Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD395.26 FtCHF439.37 FtGBP495.29 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Körbe megyek 4x 6 sort ahogy vetettem.Aztán meg mindig kifordulok egy adott sorra a forgóba ,hátra tolat aztán úgy beállok a következő fogásra. Repülni nem lehet sajnos művelő kerékkel lehet egy kicsit menteni a növényből, kevesebbet tapos le
Nekünk visszafordult egy ívben, pedig csak 4 soros a kapa!
Sor végen kapa fel, kormány jobbra, majd teljes balra és pont szembe van a következő fogás.
Hamarabb mint tolatgatni....
Szia .Én is így csinálom minden évben, és utána kultizok, megcsipkodja kicsit a levelét de nem vészes, mondjuk nagy adagot nem szoktam ilyenkor már, meg minél kissebb kukiban kellene csinálni , és lehetőleg délután mikor tök száraz mindene, rá ne szórd vizes harmatos levélre. Én épp ma fejeztem be 150kg An-t kapott/ha
Hát nem tudom, nem értem a 24 soron hogy nem tud megfordulni nagyívben...de akkor mérlegeljed azt hogy mennyire kell neki az hogy behúzasd.
Bár most gondolkodok...ahhoz mit szólsz hogy amikor végzel a végén kiemelsz és beállsz egyenesen a forgó sorába és úgy tolatsz hátra egyenesen,majd aztán megint előre...így elméletben talán ez csinálja a legkevesebb kárt...
Tökig érő naprát már nem kultizunk. Látja a vetégép nyomjelzőjét arra áll be, meg ikerkerékkel volt vetve, úgyhogy nagyon vak kell legyen,hogy eltévessze.
Az szép!És van veled valaki aki mutassa hogy hova állj be?
1 tökig érő naprába vagy kukiba még magad mellé is sasolni kell
hogy nehogy eltéveszd a csatlakozósort.
30-40cm -es a kuki és ez nem helikopter ,egy ívből meg nem fordul vissza maga mellé tehát egyszer vissza kell tolatnom már próbáltam kimenni a végére meg a 12-ik sornál mindig sokat taposok.Sajnálom a kukit.
Szokott vki olyat csinálni, h nem sorközművelővel, hanem simán műtrágyaszóróval dobja ki a kukoricának a fejtrágyát, majd szépen beledolgozza?
Nagyon megégetné a kukoricát?
Vagy csak ne nézzem utána pár napig? :)
3665 hozzászólás
Körbe megyek 4x 6 sort ahogy vetettem.Aztán meg mindig kifordulok egy adott sorra a forgóba ,hátra tolat aztán úgy beállok a következő fogásra. Repülni nem lehet sajnos művelő kerékkel lehet egy kicsit menteni a növényből, kevesebbet tapos le
Válasz #2013. hozzászólásra
ott a pont, úgy a tuti
Válasz #2010. hozzászólásra
Viszont én úgy szereretek húzatni ahogy vetettem ,szembe vele soha.
Válasz #1999. hozzászólásra
Nem tudsz 8 ig számolni?
Válasz #2003. hozzászólásra
Annyi mint a vetés.
Válasz #1994. hozzászólásra
Én egy gép aljat mindig kihagyok,és így egy ívbe ráfordul.Utána visszafele haladva.
Válasz #2008. hozzászólásra
De ez világos zöld gép,, nem pediglen sötét zőőd az jó ,hogy beveszi a kanyart
Válasz #1997. hozzászólásra
Nekünk visszafordult egy ívben, pedig csak 4 soros a kapa!
Sor végen kapa fel, kormány jobbra, majd teljes balra és pont szembe van a következő fogás.
Hamarabb mint tolatgatni....
Ott van balra, a gépköltség kalkulátor.
Sziasztok
Ti a vegyszeres tengerit szoktátok betölteni?
Vagy valamilyen munkát csinálni vele,hogy jobb termelés legyen?
Válasz #1990. hozzászólásra
Szia .Én is így csinálom minden évben, és utána kultizok, megcsipkodja kicsit a levelét de nem vészes, mondjuk nagy adagot nem szoktam ilyenkor már, meg minél kissebb kukiban kellene csinálni , és lehetőleg délután mikor tök száraz mindene, rá ne szórd vizes harmatos levélre. Én épp ma fejeztem be 150kg An-t kapott/ha
4-5 ezer Ft/HA lehet, de aki szokott majd írja hogy mennyi az annyi
Mennyibe kerül egy ha. bérmunka ksmk6+ MTZ82? Haver meghúzatta a naprámat és valahogy el kellene számolnom vele.
Válasz #2001. hozzászólásra
Igazad van pont így szoktam kevés a taposás a végén meg behúzom a forgót
Válasz #1997. hozzászólásra
Hát nem tudom, nem értem a 24 soron hogy nem tud megfordulni nagyívben...de akkor mérlegeljed azt hogy mennyire kell neki az hogy behúzasd.
Bár most gondolkodok...ahhoz mit szólsz hogy amikor végzel a végén kiemelsz és beállsz egyenesen a forgó sorába és úgy tolatsz hátra egyenesen,majd aztán megint előre...így elméletben talán ez csinálja a legkevesebb kárt...
Válasz #1999. hozzászólásra
Tökig érő naprát már nem kultizunk. Látja a vetégép nyomjelzőjét arra áll be, meg ikerkerékkel volt vetve, úgyhogy nagyon vak kell legyen,hogy eltévessze.
Válasz #1998. hozzászólásra
Az szép!És van veled valaki aki mutassa hogy hova állj be?
1 tökig érő naprába vagy kukiba még magad mellé is sasolni kell
hogy nehogy eltéveszd a csatlakozósort.
Válasz #1992. hozzászólásra
Minden második nyomra fordulunk aztán elindulunk visszafele a legvégén meg körbejárjuk 4 x
Válasz #1995. hozzászólásra
30-40cm -es a kuki és ez nem helikopter ,egy ívből meg nem fordul vissza maga mellé tehát egyszer vissza kell tolatnom már próbáltam kimenni a végére meg a 12-ik sornál mindig sokat taposok.Sajnálom a kukit.
Nagy ívbe Tibi bácsi!
Nagy ívbe Tibi bácsi!
Ki hogy fordul meg húzatáskor a forgón ,hogy leg kisebb legyen a taposás ???24sor van vetve forgónak és nincs a végén dűlő út.
Válasz #1984. hozzászólásra
Az 1 kép az bér húzatás a 2 kép meg a saját kukoricám holnapután
megyünk bele utoljára,még kap 100 liter cinkes rezes nitosolt.
Válasz #1986. hozzászólásra
Pár hétig ne menj ki.Én nem is csinálnám helyedbe.
Válasz #1990. hozzászólásra
Nem bizony mi így szoktuk minden éven ,pontosabban be lehet állítani a sószórót ,mint a sorművelőjét
Válasz #1988. hozzászólásra
Akkor ezen ne izguljak?! :)
Eddig mindig egyben kapta el.. de most akkor megfejeljük az adagot egy kicsit! :)
Válasz #1985. hozzászólásra
Gyomirtó+rovarölő+lombtrágya
Simán így csináljuk minden évben utána rögtön sorművelés ! Mi baja lenne kicsit megégeti eső előtt szoktuk csinálni jó pár éve így nyomjuk
A levele mint egy tölcsér a kukoricának ezért az bevezeti a műtrágyát, és azt nyilván zokon venné........
Szokott vki olyat csinálni, h nem sorközművelővel, hanem simán műtrágyaszóróval dobja ki a kukoricának a fejtrágyát, majd szépen beledolgozza?
Nagyon megégetné a kukoricát?
Vagy csak ne nézzem utána pár napig? :)
Válasz #1965. hozzászólásra
Mit juttattok ki folyadékként Feri?
Válasz #1982. hozzászólásra
Alsó képen 2szer akkora a kuki mint amiben áll a traki. MIlyen kerekek vannak trakin? mennyire bírja a súlyt?
Válasz #1982. hozzászólásra
Üdv!
A tartály hány literes? milyen szivattyúval juttatod ki ? Mennyit raksz ki hektáronként hatóanyagot?
Válasz #1963 hozzásra
Szia!
Mennyit kérsz a műtrágyaszóró adapterért?
Válasz #1666. hozzászólásra
Szia! Érdeklődők hogy a Kongskilde sorközművelő hogy vált be, mert én is gondolkodom egy ilyen vásárlásán?!
Válasz #1978. hozzászólásra
Zs.skót kupectől tudok igazán vásárolni!
Válasz #1977. hozzászólásra
gondoltuk vlm ZS. kupectul
Válasz #1976. hozzászólásra
1 Skóttol!
Válasz #1975. hozzászólásra
tehát a Valtra = hülyeség
kitől van?
Válasz #1973. hozzászólásra
Azért, minden hülyeségért nem szaladgálok külföldre!
Válasz #1967. hozzászólásra
komoly összeg
Válasz #1972. hozzászólásra
frankó
Axis bácsi is így gondolja biztos
Osztán FB valtrára a kerekezés kintről van é?
Válasz #1970. hozzászólásra
Benne van a bérmeló is! Anyira egyszerű eszköz,hogy érdemes javítani nem eladó!
Válasz #1968. hozzászólásra
A sebességet nem a gps korlátozza le,hanem a növény nagysága.Egyébként 15km/h-mál is tartja az egyenest!
Ezt a kultit nem akartad elpasszolni?
Akkor leszel nagy rakló FB ha lesz 80 vetett táblád is......
9-10 km/h tudtok menni?
Válasz #1966. hozzászólásra
4,5 misi/ traktor,de FM-1000monitor hidraulikus beépítés!
Nagyon örülők neki. 80 vettet táblát felismer ,visszatérve a vetésvonalon kultizunk elengedett kormánnyal!
mennyibe fáj egy ilyen felszerelés feribácsi