akkor az Omikront a legegyszerűbb, de azokon nem a legjobb a kapaelrendezés. A V elrendezés a legjobb véleményem szerint, úgy hogy a kocsi elején legyen széles. Ez azért előnyös, mert hirtelen kormánymozdulatnál mikor csapja a farát, nehezebb vele kigyalulni az állományt.
Amit magamnak csináltam, ilyen lett.
2013-as AGROmashEXPO-n készült képek.
ilyet leltem
Egy rugóskapás sorközművelő egyik kocsiját letudná nekem valaki fényképezni?
Válasz #2084. hozzászólásra
a megrendelő igy rendelte meg ezzel a felszereltséggel, bio zöldséget "gyártanak" termesztenek és csak mechanikus gyomírtás a megengedett. zsír újonnan az első párszáz métereken semmi beállitás nélkül
Válasz #2087. hozzászólásra
Lilliston Rolling Cultivator-nak nézem, bár mostanság piros az egész gépük, régebben zöldre is festették
Válasz #2088. hozzászólásra
akkor bajban lennénk, mert elég sok okosnak mondott nyugati változat nem egészen felel meg a hazai felhasználóknak.
mutatok valami érdekeset, bár ez a gép is alacsonyabb mint a hazai elvárás, pedig iszonyű drága
Válasz #2084. hozzászólásra
A magyar gyártóknak az lenne a legjobb módszer hogy ha lemásolnák az amerikai svéd meg német prémium gyártók legjobb szériáit, az a helyzet hogy még ezekben is találni hibát főleg hosszabb távú üzemeltetésben.
Válasz #2085. hozzászólásra
Itt egy kép róla, de holnap keresek rajta valami gyártót
Válasz #2081. hozzászólásra
ennél a 2 tagú modellnél esély se lenne közelebb vinni a vázat traktorhoz, mivel a vázat mélységállitókerékkel lett ellátva és az a traktor kereke mögött gurul közvetlen.
Válasz #2083. hozzászólásra
Huha
osztrákbol behozott zöld masina
Holnap keresek rajta adattáblát
Válasz #2081. hozzászólásra Aki használja is nem csak gyártja az rögtön meglátja ami nem kóser mondjuk két sor tárcsa elé minek rugóskapa?Mindjárt rövidebb lenne de nyugi láttam ettől már kutyábbat is.
Válasz #2082. hozzászólásra
nem, a gép tipusára
Válasz #2080. hozzászólásra
Növényre gondolsz?
Kukoricában és napraforgóban dolgozunk vele
Válasz #2076. hozzászólásra
Pontosan ezt akartam én is mondani.
Meg kell nézni egy etalonnak számító kongskilde kultit.
A váz a lehető legközelebb van a traktorhoz. A kocsi be van téve egyből a váz mögé, a paralelogrammák meg szélesek és rövidek + utánállíthatók.
Akkor még ott vannak a rugós vezetőtárcsák amit a magyar gyártók közül talán senki nem használ de érdekes hogy a kongskilde a mono vagy a regent az mindegyik használja.
Válasz #2075. hozzászólásra
mihez kellene pótolni a szélesítést?
mivel a az eszközön a tagok állithatók 3 különböző irányban és a paralelogramma karok megengedik azt, hogy 80cm-nél magasabb vázmagassággal lehessen dolgozni igy adja az elv, h valamit valamiért...és ami a legfontosabb, hogy nincs legyező mozgása a kocsiknak
Ezt nem igazán lehet rövidebbre venni
Mi is dolgozunk ilyennel és egy tővel se darabolt ki többet mint a késes
Válasz #2074. hozzászólásra
igen én terveztem még 2012-ben
Válasz #2073. hozzászólásra Egy dologra nem figyelt a tervező, hogy minél távolabb van a művelőeszköz a géptől annál könnyebb kivágni a kultúrnövényt, mert kis kormánymozdulatra is nagyot csapódik hátul az eszköz .
Válasz #2073. hozzászólásra
Lehet valahol alkatrészt találni hozzá?
Komplett kocsit esetleg
Hasonló kialakítású gépünk van 4soros és jó lenne 6sorosra bővíteni
Válasz #2073. hozzászólásra
Ezt te tervezted?
Válasz #2072. hozzászólásra
természetesen
Válasz #2071. hozzászólásra
Hazai gyártmány?
általában az aktív forgómüvelőelemes gépek minden talajviszonyok közt megállják a helyüket
Sziasztok!
Egy soltvadkerti rugókapás sorművelőt akarok venni, valakinek tapasztalata az ilyen géppel kapcsolatban? Előre is kössz!
Válasz #2068. hozzászólásra
Próbáld meg náluk.
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/gep/talajmuvelo-gepek/apolo-sorkozmuvelo-ikerkerek-gyartasa/h_6493555
Ilyen első kereket/felnit hol lehetne szerezni merevhidasra?:
Sziasztok!
Egy soltvadkerti rugókapás sorművelőt akarok venni, valakinek tapasztalata az ilyen géppel kapcsolatban? Előre is kössz!
Válasz #2065. hozzászólásra
Hát én dolgoztam rugós kapással de sokkal rosszabb mint a merev kapás.Felénk kemények a földek nagyon bele se akar menni a gyomot nem nagyon húzza ki sokkal hamarabb bedugul a gyomtól.
Idén merev kapással dolgoztam sokkal jobb gyomot húzza kifele nem is dugul be annyira és bele is megy a földbe.
csak ennek hátul van a lúdtalp kapa lehet jobb lenne ha elöl lenne sokat lazít ám ha elöl van ez egy picit szúrja a szemem.